Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשקה נפשי בשולחן מעוצב. הארנק שלי הביא לי כאפה כשהוא רק שמע על זה.

אז החלטתי לבנות לעצמי אחד, בדיוק כמו שאני רוצה אותו.

הצורה שלו מכילה קימורים קלים, החומר המיועד הוא סנדוויץ'. כך שאני אצטרך לכסות את הקצוות עם קרניז דקורטיבי (משהו פשוט, חצי עיגול מעץ מלא).

איך אני עוטף את הקימורים עם הקרניז?... עם כמה שפחות קווי תפר? האם כיפוף עץ מלא באמצעים ביתיים אפשרי? אין לי ניסיון עם זה.

כמו כן, האם לכה (STEIN) בצבע אגוז תיתפס בצורה שווה על 2 סוגי עץ שונים (סנדוויץ' והעץ הפשוט של הקרניז)? כמו כן, האם לכה נתפסת טוב על WOOD FILLER? והאם יש פילר מומלץ?

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
חשקה נפשי בשולחן מעוצב. הארנק שלי הביא לי כאפה כשהוא רק שמע על זה.

אז החלטתי לבנות לעצמי אחד, בדיוק כמו שאני רוצה אותו.

קישור לכיוון, במטותא?

הצורה שלו מכילה קימורים קלים, החומר המיועד הוא סנדוויץ'. כך שאני אצטרך לכסות את הקצוות עם קרניז דקורטיבי (משהו פשוט, חצי עיגול מעץ מלא).

למה לא ראוטר הישר על הסנדוויץ׳? נראה טוב כשעשוי טוב.

איך אני עוטף את הקימורים עם הקרניז?... עם כמה שפחות קווי תפר? האם כיפוף עץ מלא באמצעים ביתיים אפשרי? אין לי ניסיון עם זה.

אפשרי אבל מסובך ברמות. אם אתה קונה קרניז עץ מוכן מראש, יהיה קשה לכופף אותו בלי לשבור, אפילו אחרי בישול באדים. יש קרניזים פלסטיים למיניהם שאפשר לחבר בדבק מגע.

כמו כן, האם לכה (STEIN) בצבע אגוז תיתפס בצורה שווה על 2 סוגי עץ שונים (סנדוויץ' והעץ הפשוט של הקרניז)? לא, זה לא אותו עץ. אפילו כמדובר באותו סוג עץ, ייתכנו הבדלים. ניסוי וטעייה.

כמו כן, האם לכה נתפסת טוב על WOOD FILLER? בהחלט

והאם יש פילר מומלץ?

מה שתמצא. למה אתה צריך מילוי, בעצם? אתה מצפה לחורים/שקעים?

תודה לעונים.

תשובות ב-#0000FF.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כיוון? צפון-מערב.

איך אתן קישור לכיוון כשמה שאני חפץ בו לא קיים בעולם עדיין?

הקרוב ביותר שיכלתי למצוא, אבל שם הקימורים מאד, אה, ... קימוריים.

אני לא רוצה ראוטר על הסנדוויץ, מכמה סיבות. 1- עדיין לא מיומן עם הכלי, פוחד להרוס את החלק היקר ביותר בשולחן, במיוחד אחרי שהצלחתי לתת לו את הצורה שאני רוצה. 2- לא אוהב את הגימור של הפסים. 3- בחזוני, הגימור הוא אחיד, בגוון אגוז, על כל השולחן- ללא שינויים ויזואליים כמו הפסים של הסנדוויץ'. 4- גם בסנדוויץ' טוב יש חורים ובעיות שאי אפשר לראות עד שאתה לא חותך. אבל אני קטנוני, יש פילר :wink:5- בגלל גודל הסדנה, אוכל לבצע את זה רק במקום המיועד לשולחן- הסלון. יותר מדיי לכלוך לחדר הזה :lol: לנסר עוד אצליח איך שהוא, אבל לעבור בצורה אחידה וטובה עם כלי שאני לא מיומן בו בתנאים חצי הזויים, בעייה קשה. זה מקרה קלאסי שבו צריך לעבוד יותר קשה כדי שיהיה יותר קל (להכין כמה חתיכות של קרניז לעומת סיבוב מסביב לפלטה).

הקרניז הפלסטי, הוא אלסטי? :lol::lol::lol: הייתי חייב להגיד את זה... סליחה.

הוא גמיש דיו? איך הוא מקבל STEIN?

אני בהחלט מצפה לחורים. בין אם מתקלות, או פאקים בחומ"ג. ואני משוכנע שיהיו פאקים בחומ"ג של הרגליים המתוכננות (רמז- חומ"ג לא הכי איכותי בעולם, מתחרז עם "עץ של משטח". עם פילר וצבע, וכמובן השקעה בגימור ובפינות\קווים כמו שצריך, יכול להיראות מליון דולר קנדי).

פורסם
כיוון? צפון-מערב.

