Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים!

יש לי שאלה שאני חושב תעניין פה רבים!!

מה לדעתכם חשיבות הטיפול ברכב במוסך מורשה לעומת מוסכים לא מורשים?!

ואני מתכוון מבחינת בדיקה, איכות חומרים ואחריות!

ואני לא מדבר על רכבים שעדיין באחריות!!:roll:

פורסם

מוסכים מורשים לוקחים מחיר גבוהה על חלפים לרוב ושעות העבודה שלהם יקרות יותר ממוסכים אחרים.

הבעיה היא שבכמה מוסכים לא מורשים שבדקתי יצא שמחיר העבודה יצא לא פחות זול ממוסך מורשה. בסופו של דבר עדיף ללכת למוסך שיודע לטפל ברכב שלך ועדיף אולי לשלם קצת יותר

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני אפריד את הנושא ל-2 נושאים עיקריים:

מכונאות - בכל מה שקשור למכונאות נטו, הכל תלוי בעובדים ובידע שלהם. במקרים כאלו לא נדיר למצוא מוסכים שאינם מורשי יבואן ועושים עבודה נהדרת פי כמה וכמה ממוסכים מורשי יבואן - ובמחיר זול יותר. מאידך, ישנם גם חאפרים שלוקחים יותר כסף ממוסך מורשה. כל מקרה לגופו.

חשמל ודיאגנוסטיקה - בכל מה שקשור לזה, במרבית המקרים היתרון שייך למוסכים מורשי יבואן, להם מחשבים וכלים יעודיים לבדיקה ודיאגנוסטיקה. כמובן שישנם מקרים יוצאים מן הכלל ויש גם מוסכים שאינם מורשי יבואן שברשותם מכשור לבדיקה ועושים את עבודתם נאמנה. אם אני באופן אישי הייתי נתקל בבעיה שדורשת דיאגנוסטיקה מקצועית, הייתי הולך למוסך מורשה יבואן/מוסך מרכזי שמתמחה ברכב שלי או בבעיה הספציפית שלי.

אגב, בנושא זה קיימת אופציה נוספת של מעבדה שמתמחה בדיאגנוסטיקה ותקלות מחשב (נ.אייל ואלדר שנמצאים ברחובות) - ולמי שגר באיזור המרכז בהחלט הייתי ממליץ ללכת ישירות למקום זה במידה ויש לו בעיה עם מחשב כלשהו או משהו שקשור בזה. אופציה זו שקולה למוסך מורשה יבואן או מוסך מרכזי מבחינתי. עבור מי שלא גר באיזור המרכז, לא תמיד שווה להגיע (למרות שבסכומים שלעיתים מדובר עליהם, שווה להגיע גם ממקומות רחוקים מאוד).

בנוגע לאיכות חומרים - הכל תלוי בך (כספית) ובניסיונו של המוסך (שיכול להמליץ לך).

בכל מה שקשור לתיקונים אחרים, לא הייתי רץ לשום מוסך אלא ללכת ל"רופא" היעודי של הבעיה. אם יש לך בעיה ברדיאטור - עדיף ללכת למכון לרדיאטורים, כנ"ל גם לגבי גיר אוטומטי, מיזוג אויר, מערכת דלק וכד'...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כשאני מכניס את הרכב לטיפול במרכזי, ברור לי שהמחיר יקר ללא הצדקה.

אבל אני יודע שמישהו בודק לי את כל האוטו, לדוגמא: פעם אחת הם מצאו לי שהנורה שמאירה את הלוחית רישוי מאחורה אינה תפוסה חזק למקומה. בהנחה שהם לא שברו אותה בכוונה, זה מראה על מוסך שיודע מה הוא עושה ואיפה לחפש.

עד היום, את כל הטיפולים עשיתי במרכזי, חוץ מטיימינג ב-80000, הם דרשו על החלפת רצועת טיימינג + מותחנים + טיפול גדול (פילטר דלק ופלאגים), 3500 ש"ח. עשיתי את זה במוסך טוב אחר ב-1200 ש"ח, כולל ברקסים קדמיים.

פורסם

אני אישית מאמין שהמוסך לא הכי משנה...

כמובן תלוי בשנתון הרכב ובמצבו ובדרך שבה הוא מטופל...

לדוגמא:" פאסאט 2003 לא הייתי מכניס למוסך "שכונתי"... האוטו היה נכנס ישר למורשה...

מה שכן, חשוב להכיר את המוסך "השכונתי", ולעשות מבחני "יצאת צדיק", על מנת להוכיח את אמינותו של המוסכניק...

אחרי שמצאנו את הצדיק יש ליצור קשרים עם בעל המוסך כדי להיות במצב טוב גם מבחינת המחירים, ותמיד לשים לב מה עושים בזמן העבודה, ולראות את החלקים הפגומים שהחליפו...

המבחן שאני עשיתי למען האמת היה ממש מקרי...

