Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מסכים איתך.

ניקוי "על הרכב" של המזרקים באמצעות חומרים איכותיים אינו פוגע במזרק (זה לא ניקוי אולטראסוני ששם יש אולי רכב או שניים שרגישים אליו, ולעיתים גישה מסובכת) ומשחזר ה-מ-ו-ן כוח שאבד למנוע *במיוחד* בסלד נמוך. זה הניקוי שנותן הכי תמורה לכסף !

בנוגע לחיישני חמצן - בעידן ה EBAY והקניות ברשת, אין בעיה להשיג חיישנים מקוריים במחירים שווים לכל כיס.

ה C4 שלי חוגגת 160,000 ק"מ השבוע זה וקניתי לה חיישן חמצן לפני כמה שבועות ב 200 שח כולל משלוח, מקורי של בוש, כולל התקע המתאים - אני אפילו לא צריך לחתוך או להתעסק בחוטים. יש גם חיישנים של "דלפי" בפחות כסף. מלא.

בנוגע לקורולה שלך - יש חיישנים של DENSO באיביי בפחות מ 200 שח כולל משלוח (הנה לינק לדוגמא: https://www.ebay.com/itm/New-Denso-OEM-Oxygen-O2-Sensor-Toyota-Avalon-Corolla-Paseo-Prizm-Tercel-DN24107/382056062302?fits=Year%3A1999%7CMake%3AToyota%7CModel%3ACorolla&epid=807007509&hash=item58f450dd5e:g:CmYAAOSwRUhY~fHH&vxp=mtr ).

רכב ממוצע מתדלק כ 1000 ש"ח בחודש בנזין, שזה 12,000 ש"ח בשנה.

בחישוב גס אם הצלחת להשיג שיפור בצריכת הדלק של 10% (וזה לא בשמיים בין רכב שמצבו רע והופך להיות טוב) - והשקעת כמה מאות שקלים, הוצאת את החזר ההשקעה תוך 6-12 חודשים לכל היותר ועוד תחסוך אחר כך... שלא לדבר על דברים אחרים טובים שקורים הודות לזה (צימצום פליטת המזהמים של הרכב וגם יותר כיף לנהוג ברכב, החזרת כמה סוסים חזרה למנוע).

הנה כמה תמונות אם יש לך ספק.

איציק

WhatsApp Image 2018-02-02 at 08.13.26.jpg

WhatsApp Image 2018-02-02 at 08.13.25 (1).jpeg

WhatsApp Image 2018-02-02 at 08.13.25.jpeg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

+111 לחבר מעלי. גם אני החלפתי חיישן חמצן בפורד פיאסטה 2013 של הורי. 60 דולר עד הבית בלי חיתוכים ואלתורים.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

פורסם
לא מסכים איתך.

ניקוי "על הרכב" של המזרקים באמצעות חומרים איכותיים אינו פוגע במזרק (זה לא ניקוי אולטראסוני ששם יש אולי רכב או שניים שרגישים אליו, ולעיתים גישה מסובכת) ומשחזר ה-מ-ו-ן כוח שאבד למנוע *במיוחד* בסלד נמוך. זה הניקוי שנותן הכי תמורה לכסף !

בנוגע לחיישני חמצן - בעידן ה EBAY והקניות ברשת, אין בעיה להשיג חיישנים מקוריים במחירים שווים לכל כיס.

ה C4 שלי חוגגת 160,000 ק"מ השבוע זה וקניתי לה חיישן חמצן לפני כמה שבועות ב 200 שח כולל משלוח, מקורי של בוש, כולל התקע המתאים - אני אפילו לא צריך לחתוך או להתעסק בחוטים. יש גם חיישנים של "דלפי" בפחות כסף. מלא.

בנוגע לקורולה שלך - יש חיישנים של DENSO באיביי בפחות מ 200 שח כולל משלוח (הנה לינק לדוגמא: https://www.ebay.com/itm/New-Denso-OEM-Oxygen-O2-Sensor-Toyota-Avalon-Corolla-Paseo-Prizm-Tercel-DN24107/382056062302?fits=Year%3A1999%7CMake%3AToyota%7CModel%3ACorolla&epid=807007509&hash=item58f450dd5e:g:CmYAAOSwRUhY~fHH&vxp=mtr ).