איך אתן קישור לכיוון כשמה שאני חפץ בו לא קיים בעולם עדיין?

לא יכול להיות. מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש. השחז את האנגלית וחפש עמוק.

הקרוב ביותר שיכלתי למצוא, אבל שם הקימורים מאד, אה, ... קימוריים.

אני לא רוצה ראוטר על הסנדוויץ, מכמה סיבות. 1- עדיין לא מיומן עם הכלי, פוחד להרוס את החלק היקר ביותר בשולחן,

פלטת סנדוויץ׳ זה הדבר הכי זול שאני יכול לחשוב עליו, אפילו אם תיקח לביד ליבנה.

גש לסיבוב בשכונה, שלוף מהפחים שאריות, ותתאמן עליהן.

במיוחד אחרי שהצלחתי לתת לו את הצורה שאני רוצה.

2- לא אוהב את הגימור של הפסים.

לגיטימי, אבל אני חזק בקטע הפרקטי, כמו שאתה רואה. אם משתמש בלביד היקר ביותר (בירץ׳ / לבנה),

הפסים הם ברוחב מילימטר ומטה, ואשכרה נראים טוב, עם מינימום חורים בהשוואה לסוגים האחרים.

3- בחזוני, הגימור הוא אחיד, בגוון אגוז, על כל השולחן- ללא שינויים ויזואליים כמו הפסים של הסנדוויץ'.

למה לא mdf, אם כך? אחיד ומקבל גוון כמו גדול

4- גם בסנדוויץ' טוב יש חורים ובעיות שאי אפשר לראות עד שאתה לא חותך. אבל אני קטנוני, יש פילר

צודק

:wink:5- בגלל גודל הסדנה, אוכל לבצע את זה רק במקום המיועד לשולחן- הסלון. יותר מדיי לכלוך לחדר הזה :lol: לנסר עוד אצליח איך שהוא, אבל לעבור בצורה אחידה וטובה עם כלי שאני לא מיומן בו בתנאים חצי הזויים, בעייה קשה. זה מקרה קלאסי שבו צריך לעבוד יותר קשה כדי שיהיה יותר קל (להכין כמה חתיכות של קרניז לעומת סיבוב מסביב לפלטה).

תירוצים מטופשים, במחילה. תתכנן את העבודה כמו שצריך ותתפוס את הסלון ליום אחד אחרי ששלחת את החצי השני לאיזה יום פינוק עם איזו חברה. תתחרע כמה שבא לך ותנקה בסוף היום. סוף הסיפור. been there done that.

הקרניז הפלסטי, הוא אלסטי? :lol::lol::lol: הייתי חייב להגיד את זה... סליחה.

הוא גמיש דיו? איך הוא מקבל STEIN?

כן, גמיש, לא מקבל גוון, אתה צריך להתאים אותו לגוון של שאר השולחן. אף פעם לא יהיה 100 אחוז.

קצת לא מצליח לי עם גוגל היום, במיוחד בעברית, אבל זה הכיוון:

http://www.rockler.com/plastic-t-molding-edging-3-4-wide-x-100-long

יש גם כאלה שרק מודבקים בלי חריץ הכנה

אני בהחלט מצפה לחורים. בין אם מתקלות, או פאקים בחומ"ג. ואני משוכנע שיהיו פאקים בחומ"ג של הרגליים המתוכננות (רמז- חומ"ג לא הכי איכותי בעולם, מתחרז עם "עץ של משטח". עם פילר וצבע, וכמובן השקעה בגימור ובפינות\קווים כמו שצריך, יכול להיראות מליון דולר קנדי).

תשמע, אנחנו חייבים להיפגש יום אחד...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
תשמע, אנחנו חייבים להיפגש יום אחד...

למה? מה עשית רע בחיים שזה מגיע לך? :lol:

אני לא אוהב MDF. לא יקבל טוב פירזול (מתפורר), אבק רעיל, פחות חזק מבנית מסנדוויץ' לכוחות המופעלים מלמעלה (ברח לי המונח המקצועי, "קל לו לקבל בטן"). ללא אקסטרה חיזוקים לפרוייקט בגודל המתוכנן, כולל ציפוי, אני לא חושב עליו כחומ"ג. לדברים קטנים עוד ניחא.

פסים של 1 ממ אתה אומר? דווקא נשמע מעניין על הנייר. עם עיגול זה אכן עשוי להיראות טוב, אבל זה לא מה שחשבתי עליו.

ועדיין, זה מתחיל למצוא חן בעיניי.

עכשיו נשאר רק למצוא איך להעביר לוח לביד ליבנה לסדנה ולחתוך אותו :cry:

פורסם

נסה פעם mdf בעובי 22 מ״מ, תשתדל לא להתפגר ולמות לי מרוב משקל,

ואחר כך תחזור לספר לי על בעיות בחוזק. :lol:

מה שכן, החומר עצמו לא כ״כ נראה כמו עץ ואתה בהחלט צודק שהוא לא ממש מתאים ללא ציפוי (סבבה לשולחן עבודה, אבל לא לשולחן-שולחן).

