Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אשמח לעצתכם בנוגע לשימור/שדרוג רכב-

בשנת 2014 רכשנו רכב חדש מהסוכנות, מסוג יונדאי i30 Premium ושילמנו עליו כ134,000 ש"ח. את התשלום ביצענו לפי תכנית התשלומים של החברה, היינו, מקדמה +תשלום חודשי שנוח לנו והיתרה בתום שלוש השנים.

עתה משהגיע הזמן להחליט איך ממשיכים הלאה (חוגגים 3 שנים בשבוע הבא) אנחנו מצויים בצומת ממנו אנחנו לא יודעים עדיין לאן לפנות. או לשדרג לרכב ההיברידי של יונדאי (IONIC) אותו אנחנו מאוד אוהבים, או להשאר עם הרכב המצויין שלנו ולשלם את היתרה (כמעט 60 אלך ש"ח).

כמה שאלות- המחיר שנאמר לנו בסוכנות לפי מחירון הוא 86000 ש"ח (שווי הרכב היום). לאחר שבדקנו בעצמנו, נוכחנו שהמחיר הוא אף גבוה יותר ומגיע ל88,900. לאחר שבדקנו ביד2 הבנו שהרכב מהסוג שלנו (דגם, שנה וכו) נמכר בטווח של בין 85 ל-92 אלף ש"ח שזה מוביל אותנו למסקנה הבלתי נמנעת שהם מנסים לעשות עלינו סיבוב בסוכנות. מאוחר ואנחנו לא מסוג האנשים במקבלים ישר מה שנותנים לנו הלכנו ועשינו שיעורי בית. התקופה עומדת להסתיים בשבוע הבא וטרם עשינו טיפול+טסט לאוטו אבל החישוב שהם נתנו לנו הסתמך על עובדה זו. האם אנחנו מפספסים משהו? מחיר מחירון לא לוקח את זה בחשבון? אם סביר לשאת ולתת על מחיר מחירון בסוכנות?

התשלום החודשי שלנו היום הוא 1100 על הרכב כאשר, לאחר חישוב מהיר, אנחנו יכולים לשלם כ-1400 בחודש ותוך שלוש שנים וקצת לגמור את התשלום המלא על הרכב. אופציה אותה אנחנו שוקלים.

שאלה נוספת, בהנחה ואנחנו דואגים לרכב שלנו שנמצא במצב מעולה, יש עדיין תשלומים אותם אנחנו צריכים לקחת בחשבון (אם משאירים אותו אצלנו) של בלאי סביר וזה כולל בין היתר החלפת צמיגים, מצבר ובלמים.. חוץ מהתיקונים האלו ישנם דברים נוספים שעלינו לצפות להם מבחינת עלויות תיקון נוספות? היתרון ברכב חדש שלפחות שנתיים אנחנו לא מתמודדים עם בעיות כאלה...והעלות בהתאם.

לאחר בחינת הנתונים של הרכב ההיברידי של יונדאי, המפרט שלו נראה לא רע בכלל והחיסכון בדלק הוא משמעותי לאורך זמן. למבינים ברכבים היברידים (ואם אפשר אז ביונדאי בפרט)- האם עלות התיקונים/אחזקה של הרכב צפויים להיות יקרים יותר מרכב סטנדרטי או שהעלות היא פחות או יותר כמו רכב רגיל? זו ההתנסות הראשונה שלנו עם רכב כזה ולא כל כך יודעים למה לצפות.

פורסם

מה הנסועה השנתית שלכם?

בנסועה גבוהה לצריכת דלק יש משמועת גבוהה, בנמוכה פחות.

בנוסף,

אם אתם כן רוצים לשדרג משתלם לכם למכור את הרכב בשוק החופשי, לחסל את ההלוואה ולקנות את הרכב החדש בו אתם מעוניינים(ככה כמובן אתם לא מוגבלים ליונדאי).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ראשית, תודה על התגובה.

הרכב אצלנו 3 שנים ונסענו בו מעל 51 ק"מ בינתיים, כך גם היה פחות או יותר עם הרכב הקודם שהיה לנו.

הענין עם השוק החופשי, שהוא מוצף כרגע במכוניות מהסוג שלנו אז בוודאי אם נמכור, זה יהיה הרבה מתחת למחיר המחירון.

לגבי היונדאי, היא עדיפה לנו מהפריוס לדוגמא, שגם יקרה יותר.. ובאופן כללי מאוד מרוצים מהיונדאי כרכב משפחה אמין וטוב.

פורסם

מה יש לרוץ ולמכור רכב אמין עם 50 אלף ק"מ. לא חבל על הכסף? תמשיך להנות ממנו ועם הכסף שיישאר לך תעשה כיף.

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

א. אם הסוכנות מוכנה לחשב לכם את i30 לפי 88 אלף שקלים ( סופית , לאחר בדיקה), לא מנסים לעשות עליכם קופה - אתם מקבלים מחיר השוק של הרכב. בדרך כלל טרייד מוריד כ 10% כדי להרוויח.

