Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נטען שבדקו במיקרומטר ועבר את הרף המינימאלי לטענתם...

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

מחזק את ידידי מקס, יש רכבים שבהם יש מערכת לחילוק הבלימה בין הסרנים, תקראו פה עוד, בעיקר תגובה 3 ו 9:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?560774-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99-14-%D7%90%D7%9C%D7%A3-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A8%D7%99%D7%95

רועי

פורסם
מחזק את ידידי מקס, יש רכבים שבהם יש מערכת לחילוק הבלימה בין הסרנים, תקראו פה עוד, בעיקר תגובה 3 ו 9:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?560774-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99-14-%D7%90%D7%9C%D7%A3-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A8%D7%99%D7%95

נראה שבדוגמאות האלה מדובר בכשל כלשהו בתכנון המערכות האלקטרוניות. אני באמת לא מבין גדול בטכנולוגיות של BMW, אבל מניח שבמקרה שהזכיר ידידך מקס מדובר בשחיקה שנובעת ממערכת בקרת משיכה (שפועלת כמובן על הציר האחורי) DTC, שלא נובעת כלל משחיקה בעקבות בלימה.

בכל אופן על כל הרכבים פועלים אותם חוקי פיזיקה בבלימה, גם אם שיטות ההנעה שונות. גם בE90 המנוע נמצא לפנים, אמנם קצת לפני הציר הקדמי.

אלא אם מדובר במשאית, שבה חלוקת המשקל שונה קיצונית מרכב נוסעים, או בחיפושית או פורשה בסגנון:

מרבית הכוח בבלימה מקסימלית נופל על הציר הקדמי. ביתר המקרים מדובר על התחכמות אלקטרונית, ולא על פיזיקה שונה.

לידידך מקס יש הרבה מה ללמוד ממך על אופן החלפת מידע בצורה נעימה שמכבדת את יתר הכותבים בפורום.

פורסם

מקס, מאוד נזהר בהמלצות שעלולות לעלות לפותח שרשור בויכוח שבו יצא "פארש' בלשון העם.

או שישלם כסף לשווא.

מה הקשר לבקרת משיכה ה e90 ובלמים מאחורה?

איזה סבסוב גלגלים יש לרכב הזה בכביש 6 נניח?או כביש 4?

90,000 מאחורה, 140 מקדימה.

אצל הבעלים הקודם החליפו מקדימה ב 28,000 קדמיים, ואחוריים .

איזה צירוף מקרים..

לא התכוונתי חלילה להעליב אף אחד- אלא רק להעיר קצת אנשים שמדברים ללא שום הכרות לא עם המותג ולא עם הרכב .

פורסם

עוד אל תדאג, לא בטוח שהוא בכלל צריך להחליף ברקסים.

פותח השרשור, פרק גלגלים צלם באופן ברור את הרפידות ואת הדיסקים, תשתדל לצלם מהצד כדי שנוכל לקבל איזושהי אינדיקציה לגבי מצב הברקסים.

אם אתה יכול למדוד את הצלחות זה בכלל יהיה מעולה.

פורסם

בכל רכב השחיקה שונה. בקיאה ריו שיש אצל חברים בעבודה מחליפים רפ אחוריות כל 15. קד כול 45. אצלי ביונדאי אח הוחלפו ב90 ושוב ב180. קד הוחלפו ב120.

באוקטביות שהיו לי הקדמיות נגמרו לפני האחוריות. בפוקוס של אישתי האחוריות קודם.

כל יצרן מתכנן אחרת את מע הבלימה ובכל דגם זה שונה עקב נתונים שןנים.

פורסם

דבר ראשון מקס , אין פה ויכוח כי אני לא כאן בשביל להתווכח. אני שואל שאלות בשביל ללמוד ולדעת.

לגבי המותג והרכב ושאלות שלא קשורות לנושא , אני לא מעוניין בהגיגי החוכמה שלך (יש לי בבית שלושה רכבים מהתוצרת, כאמור 2 מיני וx5) מכיר את איכות המותג ומכאן הפליאה על השאלות הראשונות בשרשור.

אין קשר בין מה שאמרת לבין הכוח הפיזיקלי שמופעל בבלימה , אם יש לך משהו חכם להוסיף אז בכיף. אמי גם שמח שאצלך הרפידות האחוריות החזיקו יותר מהקדמיות , בהחלט מרגש.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם (נערך)

אני אוותר על הגיגי החכמה שלי... אשמור לעצמי.

אגב שלא היה מופנה אלייך אלא אל שאר החברים שהשוו לכל מיני יצרנים אחרים.

תפוחים לתפוחים... וכן הלאה.

בהצלחה בכל אופן .

וכן יש קשר למי נגע בבלמים או לא בחייו, כי מי שנגע לא יעז לומר דברים מכלילים על בלמים של רכב ושיעורי פיזיקה בקארספורום .

אזרוק איזה רעיון למרות שביקשת שלא- אם בכל מקרה תצטרך בלמים, יש לך את אוסקר חלפים שנותן אחלה של שירות .

3 בימרים עם בלמים ממנו, אף פעם לא הייתה לי בעיה.

סט 4 בלמים עולה בקירוב כ 1000 ש"ח צלחות ורפידות, מאמין שלמיני יהיה אותו טווח מחיר.

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם

זה הדבר היחיד שכן ביקשתי.

נשמע מצויין, אפנה אליו

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

להפסיק ללכת לפתח תקוה וללכת רק לניר צבי. את ההבדל תרגיש בחשבון. כמו כן לפעמים מציעים להחליף לפני הזמן כי מניחים שלא תכנס למוסך עד הטיפול הבא. גם לי עשו קטע דומה בלובינסקי. החלפתי רק אחרי חצי שנה והיה עוד מלא מלא בשר בברקסים. גם בצלחות גם ברפידות.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

הבחור מעלי צודק.!!!

כבר שמעתי סיפור החלפה של צלחות ורפידות במיני קופר ללא צורך.

איפה הצלחות הישנות?מי ביצע מדידיה?

פורסם (נערך)

תביא צילום של הברקסים דבר ראשון. לי בטיפול מביאים את כל מה שהוחלף שאזרוק בעצמי לפח.

דבר שני תתייעץ עם מוסך אם הדרך בתל אביב. הוא גם חבר פורום. ראיתי אצלו לפני חודשיים ג'ון קופר )JCW) חדשה בטיפול ( מדהימה ומאובזרת בציפ' טורבו) . הטיפול לא היה יקר כל כך. שוב: לא חייבים מוסך יבואן לשם האחריות .

צלחות ניתן לפעמים לחרוץ מחדש.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...