Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסגרה היום עסקת מכירה על האוריס ההיברידית שלי, ועקב המעבר שלי מעצמאי לסטודנט, אני מחפש רכב קטן וחסכוני.

מחפש רכב שיהווה פשרה בין חיסכון בדלק, "סחיבה" סבירה, אמינות ובטיחות.

דיי קשה לי עם כל מכוניות הסופר מיני שנועלות צמיגים ברוחב של צמיגי אופניים (מבחינה בטיחותית), אבל אלא אם תעלה פה אופציה מעניינת, נראה לי שאאלץ להתגבר.

רכב ידני הוא אופציה שתילקח בחשבון, אבל כרגע העדיפות היא לאוטומט.

אז, איזה רכבים יש לי כאופציה עד 35-7K ש"ח?

פורסם

טוב, אחרי חיפושים הבנתי שכדי להישאר בשנתון גבוה האופציות שלי הן:

קאיה פיקנטו 2012 - מנוע 1000 ידני

סיאט מי/סקודה סיטיגו 2013 - מנוע 1000 ידני

אשמח לקבל המלצות לגבי הרכבים הנ"ל, כמו כן, מי מהם עדיף ולמה.

תודה,

אבירן

פורסם

מנסיעה על פיקנטו - רכב חביב מאוד, קצת קטן אבל איכותי בהשוואה לחלק מהמתחרות.

מבחן השוואה שיעזור:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-29922-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%9E%D7%99-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99.aspx

ועוד אחד:

http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.1901775

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

תודה לכם. אחפש רכבים באזור ואגש לראות.

אשמח לקבל מידע לגבי השתיים מבחינת אמינות, צריכת דלק ושיוט בכבישים בין עירוניים (סל"ד/רעש וכו')

פורסם (נערך)

אמינות- אין הרבה מה שיתקלקל, בכל זאת מכוניות מיני עם מנוע ליטר אטמוספרי ותיבה ידנית, ונטולות אבזור מתחכם...

מיי מחוץ לעיר (מתייחס למיי ולא לסיטיגו כי: א. זולה יותר; ב. גרסת ה-75 כ"ס העדיפה נפוצה יותר מבסיטיגו)- רכב נוח ושקט יחסית לקטגוריה, בסיס גלגלים ארוך (יחסית, הכי גדול לקטגוריה), מנוע חזק וחסכוני יותר מהפיקנטו, קיבלה 5 כוכבי בטיחות לעומת 4 בפיקנטו, אבל שים לב לאבזור הלוקה בחסר- חוץ ממערכת בלימה אוטומטית בעיר, מזגן ורדיו- אין הרבה דברים (מושב הנהג לא מתכוונן לגובה, אין לנהג שליטה על חלון הנוסע ושות'). 100 קמ"ש נעשים ב-בערך 2700 סל"ד, 135 קמ"ש- 3500 סל"ד. נראית מודעה נחמדה (אין לי כל קשר אליה)-http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCar.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=5690620b15f483d0d75aee58f89945d58fb&Code=f28008823cbb04da6aa30994b8e57a60

הפיקנטו- לי אישית הרגישה קצת פחות טובה על הכביש המהיר, תוצאה של מנוע חלש יותר ומשקל מעט כבד יותר, והיא גם מעט רועשת יותר. מצד שני, יש הרבה יותר כאלו למכירה מאשר המיי (אתה תחליט אם זה חיסרון או יתרון). בסוף היום, אני במקומך הייתי מעדיף את המיי (אותי באופן אישי, האבזור שם מספק לכל הדעות). מבחן השוואתי בין הפיקנטו למיי באתר אוטו- http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-29922-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%9E%D7%99-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99.aspx?nav=model

כמובן שעדיף לך לבצע נסיעת מבחן על כל אחת מהמכוניות (שתיהן נמכרות כחדשות היום, הפיקנטו אחרי מתיחת פנים והספרדייה [אני כמעט בטוח] אחרי מעבר למנועי יורו 6). תוכל גם להשכיר רכב ליום.

עריכה אחרונה על ידי bencl100
פורסם

תודה על התשובה המפורטת. (אגב, הקישור למודעת המכירה לא עובד לי, תקן אותו אם אתה יכול בבקשה)

עניין האקסטרה חיסכון במיי קצת מעצבן. זה נכון שאין במיי אפילו פתחי מזגן במרכז הדשבורד אלא רק שניים בצדדים? או שאני טועה?

בשלישי הקרוב אני נפרד סופית מהאוריס, מקווה שעד אז אספיק לעשות נסיעת מבחן על מיי ופיקנטו. כנראה שבסוף זו שתיבחר תהיה דווקא האקזמפלר הטוב והמשתלם יותר שאמצא, ולאו דווקא דגם מסוים. אבל אהיה חכם יותר אחרי שאסע עליהן.

פורסם

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCar.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=5690620b15f483d0d75aee58f89945d58fb&Code=f28008823cbb04da6aa30994b8e57a60

הקישור עובד לך?

