Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנס על נסיעה בנתיב שמאלי

פוסטים מומלצים

קיבלתי קנס על נסיעה בנתיב שאינו הימני הקיצוני. 250 ש״ח, שש נקודות, סמל סעיף 5457. השוטר טוען שנסעתי במהירות מופרזת וכתב זאת בנסיבות המקרה בדו״ח אך לא נתן לי קנס על עבירה זו. אם אבקש להישפט ולהמיר את הקנס באזהרה יש סיכוי שהתובע/ שופט יחליט שכן מגיע לי קנס ונקודות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תחליט,

לבקש המרה להזהרה ( למעשה, להודות בביצוע העבירה ולבקש הקלה)

או

להישפט ( לטעון לחוסר אשמה ).

קודם כל, האם  אתה זכאי לקבלת הזהרה לפי וותק נהיגה ועבר נקי?

מה הנתונים שלך בנושא?

השופט לא מחלק נקודות, זה באחריות משרד התחבורה.

מה שכן, השופט לא מוגבל לגובה הקנס המקורי ויכול לפסוק יותר.

במקומך,  אם אינך זכאי להזהרה, לא הייתי מבקש להישפט ומשלם, כי בנוסף לעבירה יחסית קלה, עליה קיבלת את הדוח, יש בנסיבות הרשומות גם טענה לעבירה נוספת. זה כנראה לא ועשה רושם חיובי במשפט.

לא נרשם קנס על מהירות,  כי כנראה לשוטר לא היה אמצעי מדידה מתאים.  

אבל, אם תעלה לכאן את הדוח ללא פרטים מזהים שלך או של הרכב, אולי יתגלו כשלים ברישום וכן ימליצו לך להישפט. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה רוצה להישפט ולכפור בכלל באשמה אתה יכול לערער את אמינות השוטר בכך שתשאל אותו איך הוא יודע שנסעת במהירות מופרזת. הוא בטח יגמגם ולא צריך יותר מזה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, vladclar כתב:

קודם כל, האם  אתה זכאי לקבלת הזהרה לפי וותק נהיגה ועבר נקי?

מה הנתונים שלך בנושא?

השוטר טען שאינו יכול לתת לי אזהרה מכיוון שכבר קיבלתי אזהרה -  לפני כמה שנים (לא זוכר בדיוק כמה) נסעתי על אפניים ללא קסדה בתל אביב וקיבלתי אזהרה. זו האזהרה היחידה שיש לי בעשר שנים האחרונות. מעבר לכךIMG_2310.HEICIMG_2310.HEICIMG_2310.HEICIMG_2310.HEICIMG_2310.HEICIMG_2310.HEICIMG_2310.HEIC - קיבלתי לפני כמה שנים דו״ח על מהירות, ביקשתי להישפט והדו״ח בוטל.  זה אומר שהעבירה הזו לא רשומה ולא ״נחשבת״ לצרכי אזהרה?

השופט לא מחלק נקודות, זה באחריות משרד התחבורה

זה אומר שבכל מקרה אקבל את הנקודות? גם אם השופט ימיר את הקנס לאזהרה?

לא נרשם קנס על מהירות,  כי כנראה לשוטר לא היה אמצעי מדידה מתאים.

השוטר הראה לי מכשיר מדידה (אולי מד לייזר) עליו רשום 127 וטען שזו המהירות בה נסעתי. בדו״ח הוא גם כותב זאת. הוא אומר שהוא הלך לקראתי ולא נתן לי דו״ח על מהירות אבל זה נשמע לי מוזר - ממתי שוטר מחליט סתם להיות נחמד?

עקרונית, התאריך לבקשה להמרה לאזהרה עבר אבל היה בלגן פה עם טילים, יש מצב שייתחשבו במשטרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד פעם - ברגע שאתה מבקש להישפט, נושא ההזהרה יורד מהפרק ולא עולה שוב בבית משפט.

כי אתה לא מודה בביצוע העבירה ולכן פנית לבית משפט כדי להוכיח זאת.

כל מהות ההזהרה זה הודעה בביצוע העבירה ובקשה לרחמים כי אתה אזרח שומר חוק ( בדרך כלל), והיעדר עבירות קודמות מצדיקה הקלה כזאת.

לגבי ההזהרה הקודמת שקיבלת - אם לא עברו 3 שנים מתאריך קבלת ההזהרה על רכיבה באפוניים ללא קסדה, לא תוכל עכשיו להמיר קנס להזהרה .

דוח שבוטל לא משפיע על שום דבר.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, פאטון כתב:

זה אומר שבכל מקרה אקבל את הנקודות? גם אם השופט ימיר את הקנס לאזהרה?

שופט לא ממיר לאזהרה, שופט מזכה או מרשיע. אם אתה מזוכה, אין נקודות, אם מורשע, הנקודות בהתאם לסעיף בו הואשמת.

