Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב צח,

אישתי ואני התחדשנו בסט של Cybex mios (עגלה) שכולל סלקל Q.

רצינו לקנות גם בסיס לסלקל בשביל חיבור חד פעמי ושליפה מהירה של הסלקל מהרכב.

המוכר המליץ על בסיס ללא isofix, אלא באמצעות החגורה, משהו כזה:

hqdefault.jpg

1. יש הבדל, מבחינה בטיחותית בין זה לעיגון הבסיס ל - isofix?
  2. הייתי בטוח שכל הבסיסי סלקל הם החיבורי איזופיקס, או שאני מפספס?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

בחיבור נכון אין הבדל. באיזופיקס הסיכוי לחיבור לא נכון קטן יותר.

יש סיבה שאתה רוצה בסיס נפרד, או שסתם נגררת אחרי המוכר?

לי היו שני סלקלים ללא בסיס נשלף ולא הרגשתי בחסרונו (אולי פעם-פעמיים, אבל זה לא מצדיק הוצאה של מאות שקלים בעיניי).

פורסם

ממש לא בגלל המוכר. באנו עם רשימה מוכנה. רוצים שבלחיצת כפתור נוציא את הסלקל ולהחזיר לרכב בקליק אחד.

אז אין הבדל מבחינה בטיחותית?

פורסם

בכל מקום שתקרא ירשמו את מה שנרשם למעלה- ששתי שיטות הריתום בטוחות באותה המידה, כאשר הריתום מתבצע נכון. הבעיה היא שגילו שבריתום עם חגורה ב-70% מהמקרים (או מספר הזוי דומה) הוא לא מתבצע נכון ולכן נוצרת בעיית בטיחות ולכן הומצא האיזופיקס. מה שאני כותב כאן הוא דעתי האישית ולא מבוסס על שום דבר שקראתי:

לדעתי כאשר הריתום מתבצע נכון יש לחגורה ייתרון במקרה של פגיעה אחורית. כשהכסא מחובר באיזופיקס הוא מחובר בחלק התחתון הקרוב לגב המושב. בפגיעה חזיתית אין עם זה בעיה כי הכסא שואף לעוף קדימה והעיגום בחלק האחרוי התחתון מחזיק אותו ומסיט את הכול כלפי מטה, כלומר לתמיד את הכסא לבסיס המושב. לעומת זאת במקרה של פגיעה אחורית הכסא שואף לעוף אחורה ונקודת העיגום התחתית אחורית יותרת מעין ציר שכלפיו יסתובב וכסא ויתרום למעלה וינוע לכיוון גב המושב. לדעתי זה חיסרון. כמובן שאפשר לתקן את המצב הזה ע״י הוספת רצועה בין הכסא לבין רצפת הרכב (לפחות למושבי בטיחות יש נקודת חיבור לרצוה כזו). הבעיה שלא לכל הרכבים יש נקודת עיגון כזו (הכוונה לנקודת עיגון ברצפת, היכן שהנוסע האחורי שם את רגליו).

ריתום בעזרת חגורת הבטיחות לדעתי מונע את הבעיה הזו. ייתכן והסיבה שהנושא לא מדובר הוא שמבחני הריסוק מבוצעים בפגיעות חזית בלבד. רק לאחרונה הכניסו גם את הנושא של פגיעות צד. מבחינתי בהתקנה בניגוד לכיוום הנסיעה העדיפות הראשונה היא להשתמש באיזופיקס (או רצועות עיגון) + רצועה נוספת לוו הרצפה, עדיפות שניה ריתום עם חגורת הבי

פורסם

עדיפות שניה ריתום עם חגורת בטיחות, עדיפות שלישית ריתום עם איזופיקס/רצועות עיגון ללא רצועה לרצפה. זה כמובן מאד אישי כי אני מניח שאני יכול לבצע כל ריתום בצורה נכונה, השיקול שלי לא מתאים כהמלצה כללית כמובן. עוד נקודה היא שריתום בעזרת חגורת הבטיחות לרוב פחות נוח כי הוא מפריע להוציא ולהכניס את התינוק.

