Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

יש לי כרגע מאזדה דמיו 2003 שבמהלך השנים תוחזקה בקביעות, עברה תיקונים וכו' וכו', בתקופה האחרונה אני מעוניין להחליף את הרכב מאחר ולא כל כך בא לי למכור אותו כשיצוצו תקלות שאצטרך להשקיע ברכב עוד כמה אלפים על החלפת חלקים למיניהם.

הדרישות שלי לרכב החדש (ומכאן ההתלבטות)

1. שיהיה האצ'בק

2. צבע לבן

3. מעל 100 כ"ס

4. שיהיה שקט בנסיעות של 100 - 120 קמ"ש

5. גיר אוטומט\טיפטרוניק

אלו הנושאים המרכזיים שחשובים לי, וחשבתי על כמה אופציות

הונדה ג'אז

שברולט ספלאש

יונדאי i20

סיטרואן C4

העניין הוא שהרכבים האלו עולים בערך 40000 וזה מרגיש לי אבסורד שאוכל להשקיע עוד בערך 10000 ולמצוא bmw סדרה 1 בסביבות שנת 2006, שזה רכב שאני מאוד אהבתי לאורך השנים ותמיד חיפשתי להגיע לשדרוג שכזה.

יש איזשהם המלצות או תובנות שיכולות לעזור לי בתהליך ההחלפה? אני לא מאלו שמחליפים כל שנה כך שממש מעדיף שהרכב יהיה מהנה וטוב בצורה שאוכל לתחזק באופן רצוף ולהישאר איתו כמה שנים בקלות (הדמיו הנוכחי נמצא אצלנו במשפחה במשך בערך 10 שנים)

תודה לעוזרים

עריכה אחרונה על ידי yuyu11uu111
פורסם

אני חושב שאתה האדם היחיד בעולם שהתלבט אי פעם בין bmw 1 לשברולט ספלאש...

א. אין רכב כזה.

ב. מה הקשר בין הרכבים שציינת לבין ה bmv.

אם אין לך בעיה עם עלויות האחזקה של הגרמניה, לך על זה בהחלט.

אם המטרה היא להמשיך עם רכב יעיל כמו הדמיו, חפש יונדאי i30.

אם בכל זאת תעדיף צשהו איכותי יותר (בעיקר מבחינת נושא השקט בתא הנוסעים), חפש גולף.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

חחחת פשוט קפיצת המחיר נראית לי טיפשית שלא להוסיף את ההפרש, הבנתי שאצטרך להוסיף 28000 כדי לשדרג לרכבים שרשמתי, וכדי להתקדם עוד לכיוון ה bmw מדובר בעוד 10000, אז פה בדיוק ההתלבטות שלי

בקשר לגולף, זו אכן אופציה שחשבתי עליה, הגולף שעולה כמעט אותו הסכום מספק תמורה נמוכה (לפחות כך נראה לי) כאשר הוא ממש באותה רמת העלות של ה bmw

חוץ מזה שה bmw זה באמת מסוג הרכבים שכמו חלום בשבילי.. אם למישהו יש ניסיון עם הרכב הזה, אשמח לדעת סיבות למה לא לקפוץ את המדרגה הזו ולנסות להתחיל לחפש רכב שכזה במחיר מתאים.

חשבתי על שנים 2006 - 2008, אם יש תקלות נפוצות ו\או הערכות של עלויות תחזוקה שאני דיי חושש מהן (אני משער שזו אחת הסיבות שהרבה אנשים לא רוכשים את הרכבים האלו, או כי אכן יש עלויות תחזוקה מאוד גבוהות, או שאנשים פשוט מפחדים מעלויות התחזוקה עד כדי כך שמלכתחילה מתרחקים?)

פורסם

עלויות האחזקה אדירות. רכב יוקרה מזדקן זה בור ללא תחתית - אין לך חלקי חילוף מפירוק, אתה תלוי באופן בלעדי ביבואן ובטוב הלב שלו.

אתן לך דוגמאות מהרכב שלי, לנצ'יה אפסילון - נגנב לי המגב האחורי. ביקשתי לקנות אחד חדש - דורשים עליו 420 ש"ח. לא מעט. קניתי אחד תחליפי ב-130 ש"ח מסין העממית, הגיע עם שליח עד הבית תוך 4 ימים (FEDEX).

