Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אשמח לחוות דעתכם בעניין

אני עובד במקום עבודה במשרה גלובלית ונדרש למילוי מכסת שעות של 9 שעות ביום.

יש לא מעט ימים שאני לא עובד ממשרדי החברה אלא באתרי הלקוחות.

לעיתים העבודה אצל הלקוחות מסתיימת לאחר כ- 6-7 שעות (המנהלים שלי עד היום לא שאלו יותר מידי שאלות בנוגע לשעות שהייתי אצל הלקוחות, לעומת השעות המדווחות. גם לא ידוע לי על עובדים אחרים שנדרשו להסברים)

על הנייר אני אמור להשלים את השעות החסרות (אם באותו יום ואם ביום אחר בחודש). בפועל אני מעדיף לסיים את יום העובדה ולא לחזור ולעבוד במשרד (נסיעה מהלקוחות למשרד יכולה לקחת 30-40 דק').

בכדי להשלים את השעות החסרות אני "משלם" באמצעות חלקי ימי חופש שיש ברשותי.

אני נוטה להאמין שרוב העובדים בחברה בה אני עובד יטו במקרים כאלו לדווח על יום עבודה מלא למרות שבפועל עבדו יום חלקי.

מצד אחד אני מרגיש פראייר שאני "משלם" על השעות האבודות. מצד שני אני לא רוצה להתפס על "גנבת שעות", אם מישהו בחברה יחליט בעתיד לשאול שאלות.

מה דעתכם?

פורסם

בעבודה מול לקוח צריך להיות ברור למנהלים שלך שהלו"ז נקבע ע"י הלקוח.

סיימת את ה session או הפגישה שעה-שעתיים לפני, אין שום בעיה (מהנסיון האישי שלי לפחות) to call it a day וללכת הביתה. כל מנהל בר דעת יבין שהנסיעה חזרה למשרד, שגם ככה תקח לך כמו שאתה אומר 40 דקות לא שווה שום דבר - כי להיות עוד שעה במשרד אחרי יום מול לקוח - לא שווה שום דבר.

אני לא מדבר כמובן במקרה למשל של פגישה שמתבטלת ופתאום צצו לך 4 שעות חופשיות - בסדר, תחזור למשרד. באופן רגיל לקראת סיום פגישות וסיום יום עבודה - אף אחד במקום עבודה מודרני לא יתחיל ל"התקטנן" איתך על השעה הזו - ואם כן, תשקול את צעדיך, כי התקטננות כזו רומזות על ראש קטן גם בדברים אחרים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני כמוך. אמנם אני לא עובד כמעט מחוץ למשרד, אבל אם אני צריך לצאת למשל אחרי 6 שעות (מתוך 9) אני ארשום חצי יום חופש, ובאופן כללי אני מחמיר ברישום השעות (לרעתי ולא לטובתי). אף אחד לא שואל או בודק, אבל אני יודע שאם מישהו יבדוק, אני ארגיש שלם ולא יהיה לי מה להתבייש או להסביר. אז אולי אני פראייר, אבל אני מעדיף להיות פראייר ולהרגיש שלם עם עצמי.

:turn-l:
פורסם (נערך)

הוא לא מדבר על יציאה אחרי 6 שעות מהמשרד הביתה, ברור שבמקרה כזה הוא עבד 6 מ 9 שעות וצריך לדווח על יום קצר יותר (לא משנה כרגע אם הספירה היא חודשית או יומית).

הוא מדבר על יום אצל לקוח, יום כזה בדכ הוא לא יום של בדיוק 9 שעות כי מדובר בפגישות שלא תמיד מסתיימות\מתחילות בזמן וגם ככה זמן מול לקוח בדכ נמתח\מתכווץ לפי רצונו של הלקוח (אתה לא קם אחרי 9 שעות מול לקוח ואומר "יאללה ביי").

אז לעיתים נגמר היום אצל הלקוח אחרי 7 שעות, בשביל מה שיחזור למשרד (עוד נסיעה של 40 דקות - נניח שעה עד שהוא בפועל יושב ופותח מחשב) לשעת עבודה אחרי יום מלא מול הלקוח.

סיים את המשימה שלו, הוא קרוב ליום מלא, יאללה דחילאק דווח יום עבודה, אתה לא גונב מאף אחד - בימים שאתה עובד 9 וחצי שעות דווח על 9 אם אתה ממש רוצה להיות צדיק.

אנחנו בעידן של תוצרים והספק נטו, לא בעידן של דקות עבודה ברוטו - למרות שגם את זה יש עדיין.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

פורסם

אני חושב שהכל לגיטימי, כל עוד זה נעשה בתיאום עם המנהל שלך. ברגע שיש חשד שהוא לא מודע להתנהלות שלך, ולא משנה באיזה נושא זה, אתה גולש לתחום של שקר למנהל שלך.

