Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דילמת רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניחה שחלקכם תצחקו ותגידו שאני משווה בין תפוחים לבננות, ובכל זאת אתייעץ:

אני זקוקה לרכב חדש. רוב הזמן אני נוסעת עליו לבד, אבל יש גם שני ילדים עם רשיון, שנוסעים עליו עם חברים. היה לי חשוב נושא של בטיחות וזיהום אוויר. אני אוהבת רכבים קטנים.
אחרי כל מיני בדיקות ושאלות ואילוצי מלאי שאין, נשארה ההתלבטות הבאה: יאריס היברידית, או יאריס קרוס היברידית. :-)
הילדים לוחצים על הקרוס כי היא גבוהה יותר והם בונים על הרכב לטיולים... אני אוהבת את זה שהיאריס היא קטנה ולא מגושמת, יותר חסכונית בדלק וגם במחיר פחות מופרך (אבל גם...).
אשמח לשמוע עוד מחשבות בעניין

פורסם
לפני 13 שעות, תמרה1 כתב:

אני מניחה שחלקכם תצחקו ותגידו שאני משווה בין תפוחים לבננות, ובכל זאת אתייעץ:

אני זקוקה לרכב חדש. רוב הזמן אני נוסעת עליו לבד, אבל יש גם שני ילדים עם רשיון, שנוסעים עליו עם חברים. היה לי חשוב נושא של בטיחות וזיהום אוויר. אני אוהבת רכבים קטנים.
אחרי כל מיני בדיקות ושאלות ואילוצי מלאי שאין, נשארה ההתלבטות הבאה: יאריס היברידית, או יאריס קרוס היברידית. :-)
הילדים לוחצים על הקרוס כי היא גבוהה יותר והם בונים על הרכב לטיולים... אני אוהבת את זה שהיאריס היא קטנה ולא מגושמת, יותר חסכונית בדלק וגם במחיר פחות מופרך (אבל גם...).
אשמח לשמוע עוד מחשבות בעניין

לגבי "בונים על הרכב לטיולים" :

ויש להם את המיומנות לדעת איפה באמת מתאים ליאריס קרוס, ואיפה לא לעניין וצריך משהו קרבי יותר ?

כמו כן, האם אהבת הטיולים שלהם לא יכולה להוביל את הרכב למקומות גניבים שבהם אומנם תקבלי כסף מהביטוח, אבל תצטרכי את כל הטרטור של התעסקות עם הביטוח וחיפוש רכב חדש ועבר ביטוחי של "גנבו לה אוטו והביטוח היה צריך לשלם לה"?

מקוה בשבילך שהילדים שלך מספיק אחראיים כדי לא להכניס אותך לכל מיני הוצאות סתם, לפעמים עדיף שאחד ל-10 טיולים יהיה תשלום של כמה מאות שקלים להקפצה בג'יפ ולהשאיר את המכונית במקומות בטוחים יותר.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

בהחלט לא תפוחים לבננות , אבל שאלה שמתחילה להיות נפוצה.

הקרוס נועדה לענות לאופנת הסופרמיני על עקבים. היא ממש לא רכב לטיולי שטח, אלא אם שבילי יער בן שמן זה השטח עליו מטיילים. יתרון הגובה הוא בכניסה ויציאה מהרכב, ובזה מרבית היתרון. 

https://www.icar.co.il/compare/?compare-version[]=23223&compare-version[]=8866

4 ס״מ גובה רצפת הרכב לא עושה אותו רכב טיולים אולטימטיבי, אבל נפח תא המיטען בקרוס גדול יותר, ולטיול יש לזה יתרון. 

אין בו גם גלגל חילופי,אלא רק ערכת תיקון תקרים. חיסרון בטיולים שאין בהם דרכים סלולות והסיכוי לנקר או פגיעה בצמיג גדול יותר מאשר בדרך סלולה.

אני מניח שהדור הצעיר רוצה מראה אופנתי, אבל זה יעלה יותר ולא ממש תורם למטרה.

רוצים טיולים ולא שבילי קק״ל = סוזוקי ג׳מיני, אבל זה כבר סיפור אחר. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

יאריס קרוס זה לא רכב לטיולי שטח, אבל הגבוה בהחלט מושך יותר.

