Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שבוע שעבר הכנסתי את הרכב שלי (מאזדה 3 2014) לטיפול תקופתי במוסך מורשה מאדה באזור המרכז. מדובר ברכב מאוד שמור שעדיין לא הגיע אפילו ל-20K ק"מ אבל טיפול תקופתי הוא טיפול תקופתי ועברה שנה אז עושים טיול למוסך.

לאחר פרק זמן מסויים בחדר ההמתנה אני רואה שהרכב נח לו בשלווה על הליפט ואף אחד לא מטפל בו. אני ניגש לאחראי ושואל מה העניינים ונאמר לי ש"בדיוק חיפשנו אותך לקבל אישור להמשך טיפול". מה העניינים? "צריך להחליף ברקסים". כבר?! אחרי כ"כ מעט ק"מ? "כנראה הרבה נסיעות עירוניות של גז-ברקס". הבחור צודק ובכלל - עם ברקסים אני יכול להתווכח?

הבחור מראה לי את רשימת הליקויים: הדברים השגרתיים (החלפת שמן, פילטרים וכו') וגם החלפת רפידות בלם וחריטה של הדיסקים. סה"כ: 2100 ש"ח (בערך).

לקח לי כמה שניות לעכל, להבין שחלקים מקוריים עולים ביוקר אבל עדיין... 2100 ש"ח? זה נשמע הגיוני? אשמח לדעתכם בעניין.

יש לציין שמדובר במוסך עם מוניטין טוב שהלכתי אליו ע"ס המלצות מהפורום. את הפרטים המדוייקים אני מעדיף לשמור עימי כרגע כי אני לא רוצה לגרום נזק.

תודה.

פורסם

את הנעשה אין להשיב, רק מקווה בשבילך שאכן ראית שעובי הדיסק (שנשלח לחריטה) ירד מהדרוש...לגבי הרפידות, הגיוני בנסועה עירונית לרוב..

seat leon 1.8 20v

פורסם

טיפול שני למאזדה 2 עלה לי 1100 ש"ח במורשה כלומר על הבלמים שלך לקחו כ-1000 ש"ח שזה הרבה אבל לא מופרך למוסך מורשה יבואן.

אחרי תום האחריות אין שום הגיון להמשיך לטפל במורשה יבואן.

פורסם
זה כבר הבן אדם ה 10 בפורום שמתלונן על רפידות שנגמרות בק"מ שכזה, מה פה קורה פה?

נ.ב למה חריטה כבר ב 20 אלף?

אתן לך ציטוט של ידידינו רון_רון משרשור מכובד על רפידות

כעובד מוסך עד לשנה האחרונה, אני יכול לומר שהרבה יצרניות הקטינו את עובי הרפידה, משמעותית!

דוגמאות:

קורולה החדשה, הרפידות האחוריות יותר עבות מהקדמיות, שזה ביזיון..

סיויוק החדשה, רפידות קדמיות דקות בהרבה.

מאזדה 3 החדשה, פח זבל חדשה, רפידות דקיקות..

כמובן מיצובישי אטרז'.... פיקנטו i10....

רק הגרמנים והצרפתים נשארו עם רפידות עבות משמעותית מהשאר... סתם דוגמר:

סקודה סופרב שזה רכב ענק כבד וחזק, רפידות קדמיות מחזיקות לפחות 45k, או פלואנס, גם מחזיק יפה.

פורסם

לפני שבועיים ביצעתי טיפול ראשון למאזדה 5 במוסך מורשה מאזדה (הרכב על 17,000 ק"מ).

היה צריך להחליף רפידות קדמיות.

סה"כ עלות הטיפול - 1,200 ש"ח.

פורסם
למה לא תעלה חשבונית ללא פרטים מזהים?

חשבתי לעשות את זה, אבל שכחתי את החשבונית בבית. :-(

תבקשו לקבל את הרפידות הגמורות או לפני הפירוק לראות ולהחליט אם להחליף.

אין טעם, אני מבין במכונאות כמו שמירי רגב מבינה בתרבות. אני אבהה ברפידות ואפילו אם הן ייראו לי בסדר והמוסכניק יגיד שהן גמורות אין לי יכולת להתווכח איתו. צריך לזכור שאני מסיע את המשפחה שלי ברכב הזה ואני לא לוקח סיכונים על רכיב קריטי כמו בלמים, בייחוד כשאני לא מבין בתחום ואין לי יכולת לשפוט בעצמי את המצב.

תודה חברים, אני מבין שבסך הכל הסיטואציה הייתה הגיונית ואומנם העלות הייתה יקרה אבל בתחום הסביר. הרכב עדיין באחריות ולכן אני ממשיך לטפל שם. ברגע שהאחריות תפוג אני אשקול היכן להמשיך לטפל. מצד אחד יש את נושא העלות אך מצד שני יש את נושא האמינות והמקצועיות שהן עקב האכילס של התחום ועבור אנשים כמוני שמכונאות זה לא המומחיות שלהם אין על מה לסמוך פרט להמלצות. מבחינתי לפעמים עדיף לשלם קצת יותר בשביל עבודה טובה. אני מאמין שמה שעולה בזול - עולה ביוקר.

פורסם

סיפור דומה מלפני שנה:

מאזדה 2 נכנסנה לטיפול 30K עם 19K על השעון. כמובן, שניסו לדחוף רפידות וחריטה.

לאחר דין ודברים הסכמתי לעשות רק רפידות, מנהל המוסך טען שהוא לא יכול לשחרר לי את הרכב ולחתום על הטיפול בלי החלפה.

היום נכנסתי לטיפול שלישי 45k עם 30k על השעון, לא נאמר כלום על הברקסים.

בנוסף מוסך אחר ניסה לדחוף לי פלאגים ב700 שח.

זו שיטה ידועה של מוסכים מורשים, לדחוף תיקונים שלא לצורך ועוד במחירים מופקעים.

• תוכן חדש...