Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי טויוטה היברידית 2016 מחברת ליסינג. הרכב עמד במגרש הרבה זמן.  החברה לא האריכה את האחריות לסוללה ההיברידית בטויוטה. (חדשה עולה 8000-10000 ש"ח!)עשיתי בדיקה סטנדרטית לרכב לפני קנייה  ויצא תקין , אבל אי אפשר היה לעשות בדיקה בטויוטה למערכת ההיברידית כדי לקבל אחריות לפני הקנייה, כי הם דרשו קודם העברת בעלות. פניתי לחברה בדרישה לקחת אחריות ואמרו לי שיש אחריות לשנה של חברת הליסינג על הסוללה. וקיבלתי כתב אחריות.  לפני כמה ימים עשיתי בדיקה לסוללה בטויוטה כדי לקבל אחריות שלהם, והסוללה יצאה לא תקינה. פניתי לחברת הליסינג והם אמרו שיתקינו לי סוללה מפירוק . צעקתי עליהם שזה לא שווה כלום כי אין אחריות לזה בטויוטהף והרכב בעצם לא שווה הרבה בלי אחריות על הסוללה. אחרי וויכוח הסכימו להתקין סוללה חדשה אבל דורשים ממני השתתפות של 4000 ש"ח. 

מה אתם מציעים לי לעשות? אני מתלבט אם להסכים או ללכת איתם ראש בראש , כי לדעתי הם ידעו על הסוללה המקולקלת לפני המכירה והסתירו את זה. 

פורסם
לפני 20 דקות, צביקה1969 כתב:

קניתי טויוטה היברידית 2016 מחברת ליסינג. הרכב עמד במגרש הרבה זמן.  החברה לא האריכה את האחריות לסוללה ההיברידית בטויוטה. (חדשה עולה 8000-10000 ש"ח!)עשיתי בדיקה סטנדרטית לרכב לפני קנייה  ויצא תקין , אבל אי אפשר היה לעשות בדיקה בטויוטה למערכת ההיברידית כדי לקבל אחריות לפני הקנייה, כי הם דרשו קודם העברת בעלות. פניתי לחברה בדרישה לקחת אחריות ואמרו לי שיש אחריות לשנה של חברת הליסינג על הסוללה. וקיבלתי כתב אחריות.  לפני כמה ימים עשיתי בדיקה לסוללה בטויוטה כדי לקבל אחריות שלהם, והסוללה יצאה לא תקינה. פניתי לחברת הליסינג והם אמרו שיתקינו לי סוללה מפירוק . צעקתי עליהם שזה לא שווה כלום כי אין אחריות לזה בטויוטהף והרכב בעצם לא שווה הרבה בלי אחריות על הסוללה. אחרי וויכוח הסכימו להתקין סוללה חדשה אבל דורשים ממני השתתפות של 4000 ש"ח. 

מה אתם מציעים לי לעשות? אני מתלבט אם להסכים או ללכת איתם ראש בראש , כי לדעתי הם ידעו על הסוללה המקולקלת לפני המכירה והסתירו את זה. 

לדעתי מסמך רישמי של טויוטה אכן קביל כדי לדעת מה המצב של הסוללה. אם החברה של הליסינג הוציאה לך כתב אחריות מטעמם על הסוללה. הם צריכים לקבל את החוו"ד של טויוטה ולהחליף לך סוללה במסגרת האחריות.תבדוק אם בחוזה של האחריות כתוב מפורש שזה על סוללה חדשה. ולא בטוח בכלל שהם ידעו על הסוללה המקולקלת לפני הקניה . תצא מנקודת הנחה שלמכורים אין מושג מה הם מוכרים כי יש להם מלאי מתחלף כל הזמן.

פורסם
לפני 16 דקות, צביקה1969 כתב:

תודה. לצערי בכתב אחריות לא כתוב סוללה חדשה... 

תוכל להחליף לסוללה מפירוק  , ואז לגשת לטויוטה בשביל בדיקה ולעשות ביטוח. 

או לנסות להתמקח עם החברת ליסינג על המחיר לסוללה חדשה ולהוריד לעצמך את הדמי השתתפות..

