Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר ברכבים היה בלם יד ידני עם כבל שאיתו היה אפשר לשחק איך שרוצים ומתי שרוצים.

היום ברכב מותקן בלם יד חשמלי שיש לו 2 מצבים: דלוק/כבוי.

במקרה חירום, כאשר אין בלמים בדוושה (איבוד בלמים מכל סיבה שהיא), כיצד ניתן לעצור את הרכב מלבד הילוכים (הילוכים ייקח זמן לעצור את הרכב)? 

להרים בלם יד לא נשמעת כמו אופציה במהירות של 90 קמ״ש (זאת תאונה וודאית).

פורסם
לפני 3 דקות, nissan1211 כתב:

יש רכבים שהרמה ארוכה של הכפתור תפעיל מצב חירום שיאט את הרכב, לא בטוח אם זה ככה גם במאזדה צריך לבדוק בספר רכב 

שמעתי על זה, ניסיתי את זה (במהירות נמוכה כמובן), זה מרים את בלם במכה עד הסוף.

פורסם

התפעול של בלם חניה / חרום ברכבים אחרים שאני מכיר הוא תלוי מהירות.

אם המהירות גבוהה מ-X הבלם מופעל ומשתחרר ללא התערבות של הנהג עד מהירות נמוכה -Y ואז נשאר מופעל.

לא מכיר את שיטת הפעולה של מזדה.

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ב c4 פיקאסו בספר הרכב יש הדרכה לשימוש בבלם היד בחירום (צריך למשוך אותו קבוע) כך שכנראה היצרן חשב על זה.  איך זה מרגיש בםועל לשמחתי אין לי מושג.

לא יודע איך זה במזדה אבל אולי כדאי להציץ בספר הרכב?

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, דוב המערות כתב:

התפעול של בלם חניה / חרום ברכבים אחרים שאני מכיר הוא תלוי מהירות.

אם המהירות גבוהה מ-X הבלם מופעל ומשתחרר ללא התערבות של הנהג עד מהירות נמוכה -Y ואז נשאר מופעל.

לא מכיר את שיטת הפעולה של מזדה.

הרכב שלי יודע לבלום לבד עד 70 קמ״ש אבל זה בתנאי שיש בלמים תקינים. השאלה מה קורה כשאתה מאבד בלמים.

לפני 8 שעות, dani666 כתב:

ב c4 פיקאסו בספר הרכב יש הדרכה לשימוש בבלם היד בחירום (צריך למשוך אותו קבוע) כך שכנראה היצרן חשב על זה.  איך זה מרגיש בםועל לשמחתי אין לי מושג.

לא יודע איך זה במזדה אבל אולי כדאי להציץ בספר הרכב?

בדקתי לפני שפתחתי את האשכול וגם בדקתי באינטרנט ואין כלום. לכן שואל. קצת מוזר לי שאנשים נוהגים ברכבים ואין לאף אחד מושג מה לעשות כשמאבדים בלמים (בייחוד היום, כשכל הרכבים החדשים מגיעים עם בלם יד חשמלי).

עריכה אחרונה על ידי amann
פורסם

המחשבה שמשיכת בלם יד ידני תעזור את הרכב בבטחה לא עומדת במבחן המציאות. בפועל, בגלל אופי הפעולה שלו, סביר יותר להניח שמשיכת בלם היד ינעל את הגלגלים ולא יספק בלימה מבוקרת והדרגתית.

כך שבמבחן המעשה - אין הבדל מעשי בין המערכת החשמלית לידנית.

בכל מקרה, התרחיש נראה לי פחות סביר מהרבה תרחישי כשלים אחרים - כמה מכוניות מודרניות תקינות איבדו בלמים (אלא אם זה בגלל נהג רשלן, שלא יודע לתפעל בלמים וכו' - וגם אז....) לאחרונה? ברור שאני לא יודע על כל תאונה, אבל משהו ברמת חומרה כזו (כמו תאונה מחרידה עם משפחה בירידות לטבריה לפני כ- 10 שנים) בטוח היה צץ לתקשורת.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

במקרה רצה הגורל ואחרי נסיעה, חביבה, איבדתי ברקסים.

רנו קאנגו, קדימה דיסקים ואחורה תופים.

במידה והלכו לך הברקסים עקב חימום, בלם יד לא יעזור הרבה כי אתה בעצם רוצה להשתנש בבלמים, שלא עובדים.

גם בלימה עם הילוכים לא תעזור הרבה, בהתחשב שהמנועים קטנים ולא בולמים את הרכב כמו מנועי דיזל בעבר.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לפני כשעה, ליסינג בצער כתב:

המחשבה שמשיכת בלם יד ידני תעזור את הרכב בבטחה לא עומדת במבחן המציאות. בפועל, בגלל אופי הפעולה שלו, סביר יותר להניח שמשיכת בלם היד ינעל את הגלגלים ולא יספק בלימה מבוקרת והדרגתית.

כך שבמבחן המעשה - אין הבדל מעשי בין המערכת החשמלית לידנית.

בכל מקרה, התרחיש נראה לי פחות סביר מהרבה תרחישי כשלים אחרים - כמה מכוניות מודרניות תקינות איבדו בלמים (אלא אם זה בגלל נהג רשלן, שלא יודע לתפעל בלמים וכו' - וגם אז....) לאחרונה? ברור שאני לא יודע על כל תאונה, אבל משהו ברמת חומרה כזו (כמו תאונה מחרידה עם משפחה בירידות לטבריה לפני כ- 10 שנים) בטוח היה צץ לתקשורת.

לפני 14 דקות, ariel000 כתב:

במקרה רצה הגורל ואחרי נסיעה, חביבה, איבדתי ברקסים.