בסופו של דבר אתם צריכים להחליט מה יותר נח לכם.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 28.4.2023 בשעה 13:17, yulianx כתב:

יאריס קרוס זה לא רכב לטיולי שטח, אבל הגבוה בהחלט מושך יותר.

בסופו של דבר אתם צריכים להחליט מה יותר נח לכם.

תודה לכל העונים. נשים רגע בצד את רצון הילדים. מעבר ליתרונות ולחסרונות שמניתי וכן אתם - יש עוד דברים שכדאי לקחת בחשבון?

פורסם

לקרוס תא מטען גדול יותר אם זה משנה.

וכמובן היא יקרה יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

במחיר שרוצים היום בטויוטה, עדיף לכם לקנות הונדה ג'אז, ויש סופר מיני לא היברידים ביותר בזול. גם בגזרת הג'יפונים יש לכם אופציות כמו קיה סטוניק או מאזדה cx3 שייתנו תמורה טובה יותר ובספק אם תצליחו להחזיר את פערי המחיר בצריכת דלק.

למה דווקא טויוטה? 

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 7 דקות, Uri-G כתב:

במחיר שרוצים היום בטויוטה, עדיף לכם לקנות הונדה ג'אז, ויש סופר מיני לא היברידים ביותר בזול. גם בגזרת הג'יפונים יש לכם אופציות כמו קיה סטוניק או מאזדה cx3 שייתנו תמורה טובה יותר ובספק אם תצליחו להחזיר את פערי המחיר בצריכת דלק.

למה דווקא טויוטה? 

הונדה ג'אז אין במלאי. חשוב לי לקנות רכב לא גדול, וברמת זיהום נמוכה, אז האופציות שהעלית לא רלוונטיות.
לא דווקא טויוטה (כאמור רצינו הונדה ג'אז ואין במלאי), אבל יש לנו ניסיון מצויין איתה.

פורסם

היאריס עדיפה, היא זריזה יותר ושקטה יותר.

הגאז מרווחת יותר.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, תמרה1 כתב:

הונדה ג'אז אין במלאי. חשוב לי לקנות רכב לא גדול, וברמת זיהום נמוכה, אז האופציות שהעלית לא רלוונטיות.
לא דווקא טויוטה (כאמור רצינו הונדה ג'אז ואין במלאי), אבל יש לנו ניסיון מצויין איתה.

יש לכם את הסוזוקי סוויפט שעונה על הפרמטרים הנ"ל בעשרת אלפים שח פחות מהיאריס (לרוב ניתן גם לקבל הנחות בסוכני משנה של סוזוקי), ויותר מאובזרת.

פורסם
לפני 6 דקות, Uri-G כתב:

יש לכם את הסוזוקי סוויפט שעונה על הפרמטרים הנ"ל בעשרת אלפים שח פחות מהיאריס (לרוב ניתן גם לקבל הנחות בסוכני משנה של סוזוקי), ויותר מאובזרת.

ראיתי שמבחינת בטיחות היא לא מאובזרת

פורסם
לפני 59 דקות, Uri-G כתב:

זה היה נכון בעבר כשהיא רק הגיע לארץ. היום היא מאובזרת בכל אמצעי הבטיחות הנדרשים, אפילו מעבר.

אז למה קיבלה רק 4?

פורסם

הגנה על נוסעים לא מיטבית.

פורסם (נערך)

אני מנחש שאת מתכוונת לציון משרד התחבורה הישראלי. הציון הזה דבילי ברמות שאין אפילו סיבה להתייחס אליו, הוא לא מבדיל בין חשיבות של מערכות בטיחות שונות או רמת התפקוד שלהם.

לסוויפט יש התרעת זיהוי רכבים בשטח מת והתרעת תנועה חוצה מאחור ביציאה מחניה , שאין ביאריס.

במבחני ריסוק יותר חשובים כמו היורונקאפ, אכן הסוזוקי קיבלה 4 כוכבים לעומת 5 כוכבים של היאריס. כך שבטיחותית היאריס טובה יותר.

• תוכן חדש...