Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין קשר לטרמוסטט. מהכרות עם הרכב, ככה הוא נוסע גם כשהוא חדש. בימים קרים ובנסיעות לא מאומצות הוא לא מגיע ל90 מעלות. בימים קרים מאוד המחוג לא יזוז בכלל.

פורסם

בהחלט קיים קשר לתרמוסטט. הרכב בכול מקרה צריך להגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות גם בימים קרים מאוד לאחר נסיעה קצרה.

אצלך ברכב כנראה הייתה תקלה אם זה התרמוסטט או בעיה בחיישן טמפ' או בשניהם.

איזה כייף לי :)

פורסם

זיגי, תחליף גם אצלך טרמוסטט.

כמו שאמרתי בתחילת האשכול - אומנם דיזל מתחמם לאט בלי עומס, אבל טמפ יורדת לאחר שכבר התחמם, זה כבר לא תקין.

טומי, "הפרסי" זה פרוחזאד.

Stay Dirty

פורסם
זיגי, תחליף גם אצלך טרמוסטט.

כמו שאמרתי בתחילת האשכול - אומנם דיזל מתחמם לאט בלי עומס, אבל טמפ יורדת לאחר שכבר התחמם, זה כבר לא תקין.

טומי, "הפרסי" זה פרוחזאד.

לשניהם חלקי חילוף מקוריים לגרמניות ויודעים בדיוק לפי מס׳ שילדה ודגם מנוע איזה חלקים אני צריך (מק"ט)?? בנוסף, המחירים שלהם טובים ביחס למתחרים?

פורסם
ממש לא. ברכבי טורבו דיזל מכל סוג יש תמיד בעיה להגיע לטמפ' עבודה ללא מאמץ. לא המצאתי את זה הרגע.

מכיוון שמנועי דיזל חדשים הפכו ליעילים יותר כמות החום אשר הולכת לאיבוד קטנה יותר לכן בימים קרים מאוד לוקח למנוע יותר זמן להגיע לטמפ' עבודה.

הבעיה העיקרית שבימים קרים מאוד גם מערכת החימום לתא הנוסעים לא מספקת לכן בהרבה מנועי דיזל הייצרן מוסיף מערכת חימום נוספת (קדם חימום) אשר מאיצה את חימום תא הנוסעים וגם מעלה את טמפ' נוזל הקירור בכדי להקל על התנעת הרכב בימים קרים וגם לשפר את צריכת הדלק.

האם מערכת חימום נוספת (קדם חימום) מותקנת ברכב של פותח האשכול ? אינני יודע אבל בחו"ל אוקטביות עם מנוע BXE נמכרים עם מערכת חימום נוספת.

* בכול מקרה אם הרכב שלך לא מגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס אחרי 20 דקות נסיעה כנראה קיימת בעיה אשר בדרך כלל נובעת מתרמוסטט תקול או מותקן תרמוסטט לא מתאים קרי בעל טמפ' פתיחה נמוכה יותר.

פורסם

אוקיי. אין מערכת קדם חימום ברכב.

התופעה קיימת אצלי ברכבים שונים מיצרנים שונים, חלקם נקנו חדשים.

למעשה כשיורדים מקצרין לעין גב ב5 בבוקר בחורף, גם רכבי בנזין לא מתחממים.

פורסם (נערך)

ברור שאם מרחק הנסיעה קצר וביום קר ובירידה ממושכת יעבור יותר זמן עד שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה וזה תקין. השאלה הנשאלת האם בנסיעה בצהרי היום נניח 20 דקות של נסיעה או נסיעה בעיר הטמפ' של נוזל הקירור לא מגיעה ל-90 מעלות ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

בקיץ גם בנסיעה של 5 דקות לא משנה לאיפה זה מגיע ל90 מעלות.

בחורף גם בנסיעה של שעה ללא מאמץ המנוע לא יגיע ל90 מעלות.

• תוכן חדש...