ב. גם אני חושב שאם ב 3 שנים נסעתם 50 אלף קילומטרים בלבד , כלכלית עדיף לכם לשלם את היתרה ולהמשיך עם i30.

רכב חדש זה שוב הפסד של 50 אלף שקלים ב 3 שנים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא נראה לי שהמחיר בו אתם נוקבים הוא ריאלי. רוב המכוניות המופיעות ביד 2 עם תג מחיר דומה הם פרסומים של כלמוביל טרייד-אין.

הניחוש שלי הוא שרוב העסקאות נסגרות באיזור 80K, מעבר לזה זה פשוט לא נראה סביר.

הדגם החדש של ה-i30 משווק כבר באירופה, ואמור להגיע לכאן בשבועות הקרובים עוד משהו שלא יעזור לערך של הרכב שלכם.

לו אני מקומכם הייתי נשאר עם הרכב ולוקח את האופציה של פריסת היתרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם (נניח) הרכב במצב ממש טוב ואחרי בדיקה תקבלו עליו 85 בטרייד-אין (אני קצת סקפטי שזה באמת יקרה, אבל נניח), הפסדתם 50,000₪ ב-3 שנים.

מחיפוש קצר ביד2 של i30 2011, מתקבלים מחירים מבוקשים של 45-50 (לגרסת הסופרים). מכיוון שזה דגם קודם, זה נותן את הקירוב הכי טוב לכמה הרכב שלך יהיה שווה עוד 3 שנים אם תחליט להישאר איתו (אבל חשוב לזכור שמדובר בקירוב בלבד). כלומר, אם תישאר עם הרכב שלך תפסיד ב-3 השנים הבאות בערך עוד 40,000₪, בהנחה שהיום אתה יכול לקבל עליו 85.

אם שתי ההנחות האלו נכונות, ההפרש בירידת הערך הוא בערך 10,000₪ לשלוש שנים. אם לא, ותקבל בטרייד-אין הצעה של 80, מדובר על 20,000₪ הפרש (55 בשלוש השנים ראשונות ו-35 בשלוש השנים הבאות).

לגבי האיוניק, זה סוג של הימור. קשה להעריך מה יהיה הביקוש כמשומשת בעוד 3 שנים, ומה יהיה המחיר שתוכל לקבל עליה. נניח לצורך הדיון שמדובר פחות או יותר בירידת ערך קרובה לi30.

ככה שבסוף השאלה היא אם שווה לך לשלם 10-20 אלף ₪ יותר על ירידת ערך למשך 3 שנים בשביל לקבל רכב חדש, חסכוני יותר ועם מערכות בטיחות אקטיביות. כל זה בהנחות (הלאו דוקא נכונות) שנלקחו כאן. זו פחות או יותר השאלה, ואין לה תשובה מוחלטת, אלא אישית.

אבל קודם תקבל הצעה קונקרטית מהטרייד-אין, ואז נדבר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

כמה שאלות- המחיר שנאמר לנו בסוכנות לפי מחירון הוא 86000 ש"ח (שווי הרכב היום). לאחר שבדקנו בעצמנו, נוכחנו שהמחיר הוא אף גבוה יותר ומגיע ל88,900. לאחר שבדקנו ביד2 הבנו שהרכב מהסוג שלנו (דגם, שנה וכו) נמכר בטווח של בין 85 ל-92 אלף ש"ח שזה מוביל אותנו למסקנה הבלתי נמנעת שהם מנסים לעשות עלינו סיבוב בסוכנות. מאוחר ואנחנו לא מסוג האנשים במקבלים ישר מה שנותנים לנו הלכנו ועשינו שיעורי בית. התקופה עומדת להסתיים בשבוע הבא וטרם עשינו טיפול+טסט לאוטו אבל החישוב שהם נתנו לנו הסתמך על עובדה זו. האם אנחנו מפספסים משהו? מחיר מחירון לא לוקח את זה בחשבון? אם סביר לשאת ולתת על מחיר מחירון בסוכנות?

אני לא חושב שמישהו ניסה לעשות עליכם סיבוב, להערכתי נתנו לכם מחירון והפחיתו את עלות הטסט והטיפול הקרובים מאוד לפי דבריך וזה לגיטימי ביותר וגם רוכש פרטי בשוק בחוץ היה מפחית לכם את זה. תכניס לשקלול את הנוחות של "מפתח מול מפתח" ואני חושב שקבלתם הצעה טובה מאוד על הרכב שלכם בהשוואה למה שקורה בשוק המשומשות.

לגבי האם להחליף או לא...במקומכם הייתי מחליף ולו בשביל רכב מתקדם יותר, בטוח יותר (מערכות בטיחות אקטיביות) ושיחסוך לכם בדלק בערך 10,000 ש"ח בשלוש שנים (לפי נסועה של 50,000 ק"מ בשלוש שנים).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...