Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לפורום,

אבא שלי נסע ברכבו היום בשדרות רוקח בתל-אביב לכיוון מערב וממש מתחת לגשר של נתיבי איילון (לפני הפנייה צפונה לכיוון האוניברסיטה) היה בנתיב הימני כאשר אבן השפה - יותר נכון ה"מבנה המתכתי" שדרכו מתנקזים המים - פונה לתוך הנתיב, כל הדבר הזה ממש מנותק מתשתית המדרכה - מאחר והפוקוס העיקרי שלו היה לוודא שהרכב שמשמאלו ומלפניו לא עומד להכנס לנתיב שלו ולפגוע בו ומאחר והנהג הסביר לא מניח שאבן שפה תהיה ממש בתוך הנתיב שלו, הוא פשוט פגע במבנה הזה כשהוא במהירות איטית של 38 קמ"ש עם שני הגלגלים הימניים של הלקסוס שלו, אבל גם זה היה מספיק כדי לקרוע את שני הצמיגים ולפגום באופן בלתי הפיך בשני החישוקים - בתקווה שלא נפגעו חלקי מתלה וגחון... יש לציין שבמקום מתקיימות עבודות בצד הכביש כבר זמן ארוך.

הארוע כולו הוסרט במצלמת הרכב וניתן גם לראות את נתוני המיקום והמהירות, אבל מה לעשות עם כל אלה? בשלב זה פניתי לעירייה דרך האפליקצייה (106) אבל אני לא תולה הרבה תקוות בזה.

רעיונות?

תודה!

RK-1.png

RK-2.png

FR-1.png

FR-2.png

RR-1.png

RR-2.png

עריכה אחרונה על ידי X9500

The older you get, the better you used to be

פורסם

עדכון מהשטח - ניגשתי לבדוק מי בדיוק מבצע את העבודות, וזו רכבת ישראל ("הקמת יציאות לשדרות רוקח"), יש שלט עם שמות ומספרי טלפון, גם של החברה הקבלנית המבצעת ושל מנהל העבודה. אני מניח שעלי לפנות לאחד מהם... למי?

אבן השפה\המבנה המתכתי כבר הוזז, כנראה שמישהו קלט שהיתה שם רשלנות ומבנה מתכת אחר שגם הוא מנותק, עלול גם הוא לגרום לצרות.

RK-3.png

פורסם

שאלה טובה, בכל מקרה, להקליט את כל השיחות, שיהיה תיעוד. וכך מסמך לשלוח בצורה מתועדת (מייל, דואר רשום...)

לדעתי להתחיל ממנהל האתר, הוא האחראי במקום. ואם זה לא יקדם אותך, מכתב רשום גם לרכבת ישראל וגם לחברה הקבלנית.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אולי גם שמאות פורמלית - החלפה של החישוקים האלה עולה סכום גדול, ושמאי, לפי הגדרה, אמור להיות אובייקטיבי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יכול להיות שבכלל שווה לדבר עם סוכן הביטוח, אולי הם יכולים לעזור עם הבירוקרטיה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
פורסם

היה לי מקרה דומה לפני כמה שנים שחניתי ליד המדרכה מתחת לבית (בירושלים). הנזק היה צמיג קרוע. פניתי לעיריה ושלחו לי מכתב שהם לא מודים באחריות לנזק אבל מוכנים לשלם לי משהו כמו 300 שח בתמורה לזה שלא אתבע אותם ..

אז לקחתי את הכסף ושתקתי

פורסם

לפני שהייתי פועל הייתי מנסה להבין מה סדר הגודל של מחיר התיקון, האם הג'אנטים בכלל ניתנים לתיקון או שיש צורך בהחלפתם. לא מדובר כאן בצמיג של i10 אלא כנראה סדרי גודל אחרים של עלות (בזה בלי להביא בחשבון את הסכנה של פגיעה בעצם כזה במהירות יותר גבוהה). גישוש במוסך יתן איזו נקודת פתיחה, ואם אכן מדובר בהרבה אלפי שקלים יהיה צורך בחוו"ד שמאי שתוגש לעיריה ולרכבת ישראל, ובסבירות לא מבוטלת גם לבית המשפט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה צריך לפנות מול כל הגורמים, לכל אחד מהם אחריות, בין ישירה ובין שילוחית.

