Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי לשמוע את דעת המומחים והמתקינים שיש כאן (ואולי כאלה שכן הסתכלו על הפרמטר הזה).

קלאס המגבר קובע את נצילות המגבר אל מול השמירה על הסיגנל המוגבר, החל מ-30% בקלאס A ועד 95% בקלאס D, מאפשר מגברים קטנים וחזקים מאד.

איך זה נכנס לכם בבחירת המגבר אם בכלל?

האם אפשר לשים לב לירידה באיכות במגבר קלאס D?

פורסם

הכל תלוי ברמת המגברים

אם תקח class a/b זול לא תשמע הבדל גדול בין קלאס די

במגברים יקרים עם חלקים איכותיים יותר יש אופי צליל אחר ולכן יש הרגשה אחרת מול קלאס די

• אהבתי 1
פורסם

לא נצילות אלא יעילות 

נצילות זה נתון שמיוחס לרמקולים - וזה נתון שנמדד במתח מסויים ממרחק של מטר מהמיקרופון שמבצע את המדידה - כמה עוצמת שמע מופקת בתדר הנמדד. 

כשיעילות של מגבר זה כמה זרם הוא יצרוך בשביל להפיק את ההספק שהוא מוצהר עליו במתח ידוע. 

קלאס A הוא מאוד לא יעיל מצד אחד - מצד שני המגבר תמיד במצב עבודה אופטימלי ואין שום מיתוג של האות. 

קלאס D וכל שאר הקלאסים שמתלווים אליו בשנים האחרונות הם סופר יעילים - יש מגברים היום שנתון היעילות שלהם הוא לא ממש רלוונטי בגלל שהם משתמשים בטכנולוגיית אגירה ויראו צריכת זרם קבוע גם על הספקים גבוהים מאוד (וזה בגלל שאתה רואה את המאגר של המגבר ולא את מה שהוא באמת צורך ממנו באותו הרגע) - אני מדבר על current averaging amps של d'amour  

בסופו של דבר אתה מביט על הרכב כעל תשתית חשמלית - 

יש לך שם את כלל מערכות הרכב שיש להן דרישת הספק מסויימת - המנוע, המזגן, נורות וכך הלאה 

יש לך שם אלטרנטור שמסוגל לספק X אמפר מקסימלי כלשהוא מסל"ד מסויים 

ויש לך את המצבר 

על כל זה אתה עכשיו הולך להוסיף צרכנים נוספים וזה כבר נהיה מורכב כי אתה גם צריך להבדיל בין שימוש של מערכת למוזיקה יומיומית - לבין שימוש של מערכת לשמיעת מוזיקה 

לבין רכב שמצוייד במנוע בעירה פנימי גדול נפח, לבין רכב צנום הספק, לבין רכב היברידי לבין רכב חשמלי 

ולכל אחד מהצירופים שכתבתי מעלה תהיה "מערכת שיקולים" שונה. 

מערכת שמנגנת מוזיקה - היא מערכת דינאמית מאוד אבל הפיקים של הצריכה שלה יהיו קצרים מאוד ורגעיים ולרוב אתה לא תעבור צריכה ממוצעת של מספר אמפרים בודדים או עשרות אמפרים באזור הנמוך של הדו ספרתי. 

SPL לעומת זאת - ההפך המוחלט. 

מגברי קלאס A יציגו צריכת זרם גבוהה יחסית ויפיקו חום גבוה - ולרוב מתאימים להגברה של טוויטרים ומידריינג'ים - ברכב חשמלי, זו לא תהיה בחירה נבונה במיוחד אפילו לצרכי שמיעת מוזיקה. 

מגברי קלאס D מודרניים - יכולים להשמע פשוט נהדר לאנשים מסויימים וזוועה לאחרים - אבל הם בהחלט יהיו בחירה נכונה יותר כשאתה רוצה לקבל על זרם ממש נמוך - הספק גבוה. הם פשוט מהווים פתרון מעצם היותם יעילים. 

אבל מה עם גודל של מגבר? 

