Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

יש ברשותי טיוטה קורולה 2017 

נוסע כ-10,000 ק"מ בשנה

הרכב רוב היום בשמש (חונה בחוץ)

עד כה היו לי 4 צמיגים של 

‏Michelin Primacy 4 205/55R16 91V

הבנתי שהדגם הזה כבר לא קיים וכיום מוכרים את דגם ה 4+ שמשתמע שמיוצר בתאילנד ולא באירופה ולכן "פחות מומלץ".

השאלה האם זה באמת נכון שהייצור בתאילנד משנה את איכות הצמיג או שזו אגדה אורבנית?

בגלל שהרכב כל היום בשמש, המליצו לי בחנות לא ללכת על מישלן כי הצמיג מתייבש יחסית מהר. 

הומלץ לי במקום המישלן (שהוא מעט יקר יותר) את הצמיג הבא:
Goodyear Efficientgrip Performance 205/55R17 91V (בעלות של 410 ש"ח לצמיג כנגד 450 ש"ח למישלן כולל התקנה).

כמובן פתוח להצעות נוספות. אין לי תקציב, אני לא חוסך על צמיגים כי מבין את החשיבות שלהם ברכב... מחפש משהו נוח, שקט, חסכוני בדלק (באופן יחסי) ושלא יישחק לי מהר מידי כי הרכב בשמש כל היום.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Moshe1010
פורסם (נערך)
לפני שעה, Moshe1010 כתב:

עד כה היו לי 4 צמיגים של ‏Michelin Primacy 4...המליצו לי בחנות לא ללכת על מישלין כי הצמיג מתייבש יחסית מהר. 

מי יכול לדעת במקרה שלך עד כמה זה נכון או לא? הרי יש לך נסיון ישיר איתם.

כמה שנים הצמיגים היו מורכבים אצלך? מה מצבם כעת (אפשר גם בליווי תמונות ברורות)?

לפני שעה, Moshe1010 כתב:

כיום מוכרים את דגם ה 4+ שמשתמע שמיוצר בתאילנד ולא באירופה

כמדומני הדגם שמגיע מהמזרח הוא רק הפרימסי 4ST, לא ה-4+. ואם כבר, אז יש כבר פרימסי 5.

בכל מקרה גודייר אלטרנטיבה ראויה בהחלט.

שים לב שרשמת פעם אחת R16 ופעם שניה R17. הראשון הוא הנכון.

המחיר שהוצע לך אגב קצת יקר. אפילו ישירות מהיבואן נמכר תמורת 362 ש"ח בקניית רביעיה (מרגיש קצת כמו תוכי ;) . יש שם עוד כמה המלצות אגב, במידה שלך).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 21 דקות, Tom_22 כתב:

מי יכול לדעת במקרה שלך עד כמה זה נכון או לא? הרי יש לך נסיון ישיר איתם.

זה לאבא שלי האמת. הוא פנסיונר בן 75. חוץ מללחוץ גז וברקס אין לו מושג בכלום...

לפני 22 דקות, Tom_22 כתב:

כמה שנים הצמיגים היו מורכבים אצלך? מה מצבם כעת (אפשר גם בליווי תמונות ברורות)?

הורכבו ב-2020. כבר דיי שחוקים, בוודאות – עברו לערך 50,000 ק"מ ומרוב שאבא שלי דופק כל היום את הג'נטים זה משפיע על הצמיגים.

יש צמיג אחד שהורכב לפני שנה וחצי (היה פנצ'ר רציני ולכן הוחלף הצמיג), אבל אני מניח שאם כבר מחליפים 3 אז מחליפים גם את הרביעי.

לפני 27 דקות, Tom_22 כתב:

ואם כבר, אז יש כבר פרימסי 5.

לא ראיתי בארץ שיש את הגרסה הזו לגודל שלי 

Michelin Primacy 5 205/55R16 91V

לפני 28 דקות, Tom_22 כתב:

שים לב שרשמת פעם אחת R16 ופעם שניה R17. הראשון הוא הנכון.

צודק, תודה

לפני 28 דקות, Tom_22 כתב:

כמדומני הדגם שמגיע מהמזרח הוא רק הפרימסי 4ST, לא ה-4+.

