Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הייתי היום אצל בעל מקצוע (חשמל רכב) על מנת לבדוק את המזגן.

מדובר ברכב טרנספורטר t5, שנתון 2013, ידני.

בפעם האחרונה שמילאתי גז (לפני מס' חודשים), הגז הספיק לחודש +/- ואז ירידה בתפוקה, ושוב - המזגן לא קירר.

הגעתי היום לבעל מקצוע, על מנת לבדוק את זה.

הבנתי שממלאים גז עם חומר זרחני.

כך בעצם מגלים את מקור הדליפה (אם כן ישנו).

אז מילאו גז, עם החומר (נראה לי גם עם איזה שמן) - לאחר מכן התבקשתי להפעיל את המזגן, לא קרה כלום.

כמו לפני: אין קירור.

מאמין שאם הייתה דליפה היינו אמורים לראות גז עם צבע יוצא מהצינורות, נכון? זה שולל דליפה?

בעל המקצוע אמר מדחס (אבל, צריך לבדוק במחשב לוודא - 100₪). עלות מדחס החל מ-2500₪ לטרנספורטר.

איך אני יכול לדעת שאכן מדובר במדחס? הוצאה כספית משמעותית.

* קיבלתי המלצה על מישהו שמתעסק רק עם מזגנים לרכב: אוטו קאר - אשדוד. עלות בדיקה -100₪. שווה לדעתכם?

אני נמצא באשדוד פעם בשבוע/ים. יכול לקפוץ.

חשבתי לקפוץ גם למוסך מורשה של היצרן, רק לבדיקה (אמורים להכיר הכי טוב את הרכב), אבל אין לי כזה בעיר -קרית גת.

** בבדיקה שעשיתי בגוגל, אם זה אכן מדחס (לא יודע) מצאתי ב-1040₪ https://www.solomycar.co.il/item/15816/%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%94-%D7%9E%D7%96%D7%92%D7%9F-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%A8-TDI-2.0-T5-%D7%9E09/

________

יש משהו שאני יכול לנסות/לעשות על מנת לקבל קצת יותר מידע לבד? מה השלב הבא לדעתכם, אפשר המלצה לבעלי מקצוע אמינים בדרום?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מרק ידידי, האם המעבה הוא אינו מדחס?

עריכה: אכן, מרק צודק.

מצאתי את התשובה כאן - http://www.orital.net/Milon.html

למה חשבתי שזה מדחס? בגלל שנכנסתי לאתר http://www.solomycar.co.il

ניווטתי ל"מדחסים" וכך מצאתי את המעבה תחת הקטגוריה: בית > חלקי חשמלחלקי חילוף > מדחסים ומערכות קירור > מעבה מזגן פולקסווגן טרנספורטר TDI 2.0 T5 מ09

שמחתי ללמוד, תודה מרק. אז מעבה זה רדיאטור. אני צריך מדחס (בהנחה ואכן צריך, אני מאוד מקווה שלא).

אשמח לתגובת החברים המלומדים שכאן, לעזרתכם אודה - תודה חברים.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם (נערך)

אני נוטה ללכת למזגניסט. תן לו ₪100 ,תן לו להחליף מדחס אבל אם אחר כך זה לא מקרר אז שיקח את המדחס שלו חזרה ויחזיר את המדחס הישן . שיקח אחריות על האבחון שלו.

למוסך יבואן תלך רק כמוצא אחרון כי שם באמת ישתו לך את הארנק.

תוודא אם אתה משלם על מדחס משופץ או מקורי מהניילון. לגבי חיפוש באינטרנט: אתה חייב למצוא קודם את המק"ט של המדחס שלך.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תודה Save. איך אתה באמת יכול לוודא אם המדחס הוא משופץ/מקורי?

יצא לי לחשוב על משהו אתמול, עד כמה זה אפשרי לדעתכם:

יש מצב שזה אולי הפיוז של המזגן?

או שזה לא הגיוני?

כי אני מנסה להגיד לעצמי, מה הסיכוי שברכב חדש (ככה-ככה, 2013), שכמעט ולא הופעל בו המזגן - פתאום ילך המדחס.

לגבי המק"ט - יש אתר שאכניס בו מס' VIN הוא יתן לי את המק"ט המדויק של המדחס?

פורסם

משופץ לא שווה, הרכב יחסית לא ישן, הייתי משקיע באחד חדש.

השיפוץ של המדחסים לצערי לא מספיק טוב.

מניסיון ...

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

בגלל שלא יודעים לשפץ טוב? או ששיפוץ של מדחס זה משהו מסובך ומורכב?

כרגע אני צריך לברר כמה עולה מדחס, בכדי לדעת אם המחירים שאומרים לי בעלי המקצוע - זה אכן המחירים.

לדעת אומדן פחות או יותר.

בשביל זה אני צריך אתר שאני אכניס לו מספר VIN והוא יתן לי המקט של המדחס.

iלהתקשר ביום עבודה הקרוב לעסקים שמוכרים מדחסים לרכב, ולשאול כמה עולה מדחס חדש לטרנספורטר t5 2013.

