Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי. יש לנו די הרבה זמן מקבץ בעיות ברכב שהמוסכניק וגם החשמלאי לא הצליחו לפתור.

אבל נראה לי שעליתי על המקור! תגידו אם אני צודקת, ואני אשמח שתעזרו לי למצוא את החלק המדויק.

הבעיות:

צריכת דלק גבוהה מאוד

לא כל הדלק נשרף- זה פירק את הממיר הקטליטי

המנוע מתחמם- עד כדי שלפעמים המים התאדו כמעט לגמרי

עכשיו... לגבי ההתחממות- לפני שנתיים המוסכניק אמר לנו שהוא רואה שהמאוורר שמקרר את הרדיאטור לא נדלק, כנראה שהחיישן שאמור להפעיל אותו כשהמנוע חם- התקלקל. הפתרון שלו היה להפעיל את המזגן תמיד כשמתחילים נסיעה, וזה גם מפעיל את המאוורר, וזה באמת פתר את רוב הבעיה אבל לא לגמרי... מידי פעם המים היו מתאדים הממיר התפרק וכו.

לא מזמן קראתי קצת על הבעיות האלה וקלטתי, שיכול להיות שכולן נובעות מהחיישן התקול, כי הוא גם אמור לשנות את התערובת של דלק ואוויר כשהמנוע מתחמם, וגם להפעיל את המשאבה לסירקולציה של המים בקירור. בקיצור, העצה שלו כנראה הרסה לנו את הרכב לאורך זמן, וזה מבאס.

איך אני מוצאת את המק"ט של החלק? איך קוראים לו בדיוק באנגלית? אני רוצה להזמין ושנרכיב לבד, או מקס' ניתן למוסך ונשלם רק על עבודה אם זה מסובך.

דודג' ג'רני se 2.4 2009 

פורסם

לפי האתר הזה נראה ששני החלקים הראשונים: 05033314AA ו-05033313AA הם המקט"ים המקוריים של החיישן שאת מחפשת. כאן אפשר לרכוש את ה-313 שהוא המק"ט של קריזלר, כשה-314 הוא אולי המק"ט של דודג'. תבדקו גם את מה שמצאתי, ואין אחריות למידע ושהחלק יפתור את הבעיה, כי יש במערכת יותר מחיישן. תעדכני.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, אור לי כתב:

לא מזמן קראתי קצת על הבעיות האלה וקלטתי, שיכול להיות שכולן נובעות מהחיישן התקול, כי הוא גם אמור לשנות את התערובת של דלק ואוויר כשהמנוע מתחמם, וגם להפעיל את המשאבה לסירקולציה של המים בקירור. בקיצור, העצה שלו כנראה הרסה לנו את הרכב לאורך זמן, וזה מבאס.

נשמע לא סביר בעליל שהחישן הזה אחראי על כל מה שרשמת-

מעבר להפעלת וונטת הרדיאטור  בטמפ' ספציפית.

על סמך מה המידע הזה?

המוסכניק לא מקצועי  בלשון המעטה..

החיישן כבר לא יפתור את עניין הרכב שהתחמם,

צריך פה אבחון מקצועי של הנזק הקיים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, אור לי כתב:

לגבי ההתחממות- לפני שנתיים המוסכניק אמר לנו שהוא רואה שהמאוורר שמקרר את הרדיאטור לא נדלק, כנראה שהחיישן שאמור להפעיל אותו כשהמנוע חם- התקלקל. הפתרון שלו היה להפעיל את המזגן תמיד כשמתחילים נסיעה, וזה גם מפעיל את המאוורר

פה התחילה הבעיה וחבל מאוד שקיבלתם פיתרון כזה,

כבר עלה על הבעיה, אבל לא פתר אותה, אלא "עקף" אותה,

היה צריך לבדוק מדוע המאוורר לא פועל ולתקן את הבעיה כך שהוא יעבוד כפי שהוא צריך.

צריך לתקן את המאוורר, למצוא לאן נעלם נוזל הקירור (יכול להיות פקק תקול ויכול להיות אטם ראש מנוע, כל האפשרויות פתוחות) ואם כל זה לא יפתור את צריכת הדלק - לבדוק לעומק את הנושא.