מה עם משקל של מגבר? 

מה עם כמות החום שמגבר מייצר? 

זה עולם שלם של שיקולים והקלאס של המגבר הוא טיפה בים. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 15 שעות, V6 כתב:

חשבתי לשמוע את דעת המומחים והמתקינים שיש כאן (ואולי כאלה שכן הסתכלו על הפרמטר הזה).

קלאס המגבר קובע את נצילות המגבר אל מול השמירה על הסיגנל המוגבר, החל מ-30% בקלאס A ועד 95% בקלאס D, מאפשר מגברים קטנים וחזקים מאד.

איך זה נכנס לכם בבחירת המגבר אם בכלל?

האם אפשר לשים לב לירידה באיכות במגבר קלאס D?

ערב טוב, יש גם מגברים קלאס A מ - %10 עד 20%  ולאחר מכן, קלאס AB. מגבר כזה למעשה הוא כבר במצב פעולה מידי כאשר יתר רכיבי המגבר קלאס AB מתחילים לקבל זרם חשמלי. החבר LANOSFORCE צודק לגבי מגברי קלאס A וגם מגברי קלאס AB, אבל לדעתי הצליל שלהם הרבה יותר חם, נעים בעל נפח  מעולה. יצא לי לשמוע מאות מערכות בשנים האחרונות במפגשי ותחרויות סאונד, מגבר קלאס D הוא דבר נחמד, אבל אני אישית לא אהבתי את הצליל היבש והמתכתי שיש להם, במיוחד שהם מפעילים רמקולים מידבאס. לדעתי אתה צריך להקשיב למספר מערכות סאונד איכותיות, ורק לאחר מכן להחליט מה טוב עבורך ואיזה סיגנון צליל אתה אוהב.🥰

פורסם

@lanosforce אחלה תשובה קודם כל. מקבל את התיקון בין נצילות ליעילות, צודק.

אני מסכים עם הפרספקטיבה שלך, לגבי הרכב כמקור או תשתית אנרגיה כשאתה בא לבחור מגבר, זה אולי נכון ברכבים חשמליים וגם שם אני לא בטוח כמה זה יהווה שיקול (אז תצטרך לטעון עוד פעם בשבוע).

כך או כך, אני חושב שהשאלות שהעלית בסוף (גודל, משקל, כמות חום) הם נגזרת ישירה של יעילות המגבר.

אם המוצר שפותח - CLASS D הוא גם יעיל וגם איכותי ושומר על הסיגנל אז הוא לגמרי game changer ואולי זה לא המצב בעולם.

לי אישית לא יצא להשוות בין מגברים שונים עם אותה סביבה (HU, רמקולים וכו') ולהחליט ש-D פחות טוב מ-AB שפחות טוב מ-A וכן הלאה. האמת, שלדעתי לא הייתי שם לב להבדל אלא אם מדובר באמת במערכות קצה.

@Dani Cohen מאמין לך שכבר יש לך את היכולות להבחין בין רמות הסאונד אבל מניח שאצלי זה לא המצב :)

האמת שהקומפקטיות של קלאס D ממש הדליקה אותי, זה חוסך מקום, זה חוסך קירור/איוורור, זה הרבה יותר נוח... זה בדיוק מה שאני צריך ברכב, וחשבתי לצלול רגע להבדלים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

גם תקציב נכנס לשיקול. קלאס d באמת איכותי לא יהיה זול. אתה יכול גם לשלב נניח d לסאבוופר ומגבר ab  לטויטרים ומידים. שיקול נוסף לא פחות חשוב , יש הרבה יצרנים שמציעים מגברים קטנים שנכנסים למקומות מקוריים ברכב ומהווים תחליף ל oem רק עם הספקים יותר גבוהים. לא כל אחד מוכן שיפרקו לו את הפלסטיקים ויעשו התקנות חיצוניות. או להפך , מגבר בודד די קומפקטי אבל עם 6 ערוצים הגברה שיכול להחזיק בי אמפ קדמי ועוד סאבוופר. כמובן מי שהולך לקיצון ולא מוכן להתפשר על נניח 10-20% בירידה באיכות השמיעה כנראה לא יבחר בזה אבל עם הגיל ועם מעבר בין רכבים לא תמיד יש חשק להשקיע בהתקנות כפי שזה היה בגיל 20.