שוב מדגיש- דעתי האישית שאינה מגובה בשום המלצה רשמית. ההמלצה הרשמית הכללית למיטב ידיעתי היא להעדיף איזופיקס.

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט.

בשני הכסאות שבחנתי היה רגלית לרצפת הרכב. לא נראה שיש ברכב שלי נקודה לעיגון, אבל הבנתי שניתן "לנעול" אותה על הרצפה מבלי צורך בנקודה ממשית לעיגון. ע"י כפתור

עוד נקודה: מה הכוונה לא נוח להוציא את התינוק כשיש חגורה? זה רק בשביל הבסיס. לא לסלקל עצמו.

פורסם

יש לי בדיוק את מה שיש לך (למעשה אני הולך להתקין כסא בטיחות חדש במקום הסל-קל של CYBEX).

לומר לך את האמת? הייתי מוותר על הסל-קל וקופץ מראש לכיסא בטיחות טוב שיהיה טוב עד משקל של 18 ק"ג.

חבר שלי שנולדה לו תינוקת לפני שנה וקצת רכש רק כסא בטיחות מרופד וטוב והוא חסך את הכסף של הסל-קל.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אתה צודק. אבל מה שטוב בסלקל שהוא מייתר לך את הצורך באמבטיה כי הוא תואם לעגלה.

פורסם (נערך)

מנגד לא מומלץ להשאיר תינוק בסלקל הרבה זמן (אם אני זוכר נכון שעה). השימוש בעגלה יכול בקלות לעבור את הזמן הזה. משהו לגבי התפתחות תקינה של הגב.

אני אישית השאלתי שני סלקלים עד שהבנות גדלו מעבר למימדיהם ואז קניתי כסאות בטיחות טובים. אבל אצלי הן נולדו קטנות אז לילד גדול בהחלט אפשר לשקול ישר כסא בטיחות.

לגבי השליפה של הסלקל, כמה כבר תסעו עם התינוק? הרוב בקושי נוסעים פעמים בודדות בתקופה של הסלקל. במיוחד עם ילד ראשון.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

את הרגלית לא ראיתי בעצמי אז קשה לי להגיד, על פניו זה לא נשמע לי שזה לא פותר את הבעיה כיוון שהרגלית מונעת קריסה כלפי מטה (רלוונטי בפגיעה קדמית) ואני מדבר על פגיעה אחורית, שבה צריך בדיוק ההיפך- למנוע מהחלק הקדמי לעלות למעלה.

לגבי הסלקל- לדעתי השיקול שזה חוסך אמבטיה לעגלה הוא לא טיעון טוב. אמבטיה עדיפה ומומלצת באופן משמעותי על סלקל. אתה לא רוצה שהתינוק שלך ישהה זמנים ארוכים בסלקל, שגם לא מומלץ וגם לא מאפשר שינה על הבטן (בהשגחה).

פורסם

ביננו גם כל עניין האמבטיה זה הייפ לאמהות מושפעות. אנחנו קנינו עגלה שנשכבת ל175 מעלות או משהו כזה (ויש גם כאלו של 180 מלא) ומעולם לא היתה לנו אמבטיה.

פורסם

אתם צודקים לחלוטין ובאמת במקרה שלי לא יהיה צורך בסלקל ליותר מחצי שעה - 15 דקות נסיעה להורים של 2 הצדדים.

פורסם

היה לנו סלקל בילד ראשון, בשביל השניה לא טרחנו בכלל, ישר כיסא בטיחות מלא שמתאים מגיל 0. יותר בריא ויותר בטוח.

כנ"ל לגבי אמבטיה בעגלה, מיותר ברמות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
היה לנו סלקל בילד ראשון, בשביל השניה לא טרחנו בכלל, ישר כיסא בטיחות מלא שמתאים מגיל 0. יותר בריא ויותר בטוח.

כנ"ל לגבי אמבטיה בעגלה, מיותר ברמות.

מה שהוא אמר.

• תוכן חדש...