Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאוד מאוד חשוב לי בקרת שיוט אדפטיבית! (נוסע הרבה בעייפות... זה יכול להציל חיים)

1. באקסטרייל יש בקרת שיוט אדפטיבית? ומצב זחילה? מישהו יודע?

2. האמינות של קודיאק מפחידה אותי מאוד!!! מישהו פה יכול להגיד אם הבעיות שם זה כרוני או בסה"כ קצת יותר מצוי מהיפניות??

3. אאוטלנדר הכי זול והכי חסכוני והכי אמין! אבל הכי פשוט מבחינת נוחות וביצועים...

במה הייתם בוחרים? 

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי מה סולם הצרכים שלך?

אמינות או כיף בנהיגה? או סחירות? או בטיחות?

לכל אחד סולם צרכים שונה.

מנסיון של שנתיים על אוטלנדר ו ASX שנתיים נוספות
אמינות מליון דולר, הנאה מנהיגה אפס.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לא ברור על סמך מה אתה מדבר על אמינות של קודיאק. אנו 5 שנים עם קודיאק וחבר שלי 4. תקלה בודדת (לא קטנה, אבל בודדת) - נכשלה משאבת מים על גבול האחריות המורחבת של 3 שנים. מדובר במנוע דיזל ולא ברור על איזו גרסה אתה מדבר. בכל מקרה, לא אצלי ולא אצל חבר שלי לא היו שום תקלות מעבר לזה, אפילו לא ברמה של בקשה מהמוסך בטיפול השנתי.

כל תיבות ההילוכים (גם בבנזין) הן עם מצמדים רטובים, כך שגם הפחד מגרסאות העבר של DSG עם מצמדים יבשים הוא לא רלוונטי.

רכב מצוין, נוח, מאובזר ומרווח.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם
לפני 53 דקות, סולל הדרך כתב:

אמינות או כיף בנהיגה? או סחירות? או בטיחות?

ברור שחשוב לי כיף בנהיגה ובטיחות.

אבל איך אוכל לקנות רכב ב150K ולדעת שיש מצב ליפול איתו בנזק של 40K כמה חודשים אח"כ... (ילך גיר או משהו אחר.. לך תדע..)

אז כן. אמינות זה לא פחות חשוב!

פורסם

מישהו מספר לך סיפורי בלהות.

לא שמעתי אף פעם על נזק של 40K במכלולי סקודה (גם לא בקונצרן) . הגירים לא הולכים. התקלות האפשריות הן מצמדים או במקרה הכי גרוע , טיגון המכטרוניק (מוח בשפת העם)  שהחלפה לחדש היא כ 8500 שקל. וגם זה קורה מעט מאד ובעיקר בנסועה גבוהה בהרבה מ 100 אלף קילומטר. עם מכנה משותף אחד ככל שידוע לי ולחברי במוסכים המתמחים, עקב שימוש בשמן זבל לא בתקן יצרן והזנחת טיפולים שעם הזמן נגרם נזק לאטם סביב המודול והמעגל האלקטרוני נשרף (ידוע כ טיגון מוח 😉)

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 20 שעות, ליסינג בצער כתב:

תקלה בודדת (לא קטנה, אבל בודדת) - נכשלה משאבת מים

זה מסוג הדברים שאני הכי אוהב... מישהו שבא לספר לנו שקודיאק הוא סופר אמין, ואז מגיע ה"רק תקלה אחת"... (שאם היא מתרחשת באמצע נסיעה ולא שמת לב בזמן, הלך המנוע).

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לפני כשעה, outlander כתב:

זה מסוג הדברים שאני הכי אוהב... מישהו שבא לספר לנו שקודיאק הוא סופר אמין, ואז מגיע ה"רק תקלה אחת"... (שאם היא מתרחשת באמצע נסיעה ולא שמת לב בזמן, הלך המנוע).

א. זה יכול לקרות לכולם (תתפלא גם באאוטלנדר).

ב. נאמר בגילוי נאות, תוך ציון שמדובר במנוע דיזל, שכנראה לא רלוונטי למנוע שפות"ש מחפש. הגם שקרה בנסיעה, התריע, המשיך בנסיעה תקינה לאחר התקררות ולמנוע שלום.

ג. אם יש לך עניין להוציא אותי "פיתה" או להוכיח שאאוטלנדר זה מתנת האל לאנושות (כפי שעשית בעשרות פוסטים אחרים, באופן עקבי ולעיתים נעדר בסיס) - בבקשה, אתה מוזמן. אני אשן מצוין בלילה...

• אהבתי 1

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

אי אפשר להתווכח על 2 עובדות בסיס
סקודה אמינה ככל שתהיה ובאמת כמות התלונות ירדו במהלך השנים ועדין היא תהיה פחות אמינה וגם יותר יקרה לתחזוקה.
גם אין ויכוח שחווית הנסיעה באוטלנדר לא משתווה לסקודה והיא מהנה כמו נסיעה בעגלת סופר-סל

יש כאלו שהאמינות היא נר לרגלם
נראה שפותחת השרשור חרדה מהוצאות גבוה לא מתוכננת והסבירות שהיא תתרחש קיימת גם במיצובישי, אם זאת בשכיחות נמוכה יותר... כנראה.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

המאבק בשמועות מבוססות יותר או פחות ודעות קדומות, הוא חסר תכלית. מסעות ההפחדה השונים לא יעלמו גם נוכח עובדות מוצקות.