פורסם

איך אני אתקדם? אין לי מושג מקס.

אתה שם לב, אני לומד תוך כדי תנועה מה שנקרא.

לא ידעתי מה זה מעבה, תודה למרק למדתי. מעבה = רדיאטור. לא קשור לקור של המזגן, אלא יותר לחום (לא רלוונטי).

כרגע המצב הוא שאני כנראה אצטרך לשלם עוד פעם לבדיקה, ואולי אחר כך עוד פעם על מנת לוודא בוודאות שמדובר במדחס.

לא "כיף" לשלם כל פעם "סתם" לבדיקה, אבל זה מה יש. כי ההוצאה הבאה אחרי בדיקה היא כבר 4 ספרות (אם זה מדחס).

אגב, מקס, אם בא לך להמליץ לי על בעל עסק - אני פשוט יודע שאתה קצת מהאזור שלי, בכיף!

פורסם

נסה ליצור קשר עם רון אוחנה ממוסך "רון", אולי הוא יוכל לעזור לך בבדיקה ותיקון המדחס הקיים אם זה אפשרי.

ב VW, כמו אצל הרבה מאוד יצרנים אחרים, יש מדחסים בעלי ספיקה משתנה ע"י שסתום אלקטרוני.

החלק הזה נוטה להתקלקל אחרי כמה שנים של שימוש.

הרבה מתעצלים להחליף את השסתום וגוררים אחריו החלפה יקרה של המדחס. אם תעשה חיפוש ביוטיוב ל VW a/c valve לדגמי מדחס PXE16 ו PXE14 אתה תבין על מה אני מדבר.

יש מכוניות שאפשר להחליף את החלק הזה אפילו ללא פירוק המדחס, תלוי במיקום המדחס והגישה לכלי עבודה.

בוא נשים לרגע את עניין דליפת הגז בצד (שלא בטוח שקיימת, אבל מיילא).

מילאו גז ובזמן הבדיקה (כאשר יש גז בכמות תקינה) המזגן כלל לא מקרר.

על פניו זו נשמעת בעיה של חוסר דחיסה, שבהחלט יכולה להיגרם בגלל שסתום ספיקה תקול.

לדעתי יש לבצע איבחון נוסף אצל מי שמכיר את הרכב (או מערכות מיזוג...) טרם ההחלטה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש מכוניות שאפשר להחליף את החלק הזה אפילו ללא פירוק המדחס, תלוי במיקום המדחס והגישה לכלי עבודה.

איציק

היה לי תקלה כזו, תיקנתי אותה. אחרי חצי שנה הייתה תקלה גם בקלאצ החשמלי ...

בגלל זה אני ממליץ על החלפה בחדש קומפלט.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

גם הקלאץ שלעצמו לא יקר.. לפעמים צירוף מקרים אחד לא חייב להעיד על הכלל.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
היה לי תקלה כזו, תיקנתי אותה. אחרי חצי שנה הייתה תקלה גם בקלאצ החשמלי ...

בגלל זה אני ממליץ על החלפה בחדש קומפלט.

אני דווקא לא ממליץ על חדש קומפלט.

אם היית אומר לי אלטרנטור - עוד הייתי זורם איתך, אבל במדחס מזגן ? ממש לא.

כל עוד לא היו טראומות בעברו של המזגן, החלפה של חלק אחד יכולה לתת לו עוד כמה שנות שירות - בקלות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הלכתי היום לעסק אחר, גם חשמלאי רכב ומיזוג אוויר לרכב.

ניסו עם שסתום חדש/תואם (לא מבין בזה הרי) - לא עזר.

בוצעה החלפת מדחס. למדחס חדש.

מפירוק - לא יודע כמה זמן יעבוד, ככה גם אמרו לי - צודקים. יכול לעבוד חודש, ויכולים לעבוד גם יותר: הימור.

חדש אתה יודע שזה חדש, במקרה הכי גרוע אם אני לא טועה - יש אחריות.

הרגשתי מאוד בטוח אצל הבעל מקצוע, לא אופייני לי.

שמח שיצא לי להכיר מקום כזה, ועסק כזה. כל הכבוד להם.

ניסו בהתחלה בדיקה עם המכונה שמתחברת ל-2 החיבורים. אחרי זה ניסו עם השסתום. רק בסוף - החלפת המדחס.

אמרו לי שמגיע חשמל, אבל המדחס לא נכנס לפעולה, מה שאומר שזה המדחס.

כנראה לא משנה שהרכב לא כ"כ ישן (2013) ונסע רק 50,000, וכמעט לא הופעל המזגן, כי ממה שהבנתי המדחס תמיד עובד

פשוט כשמפעילים מזגן - השסתום מתחיל בפעולה (משהו כזה, תזכרו שאני לא מבין הרי ברכבים).

אז מה שזה אומר שיש בלאי טבעי. מ2013 עד 2019 היום - 6 שנים.

עכשיו המזגן מקרר :wink:

• תוכן חדש...