בשני מקומות שונים אמרו לי שה-4+ מגיע מתאילנד

פורסם
לפני 13 דקות, Moshe1010 כתב:

לא ראיתי בארץ שיש את הגרסה הזו לגודל שלי Michelin Primacy 5

https://tireplus.co.il/catalog.asp?page=newshowprod.asp&prodid=2838334

אבל יקר משמעותית בלינק ולא בהכרח בצדק (אין בעיה עקרונית אגב עם קוד המהירות הגבוה יותר).

אם כבר מדברים על זה, אז גם לגודייר יש דגם '2'. אבל לא מיובא עדין בכל המידות.

וכאמור, גם גרסה '1' של הגודייר טובה וראויה.

פורסם

נסעתי 4 שנים על הגודייר ובשנים האחרונות על פאלקן ze310 שמפורסם בזאפ סביב 300 ש״ח ליחידה, נחשב בקבוצה הזו לבחירה טובה ואישית אין לי כל תלונות (אבל לא חיפשתי מבחני השוואה).

לגבי הצמיג הרביעי - אישית הייתי מחליף. עדיף לשמור על סימטריה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 שעות, vladclar כתב:

אפשר למצוא גודייר גם במחיר יותר זול

https://tires4u.co.il/tire/23536/205-55r16-91v--effigrip-perf

השאלה אם במקומות הזולים הצמיג "טרי" ולא מלפני כמה שנים טובות שיושב במחסן... והאם ההתקנה "איכותית" ואין שטיקים וטריקים. קצת חושש ללכת למקומות "הכי זולים" כדי לא לשלם בסופו של דבר ביוקר...

פורסם

אתה חושב שאם תרכוש ישירות מהיבואן (שהלינק אליו הכי זול למעט צמיגיה אחת בבת-ים בכמה שקלים בודדים), תקבל את הצמיגים הכי חדשים? לא. אתה תקבל את אלו שנכנסו למחסן שלהם ראשונים (שיטת FIFO) והכי ישן במלאי שלהם (כי למה שיתקעו עם מלאי ישן). מה שכן, אצל היבואן הצמיגים יאוחסנו בצורה נאותה.

זה לא שמקום יותר יקר מבטיח לך תמורה טובה יותר בהכרח.

כל מקום שתבחר, תוכל לקבוע מראש את התנאים לרכישה ולתאם ציפיות. במקרים רבים אגב הצמיגיה ממילא תזמין צמיגים מהיבואן אם אין לה במלאי בדיוק מה שאתה מחפש. כשאתה מגיע עם הרכב למקום, פשוט לבדוק שאתה מקבל את מה שהובטח - דגם נכון, מידה נכונה, ותאריך ייצור - עד חצי שנה מעולה, עד שנה סבבה לגמרי, מעבר לזה תלוי.

חלק מהצמיגיות הזולות בטיירס4יו גם מומלצות בפורום, אבל רמת עדכון המחירים באתר הזה לא תמיד מזהירה (לטוב ולרע) - מהיכן אתה/הרכב?

• רעיון טוב! 1
פורסם

מתקשרים לפנצ'ריה ומבקשים לדעת את תאריך הייצור לפני שעושים עסקה.  ברכב ישן יחסית לא ממש משנה מה תרכיב מבין השניים - העיקר שיהיה טרי. 

*** אם על הצמיג כתוב "DOT 1225", זה אומר שהצמיג יוצר בשבוע ה-12 של שנת 2025. ***

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בסוף מסתבר שהופסק הייצור איי שם באמצע 2024 לצמיגים מדגם Primacy 4/4+ של מישלן

אז הזמנתי Primacy 5 שזה הייצור שקיים היום מ״צמיגי המהיר״ בבאר יעקב. אנשים אמינים והמחיר היה אחלה לגמרי ביחס למתחרים. 

קיבלתי גם צמיגים יחסית מאוד טריים, שבוע 15 שנת 2025 (צמיג בן 3 חודשים). הם לא משאירים כמעט מלאים במקום ומזמינים הכל מהיבואן מהיום למחר ככה שלרוב יתקבלו צמיגים מאוד טריים. 

תודה על העזרה 💪

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...