Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה לכולם.

נתאר מצב אחד בו אני מטפס לאט עד לסל"ד 6000 לדוגמא (בלחיצה מינימאלית על הדוושה ונשאר באותו הילוך)

נתאר מצב שני בו אני מצמיד את הדוושה עד הסוף ועולה ל6000 סל"ד.

נושא הכותרת מוביל אותי לשאלות הבאות:

1. מה ההבדל בין שני המצבים? כיצד זה משפיע על המנוע וביצועיו, וכיצד זה משפיע על כמות הדלק המוזרמת למנוע ועל צריכת הדלק?

2. מה עדיף, להאיץ מהר ככל האפשר עד המהירות הנדרשת ואז לשייט, או להגיע למהירות הנדרשת לאט לאט?

פורסם

אם אני לא טועה לחיצה מהירה מבטלת את הפידבק מחיישן O2 (חמצן) וכמות הדלק בה גדולה משמעותית כתוצאה,בניגוד ללחיצה הדרגתית שלא מבטלת את הקיזוז ממנו.

פורסם

התשובה ברורה: אתה פותח יותר מצערת ולכן מבזבז יותר דלק. מצד שני, בסביבה מרומזרת, האצה אטית מדי פירושה האטת קצב הנהיגה עד כדי פספוס תזמון הרמזורים, המבוסס על קצב נהיגה סביר.

השאלה האמיתית צריכה להיות: בהאצה במצערת פתוחה לרווחה (ובאותו טווח סל״ד), האם פתיחה הדרגתית תייצר צריכת דלק שונה מפתיחה בבת אחת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
התשובה ברורה: אתה פותח יותר מצערת ולכן מבזבז יותר דלק. מצד שני, בסביבה מרומזרת, האצה אטית מדי פירושה האטת קצב הנהיגה עד כדי פספוס תזמון הרמזורים, המבוסס על קצב נהיגה סביר.

השאלה האמיתית צריכה להיות: בהאצה במצערת פתוחה לרווחה (ובאותו טווח סל״ד), האם פתיחה הדרגתית תייצר צריכת דלק שונה מפתיחה בבת אחת.

ניסחת את שאלתי השנייה במילים אחרות.

בקשר לתשובתך, אכן דיי ברור כי מתבזבז יותר דלק. שאלתי בנוסף האם קיים ההבדל בביצועי המנוע? הרי מצד אחד אני מגיע לאותו סל"ד אך מצד שני כאשר אני לוחץ יותר חזק - המצערת פתוחה יותר. האם זה גורם למצב בו באחד מהמצבים ביצועי המנוע נמוכים יותר, או שמה ביצועי המנוע זהים אך צריכת הדלק שונה?

פורסם

אני לא בקי ברזי מערכת ההנעה (למעשה שאלתי את אותה שאלה בעצמי בשעתו) אבל מכל מקום המנוע לא מגיב מיד, הכוח לא מגיע לגלגלים בבת אחת והצמיג לא מוריד אותו לכביש מיד אז אין טעם בלחיצה מיידית.

ועוד משהו, מי שפותח מצערת בהדרגה זה לא מישהו שמתעכב עם ההאצה, זה מישהו שהתחיל להאיץ מוקדם יותר במקום לחכות ולפתוח בבת אחת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...