הקבלן המבצע - בהיותו הגורם שביצע את העבודות בפועל.

רכבת ישראל - בהיותה הגורם שהזמין את ביצוע העבודות,

והעירייה - בתור הרשות שבתחומה המוניציפלי הוקם המפגע.

ככל שיש ביטוח מקיף - כדאי לערב אותם כבר עתה, אבל להדגיש כי בשלב זה לא מדובר בתביעה.

ולמה? בכדי שלו ייטען הקבלן שהמיפגע התרחש כתוצאה מהחלשות טבעית של החומר, תזוזת אדמה, כתוצאה של פגיעה שלא על ידי הכלים הכבדים שהתעסקו בעבודות, או כל טיעון אחר - הגורם הרלוונטי יהיה (העירייה) יהיו בתמונה. 

ובאופן דומה, אם תחליט שלא שווה לך ההתעסקות, שהביטוח לא ייטען שלא דיווחת לו בזמן.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות.

מספר עדכונים חיים -

פניתי לסוכן הביטוח, כמובן שיש ביטוח מקיף והסוכן אמר שאין מניעה להודיע ישירות לכל הנוגעים בדבר, אבל העסק ייקח הרבה זמן וכל צד יעביר את האשמה לאחר אז לקחת נשימה ארוכה.

בעקבות הפנייה שלי אתמול למוקד העירייה שלחו פועלים מטעמה לתקן את אבני השפה והתקשרו אלי הבוקר לומר לי שהמקום תוקן. 

שוחחתי טלפונית עם מנהל העבודה במקום והוא טען שהוא יודע בדיוק על מה אני מדבר אבל הוא והצוותים שלו עובדים בתוך האתר על אזור פסי הרכבת והאחריות למדרכה, אבני שפה וכביש הם של העירייה. לא יודע אם זה מדוייק אבל זה המידע שיש לי נכון לעכשיו.

לקסוס בודקים עלויות לשני חישוקים (מה גם שלא בטח שאלה במלאי), מבדיקה במחירון אונליין (בן שנה...) שלהם מדובר כנראה על כ-17,000 ש"ח רק לשני החישוקים, לפני 2 צמיגים ולפני נזק אפשרי במתלים, גחון ושאר גודי'ס.

הן אבי והן אני טסים הלילה לכמעט שבועיים, עד אז אעביר את הפנייה לעירייה ולחברה הקבלנית, נראה מה יקרה עד שנחזור...

האוטו נח בחנייה הביתית על שני חישוקים דפוקים ושני צמיגים קרועים, אין הרבה מה לעשות עד שנחזור. לא אתבייש לשאול שאלות נוספות כאן - תודה למסייעים!

פורסם

הקבלן טען שזה לא הוא ולא עובדיו - זריקת אחריות שכל מי שחי במדינה הזו יום-יומיים היה מצפה לה.

אם יש לך תשובה, בין בכתב ובין אם מוקלט, על כך שהעירייה היא זו שפינתה את המפגע בעקבות תלונה - הרי בכך יש מעין תחילת לקיחת אחריות (אחרת, הייתה מפנה את המתלונן להפנות תלונתו כלפי גורם אחר - רכבת ישראל ו/או הקבלן מבצע העבודה).

זו נקודה חיובית מבחינתך ומבחינת אביך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כן, השיחה הוקלטה. היתה מתאגיד המים\מחלקת תיקונים והנציגה אמרה בה באופן ברור כי טיפלו ב-3 אבני שפה הבוקר ב-10:40, ציטוט: "טיפלנו אחרי הפנייה שלך שבאמת היה ארוע והעירייה חייבת... (**משהו לא ברור**)"   

• תוכן חדש...