Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לחבר ברז גינה (חצי צול) אל זוית שבכניסה היא 1 צול - וביציאה חצי צול

האם צריך לשים איזה ניפל בין היציאה של זוית ובין ברז הגינה כדי שלא יהיה לחץ גדול על ברז הגינה (כי אני מנחית את הקו מצול אל חצי) ?

תודה!

51152-1595753724-0.jpg

פורסם (נערך)

אין צורך, פשוט חבר את הברז, הלחצים שברז סטנדרטי עומד בהם גבוהים מלחץ ההספקה של הרשת. אם אתה מאוד חושש אתה יכול לחבר מד לחץ ולבדוק, לדעתי מיותר (אלא אם כן מדובר במתקן מיוחד עם לחצים לא סטנדרטיים). בכל מקרה הקטנת הקוטר לכשעצמה לא מהווה בעיה מהבחינה הזו. 

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

אין צורך. הוא יעמוד בלחץ.
אם אתה רוצה לעשות מה שנכון, בדוק שבכניסה למערכת הביתית יש שובר לחץ תקין.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, sorvall כתב:

אין צורך. הוא יעמוד בלחץ.
אם אתה רוצה לעשות מה שנכון, בדוק שבכניסה למערכת הביתית יש שובר לחץ תקין.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

ברז הגינה עליו אני מדבר נמצא מחוץ לבית. סמוך לשעון  המיים, ולפני הכניסה למערכת הביתית. אז אין שובר לחץ.

יש דרך פשוטה וזולה להפחית לחץ ?

לפני כשעה, innvision כתב:

אין צורך, פשוט חבר את הברז, הלחצים שברז סטנדרטי עומד בהם גבוהים מלחץ ההספקה של הרשת. אם אתה מאוד חושש אתה יכול לחבר מד לחץ ולבדוק, לדעתי מיותר (אלא אם כן מדובר במתקן מיוחד עם לחצים לא סטנדרטיים). בכל מקרה הקטנת הקוטר לכשעצמה לא מהווה בעיה מהבחינה הזו. 

אני מחבר ברז גינה כדורי סטנדרטי

לצערי אין לי ציוד כמו מד לחץ -  אין  אביזר איסטלציה שיכול לעזור בזה ?
האם "בושינג" מסייע בהקטנת לחץ ?

עריכה אחרונה על ידי drormik
פורסם (נערך)

מעבר עם שינוי קוטר לא יוריד את לחץ המים כאשר הברז סגור, ולכן לא רלוונטי. שוב אין לך מה לדאוג לדעתי, לחץ עבודה של ברז גינה עומד על 16 אטמ' בערך כאשר לחץ ההספקה לא יעלה על חצי מזה.

פורסם

בטח התכוון למקטין לחץ או פורק לחץ. שני דברים די מיותרים.

ד"א, פיטינגים בקטרים האלה יחזיקו בלי בעיה גם 40 bar.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, BEEKER כתב:

מה זה שובר לחץ בכניסה למערכת ביתית?

ווסת לחץ משהו כמו זה: http://www.blass.co.il/?t=LV&L1=3&L2=21&L4=206.

יש מקרים בהם לחץ הרשת גבוה ומומלץ להתקין ווסת לחץ כדי להוריד אותו. רוב האביזרים פחות רגישים אבל גם במערכת ביתית עלולים להיות אבזרי קצה שרגישים ללחץ גבוה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אביזרי קצה עומדים בלחץ עבודה של לפחות 8 bar. לא נתקלתי בשום מקום בלחץ יותר גבוה פרט להלמי מים שנגדם מקטין לחץ לא עוזר.

פורסם (נערך)

לא מדויק, תלוי מה אתה מגדיר כאביזר קצה. לי יש בבית אביזר עם הגבלה של 75 psi , ולחץ מים מדוד שעובר משמעותית את הלחץ הנ"ל , לכן התקנתי מפחית לחץ בכניסה למערכת.

פורסם (נערך)

אם ההגבלה המצויינת עליו היא ב psi אז הוא לא לפי התקנים הישראלים.

עריכה: זה לחץ נמוך מאוד. איזה אביזר זה?

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם (נערך)

תיארתי לעצמי שתרשום את זה, מדובר ביצרן סננים אמריקאי שיובא באופן סדיר לארץ, אני מתאר לעצמי שעומד בדרישות התקן (ואולי לא לך תדע, אבל אני בספק אם יצרנים סינים עולים עליו), וגם משווקים אחרים מתוצרת לא אמריקאית ממליצים על התקנת מפחית לחץ (לפי מה שזכור לי מהמלצות שונות).

אני יכול לבדוק מול הספק אם המערכת עומדת בתקן, גם במערכת מחליף יונים "תעשייתית" המשווק\יצרן הישראלי דרש התקנת מקטין לחץ בכניסה.

ראה דוגמה:

image.thumb.png.36ae8b197e0156a715b53e91a4c2b94d.png

פורסם

למערכות תעשייתיות חרוב אין תקנים.

בדרך כלל במערכות שדורשות מקטין לחץ הוא חלק מהמערכת.

פורסם (נערך)

לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

למערכות תעשייתיות חרוב אין תקנים.

בדרך כלל במערכות שדורשות מקטין לחץ הוא חלק מהמערכת.

ראה דוגמה- ערכתי את ההודעה הקודמת (התמונה עם ההדגשות), מערכת ביתית, היצרן מחייב התקנת מפחית לחץ במידה והלחץ גבוה מדי.

• תוכן חדש...