לכן מגבר  בודד מרובה יציאות קלאס d "פשרה" מעולה לדעתי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

@98civic חייב לציין שקלעת בול להרגשה ולגישה שלי. 

אני רק חושש שאחרי שאני אשים מגבר קלאס d אני פסיכולוגית ארגיש שזה לא איכותי (פסיכולוגית!). 

אגב לאחרונה נתקלתי גם בקלאס H, האמת שעוד לא הספקתי לקרוא עליו, מה זה?

פורסם

זו מיסקונספציה עתיקת יומין.

הייחוס של סאונד חם לקלאס a אין קשר באמת. זה בסהכ אומר שהטרנזיסטורים כל הזמן פועלים ונמצאים בחום עבודה.

הסאונד החם הזה, המקור שלו הוא בהרמוניקות כפולות כתוצאה משימוש בשפורפורות או טרנספורמטורים גדולים במקום mosfet 

עד שנות ה60-70 עיקר מגברי קלאס a היו מבוססי שנאים/שפופורות ואלו, מייצרים סוג של עיוות שנקרא הרמוניה כפולה וזה, מה שמחמם את הסאונד רק שמשום מה עם השנים זה נדבק לקלאס במקום.

מגברי קלאס איי מבוססי מוספט יכולים להיות גם בעלי סאונד מאוד ניטראלי וקר.

אז מאיפה מגיע החום הזה ברוב המערכות היום שאוזכר.

בעיקר משימוש באלמנטים גדולים. הרוב המוחלט של חובבי התחום, גם בארץ וגם בעולם. מתקינים טוויטר סופט דום גדול, שבכלל נועד לסט שני חלקים ולמידריינג' בקוטר גדול כמו 4-4.5 אינטש. גם הרכיבים גדולים וגם יש חפיפה גדולה יחסית בתחום המידריינג' העליון בין האלמנטים וגם הקצה העליון יחסית רגוע. בייחוד בישראל ממה ששמתי לב, מאוד אוהבים עודף צבע וגוון גם בתחום הבאס וזה מייצר סאונד חם.

שימוש בסלופים מתונים וכך הלאה.

ואז גם צריך לקחת בחשבון שרוב החובבים בתחום בארץ לא מכוונים בהכרח בעצמם את המערכות אלא נעזרים במישהו שיודע לכוון, רובם ניגשים לאותם שניים שלושה אנשים ואלה מכוונים לtarget מסויים ובסופו של דבר נוצר "שטאנץ" של התקנות דומות, אלמנטים דומים, כוונים דומים ואין ממש קשר לקלאס איי.

מאידך למגברי בקלאס a וגם ab דווקא בגלל שהם פחות יעילים, במקרים מסויימים יכולה להיות להם פחות שליטה ופחות ריסון וזה דווקא מתבטא בסאונד יותר פתוח, נושם וחם... וזה גם הסיבה שבגללה קלאס d בגלל שהוא יותר יעיל, יותר מרוסן, חסרים בו בדיוק הדברים האלה.

לי דווקא אין שום בעיה עם קלאס D אבל גם בשנים האחרונות הטעם שלי בגוון צליל הוא בדיוק ההפך המוחלט מזה שהיה לי פעם.

כל אחד ומה שטוב לו העיקר להנות!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש המון מקום לאקולציה גם כן,  מה שיכול לתת כל גוון למוסיקה. אם זה לא מערכת סופר קצה מגברים כאלה הם בחירה מעולה. חייב לציין שבעצמי הפעם בחרתי מונו קלאס d .  עדיין לא הותקן, לא חושש שלא אהיה מרוצה . הכל עניין של כיוונים.

• אהבתי 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תוכן חדש...