Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 30 דקות, Fraysa כתב:

אני בספק גדול שהתקלה במנוע עצמו, אלא בדרך אליו.

זו הסיבה שביקשתי מפותח האשכול לבדוק האם מתיז השמשות האחורי עובד. אם המתיז גם לא עובד ייתכן מאוד כפי שמישהו כבר כתב לבדוק את הצמה בקיפול של הדלת האחורית.

לפעמים גם הצמה החשמלית וגם צינור המים שמוביל מים למתיז עוברים באותו מקום ככה ששווה לבדוק את הצמה.

ייתכן מאוד שאולי הבעיה בכלל בידית ההפעלה של הווישר.

בתאריך 22.5.2023 בשעה 14:07, סולל הדרך כתב:

איך מנוע חשמלי של מגב, ועוד אחורי, שבקושי עבד במצטבר שעה אחת בכל שנותיו קורס?

הפעם אני מסכים איתך. :mm_yeah:

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

לדעתי בעיה בכרטיס פיקוד שיושב על המנוע, בפאביות הייתה בעיה דומה , יש שם הלחמה שמתנתקת מהפין שלה, חידושה פותר את הבעיה.

פות"ש תבדוק בשעות הערב, כאשר הרכב קר אם המגב חוזר לעבוד.

בכל מקרה זה מה שהיה בפאביה שלי ולעוד כמה חברים בקבוצת הפאביות. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 24.5.2023 בשעה 12:13, מרק10 כתב:

חבר יקר,

אל תקנה ואל תחליף שום חלק במנוע הווישר האחורי. החלפה של מנוע כזה מצריכה קצת ידע וניסיון.

מנוע הווישר האחורי מקבל פיקוד ממודל בקרה ממחושב אשר שולט על המנוע כלומר ניתן לבצע איבחון ממוחשב למנוע ואולי להסיק מסקנות מה תקול.

** האם המתיז של השמשה האחורית עובד ?

כן. המתיז של השמשה האחורית עובד.

פורסם

5E5955711ז

בתאריך 24.5.2023 בשעה 13:17, מרק10 כתב:

זו הסיבה שביקשתי מפותח האשכול לבדוק האם מתיז השמשות האחורי עובד. אם המתיז גם לא עובד ייתכן מאוד כפי שמישהו כבר כתב לבדוק את הצמה בקיפול של הדלת האחורית.

לפעמים גם הצמה החשמלית וגם צינור המים שמוביל מים למתיז עוברים באותו מקום ככה ששווה לבדוק את הצמה.

ייתכן מאוד שאולי הבעיה בכלל בידית ההפעלה של הווישר.

הפעם אני מסכים איתך. :mm_yeah:

אם יש לכם המלצה על מקום לאבחון/החלפת מנוע, אשמח לקבל.
(אזור ראשון - רחובות, אבל גם מרכז-שרון רלבנטי)

בתאריך 24.5.2023 בשעה 13:28, rev-Match כתב:

לדעתי בעיה בכרטיס פיקוד שיושב על המנוע, בפאביות הייתה בעיה דומה , יש שם הלחמה שמתנתקת מהפין שלה, חידושה פותר את הבעיה.

זה מעניין. יכול לשלוח קישור לסרטון מלא של פתיחה?

פורסם
לפני 10 דקות, Pushhead כתב:

5E5955711ז

אם יש לכם המלצה על מקום לאבחון/החלפת מנוע, אשמח לקבל.
(אזור ראשון - רחובות, אבל גם מרכז-שרון רלבנטי)

זה מעניין. יכול לשלוח קישור לסרטון מלא של פתיחה?

מוסך רון בתל-אביב מומחה מספר 1.

אני בכלל לא בטוח שהמנוע שבק חיים.

לפני 29 דקות, Pushhead כתב:

כן. המתיז של השמשה האחורית עובד.

כנראה שהחיווט למנוע לא נפגע.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 24.5.2023 בשעה 13:28, rev-Match כתב:

באיזה קבוצות מדובר ? יש לך קישור לקבוצה שבה מוסברת התקלה.

בכול מקרה המנוע בסקודה אוקטביה שונה מזה המותקן בפאביה.

פורסם (נערך)

לא קראתי בעיון את כל השירשור, רק רוצה לזרוק הצעה מעשית -מקווה שכאן לראשונה.

אתה בשלב שניחושים כבר לא עוזרים, עוברים לאיבחון ,האיבחון המיידי והראשוני שיעשה גם המאבחן הכי חכם ללא כלים מקצועיים כמוך, לפני פירוק כרטיסים אלקטרונים והסיכון בחיטוט בהם, יהיה בהחלט כפי שאפרט.

