Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי מוצר מעלי שעלות כ-66$
עם המשלוח המחיר הכולל עובר את רף ה-75 של מיסי היבוא.

המוכר האדיוט לא פירט בחשבונית שעל המשלוח, ונקב רק במחיר הכולל ועכשיו נשלחה דרישה לתשלום ואיום לגבית דמי אחסה (ב-סמס שקיבלתי כתוב שיגבו אחרי 3 ימים, בווטסאפ אמרו לי 3 שבועות).

שלחתי למוכר בקשה לחשבונית שכוללת את מספר המעקב ופירוט החיובים בפורמט PDF כמו שנדרשתי (הם לא מוכנים לקבל כאסמכתא צילום מסך מתוך האתר)

עברו כמעט 3 ימים והוא טרם הגיב מעבר להודעה כללית של ״יש הבדלי שעות, נענה בהקדם״.

איך כדאי להתקדם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הסכום לא גבוה - הייתי משלם.  חבל על הזמן (ואולי גם על דמי האחסנה).  בעקרון הם צודקים - אם אין הפרדה בין עלות המוצר ועלות השילוח אלא מגיע כסכום כולל - הסכום הזה הוא הקובע.

פורסם

לשלם תמיד אפשר.

השאלה אם יש פתרונות זולים יותר.

האם אפשר לשלם ואז לדרוש החזר מהמוכר?

או לעלות דרגה בבירור מול עלי אקספרס?

האם יש תקנות לגבי גבית דמי אחסנה? ממתי? כמה?

פורסם

מאלי אקספרס לא תוציא גרוש חזרה
תשלם ותבלע את הצפרדע
אם המוכר יועיל בטובו לענות לך תמיד תכל לערער ואולי תקבל את הכסף חזרה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

חבל על הזמן. המוכר ימשוך את הזמן, יענה לך שזה בטיפול וכו' ולא ישלח לך כלום. ואם ישלח מתי שהוא- אז ההמשך בהתאם לפסקה הבאה:

ערעור על תשלומי עלות מכס - אם זה משלוח דרך חברת הדואר, אז ערעור ניתן להגיש רק לפני קבלת החבילה.  אם דרך חברת בלדרות - ניתן להגיש ערעור רק אחרי תשלום המיסים.

הערה : באתר ממשלתי, רשום כי יש לצרף אישור על ייצוא החבילה כחלק מהדרישות לקבלת החזר על מיסים. יתכן שזאת דרישה כללית.

דמי אחסנה - למיטב זכרוני, מקבלים 3 ימים חינם (אולי 2 ימים ?) ואח"כ זה בתשלום. אל תסמכי על "הבטחה" של 3 שבועות אלא אם יש רצון אח"כ להיגרר למשפט שתוצאותיו לא מובטחות.

מידע כללי באתר פרוטוקול (אינני בטוח שהאתר מעודכן)

https://protocol.co.il/personal-import-tax-appeal/

בקשה לקבלת החזר מסי יבוא אישי (אתר ממשלתי)

https://www.gov.il/he/service/return-on-personal-import-taxes

פורסם
לפני 8 דקות, guya72 כתב:

המוכר ימשוך את הזמן, יענה לך שזה בטיפול וכו' ולא ישלח לך כלום

מה האינטרס שלו? מה אכפת לו לשלוח חשבונית נכונה?

פורסם

אפשר לערער אחרי קבלת החבילה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, סולל הדרך כתב:

אפשר לערער אחרי קבלת החבילה.

אכן, פעם אחת שילמתי מכס על מחיר דולרי שמשום מה תורגם לפאונדים. הגשתי ערעור וקיבלתי את ההפרש בדיעבד (שישים ומשהו שקל אם אני זוכר נכון)

פורסם

אם חשבונית זה מה שיעזור לך, חפש תוסף לכרום שנקרא ali invoice או דומה לו, תתקין ותדפיס לך חשבונית כתמונה או קובץ PDF ונפתרה הבעיה

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, Platinum כתב:

תוסף לכרום שנקרא ali invoice

זה רעיון!
אפשר לסמוך עליו? נשמע קצת פישי
אין לי בעיה מוסרית לפברק חשבונית, כי הצדק איתי, אבל תוסף כזה נשמע קצת חשוד להתקין.

עריכה: מצאתי כמה, לאף אחד אין יותר מידי דירוגים...

עריכה אחרונה: הימרתי על אחד, הצריך קצת משחקים אבל הצליח בסוף. נקווה שהחברה יקבלו את זה.

תודה רבה לכולם על המידע והעזרה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 59 דקות, Be roo כתב:

אפשר לסמוך עליו? נשמע קצת פישי

אני לא בטוח שאני מצליח להבין את כוונתך ואת הפישיות שבדבר.

זה תוסף שמשרת המון אנשים שזקוקים לחשבוניות מאליאקספרס, ואלי אקספרס, לא ממש טורח לנפק כאלה.
התוסף הזה והדומים לו משתמשים בנתונים של אלי אקספרס ומכניסים נתוני אמת לחשבונית. אין פה שום דבר פישי.

פורסם

הרגיש פישי בגלל מספר מדרגים נמוך, ולכך תדע מה הוא עוד עושה מאחורי הקלעים.

אבל שוין, התקנתי, יצר חשבונית (שהיתה צריכה קצת עריכה).

תודה רבה על הפתרון!

פורסם
בתאריך 21.1.2024 בשעה 23:57, Platinum כתב:

התוסף הזה והדומים לו משתמשים בנתונים של אלי אקספרס ומכניסים נתוני אמת לחשבונית

עדכון: קיבלתי הודעה מחברת השילוח שעל בסיס החשבונית ששלחתי, דרישת המס מבוטלת והחבילה תשוחרר לדרכה.

בסוף השתמשתי בתוסף הזה: https://chromewebstore.google.com/detail/alibill-aliexpress-invoic/dnnahkenhmcejldgceioeeinbpmmlgbm?pli=1

עובד ממש פשוט עם ממשק נוח לעריכה במידת הצורך (החשבונית שיוצרה הצריכה מעט עריכה כמו הכנסת מספר המעקב של החבילה, ושל מספר החשבונית המקורית שמופיעה על החבילה (מזל שחברת השילוח שלחה לי צילום), וגם ערכתי קצת את הכתובת שמופיעה כך שתתאים למה שמופיעה על החשבונית של החבילה).

תודה רבה על הפתרון!

נשאר רק לקוות שהדואר לא יאבד את החבילה....

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...