לפני נסיעה לרמת הגולן (יצאתי ממעלה אדומים, שם חברה שלי גרה), גיליתי חור בצינור המתחבר ממיכל העיבוי אל הרדיאטור, עם בריחה של כמות מים לא מבוטלת. מיד ירדתי למוסך שעושה הכי פרסומים באיזור (בייחוד פרסומי אמינות ואיכות), וביקשתי הצעת מחיר... התשובה שקיבלתי היית... תחזיקו חזק... 650 ש"ח לפני מע"מ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חשבתי לעצמי שאני מוכן כמו מניאק למלא מים כל רבע שעה, בדרך ולא לשלם מחיר כזה...

ביציאה, ראיתי עוד מוסך, נכנסתי אליו, הסתכל ודרש 100 ש"ח כולל מע"מ... כמובן שהוא תיקן את הרכב, קניתי אצלו עוד גלון מים ועיגלתי לו את התשלום ל- 200 ש"ח "כי יצאת צדיק".....

יש הרבה מניאקים בשוק... שימו לב!!!

פורסם

ישנם לא מעט טיפולים שאפשר לבצע בחצר הבית כמו החלפת פלגים פילטר אויר החלפת נורות תאורה פלסטיקים ואולי עוד כאלה ואחרים.

בלנטיס לדוגמא פילטר אויר עולה בטיפול בערך 200 שח לא כולל עבודה ומעמ - נכון ללפני כמה שנים.

מאז שראיתי את המחיר אני קונה חליפי ב30 שח ומחליף תוך דקה ויוצא לדרך

הבדלי מחירים יש גם בפלגים חוטי הצתה כך שמאד כדאי לבצע את זה עצמאית.

איתרתי מוסך מורשה שמבצע רק טיפולים שאני מכתיב לו ואז בסופו של דבר אני מצליח להוזיל משמעותית את עלות התחזוקה.

פורסם

היי ושבת שלום!!

ראשית תודה למפרגנים ולממליצים -ברשותכם אצא להגנה על מוסכים מורשים...

בבקשה לא לצאת בהגדרות מכלילות שכולם לא טובים רמאים עושקים וכו..

הסוגיה קשה להגדרה והכללה וזה במספר מובנים..

ישנם מוסכים מורשים שכל תקלה המוגדרת מחוץ לטיפול מצריכה איש איבחון היום ברמה יחסית גבוה וזמן

והמחיר אצלנו הצרכנים קצת בעיתי -שעת איבחון בממוצע בארץ 200-300 ש"ח ואם התקלה קשה ומצריכה

יום עבודה -אנחנו לא מוכנים לשלם 200X8 אז למוסך זה לא בדיוק טיפול מהיר ..הרעיון ברור??

ההתעמקות באיבחון ומציאת המוסך המתאים מורשה או לא בעיתית בעקבות תימחור וכדאיות המוסך לטיפול

ובאיבחון...

ישנם מוסכים מורשים שהבינו שפתרון תקלות מורכבות ישאיר את הלקוח קקבוע במוסך ולא בגלל הטיפול השגרתי..אלה בגלל המיקצועיות שגילו את התקלה..לכן יש מוסכים טובים..ומורשים רק אנו הצרכנים אלינו להבין שלמשל בארהב שעת איבחון פי 6 מטיפול רגיל בשעתון!!!

להת איל נוימן

נ. איל ואלדר מעבדה לרכב ממוחשב בנצר סירני

פורסם

גם בעיניין המוסכים המורשים לא כדאי לעשות הכללות.ביונדאי לדוגמא,בהחלט כדאי לטפל במוסך מורשה גם אחרי תום האחריות,מפני שרמות המחירים שלהם סבירות לחלוטין.לעומת זאת ישנם מוסכים מורשים ש"שוחטים" בלי רחמים(פולקסווגן ורנו,לדוגמא)ובאמת אין סיבה לשלם להם מחירים מופקעים על טיפולים פשוטים יחסית,שאפשר לבצע בכל מוסך מורשה.הבעייה במוסכים האלו,היא הסטנדרטים הגבוהים שמציבים היבואנים בפני בעלי המוסכים,שגורמים להם להוצאות אדירות שלא לצורך(12 פקידות,שטח מוסך ענק)ובסיכומו של עיניין זה מתגלגל על הלקוח.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

טיפולים במוסכים לא מורשים נרשמים בספר הטיפולים של הרכב? אם לא, יכולה להווצר בעיה במכירת הרכב.

פורסם

היי

בהתאם לחוק ההגבלים העסקיים אין יותר חובת רישום בספר הרכב-וניתן לביצוע הטיפולים אף במוסך שאינו מורשה.

במידה והרכב באחריות ויש תקלה -את פתרון התקלה יש לבצע במוסך מורשה ואם יוחלט שזה עקב

אי טיפול הולם של הרכב -חובת ההוכחה על היבואן-כך שתבין שיש אפשרות לטפל גם בלא מורשה.

להת איל

נ. איל ואלדר מעבדה

• תוכן חדש...