לפני 11 דקות, פאטון כתב:

השוטר הראה לי מכשיר מדידה (אולי מד לייזר) עליו רשום 127 וטען שזו המהירות בה נסעתי. בדו״ח הוא גם כותב זאת. הוא אומר שהוא הלך לקראתי ולא נתן לי דו״ח על מהירות אבל זה נשמע לי מוזר - ממתי שוטר מחליט סתם להיות נחמד?

מהשלב שבו הוא ממציא. תהיה בטוח שאם היה יכול להוכיח שהוא מדד אותך בצורה חוקית, זה הדו״ח שהיית מקבל, מבחינת השוטר זה דו״ח הרבה יותר נחשב. כנראה שקרה משהו שמנע ממנו למדוד אותך כמו שצריך והוא לפחות הגון מספיק לא לפברק דוח מהירות, אז הוא החליט לעצור אותך על משהו אחר ולהבהיל אותך עם סיפורים.

עכשיו נשאר לבדוק את הדו״ח ובכלל לראות אם בתיאור הנסיבות יש מספיק להרשעה על נסיעה בנתיב השמאלי. אם תעלה לכאן את הדוח בהסתרת פרטים אישיים נוכל לעזור יותר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על מנת לקבל אזהרה , יש צורך בעבר נקי מעבירות של 5 שנים. אם היה מדובר בחריגת מהירות בדרגה הנמוכה, הרי שגם שם מדובר על קנס של 250 שח, אבל פחות נקודות.

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה זה משנה אם נסעת לאט או מהר 

קיבלת קנס על סעיף אחר. של נסיעה שלא בימין.

כדי לבטל אותה תצטרך להוכיח אחרת או להוכיח שהיתה לך סיבה מספיק טובה (למשל למעקף) לנסוע לא בימין.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דוח הזוי ולקוי מיסודו. כל תיאור הנסיבות מתייחס לאכיפת המהירות, ואין שום אזכור לענין הנסיעה בנתיב השמאלי.

לא מפורט לאורך איזה מרחק נסעת בשמאל, העובדה שלא היו רכבים בנתיב הימני, העדר יציאות רלוונטיות ועוד.

אין פרטים לגבי היכן נעצרת, האם עצר אותך במקום או נסע אחריך.

לדעתי משהו קרה שחרבן לו את המדידה, או שקראו לו באמצע והוא החליט שהוא לא נותן לך לצאת בלי כלום.

בהעדר פירוט רלוונטי, שלח בקשה לביטול הדו״ח.

אם יסרבו אתה יכול לשקול האם ללכת לבית משפט.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי לא נפתח הדו"ח

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנסיבות אינן מתארות עבירת נסיעה בנתיב שמאל. האם ייתכן שהשוטר פשוט הקליד לא נכון את הסעיף? ס"ס 6547 מתאים לתיאור העבירה וגם די דומה לס"ס שנרשם בפועל

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, ישה כתב:

לי לא נפתח הדו"ח

גובר אצלי החשד שהשוטר נקרא באמצע לארוע אחר והחליט להמיר את הסעיף ברגע האחרון.

לפני 15 שעות, פאטון כתב:

קיבלתי קנס

פות״ש, השוטר הסביר לך על מה אתה מקבל דו״ח? 

image.png

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Be roo כתב:

פות״ש, השוטר הסביר לך על מה אתה מקבל דו״ח? 

כן, הוא אמר לי שנסעתי מהר, הראה לי מכשיר שעליו רשום 127 (המהירות שלטענתו נסעתי בה) ושאני לא זכאי להמרה לאזהרה. הוא אמר לי שהוא חייב לתת לי קנס על משהו והסביר שהוא ייתן לי על נסיעה בנתיב שמאלי, במקום על מהירות. הוא גרם לי לחשוב שהוא נחמד וסה״כ בעדי אבל קשה לי להאמין ששוטר תנועה סתם יהיה נחמד אליי בלי סיבה.

לפני שעה, Be roo כתב:

גובר אצלי החשד שהשוטר נקרא באמצע לארוע אחר והחליט להמיר את הסעיף ברגע האחרון.

לא היה נראה לי שהוא לחוץ בזמן. זה משנה עבורי, בתור מקבל הקנס?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, פאטון כתב:

זה משנה עבורי,

לא.

לפני 8 דקות, פאטון כתב:

אמר לי שהוא חייב לתת לי קנס על משהו והסביר שהוא ייתן לי על נסיעה בנתיב שמאלי, במקום על מהירות

ממש תמוה. הוא לא נתן שום הסבר לנחמדות הפתאומית הזו?
משהו קרה, לא נדע כנראה מה. אבל זה לא משנה, הדו״ח לקוי ולא מתאר בנסיבות את יסודות העבירה, דינו להתבטל, אבל לא בטוח שיעשו לך חיים קלים.

כאמור, בקש ביטול, בתקווה שמי שיטפל בבקשה יבין את הליקויים הברורים.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...