Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, green כתב:

ליפומוטור c10 שעולה כחדשה 170 אלף ₪

דרך אגב עלויות הייצור של טסלה הם כנראה הכי נמוכות בתעשייה (בין היתר עקב חסכון שלה על כל "השטויות" הבסיסיות האלה, אבל העדר, סלחו לי על הביטוי, ממשיך לקנות לא משנה מה טסלה חוסכת על גביו, אז למה לטסלה להפסיק עם זה?)

כלומר אם ליפומוטור c10 נמכרת בישראל במחיר של 170 אלף ₪, עם יבואן מקומי שגוזר את הרווח שלו והיצרן עוד מרוויח, אז טסלה יכולה למכור את הטסלה מודל y גם במחיר של 140 אלף ₪ במקום 220 אלף ₪ שהיא נמכרת בישראל ועוד להרוויח (בייחוד שגם הסוללה של הליפמוטור גדולה יותר כ- 70 קילוואט לעומת כ- 58 - 60 קילוואט בטסלה מודל y והסוללה זה הרכיב היקר ביותר ברכב, יש לה כיסוי גג חשמלי שאין בטסלה, לוח שעונים שאין בטסלה, חיישני חניה, גשם, רדאר וכו' ועוד ועוד).

ומה הנקודה שלי, שעקרונית טסלה יכולה כבר עכשיו לפגוע בירידת ערך של רכבי טסלה משומשים וברכבים חשמליים אחרים אם מאסק ירצה ע"י הורדת מחיר מאסיבית בדגמים החדשים שלה, האפשרות הזאת כבר קיימת ולא צריך להמתין שעלויות הייצור יירדו.

עריכה אחרונה על ידי green
  • מעניין 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני בספק שהוא יכול להביא את ה-Y או אפילו ה-3 למחיר הזה. אם היה יכול לא היה צורך לפתח פלטפורמה לטסלה זולה.
אתה מתאר פה מצב כאילו הרווח הנקי של טסלה על כל מכונית הוא 30-40%.
אני חושב שאתה לא בכיוון... יותר סביר שהוא עומד על 15% במקרה הטוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

תראה בנוסף לליפומוטור c10 ששיך לקטגורייה D יש גם קרוסאוברים מקטגוריית c כגון byd אטו 3, ג'ילי גאומטרי c, צרי fx ו- mg zs ev וכו' שנמכרים בטווח של 150 - 170 אלף ₪.

עלויות הייצור של טסלה מודל y די בוודאות יותר נמוכות מהרכבים הללו והם גם נמכרים עם יבואן בישראל שגוזר רווח.

כלומר טסלה יכולה למכור את המודל y במחיר יותר נמוך מהרכבים הללו די בוודאות.

לגבי איך זה מתיישב עם הרווח של טסלה אני באמת לא יודע.

עריכה אחרונה על ידי green
  • מעניין 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

לא הייתי מתייחס למחיר של אף יצרן רכב סיני ברצינות.
אין לי מושג אם הם בכלל מרוויחים משהו והם כרגע באסטרטגיית "כיבוש ישראל".

כמו כן זה ששני רכבים הם מאותה קטגוריה לא אומר שעלות הייצור שלהם זהה.
מניח שמרצדס C עולה לייצר יותר ממאזדה 6 גם אם ברור שהפער לא מסביר את ההבדל במחיר (ידוע ששולי הרווח של יצרני יוקרה גבוהים יותר).

פורסם
בתאריך 18.12.2024 בשעה 00:41, farkash7 כתב:

במקור הזמנתי רכב כחול... לאחר כמה ביטולים מצאתי את עצמי בלי רכב עושה Refresh למסך של טסלה... צצה אדומה שמישהו ביטל... לקחתי בלי להתלבט.
ב-3 הנוכחית אין חיישני רוורס, יש מצלמה.
יש ברכב לא מעט דברים מוזרים/מציקים, בראש ובראשונה עניין האיתות, כפתורים על ההגה, גם המגבים שאין אופציה לשלוט על התדירות שלהם ידנית מלבד להסתמך על חיישני הגשם, אבל מסתכלים על המכלול...

יש אופציה לשלוט ידנית כמו כן אוטו, וכן מצב אוטומטי - שעם עדכוני התוכנה השתפר מאוד

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

חייב להגיד שכשקראתי את השירשור הזה כמעט השתכנעתי לקנות רכב חשמלי.

אבל

נסעתי עם מישהו באיזה לילה לירושלים בטויוטה החשמלית.

הוא גר בהוד השרון ויצא עם בטריה מלאה - מראה 370 קילומטרים.

הוא בא לאסוף אותי מאיזור כפר יונה, 20 קלומטר, נסענו לירושלים 62 קילומטרים. חזרנו אלי 62 קילומטרים.
סה"כ כ 140 ק"מ

כשהגענו, השעון הראה עוד 70-80 קילומטרים.  (במקום 230)

וזה עוד כשהוא כיבה את המזגן כל הזמן כדי לחסוך, ובירושלים לא נסענו ברכב, אלא בתחבורה אחרת, כי הוא דאג על הטווח.