אתה צודק, במיי יש רק שני פתחי אוויר צדדיים ואחד לשמשה (הפשרת אדים), נסעתי על האוטו כמה ימים בקיץ (כרכב "מחליף" נקרא לזה ככה, תקופה שבין מכירה לקנייה), לא מאוד נוח אבל אם אתה יחיד באוטו תוכל להשתמש בתחילה רק בפתח הנהג ולקרר את עצמך מהר יותר. לי אישית זה פחות הפריע- איש איש והעדפתו הוא.

פורסם

הסיאט מרגישה מאוד זול,חוסר בדיפונים,הכול מאוד פשוט ואחריות קצרה.

לפיקנטו יש 7 שנות אחריות,3 מלאות ועוד 4 למנוע וגיר.

אולי בגלל הרגשת החיסכון בסיאט הרכב לא נמכר טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמה אתה מתכוון לנסוע בשנה?

לי יש פורד פיאסטה 2012, ידנית יוצאת ליסינג פרטי

אני מניח שאם ארצה למכור אותה היום זה יהיה סביב ה 35K +

הרכב מרגיש הרבה יותר רכב, מכל המיני הקטנות, גם הרבה יותר יציב על הכביש(צמיג די רחב יחיסת). ויש קצת(הרבה) יותר מקום ותא מטען + איכות בניה דיי טובה.

החסרון שלו שהוא חלש(לא יותר חלש מכל שאר המיני שהוצעו לך), ולא הכי חסכוני בדלק.

אני נוסע 50-50 והנסיעה לעבודה מאוד קצרה(1.5 ק"מ) + נסיעות אחרות בתוך העיר, לא נוסע כמו זקנה אבל גם לא כמו מפגר.

כביש מהיר 100-120,

הרכב בתקופת החורף ללא מזגן נע סביב 12.5-13 קמ"ל.

אני מאמין שאם אסע רק בין עירוני אגיע לסביבות ה 15.

אני לא נוסע כ"כ הרבה, מתדלק פעם בשלושה שבועות אז זה לא כזה מפריע לי, יותר מפריע לי החוסר בכח(כמו שיהיה לך בכל שאר המיני).

לא יכול להגיע לגבי צריכת הדלק בשאר המיני, אך לאחי אלטו והוא נוסע לת"א כל יום עפ פקקים ומוציא 1:18(נוסע כמו זקנה).

לכן אם שאר המיני חסכוניות כמו האלטו ואתה נוסע הרבה אז כן ממליץ לך על מיני.

אם אתה לא נוסע הרבה אז ממליץ לך על סופרמיני מהרבה סיבות.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אין לי ספק שהפיאסטה מרגישה הרבה יותר רכב מהמיני. הייתה לי בעבר פורד פוקוס 2014 מהעבודה, עשיתי איתה 30 ומשהו אלף ק"מ במספר חודשים ומאוד נהנתי מהאוטו (מלבד הגיר המעצבן...)

כמו כן, נראה כי הפיאסטה תהיה גם כבדה מכל מכוניות המיני, ובטוח שחסכונית פחות.

טווח הנסיעה שאני צופה לשנים הקרובות הוא בסביבות 14K לשנה.

בכל מקרה כרגע אני לא מוצא פיאסטה ידנית באזור שלי, בטח לא במתחת ל45K, אבל אמשיך לחפש. נראה מעניין מספיק כדי לפחות לבדוק אחת.

פורסם

אין ספק שלסטודנט הבחירה שלך בקטגוריית המיני היא נכונה.

אין לך כרגע צורך בסופר מיני, ההתנהלות במיני היא חסכונית ויעילה, חניה בקלות.

גיר ידני הוא הגיר הנכון - אמין, פשוט, זול לרכישה וזול לאחזקה.

הפיקנטו והמיי/סיטיגו הן אקזמפלרים מצויינים לקטגוריה. ממליצים לך גם לבחון גם את התאומות לבית פיג'ו/סיטרואן/טויוטה - ה C1, ה 107 והאייגו. איכותיות, פשוטות ואמינות, וגם את הספארק של שברולט.

בכל מקרה אין כאן מכוניות גרועות - יש בקטגוריה הזו מכוניות עם ניואנסים שונים לאותו הקונספט.

אל תתפשר על פחות ממכונית שמורה ומטופלת ואל תוותר על בדיקה.

בהצלחה

פורסם

באמת כל המכוניות טובות ויעילות בקטגוריה. הייתי כנראה הולך על הפיקאנטו כי הוא הפך להיות להיט היסטרי בארץ מה שאומר שיהיה לו שוק טוב יחסית במכירה. לא הייתי הולך על ה C1 או על ה 107 כי להן, להבדיל מהפיקאנטו, יש רק שני מקומות ישיבה מאחור וגם לפי רשיון הרכב מותר להסיע רק ארבעה נוסעים וזה עלול להיות בעיתי עבורך בעתיד.

פורסם

גם ברכב כמו פיקנטו לנסוע מאחור 3 אנשים יהיה לא נוח.

זה לא רכבים ל5 נוסעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...