Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתמש ב UNI-T UT120C לרכב ולבדיקות בסיסיות ומידיות בגלל שהוא קטן בגודל של סלולרי ונוח מאד, וב UT61E המשוכלל יותר שלהם כשאני צריך קצת יותר מזה.

לא הצלחתי להבין על איזה סכנות בשימוש עם רב מודד אתם מדברים כשמדובר במתחים שקיימים ברכב ?

פורסם (נערך)

עם המתחים שנמצאים ברכב אין בעיה, תמדוד כמה שבא לך, גם עם כלי של 5$ מאיביי.

הבעיה מתחילה כשמתחילים למדוד זרמים ברכב, ולמעשה שמים את הכלי הפשוט ביותר באמצע מערכת שמסוגלת להחזיק זרם של 100 אמפר בלי בעיה, ואז כשקוראת טעות, כל האנרגיה הזאת משתחררת והופכת את המולטימטר המסכן לפיוז.

עכשיו, האם הוא יתפוצץ כמו רימון וייקח איתו אצבע או עין או רק יעשה "בום" קטן ויפסיק לעבוד, על זה אתה משלם.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

טוב, הזמנתי את ה-UNI-T UT33C מהקישור פה לפני שקראתי את האזהרות...

האם יהיה מסוכן יותר להשתמש במכשיר הזה למדידות של מתח בשקע ביתי, מאשר להשתמש בטסטר "מברג" רגיל?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

חברים, נראה שהלכתם קצת רחוק.

אמנם ה UNI-T הוא יצרן קטן שמייצר מכשירים פשוטים. אך הוא נמכר בעולם תחת תקן CE, הפרובים עצמם מוגנים עד 600V, יש פיוז הגנה של 10A בשביל מי שירצה לחבר בטור למדידת זרם אז במקרה הגרוע הוא שיישרף ושום דבר לא יתפוצץ. גם במדידת מתח רשת, כמו כל מולטימטר במצב זה ההתנגדות היא אינסופית כך שאין שום סיבה לצריכת הספק ע"י המכשיר וסיכון המשתמש.

אז במה כן מתבטא ההבדל בין המכשירים היקרים לבין אלו? חומרי גלם, דיוק של אלפיות, אפשריות כיול, מיתוג (הכרה של המותג ע"י התעשיה כמכשיר מדידה מהימן), חלקי חילוף והרבה מתוך ההפרש במחיר כמובן נובע מהשם שמודפס על המכשיר.

להקביל לעולם הרכב? זה כמו שתשווה בין דאצ'יה לוולצוואגן.

בקיצור, פות"ש - תהיה רגוע. מניסיון של שנים עם המכשיר המדובר שהזמנת וניסיון רב יותר עם פלוקים, הבחירה שלך היתה בסדר גמור לשימושים שלך.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

אם נתמצת את כל מה שכתבת, זה "יש פיוז", תרגיעו.

אז לא, קודם כל, לגבי הפיוז, מדובר בפיוז זכוכית מסוג SLOWBLOW ולא בפיוז HRC הבטיחותי הרבה יותר, ככה שהוא לא ישרף במילישנייה הראשון, וכשהוא ישרף, מכיוון שמדובר בפיוז זכוכית (שבהחלט יש להם את היתרון שלהם במדידות באיזור הפיקו-אמפר) הכשל יהיה קטסטרופלי.

במכשירים בטיחותיים יותר, עוצמת הפיצוץ (שגם ככה מוחלשת מאוד ע"י שימוש בפיוזים הבטיחותיים) מתועלת בעזרת חריצים וחרכים בתוך המכשיר, כחלק מעיצובו, לספיגת רוב-רובה של אנרגיית הפיצוץ ולהכיל אותה בתוך המכשיר עצמו, דבר שאין שום זכר ממנו במכשירים מתוצרת UNI-T.

ועוד לא התחלנו לדבר על איך הוא יתפקד במקרה של טעות אנוש שתשלח למכשיר 230V בתחום ההתנגדות, הרציפות, או הקיבול (לא באמת יודע, אולי תוכל לבצע את הניסוי הזה ולחזור לעדכן?)

CE לא אומר כלום, וגם סימון ה-600V, 600V באיזו קטגוריה?

הדיוק הוא מספק בהחלט לשימושים יומיומיים גם במכשיר הזול ביותר שתמצא בפינות החשוכות באיביי, אז הדיוק לא נכנס למשוואה הזאת בכלל.

עוד דבר, לא ראיתי שכתוב על המכשיר TRUE-RMS, ככה שמדידות מדוייקות בתחום ה-AC שהם לא של גל סינוס טהור לא יהיו אפשריות באמצעות הכלי הזה.

עריכה חשובה:

מהתבוננות בתמונה, רואים בבירור שתחום ה-10A לא מוגן בפיוז בכלל.

וע"מ לא להעיף את הנגד שאחראי למדידות זרם לפרצופו של האדם שאוחז בכלי, הוא מוגבל ל-10 שניות בכל רבע שעה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
חברים, נראה שהלכתם קצת רחוק.

אמנם ה UNI-T הוא יצרן קטן שמייצר מכשירים פשוטים. אך הוא נמכר בעולם תחת תקן CE, הפרובים עצמם מוגנים עד 600V, יש פיוז הגנה של 10A בשביל מי שירצה לחבר בטור למדידת זרם אז במקרה הגרוע הוא שיישרף ושום דבר לא יתפוצץ. גם במדידת מתח רשת, כמו כל מולטימטר במצב זה ההתנגדות היא אינסופית כך שאין שום סיבה לצריכת הספק ע"י המכשיר וסיכון המשתמש.

אז במה כן מתבטא ההבדל בין המכשירים היקרים לבין אלו? חומרי גלם, דיוק של אלפיות, אפשריות כיול, מיתוג (הכרה של המותג ע"י התעשיה כמכשיר מדידה מהימן), חלקי חילוף והרבה מתוך ההפרש במחיר כמובן נובע מהשם שמודפס על המכשיר.

להקביל לעולם הרכב? זה כמו שתשווה בין דאצ'יה לוולצוואגן.

בקיצור, פות"ש - תהיה רגוע. מניסיון של שנים עם המכשיר המדובר שהזמנת וניסיון רב יותר עם פלוקים, הבחירה שלך היתה בסדר גמור לשימושים שלך.

אני לא התייחס לכול מה שכתבת מכיוון שדיונים על בחירת רב מודד סיני או פלוק היו כאן כמה כאלה.

למה לדעתך פיוז שווה ערך למקורי עבור פלוק 87 עולה בין 40-60 שקלים ?

איזה כייף לי :)

פורסם
טוב, הזמנתי את ה-UNI-T UT33C מהקישור פה לפני שקראתי את האזהרות...

האם יהיה מסוכן יותר להשתמש במכשיר הזה למדידות של מתח בשקע ביתי, מאשר להשתמש בטסטר "מברג" רגיל?

לפני 8 שנים גנבו לי את פלוקי :(

מאז אני מודד עם מכשיר כזה מתח בלוחות חשמל גם בנקודות של 380וולט ויותר, דימרים מאתר קצרים וחוסר אפס, מתח נמוך וסוללות.

כן היו פעמים ששכתי את המכשיר על רציפות ומדדתי מתח רשת אז זה שורף את המנגנון של הרציפות בלבד, שאר הפונקציות ממשיכות לעבוד

טרם עף לי משהו לפרצוף או נשרף לי בידיים.

בקיצור מכשיר בגרוש וחצי שעושה את העבודה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...