לפני 7 שעות, אור לי כתב:

לא כל הדלק נשרף- זה פירק את הממיר הקטליטי

זה אמור להדליק נורת מנוע, כאשר זה חמור היא אמורה גם להבהב (ככה זה אצלי) או להיות אדומה (תלוי ביצרן?),

האם ראיתם נורת מנוע דולקת והמשכתם לנסוע כך או שלא נדלקה נורת תקלה כלל?

כבר חתמתי...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 13.1.2025 בשעה 16:45, mcaspi כתב:

לפי האתר הזה נראה ששני החלקים הראשונים: 05033314AA ו-05033313AA הם המקט"ים המקוריים של החיישן שאת מחפשת. כאן אפשר לרכוש את ה-313 שהוא המק"ט של קריזלר, כשה-314 הוא אולי המק"ט של דודג'. תבדקו גם את מה שמצאתי, ואין אחריות למידע ושהחלק יפתור את הבעיה, כי יש במערכת יותר מחיישן. תעדכני.

קודם כל, תודה על ההפניה לאתר, זה אוצר מבחינתי.

לגבי החלק- מישהו אמר לי שייתכן ואלה סנסורים שונים- אחד שמפעיל סירקולציית נוזל קירור, ואחר שבודק חמצן בפליטה ולפי זה בןנה תערובת.

ואיפה נכנס עניין וונטת הרדיאטור? יכול להיות שעוד חיישן??

איפה אני יכולה לברר אילו חיישנים מפעילים מה ברכב שלי?

בתאריך 13.1.2025 בשעה 18:02, yairw כתב:

פה התחילה הבעיה וחבל מאוד שקיבלתם פיתרון כזה,

כבר עלה על הבעיה, אבל לא פתר אותה, אלא "עקף" אותה,

היה צריך לבדוק מדוע המאוורר לא פועל ולתקן את הבעיה כך שהוא יעבוד כפי שהוא צריך.

צריך לתקן את המאוורר, למצוא לאן נעלם נוזל הקירור (יכול להיות פקק תקול ויכול להיות אטם ראש מנוע, כל האפשרויות פתוחות) ואם כל זה לא יפתור את צריכת הדלק - לבדוק לעומק את הנושא.

זה אמור להדליק נורת מנוע, כאשר זה חמור היא אמורה גם להבהב (ככה זה אצלי) או להיות אדומה (תלוי ביצרן?),

האם ראיתם נורת מנוע דולקת והמשכתם לנסוע כך או שלא נדלקה נורת תקלה כלל?

מסכימה שהפתרון העוקף שלו היה גרוע. וחבל שהקשבנו לו, עקרונית הוא מוסכניק עם שם טוב מאוד, לא מישהו רנדומלי. 

כן, נדלקה מנורה, הוא אמר שזה בגלל שהממיר חסר, כך גם כתוב בobd... אז המשכנו לנסוע.

פורסם

מה שקורה כאן זה אלתור. אתם צריכים מוסכניק כפי שנאמר שיאתר היכן הבעיה/ות, ואחרי שימצא את החלק הפגום ולא ימצא את החלק בארץ, את יכולה להיעזר כאן למצוא אותו בחו"ל..

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, mcaspi כתב:

מה שקורה כאן זה אלתור. אתם צריכים מוסכניק כפי שנאמר שיאתר היכן הבעיה/ות, ואחרי שימצא את החלק הפגום ולא ימצא את החלק בארץ, את יכולה להיעזר כאן למצוא אותו בחו"ל..

בול.

את מתארת מגוון בעיות, וכמות הדברים השגויים שאת אומרת גם לא קטנה.

מים לא מתאדים, ואם אין בעיה מיליליטר מים אחד לא נעלם מהמערכת. זו בעיה דחופה שחייבים לסדר ולא קשורה לשום חיישן.

ובכל מקרה לא קשור לממיר הקטליטי.

משאבת מים מסתובבת עם המנוע בצורה מכנית, ואין לה הפעלה חשמלית. 

חיישן טמפ'  יכול להעשיר תערובת אם מדווח למחשב על טמפ' יותר קרה ממה שבפועל, אבל כך עוד הרבה דברים אחרים.

לאחר שקראתי את "התובנות"  ו"האבחנות" זה מסוג המקרים שבוודאות הזול יצא ביוקר.

ממליץ שתיגשי למוסך מקצועי שידע לאבחן את הבעיה באמת, לפני שיציע לך פתרון.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...