Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עושים עם שכן שחושב כנראה שאחת החניות מתחת לבניין שלו פרטית (למרות שאף חניה שם לא בטאבו של אף דירה), וכל פעם שאני חונה שם (כשלפעמים אין מקום אחר), זורק לי חול על השמשה?

יש לי את זה מצולם עם המצלמת רכב שלי. 

פורסם

זה פחות ענין משפטי, כי מערכת המשפט לא באמת יודעת לעזור לאזרח להתמודד עם בריונים.

לסכסוכי שכנים יש נטיה להדרדר, גם אם לא נגמרים ברצח. לכן עדיף תמיד לנסות לפתור בהדברות. 

דיברת איתו? בטוב? כלומר לא בצעקות אחרי ארוע כזה או אחר, אלא לדפוק לו על הדלת עם עוגה ולנסות להגיע להבנה. לא תמיד אפשר כמובן, תלוי בבנאדם.

אופציה אחרת היא לדרדר את המצב מצידך, ולהפוך לבריון גדול יותר כך שהוא יפחד להתעסק איתך, אבל כאמור אתה לא יודע איך הוא יגיב ואם לא יסלים את המצב גם מצידו.

עוד אפשרות היא שיימינג. לפעמים אנשים עושים דברים רק כי הם חושבים שלא יתפסו אותם ואף אחד לא ידע. פרסום על לוח המודעות או בקבוצת הוואטסאפ של הבנין לפעמים תעזור. שוב, תלוי בבנאדם, יש כאלה שלא אכפת להם, או שיגיבו בהקצנה לצד השני.

יש אופציה חוקית של תלונה, צו בית משפט, תביעת נזיקין וכו׳. אבל היא איטית, ולכן לרוב לא מרתיעה.

וכמו שנכתב, אופציה נוספת היא לוותר ולתת לבריון לנצח.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

רק כעת אני שם לב שיש לי חול על השמשה, ואני חונה שנים רבות בחניה קבועה שאיננה טאבו.

אנחנו שכנים?

עריכה: לפי המצלמות החול מגיע מהסהרה...

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • מצחיק 4

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 3 שעות, lior2321 כתב:

מקרה דומה אצלנו בבנין נגמר בהצמדת דיסק עם הצילומים לדלת השכן בליווי מכתב הזהרה חתום ע''י עורך דין

לשיקולך

אחלה רעיון.

מצד אחד הוא יבין שאתה "בריון" גדול ממנו לפחות במישור המשפטי. הלכת והשקעת עו"ד ושות'.

ומצד שני לא ליכלכת ידיים.

היה לי לקוח ערס צעצוע שרציתי לגבות ממנו חוב שהוא החליט שהוא לא משלם כי ככה בא לו.

הופתעתי בעצמי כמה מכתב עו"ד עזר.

וזה כשהעו"ד הבהיר לי מראש שלא באמת שווה לי להיכנס להליך גביה בשביל 3000 ש"ח.... אבל עבד.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

הוא יבין שאתה "בריון" גדול ממנו

אתה לא יודע מה הוא יבין.

יש אנשים שאיום משפטי יגרום להם להתקפל, לאחרים הוא יגרום להעלות הילוך.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

אני מודה לכם על התשובות.

אני לא מתכנן להיות בריון גדול יותר. בעיקר כי זה לא שווה את זה. אבל גם לוותר על הדבר הזה לא אופציה.

אנסה לפנות אליו, אולי דרך הועד. אם זה לא יעזור אז מכתב מעורך דין (יש לי מספיק חברים בתחום שישמחו לעזור). 

• אהבתי 1
פורסם

מה זאת אומרת זורק לך חול על השמשה? קח ארגז חול ותשפוך לו על הרכב/מחוץ לדלת. אם צריך תזרוק לו גם על הפרצוף. אם אתה מפחד לעשות את זה תקרא לחבר או שניים.

• אהבתי 1
פורסם

כן, זה מה שהתכוונו למעלה ב-"בריון גדול יותר", וציינו את הבעייתיות שבזה.

אני מצטרף של בי רו, ומציע להיות חד ומהיר יותר. 

דאג כבר מעתה לצלם, לתעד ולשמור. כשבידך רצף תיעודים, המוכיחים כי אין המדובר במקרה בודד, מעידה חד פעמית או טעות שלא תחזור, נסה להתדפק על דלת השכן, ברוח טובה (ממש אהבתי את עצת בי רו לבוא עם עוגה). נסה להעלות את העניין בנעימים, והקפד להקשיב לטענות השכן, ייתכן ותוכלו לסייע האחד לשני.

אם אתה למד שמדובר באדם שאין מה לדבר איתו, אחל לו יום טוב, וצא את דירתו. למחרת היום, שלח לו, בדרך זו אחרת, התיעודים שאספת עם מכתב מעו"ד הדורש ממנו לחדול ממעשיו.

פורסם (נערך)

הבן אדם זורק לו חול על האוטו והוא יבוא אליו עם עוגה? אולי גם יתן לו את הטלפון של אשתו? מה נסגר איתכם אנשים?

אני גם לא מעודד אלימות, אבל זרוק לו חול על האוטו כמו שהוא עושה לך. שיבין את הרמז ויפסיק. אם אתה חש מאוים, תקנה גז מדמיע או כל מה שאתה צריך להגנה עצמית - על עצמך ועל הרכוש שלך.

אני יכול ליעל לך את הזמן ולהגיד שאת המשטרה זה ממש לא יעניין, ועורך דין? אולי יגחך, אולי יראה בזה הזדמנות להרוויח עליך כסף. בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
  • אהבתי 2
פורסם

למה לזרוק חול....

היה לי שכן נורא ואיום
שלא רצה לחיות איתי בשלום,
כשחטבתי עצים, בא פתאום המסכן
והכניס את הראש מתחת לגרזן.

• מבאס 1
פורסם
לפני שעתיים, Liran3331 כתב:

הבן אדם זורק לו חול על האוטו והוא יבוא אליו עם עוגה? אולי גם יתן לו את הטלפון של אשתו? מה נסגר איתכם אנשים?

אני גם לא מעודד אלימות, אבל זרוק לו חול על האוטו כמו שהוא עושה לך. שיבין את הרמז ויפסיק. אם אתה חש מאוים, תקנה גז מדמיע או כל מה שאתה צריך להגנה עצמית - על עצמך ועל הרכוש שלך.

אני יכול ליעל לך את הזמן ולהגיד שאת המשטרה זה ממש לא יעניין, ועורך דין? אולי יגחך, אולי יראה בזה הזדמנות להרוויח עליך כסף. בהצלחה.

כי במציאות אתה לא יודע באמת עם איזה משועמם אתה מתעסק.

אצלנו שכנה בשנות ה50 המאוחרות (היתה נראית לי נורמטיבית לגמרי האמת) רבה עם השכן. 

ובסוף נתפסה במצלמות שורטת לו 2 רכבים חדשים בחניה. 

וזה אחד שבפליק יכול להעיף אותה באויר- עד היום לא ברור לי איך הוא שלט בעצמו.

אנשים היום מטומטמים. 

פורסם (נערך)

אז שיביא לו עוגה, אולי זה יפתור את הסכסוך

שישים בה את החול שזרקו עליו

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...