רנו קאנגו, קדימה דיסקים ואחורה תופים.

במידה והלכו לך הברקסים עקב חימום, בלם יד לא יעזור הרבה כי אתה בעצם רוצה להשתנש בבלמים, שלא עובדים.

גם בלימה עם הילוכים לא תעזור הרבה, בהתחשב שהמנועים קטנים ולא בולמים את הרכב כמו מנועי דיזל בעבר.

אין קשר לרשלנות ואין קשר לחימום ברקסים.

בעבר יצא לי לאבד בלמים כתוצאה מפיצוץ של צינור לחץ של בוסטר. לא החליפו לי אותה בזמן הטיפולים (כנראה שדילגו או משהו כזה) ואני לא ידעתי על קיומו ועל תפקידו.

אחרי הצינור מתפוצץ דוושת בלמים לא מתפקדת יותר בכלל. היא קשה כמו אבן ואי אפשר ללחוץ על ברקס (שבדיעבד גם אם תלחצו עליה לא יקרה כלום, הרכב לא יעצור). המנוע נכבה כתוצאה מאיבוד קומפרסיה והרכב עדיין במהירות של 90 קמ״ש.

הדבר היחידי שעזר לי לעצור את הרכב (ולא להיכנס בכל מה שעמד ברמזור אדום מלפני) זאת שול, הורדת הילוכים ועבודה קפדנית עם בלם יד שבעבר היה ידני שהיה צריך להרים ובהדרגה עד לעצירה ומבלי לנעול את הגלגלים. 

זאת רק דוגמא קטנה לתקלה טכנית שיכולה לקרות שתגרום לאיבוד מלא של בלמים.

יש ולא חסר רכבים שמאבדים בלמים (גם רכבים חדשים) ולא חסר כותרות בחדשות על מקרים שנגמרו באסון. למי שרוצה לבדוק יש ד״ר את גוגל.

כל מה שרשמתם לי פה לא עונה לי על השאלה.

פורסם
לפני 22 שעות, amann כתב:

להרים בלם יד לא נשמעת כמו אופציה במהירות של 90 קמ״ש (זאת תאונה וודאית).

לא מספיק להרים, צריך להחזיק, אבל יש בעיה אחרת - זה לא מדליק אורות בלימה, אפשר לנסות במקום פנוי, ובמהירויות נמוחות יותר

פורסם
לפני שעה, _slayer_ כתב:

לא מספיק להרים, צריך להחזיק, אבל יש בעיה אחרת - זה לא מדליק אורות בלימה, אפשר לנסות במקום פנוי, ובמהירויות נמוחות יותר

אי אפשר ללחוץ על כפתור באמצע הנסיעה, כמו שאמרת צריך להחזיק. החזקתי וזה הרים אותו עד הסוף ונעל את הגלגלים.

לגבי אורות בלימה, אני לא חושב שזה הדבר האחרון שיעניין אותי במצב חירום (טפו טפו).

• רעיון טוב! 1
פורסם

דווקא בלם-יד חשמלי יודע בעצירת חירום לעבוד יחד עם מערכת ה-ABS ומערכת ה-ESP על מנת למנוע נעילת גלגלים כך שיש לו יתרון על בלם-יד ידני.

מתוך ספר הנהג של פורד פוקוס 21:

הפעלת בלם החניה החשמלי במקרה חירום
הערה: אין להפעיל את בלם החניה החשמלי כשהרכב בתנועה, אלא במקרה חירום. אם משתמשים שוב ושוב בבלם החניה החשמלי כדי להאט את הרכב או לעצור אותו, עלול להיגרם נזק למערכת הבלימה.
אפשר להשתמש בבלם החניה החשמלי כדי להאט את הרכב או לעצור אותו במקרה חירום.
משוך את המתג כלפי מעלה והחזק אותו במצב זה.
נורית ההתראה האדומה מאירה, מושמע צליל ופנסי הבלימה מאירים.
בלם החניה החשמלי ממשיך להאט את הרכב עד שמרפים מהמתג.

• מעניין 1
פורסם
לפני 1 דקה, גור אדם כתב:

דווקא בלם-יד חשמלי יודע בעצירת חירום לעבוד יחד עם מערכת ה-ABS ומערכת ה-ESP על מנת למנוע נעילת גלגלים כך שיש לו יתרון על בלם-יד ידני.

מתוך ספר הנהג של פורד פוקוס 21:

הפעלת בלם החניה החשמלי במקרה חירום
הערה: אין להפעיל את בלם החניה החשמלי כשהרכב בתנועה, אלא במקרה חירום. אם משתמשים שוב ושוב בבלם החניה החשמלי כדי להאט את הרכב או לעצור אותו, עלול להיגרם נזק למערכת הבלימה.
אפשר להשתמש בבלם החניה החשמלי כדי להאט את הרכב או לעצור אותו במקרה חירום.
משוך את המתג כלפי מעלה והחזק אותו במצב זה.
נורית ההתראה האדומה מאירה, מושמע צליל ופנסי הבלימה מאירים.
בלם החניה החשמלי ממשיך להאט את הרכב עד שמרפים מהמתג.

תודה אבל אין קשר לפורד פוקוס.

פורסם
Just now, גור אדם כתב:

דווקא פורד פוקוס הכי קרובה למזדה 3... הן חולקות הרבה חלקים ביחד...

זה שפורד שייכת למאזדה לא הופך את מאזדה לפורד.

בעבר היו כמה מנועים וחלקים שהם חלקו היום כמעט ולא. 

כמו כן, אם תסתכל על האשכול, השיטה הזאת לא עובדת במאזדה ולכן לא רלוונטי.

• תוכן חדש...