פורסם

אוקיי ,סוללה מפירוק טויוטה לא נותנים אחריות בדקתי... אז נשאר לי רק להתמקח עם הליסינג 

השאלה אם הם יעלו על זה שזה מפירוק ? כי כנראה יש מספר סידורי על הסוללות או משהו שרואים אם זאת סוללה מקורית...

שאלה נוספת: יש לך ידע לגבי שיפוץ של סוללות כאלה? בהנחה שאקח מפירוק ולא תהיה אחריות ואצטרך בשלב כלשהו לתקן את הסוללה או להחליף אותה

פורסם
לפני כשעה, צביקה1969 כתב:

אוקיי ,סוללה מפירוק טויוטה לא נותנים אחריות בדקתי... אז נשאר לי רק להתמקח עם הליסינג 

השאלה אם הם יעלו על זה שזה מפירוק ? כי כנראה יש מספר סידורי על הסוללות או משהו שרואים אם זאת סוללה מקורית...

שאלה נוספת: יש לך ידע לגבי שיפוץ של סוללות כאלה? בהנחה שאקח מפירוק ולא תהיה אחריות ואצטרך בשלב כלשהו לתקן את הסוללה או להחליף אותה

למה לא נותנים אחריות? אם זאת סוללה שלהם שיעשו לה בדיקה ואז אחריות..מוזר..

אם הסוללה לא מקורית של טויוטה אז זה כבר בעיה.. 

בגדול אפשר לשפץ סוללה . יש כאלו בחו"ל שלוקחים רק את התאים של הסוללה שאינם תקינים ומחליפים ..לא שמעתי על זה בארץ.

פורסם

אני הייתי עושה את כל המאמץ ללכת על סוללה חדשה לא מפירוק ולא משופץ ועדיף שהעבודה תיתבצע ע'י טויוטה ותיכנס למסלול האחריות,תנסה לקבל אולי 2 טיפולים חינם במקום להוריד מה 4000 שקל אולי זה יהיה להם קל יותר כי אולי יש להם כבר מוסכים שלהם או שעובדים איתם.

במידה ולא תלך על סוללה חדשה כך בחשבון שאתה מסתכן ותיפגוש את תקלת הסוללה בזמן קצר יותר מחדשה.

זה הבעיה עם רכבים היברידים משומשים אתה חוסך לך הדלק אבל יום אחד מחכה לך הוצאה גדולה מאוד שלא בטוח שהחיסכון בדלק מכסה אותה ולכן לדעתי היברידי קונים רק שהוא חדש.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא בטוח שחברת הליסינג לא ידעה, לרב הם יודעים טוב מאוד אילו מכוניות הם מחזיקים ומה מצבם.

הייתי הולך על ההצעה שהם נתנו לך אבל שוב זה בתנאיי שזה חדש חדש ולא משופץ אחרת אחריי כמה זמן שוב תיתקל בתקלות.

פורסם

מסכים עם @levy

פות״ש, אם משאר הבחינות הרכב לרוחך ואתה מתכוון לשמור עליו לשנים הקרובות הייתי שוקל בחיוב לשלם את ההפרש.

התמורה היא התקנת סוללה מקורית ושקט תעשייתי ואת זה לא תקבל בסוללה מפירוקיה. (אלא אם כן היא נשארה באחריות איכשהוא, אבל לא נראה לי שזה אפשרי)

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם
בתאריך 14.9.2021 בשעה 19:52, levy כתב:

זה הבעיה עם רכבים היברידים משומשים אתה חוסך לך הדלק אבל יום אחד מחכה לך הוצאה גדולה מאוד שלא בטוח שהחיסכון בדלק מכסה אותה ולכן לדעתי היברידי קונים רק שהוא חדש.

לדעתי אין בעיה אם הסוללה באחריות 

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 14.9.2021 בשעה 10:55, צביקה1969 כתב:

תקרא את כתב האחריות.

כתוב שם שכל מקרה של טיפול בסוללה על ידי גורם שלא מורשה על ידי טויוטה מונע הארכת אחריות. 

אם הסולל לא הוחלפה אצלם - אין הארכת אחריות. 

אני חושב שהייתי לוקח את ההצעה של להוסיף 4000 שקל ולקבל סוללה חדשה מקרוית + התקנה במוסך מורשה טויוטה. זה די הוגן כיוון שקנית רכב לא חדש והוא לא אמור להגיע עם סוללה חדשה. 

• תוכן חדש...