הספוילר בפגוש הקדמי נקרע ונהייה רופף - העלות היא 720 ש"ח. קניתי אחד כזה מEBAY בעלות של 80 ש"ח.

העניין הוא שאלה חלקים שלא דחוף להחליף. אם אלה היו חלקי פח ופלסטיק אחרים שנפגעו חס וחלילה בתאונה, הרכב היה מושבת.

מבחינת חלקים מכניים אין בעיה כי הרכב זהה לפיאט פנדה מקבילה. במקרה שלך, אין רכב מקביל שיוזיל עלויות.

לכן - אתה תשלם הרבה מאוד כסף עבור אחזקה.

אם אתה שואל אותי - להתלבטות שלך צריכה להיכנס אופל קורסה. האצ'בק, 100 כ"ס, אוטומטית, מכונית עם איבוד ערך גבוה כך שאתה מקבל תמורה טובה לכסף שלך. אתה תוכל לקנות אחת מ-2011 ותוכל להחזיק אותה שנים רבות יחסית לרכבים אחרים שרצית.

פורסם
עלויות האחזקה אדירות. רכב יוקרה מזדקן זה בור ללא תחתית - אין לך חלקי חילוף מפירוק, אתה תלוי באופן בלעדי ביבואן ובטוב הלב שלו.

אתן לך דוגמאות מהרכב שלי, לנצ'יה אפסילון - נגנב לי המגב האחורי. ביקשתי לקנות אחד חדש - דורשים עליו 420 ש"ח. לא מעט. קניתי אחד תחליפי ב-130 ש"ח מסין העממית, הגיע עם שליח עד הבית תוך 4 ימים (FEDEX).

הספוילר בפגוש הקדמי נקרע ונהייה רופף - העלות היא 720 ש"ח. קניתי אחד כזה מEBAY בעלות של 80 ש"ח.

העניין הוא שאלה חלקים שלא דחוף להחליף. אם אלה היו חלקי פח ופלסטיק אחרים שנפגעו חס וחלילה בתאונה, הרכב היה מושבת.

מבחינת חלקים מכניים אין בעיה כי הרכב זהה לפיאט פנדה מקבילה. במקרה שלך, אין רכב מקביל שיוזיל עלויות.

לכן - אתה תשלם הרבה מאוד כסף עבור אחזקה.

אם אתה שואל אותי - להתלבטות שלך צריכה להיכנס אופל קורסה. האצ'בק, 100 כ"ס, אוטומטית, מכונית עם איבוד ערך גבוה כך שאתה מקבל תמורה טובה לכסף שלך. אתה תוכל לקנות אחת מ-2011 ותוכל להחזיק אותה שנים רבות יחסית לרכבים אחרים שרצית.

תודה רבה על התגובה, המידע שסיפקת מאוד עוזר וזורק אור על הנושא.

אשמח לעוד דעות ובמידה ומישהו עם רכב זהה יכול לתת הערכה לעלויות (במספרים) של התחזוקה שהשקיע במהלך השנים זה יהיה מצויין.

אכן אופל קורסה נכנס לשיקול

פורסם
תחשוב גם על פוקוס 2.0/ i30 עם מנוע 2.0 (נדירות יחסית).

את האמת שמפוקוס אני מעדיף להתרחק, זווית הראיה פשוט מכה מבחינתי, אולי זה פשוט הדגם שיצא לי לנסוע עליו בעבר, אבל i30 גם אופציה רק יותר יקר.

יש סיבה מסויימת שכדאי לי להעדיף i30 מאשר ה i20? אני לא ממש מכיר את ההבדלים

פורסם
i30 היא משפחתית בעוד ש-i20 סופר מיני. ה-i30 היא יותר- מרווחת, חזקה, נוחה וגם יותר יקרה.

אוסיף אותה לשיקול..

אבל וואו עכשיו יש כבר דיי הרבה אופציות, צריך לצמצם. חבר'ה תעזרו לי בבקשה לשלול חלק מהאופציות הפחות משתלמות.

תודה

פורסם (נערך)
שברולט ספלאש- למה הכוונה?

לשברולט ספארק (גיר ידני בלבד)

או לסוזוקי ספלאש?

:-) אכן התבלבלתי כבר, הכוונה לסוזוקי ספלאש אוטומט.

גם סוזוקי סוופט זו אופציה, רק שהמחיר כבר מחזיר אותי מאוד קרוב ל bmw

• תוכן חדש...