שכנע אותי סופית שזה מטופש לחלוטין, להיות תלוי במרחק, בנסיעה כזו פשוטה

• מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 7 שעות, omatza כתב:

נסעתי עם מישהו באיזה לילה לירושלים בטויוטה החשמלית.

הוא גר בהוד השרון ויצא עם בטריה מלאה - מראה 370 קילומטרים.

הוא בא לאסוף אותי מאיזור כפר יונה, 20 קלומטר, נסענו לירושלים 62 קילומטרים. חזרנו אלי 62 קילומטרים.
סה"כ כ 140 ק"מ

כשהגענו, השעון הראה עוד 70-80 קילומטרים.  (במקום 230)

שמע, המצב הזה לא הגיוני ויכול להיות תוצאה מכמה סיבות:

1. נסיעה לירושלים אכן "בזבזנית" בגלל העליות, אבל זה אמור כמעט להתקזז בחזור. בתנאי שמשתמשים בבלימה רגנרטיבית.

הבלימה הרגנרטיבית בטויוטה BZ די חלשה, אבל עדיין משפיעה על צריכת החשמל הממוצעת שמשפיעה על אומדן הטווח.

2. בטויוטה BZ4X בוצע לאחרונה עדכון תוכנה ששחרר לשימוש 10-20% מהסוללה שהיו נעולים לטובת שמירה על בריאות הסוללה.

גם אני התלוננתי לטויוטה על כך שרכב שאמור לעשות לפי המפרט יותר מ- 500 ק"מ עושה בקושי 350 ק"מ. לאחר שנה התקשרו ואמרו שיש עדכון תוכנה ובעקבות העדכון הטווח בפועל גדל לכיוון ה- 420-440 ק"מ. 

3. הסטוריית צריכת חשמל מנסיעות קודמות - כדאי לאפס אותה.

פורסם (נערך)
בתאריך 19.12.2024 בשעה 17:05, elibaba כתב:

ש אופציה לשלוט ידנית כמו כן אוטו, וכן מצב אוטומטי - שעם עדכוני התוכנה השתפר מאוד

תקן אותי אם אני טועה, השליטה הידנית היא דרך המסך? (עוד לא יצא לי להתעמק ברכב) אם ככה היא די חסרת משמעות. לתפעל מגבים דרך מסך טאצ' תוך כדי שיורד גשם... רק אילון העקשן יכול לתת את זה בתור פתרון למהנדסים שהתלוננו על הסרת הידית.

בתאריך 27.12.2024 בשעה 10:13, omatza כתב:

חייב להגיד שכשקראתי את השירשור הזה כמעט השתכנעתי לקנות רכב חשמלי.

אבל

הסיפור שסיפרת די מטריד.
בכל מקרה הרכב כבר אצלי. מקווה שהמצב אצלי יהיה טוב יותר.
טסלה די עשו לי הכרה עם מערכת הטעינה שלהם בעל כורכי, הם מוסרים את הרכב עם כ-30% טעינה.
האמת שלא יכול לבוא אליהם בטענות הם מסרו 100 רכבים כל יום בימים האחרונים. עובדים שם קשה, ולא נראה לי שיש להם זמן להטעין כל רכב.
נזכור גם שכשאוספים רכב מונע בדלק מקבלים אותו עם רבע מיכל במקרה הטוב (בפועל יותר קרוב ל-10 ק"מ והנורה נדלקת).
בנוסף הם נותנים את הרכב עם 150 ק"מ טעינה מתנה. פייר.
בכל מקרה בשורה התחתונה נסעתי לסופר צ'ארג'ר הקרוב, טעינה מכ-25% ל-80% לקחה פחות זמן ממה שלקח לי להזמין ולקבל אספרסו+סודה+כריך.

נסעתי לאילת בסופש (לא עם הטסלה האמת שנשארה לציפוי נאנו). עברתי ליד העמדות של טסלה באילת, היו כמה עמדות ריקות. כנ"ל במצפה.
בנוסף ראיתי עמדות מהירות בשלל תחנות, כולל בחורים שלא ציפיתי לפגוש בהן (פונדק נאות סמדר), רובן היו ריקות.
המקום היחיד שראיתי בו עומס על העמדות הוא אחרי באר שבע, לפני העליה לכביש 6 בתחנה של דור אלון, עמדות של ION. היו שם לא מעט רכבים בטעינה, אבל עדיין היו כמה פנויות.

אם אני מסכם דווקא בחורים שאתה מפחד להיתקע בלי חשמל היו עמדות פנויות. בהנחה שהן לא תקולות ואתה לא משחק משחק של "בוא נראה אם יספיק לי הטווח" אתה תהיה בסדר (ראיתי גם אטו 3 עומדת בצד עם משולש בעליות של מצפה - מישהו שיחק את המשחק).

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...