פורסם
נסה פעם mdf בעובי 22 מ״מ, תשתדל לא להתפגר ולמות לי מרוב משקל,

ואחר כך תחזור לספר לי על בעיות בחוזק. :lol:

וואלה? כי זכוכית 8 ממ 2 מטר על 1.6 זה יותר קל? כאלו היו לי הרבה דווקא.

באורך של 1.6 מטר לפחות, רוחב של 80 ס"מ פלוס, גם ה-22 יקבל בטן. ניתן להתחמק מהבטן הזו אפילו עם סיבית פשוטה, אבל לא עם MDF. חיזוק מ-2 הצדדים יעבוד, אבל אני רוצה לשים חיזוק רק מאחור ולא מקדימה.

אני יודע ש-MDF כבד באופן סגולי, אבל זה עדיין עדיף על זכוכית באותם המידות :shock: אתה יכול להאמין לי לזה.

זה לא משהו שיעצור אותי, רק "לא נוח" יותר מאשר "בעייה".

לשולחן עבודה, איפה שאין לי בעייה לשים חיזוקים למיניהם, לכל האורך - צודק. ועדיין לא הייתי בוחר בו בגלל חסרונות נוספים, שצויינו קודם ואחרים.

פורסם

במסגרת התנועה לתמיכת הברווזים (קוואק סופורט) - הנה כל צורות השולחן האפשריות ביקום. אין עוד צורות נוספות. כל דבר אחר יהיה וריאציה. לבחירתך, ברווז: http://sentrytablepad.com/wp-content/uploads/2017/09/TablePadShapes.jpg

פורסם
במסגרת התנועה לתמיכת הברווזים (קוואק סופורט) - הנה כל צורות השולחן האפשריות ביקום. אין עוד צורות נוספות.

You under estimate the power of the Duck side!

תתפלא.

לשיטתך, כולם זהים כי הבסיס הוא מרובע\מלבן ? לא הבנתי עד עכשיו אם אתה ציני או :?: ברצינות לא הבנתי.

מעלה סקיצה(בסיסית, ראשונית, גולמית, גסה מאד). הזויות מודגשות מאד בסקיצה, במציאות זה יהיה יותר מעודן. גם החלק הקדמי לא "משורטט" כמו שאני מדמיין אותו אלא מוקצן קצת. סקיצה ראשונית, אמרנו?

קוואק סופורט.jpg

פורסם (נערך)

סבבה, וריאציה ל-5 עם קצת דמיון.

חוזר על המלצתי לשתי אפשרויות - בלי קנט בכלל או קנט pvc/פורמייקה, בסגנון הזה: http://www.gold-pirzul.co.il/GoldPirzul/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=85&FID=306

לכמויות קטנות זה יהיה אולי יותר זול (ופה מדובר בפורניר, יענו עץ אמיתי אם התיאור לא מוטעה) -> https://www.amazon.com/gp/product/B000CSKD0M/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&linkCode=sl1&tag=buibas-20&linkId=01a4dce36b3c876e776b78e8157bbfc5

אבל סביר להניח ששיטוט מקרי בחנויות פרזול יניב דברים דומים ובזול.

קנט מעוגל, יענו שמנמן, שאפשר לחמם ולעצב? מממ... בעיה. עובי החומר כנראה לא יאפשר זאת,

לא משנה מאיזה חומר, בלי כיפוף באדים וכיו״ב.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם

אני לא מעוניין להשאיר את הקצוות שטוחים, כך שקנט PVC או אחר בסגנון לא יעבוד. כיפוף באדים זה לא בשבילי בשלב הזה, מצריך התארגנות רצינית מאד.

נשאר ראוטר מסביב לשולחן...אני מתבשל לאיטי על הרעיון שבכל זאת כן יראו את הפסים, אבל בעובי 1 ממ כ"א, זה יתרום משהו לשולחן. מראה חצי תעשייתי כזה. מעוצב, מודרני, חצי מתועש.

ויתנגש עם המראה של הרגליים. :-(

יש עוד אפשרות אחת, מסובכת בצורה פראית- וחיסרון נוסף זה שיהיו מספר קווי תפר- להדביק עץ מלא ישירות לשולחן, חתיכות גדולות היכן שיהיו הקימורים, ועם שבלונה והראוטר פשוט לחתוך את החתיכות הגדולות בקימור הרצוי, ואז מעבר מסביב לכל השולחן עם חצי עיגול.

כמו שציינתי קודם, לא מיומן מספיק עם הכלי- רק המחשבה על החצי עיגול לשולחן מפחידה אותי. לא אבצע את ההליך המתואר מעלה :wink:

• תוכן חדש...