רכב ממוצע מתדלק כ 1000 ש"ח בחודש בנזין, שזה 12,000 ש"ח בשנה.

בחישוב גס אם הצלחת להשיג שיפור בצריכת הדלק של 10% (וזה לא בשמיים בין רכב שמצבו רע והופך להיות טוב) - והשקעת כמה מאות שקלים, הוצאת את החזר ההשקעה תוך 6-12 חודשים לכל היותר ועוד תחסוך אחר כך... שלא לדבר על דברים אחרים טובים שקורים הודות לזה (צימצום פליטת המזהמים של הרכב וגם יותר כיף לנהוג ברכב, החזרת כמה סוסים חזרה למנוע).

הנה כמה תמונות אם יש לך ספק.

איציק

תודה רבה על התגובה המפורטת ומצטער על האיחור בתגובה, לא עקבתי.

כשהתכוונתי לבעיות עם ניקוי מזרקים התכוונתי לניקוי האוטרא משהו שציינת, שם הבנתי הנזק יכול להיות גבוה מהתועלת.

לא מכיר ולא שמעתי על חומר שמנקה מזרקים כשהם על הרכב עצמו.

לגבי החיישן עצמו, הרכב לא זיהם ולא מזהם נכון לעכשיו ולפי מה שאני יודע, ואם המחיר הוא באמת כזה (אולי אם יהיה מזל גם מחיר כזה בארץ) אני אשקול את העניין.

פורסם
תודה רבה על התגובה המפורטת ומצטער על האיחור בתגובה, לא עקבתי.

כשהתכוונתי לבעיות עם ניקוי מזרקים התכוונתי לניקוי האוטרא משהו שציינת, שם הבנתי הנזק יכול להיות גבוה מהתועלת.

לא מכיר ולא שמעתי על חומר שמנקה מזרקים כשהם על הרכב עצמו.

לגבי החיישן עצמו, הרכב לא זיהם ולא מזהם נכון לעכשיו ולפי מה שאני יודע, ואם המחיר הוא באמת כזה (אולי אם יהיה מזל גם מחיר כזה בארץ) אני אשקול את העניין.

אני מגיב לא רק בגללך, אלא גם למען כל אחד אחר שקורא את השירשור הזה.

החיישן לא צריך להיות 100% מת בשביל להתחיל לזהם, החיישנים האלו הופכים להיות איטיים ופחות מדוייקים עם הזמן,וזו הסיבה שממליצים להחליף אותם כל 100,000 מייל (160,000 ק"מ). כן הם יכולים לעבוד גם 300,000, אבל חיישן כזה כבר רחוק בהרבה מהמקום שבו הוא צריך להיות.

אשמח לדעת כמה ק"מ יש לרכב שלך, נכון לרגע זה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

290 אלף ו100 או 200 ק"מ.

אגב, כיאה לאושריקו מיהרתי מיד לרשימת חלפים של טויוטה... החיישן הזה עולה 600 שקל. כאילו מדובר על רכב שנת 2010...

אבל רשמתי את המק"ט, רק שבאיביי הוא לא נותן תוצאות פרט לשתיים שלוש חנויות מבריטניה שנראה קצת חשוד. שם המחיר פחות מ300 שקל שזה יפה אבל עוד פעם, לא זכורה לי בעיה בחיישן אז מפחד סתם לקנות.

וכן, ההסבר שלך מעולה לכולם, זה בטוח.:wink:

פורסם

בישראל כל עוד האוטו נוסע לא נוגעים.

בתקופה של הקרבורטורים המכוניות היו נעמדות או נוסעות בקושי, אז היו הולכים לטפל.

בחו"ל עושים ניקוי למערכת ההזרקה של הרכב כחלק מטיפולים שגרתיים שהרכב עובר. יש מודעות.

אין לי ספק שבמכונית שעברה קרוב ל 300K ק"מ, טיפול במערכת הדלק יבוא לידי ביטוי לטובה ע"י המנוע - וזה יורגש בדיוק במקומות שאתה מתלונן עליהם (צריכת דלק וסחיבה לא טובה מתחת ל 3000-3500 סלד).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...