אם מישהו מחפש רכב ללא כל הוצאות, לא נצליח לשכנע שדברים יכולים לקרות גם לרכב כזה. אנשים מוכנים להקריב נוחות, שימושיות, וכל מיני פרמטרים הקשורים לרכב שהם חפצים בו, שכל נסיון להסביר מיותר בעליל. 

אני מכיר לא מעט אנשים שככל שתסביר להם יותר יבהלו יותר . כאלו שחיפשו רכב שקט וקנו רכב חסר כל בידוד , כי היה זול ואמין , (מישהו אמר אטראז׳) וכמעט כמו ברכב צרפתי 🙂 מפיעלים את הרדיו לפני התנעת הרכב ואז מספרים שאין בכלל רעשי מנוע/רוח/כביש גם כשהרכב במאמץ. 

חבל לנסות לשכנע אנשים כדוגמת אאוטלנדר, שבידיהם המוצר האולטימטיבי והם ורק הם מבינים שהוא כזה מושלם/אידיאלי או כל תואר אחר. ורק הדיוטות כמונו לא רוכשים כאלה בהמוניהם ומדיחים את הקורולה מראש טבלת המכירות העולמית.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כמשתמש ותיק אתה בוודאי מכיר את התלונות והסיפורים פה בפורום על מותגים כאלו ואחרים
זה ברור כשמש גם בלי הסטטיסטיקה של מינה צמח שיש טרנדים לכל מותג.

בלי קשר, רמת התחכום של VAG היא מטורפת, כל החלפת נורה או מנוע למגבים נדרש קידוד ומחשבים ברמה הזויה
וזה משפיע על עלויות התחזוקה.
מיצובישי זה פח וחוטים, כמו דקוטה. עד שלא יחוררו אותו עם מכונת יריה הוא ימשיך לטוס.

פורסם
לפני 10 דקות, סולל הדרך כתב:

מיצובישי זה פח וחוטים, כמו דקוטה

אהבתי, לא בטוח שכל הדגמים, האטראז׳ בהחלט סוג של דקוטה 😜 (למי שטס בכזו כל עוד היתה בשרות 😊)

עובדתית, שימוש במכלולים ״מוכחים״ , קרי ותיקים/מיושנים מרגיע את כל החוששים מהתקדמות טכנולוגית.

מי אמר AI 😆

פורסם (נערך)

אאוטלנדר לא יהיה חסכוני מסקודה או ניסאן מה שכן הוא סביר להניח יהיה אמין יותר.

פות״ח ממליץ לך לבחון גם את ה5008 רק אל תתקרב לגרסת בנזין 1.2, יש לך בתקציב שלך את הבנזין 1.6 180 כ״ס ואת גרסת הדיזל 1.5 130 כ״ס.

חפש מידע בפורום על שניהם.

מבחינת אבזור בשביל שתהיה בקרת שיוט אדפטיבית תחפש את גרסאות האקטיב פק/פרימיום.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 3 שעות, ליסינג בצער כתב:

א. זה יכול לקרות לכולם (תתפלא גם באאוטלנדר).

ג. אם יש לך עניין להוציא אותי "פיתה" או להוכיח שאאוטלנדר זה מתנת האל לאנושות (כפי שעשית בעשרות פוסטים אחרים, באופן עקבי ולעיתים נעדר בסיס) - בבקשה, אתה מוזמן. אני אשן מצוין בלילה...

לא, אתה לא פיתה, ואאוטלנדר הוא לא מרכבת האילים. בוא. התבגרנו מאז. אנחנו כבר לא ילדים. זה פשוט רכב שעונה על הצרכים שלי באופן אישי, ולכל אחד יש את השיקולים שלו בבחירת רכב. 

אבל אני מדבר על עובדות פשוטות: אצלי האאוטלנדר הקודם החזיק 5 שנים - אפס תקלות, אפס מחלות. האאוטלנדר החדש אצלי כבר כמעט שנתיים, ביולי הקרוב - אפס תקלות, אפס מחלות. 

ומה אצלך? משאבת מים תוך כדי נסיעה, ועוד בתוך תקופת האחריות...

אני ואתה זה לא מדגם מייצג; ובכל זאת, זה תואם את הסטיגמות בצורה מופלאה...

לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

גם אין ויכוח שחווית הנסיעה באוטלנדר לא משתווה לסקודה והיא מהנה כמו נסיעה בעגלת סופר-סל

תסלח לי, זה קשקוש גם בהשוואה לדגם הקודם, בטח שלא בהשוואה לאאוטלנדר החדש שהוא ליגה אחרת מכל הבחינות. ונהגתי גם בקודיאק, אף אחד לא יכול למרוח אותי.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

כנראה שהסטנדרטים שלך שונים משלי.
החוויה שלי מהאוטלנדר הישן וה ASX היא אחרת. סבבה של רכב, אבל בשביל להגיע מנקודה א' ל ב' על איזה חווית נהיגה אנחנו מדברים?
על האוטלנדר החדש לא נהגתי! מודה.

• תוכן חדש...