זהה את כבל החשמל המגיע ממש לגוף המנוע של המגב ואם מחייב פירוק כיסוי בצע אותו,  חבר מד מתח מותאם ל 12 וולט לשני המוליכים המתחברים אליו, אם יש יותר מ2 מוליכים מחייב זיהוי נוסף.

תתניע את המנוע אחר כך הפעל את המגב האחורי, גש למד המתח ובדוק אם יש מתח 12-14 וולט על המוליכים.

אין מתח , בעיה אלקטרונית או קרע בצמות המוליכים, יש מתח המנוע זל.

פעולה קלה ומכאן אפשר להמשיך גם ברמה של DIY

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, מרק10 כתב:

באיזה קבוצות מדובר ? יש לך קישור לקבוצה שבה מוסברת התקלה.

בכול מקרה המנוע בסקודה אוקטביה שונה מזה המותקן בפאביה.

יש לבעלי בפאביות קבוצת ואטסאפ, פאביה צורה ישנה 2008-2013 רובנו עם מנוע cgg 1.4 תרשום לי בפרטי ואבקש לצרף אותך אם מעניין אותך. 

אין תיאור תקלה, זה הפתרון לתקלה שהייתה אצלי וזה סרטון שלי, לכל מי שביתה תקלה עם מגב אחורי בדק את הנושא ולכולם היה בדיוק אותו הסיפור. 

פות"ש תחפש ביוטיוב סרטוני פירוק מנוע ותגיע לכרטיס שיושב על המנוע, תבדוק אם זה המצב. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 שעות, ד ו ד כתב:

לא קראתי בעיון את כל השירשור, רק רוצה לזרוק הצעה מעשית -מקווה שכאן לראשונה.

אתה בשלב שניחושים כבר לא עוזרים, עוברים לאיבחון ,האיבחון המיידי והראשוני שיעשה גם המאבחן הכי חכם ללא כלים מקצועיים כמוך, לפני פירוק כרטיסים אלקטרונים והסיכון בחיטוט בהם, יהיה בהחלט כפי שאפרט.

זהה את כבל החשמל המגיע ממש לגוף המנוע של המגב ואם מחייב פירוק כיסוי בצע אותו,  חבר מד מתח מותאם ל 12 וולט לשני המוליכים המתחברים אליו, אם יש יותר מ2 מוליכים מחייב זיהוי נוסף.

תתניע את המנוע אחר כך הפעל את המגב האחורי, גש למד המתח ובדוק אם יש מתח 12-14 וולט על המוליכים.

אין מתח , בעיה אלקטרונית או קרע בצמות המוליכים, יש מתח המנוע זל.

פעולה קלה ומכאן אפשר להמשיך גם ברמה של DIY

ההמלצות שכתבת נכונות אולי לרכב עם מערכת חשמל ומנוע ווישרים טיפש או "חסר מוח".

1. מתחילים מהדבר הפשוט והוא איבחון ממוחשב בכדי לחלץ קוד תקלה.

2. למנוע מתחבר קונקטור בעל 4 פינים שמגיע ממודול בקרה וצריך סכימה חשמלית של מערכת הווישרים..

3. לא ניתן לבצע שום בדיקה למנוע הווישרים כאשר דלת תא המטען פתוחה בגלל שלא ניתן להפעיל את הווישרים כאשר מודול הבקרה מזהה שהדלת פתוחה כלומר צריך לעקוף בצורה כולשהי את המפסק של דלת תא המטען.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

@מרק10 הגזמת בסיכום הצעתי, היא מעשית ואפשרית בהחלט ובמיוחד בתנאים שתארתי . שיבחר פות"ש כיצד להתקדם לתיקון המגב . יש נושאים יותר חשובים על הפרק, חשוב לך, אז שיהיה כפי שכתבת, הכל בסדר.   

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • אהבתי 1
פורסם

אני מסכים עם @מרק10. בניגוד לרכבים אחרים שעזרתי לחברים או במסגרת העסק שלי, ברכבי VAG כמעט לכל רכיב חשמלי יש מודול שהמחשב הראשי יודע לדבר איתו.

ברגע שיש תקלה - זה מאוד ברור איפה ומה היא. 

בקיצור, סריקת תקלות תוביל לפתרון. עד אז הכל בזבוז זמן/ניחושים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם

@Fraysaגם אתה צודק, שימוש בסורק הוא הפתרון המועדף. רק מה,  כל שכתבתי מתיחס לביצוע בדיקה במצב בו נמצא פות"ש מצב בו אין אמצעים למעט מד מתח. מי שקרא את כל ההודעה הבין זאת.

• תוכן חדש...