Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הקדמה

ברוב רכבי קונצרן פולקסווגן המודרנים, ניתן לפתוח את מכסה הדלק בלחיצה פשוטה כאשר האוטו פתוח. הפיצ'ר הזה סופר שימושי,

משום שלא צריך להתעסק עם כפתורים בפנים האוטו ופשוט ניגשים לתדלק בקלות (בניגוד לרכבים אחרים שבמידה ושכחת לפתוח אותו

אז אתה צריך לגשת עד דלת הנהג כדי לעשות זאת).

כמו כל מוצר, גם המוצר הזה מתישהו מחליט להיכשל, ובבגולף שלי התקלה הייתה לסרוגין - זאת אומרת שלפעמים זה קורה ולפעמים לא.

לצערי, אני לא יודע להסביר למה - אבל אותו דבר קרה לי ב-Audi A3 2013 שהחזקתי לפני מספר שנים. זה דבר מאוד מעצבן, כי כשבאים לתדלק

ולוחצים על המכסה, הוא לא נפתח, ואז בעצם צריך להוציא את המפתח מהכיס, לנעול ולפתוח את הרכב ולקוות שבפעם הזו הוא יפתח.

כמו כן, סריקה עם VCDS מקפיצה את התקלה הבאה:

197644 - Control Circuit for Fuel Tank Flap
          B1263 01 [008] - Electrical Failure
          Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00000001
                    Fault Priority: 4
                    Fault Frequency: 11
                    Reset counter: 235
                    Mileage: 55186 km
                    Date: 2021.08.15
                    Time: 20:23:23

הדבר קרה גם לחבר טוב שיש ברשותו רכב דומה, אז הוא החליט לפנק אותנו ולהזמין לשנינו את החלק ולבצע את ההחלפה ביחד.

כלים נדרשים

- אקטואטור חדש (מק"ט 5G0810773K)

- מברג Torx T-20

תהליך העבודה

תחילה נדרש לפרק את הבורג עם ראש T-20 שמחזיק את הגומי מסביב לפיית התדלוק המסומן בתמונה.

image.thumb.png.57c0ac746f433986339cbe2e9a4c643c.png

לאחר מכן מושכים החוצה את הגומי שעוטף את כל פיית התדלוק מסביב. התהליך די קשה, כי הכול שם בלחץ ועם קליפסים,

לכן נדרש לנקוט בזהירות ולעבוד לאט. אני אישית לא השתמשתי ב-Trim Tools כדי לעשות זאת ופשוט השתמשתי בידיים.

image.thumb.png.0584be3fb50ec85c956b1a7e1c9a45a5.png

ניתן לראות בתמונה שעטפתי את פיית התדלוק בסרט הדבקה גם עבור בטיחות וגם כדי למנוע בריחה של אדי דלק.

והנה האקטואטור הבעייתי:

image.thumb.png.100654c4272e397377400cbf809f92a6.png

בניגוד ל-Audi A3, הקונקטור לאקטואטור נמצא בתוך הרכב ולא בתא הדלק, לכן הגישה אליו היא מהצד הימני של תא המטען,

מה שמצריך פירוק של הפלסטיקה. לא נדרש לפרק את כולה, אלא מספיק מספר קליפסים כדי למשוך אותה מעט כך שתהיה

אפשרות לנתק את הקונקטור.

image.thumb.png.7e790e561212ba2497b0512b6b67a508.png

בתמונה כאן ניתן לראות את הקונקטור. כמו כן, ניתן לראות כי הכבל עובר דרך אטם גומי עבה כדי לוודא אטימות בין

תא הדלק ובין פנים הרכב. האקטואטור החדש מגיע עם כבל שכולל את אותו אטם גומי אז אפשר להיות אגרסיבים.

image.thumb.png.5a9c103f4c0862fc1cce95fd5da47f92.png

נשלוף את הקונקטור מהצד השני ונוציא את האקטואטור הישן לגמרי. ישן מול חדש - ניתן לשים לב כי החדש מגיע עם סיומת K במק"ט

(במקום H), מה שמעיד על ריביזיה חדשה ש(לכאורה) מסדרת את התקלה.

image.thumb.png.69fdc166cca9c1d9438387f851fe5576.png

נרכיב הכול בסדר הפוך.

סיכום

אין כמו לתקן דברים בעצמך, ואני יכול להגיד שעבודה כזו שלכאורה מסובכת הייתה יכולה להסתכם בעלות של לפחות 800 ש"ח

במוסך בשקט, אם לא יותר. 

עד לפעם הבאה,

Fraysa.

image.png

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...