מה שאלון כתב נשמע לי סביר ואני מאוד מתחבר לעניין של תשלום לפי הספק ולא לפי שעות - אבל אך ורק בתיאום מלא מול המנהל.

אתה לא רוצה להקלע למצב המאוד לא נעים שבו יום אחד פתאום יתברר לו שכך אתה מתנהל (במשך תקופה!) ולא תאמת את זה איתו. במקרה הטוב (שבו זה מקובל עליו) הוא ירגיש שהעלמת ממנו את האמת, במקרה הרע (שבו זה לא מקובל עליו) הוא ירגיש שממש רימית אותו.

פורסם

אנחנו בעידן של תוצרים והספק נטו, לא בעידן של דקות עבודה ברוטו - למרות שגם את זה יש עדיין.

את זה המנהל צריך להחליט, לא העובד על דעת עצמו.

פורסם (נערך)

דבר עם המנהל שלך, ותשאל מה הוא מעדיף - שתחזור למשרד להשלים לך את השעות, או שתלך הביתה, והוא מאפשר לך לדווח יום מלא.

כל עוד אתה במסגרת שעות עבודה, הזמן שלך שייך לו, והוא זה שמחליט (הוא משלם לך על זה אחרי הכל, משמע הוא קונה ממך שעות עבודה, כמה שזה לא נשמע מצער).

מצד שני זאת לא אשמתך שהעבודה באתר הלקוח לקחה פחות זמן ממה שצריך. להשלים שעות מימי חופש גם לא אופציה (אם הייתי רוצה חופש על חשבוני, הייתי נשאר בבית).

לכן או לחזור למשרד או שיתן לך לדווח כאילו עבדת יום מלא. משלמים לך גלובלי גם ככה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא הייתי שואל מה הוא מעדיף (זו קצת שאלת קיטבג) אלא מציג לו את המצב כמו שהוא - בד״כ כשאתה מסיים ריאלית הזמן שנשאר לך מספיק בקושי כדי לחזור למשרד ולבלות בו עוד כמה דקות - ומבקש אישור עקרוני לעשות את הדבר ההגיוני וללכת הביתה. אתה יכול להשלים את הבקשה באמירה שכמובן גם הצד השני תקף - אם הפגישה נמשכת קצת מעבר לסוף היום אתה לא תעשה מזה עניין.

פורסם

ואם יש עבודה במשרד שצריך לעשות?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תראה, מדבריו של פות״ש לא נשמע שבאופן שוטף יש עבודה דחופה במשרד. הוא מבקש אישור עקרוני, המנהל יכול להחליט שאם יש מצב יוצא דופן או עומס מיוחד הוא כן יחזור למשרד.

כל המטרה כאן היא להיות שקוף מול המנהל, כדי שלא ירגיש שמתקבלות החלטות מאחורי הגב שלו ובלי לידע אותו. זה הכל.

פורסם (נערך)

לשם הבהרה, הכל צריך להיות בתיאום עם המנהל כמובן.

התכוונתי בדברי שהתחשבנות על שעה פה שעה שם אחרי יום שלם מול לקוח היא, לטעמי ולנסיוני, מיותרת לחלוטין.

עבודה במשרד תמיד יש, גם מחר וגם מחרתיים. תן לעובד שלך את הקרדיט שהוא עבד קשה ונתן 120 אחוז מול הלקוח (כי מול לקוח צריך לתת 120 אחוז) ואל תדרוש ממנו להגיע בשביל עוד 54.7 דקות למשרד כדי לכרטס בדיוק בדקה ה 540. תמדוד אותו על שביעות רצון לקוח, לא על דקות per שבוע (שוב, לא מדובר כאן בעובד שמבריז כל יום בשלוש בצהריים, מדובר על שעת עבודה פלוס מינוס מדי פעם אחרי יום עבודה מלא - מלא זה אומר שהלוז מול הלקוח הסתיים). תאמין לי זה win win situation לכוווולם.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

פורסם

לא רואה איך מנהל נורמלי יגיד לעובד שאחרי יום של 7 שעות אצל לקוח הוא צריך לחזור למשרד. עצם העובדה שאף אחד לא דורש הסברים משרה תחושה של הכל בסדר. למען היושר אולי באמת כדאי לבקש אישור עקרוני מהמנהל. אם עובד היה בא אליי באמרה כזו, והעבודה היא באמת לפי הספק, בשמחה הייתי מאפשר לו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה חברים

אני רואה שאין כאן הסכמה מוחלטת אבל נראה לי שאנהג כך.

אם מדובר בלמעלה משלוש שעות שנשארו ליום העבודה - אשלים את השעות על חשבוני.

פחות משלוש שעות - על חשבון הבוס. אם יהיו שאלות זה יהיה ההסבר שלי.

• תוכן חדש...