Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה הרגיל, בהשוואה של ההנחה של 0ק"מ יד 2 (106900) לעומת המחיר הרגיל של היבואן (128,000 + אחריות מורחבת למנוע וגיר ל7 שנים) - הייתי אומר ש0 ק"מ יד 2 מנצח בקלות.

אבל היום אנחנו לא במקרה רגיל. הסיד מוצעת ע"י היבואן בהנחת מועדון לקוחות במחיר של 118,000.

האם לדעתכם האחריות המורחבת שווה את זה את ההפרש של 11,000?

יכול להיות שבעוד 7 שנים אני "אפסיד" את ה11 אלף, אם הגיר והמנוע ישארו תקינים (מה שאמור לקרות).

מצד שני, זה יהיה ממש מבאס אם הגיר ימות לי בשנה הרביעית אחרי 3 שנות אחריות בלבד של 0 ק"מ יד 2.

כמה בכלל עולה תיקון גיר רובוטי כזה? או החלפה שלו?

פורסם

אני הייתי לוקח את ההנחה של 11,000 שקלים , הגירים לא מתים כל כך מהר ואם כן אז שילמת על הגיר 6000 שקל ועדיין אתה ברווח ....

קאיה רכב אמין למדי אני הייתי לוקח את ההנחה .

פורסם

כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב?

אם זה משהו כמו 3-4 שנים, אז הייתי הולך על החדש מהסוכנות, כדי שיהיה קל למכור. אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב הרבה זמן, אז אפשר ללכת על היד שניה 0 ק"מ, כי לא תהיה לזה משמעות אם תמכור את הרכב עוד 8-10 שנים נניח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אם אתה מתייחס רק לעניין האחריות לא חושב שזה שווה.

קודם כל מי אמר שבעוד 3 שנים הרכב יהיה אצלך? לך תידע מה יקרה עד אז. כאן אתה בטוח מרוויח 11K שקלים.

לגבי הגיר והמנוע. מדובר במנוע אטמוספרי רגיל מיצרן אמין. הסיכוי לכשל הוא נמוך מאוד לדעתי במסגרת הק"מ שמכסה האחריות.

לגבי הגיר, מדובר בכפול מצמדים של יונדאי/קיא. אין לי מספיק מידע שיאפשר לי להוות חוות דעת לגבי רמת האמינות שלו. אני נוטה לחשוב שהקוראנים כמו היפאנים לא היו מכניסים לרכב שלהם תיבת הילוכים בלי לבדוק אותה באמת לעומק. זו גם הסיבה שהיא הגיעה באיחור יחסי לשוק.

לגבי עלות תיקון של הגיר/החלפה לא חושב שכאן תמצא את התשובות. עדיף להתקשר למוסך ולשאול. תוכל גם להתעניין אם עד עכשיו הם נתקלו בתקלות בגיר הזה, אולי תיפול על מוסך הגון שיתן מידע אמין ואמיתי. קח בחשבון שבגלל שמדובר בגיר מצמד כפול יש לו בלאי טבעי, מדי פעם נדרש להחליף מצמדים, כמו בגיר ידני. אם לא מדובר בק"מ מאוד נמוך שמעיד על תקלה במצמדים גם עם אחריות של 7 שנים על הגיר לדעתי ידרשו תשלום מלא על החלפת מצמדים, כך שבמקרה זה האחריות אינה פאקטור.

יש כאן את עניין היד, והרישום על חברת הליסינג. יש לזה משמעות במחירון ותאורטית גם על הליך המכירה, ודווקא לזה לא התייחסת.

אכן דילמה ואין כאן תשובה נכונה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

"

אני נוטה לחשוב שהקוראנים כמו היפאנים לא היו מכניסים לרכב שלהם תיבת הילוכים בלי לבדוק אותה באמת לעומק"

האממ האממ, גיר רובוטי טויוטה, האאאמ...

די עם הססמאות, לכל יצרן יש תקלות.

זה שהם כרגע הטמיעו את הגיר ברכבים בודדים תחת המותג הקטן, דווקא מעלה חשד של פיילוט, מן בטא של הגיר, כשזו קבוצת המדגם.

נכון, עד כה לא שמעתי על רז'קטים שנוגעים לגיר, אומנם הוא מאד צעיר, ורוב המכוניות שבשוק הן ליסינג, אז הרעש פחות לו היה.

לעניין השאלה, אני מצטרף להמלצות פה, הייתי הולך על האופציה הזולה יותר, קח בחשבון גם ש11000 מזומן היום זה יותר בעוד חמש שנים, שים אותם בחסכון לצורכי החלפת גיר\מנוע :)

פורסם

אין וויכוח זו רק השערה. לגבי עניין אימוץ הטכנולוגיות אלו ממש לא ססמאות.

בכל מקרה נסכים שאין מספיק מידע כדי לתת תשובות ברורות בנושא הגיר.

לגבי הגיר של הטויוטה, לפי מה שאני יודע הוא מעצבן עד בלתי נסבל לא שמעתי שהוא לא אמין.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תבדוק אם בחברות הליסינג אתה מקבל את הדגם המחודש או הקודם.

הסיד עברה מתיחת פנים קלה, בעיקר שינויי פגושים.

בנוסף הסיד מהיבואן במבצעים למועדוני צרכנות מגיעה עם מערכת מולטימדיה, מיגון ואם אני לא טועה אז גם חיישנים, יעלה עוד כמה אלפים בחברת הליסינג.

בשילוב עם האחריות וללא היד של הליסינג אני הייתי הולך על הרכב מהיבואן.

פורסם

למרות שיש לי סיד, מהחיפושים אחרי הרכב המושלם גיליתי שהאחריות לא שווה הרבה.

בדקתי רכב בן 3 וקצת שהיה מלא בשמן בתחתית של הרכב. המוכר לקח את הרכב למוסך והתגלה אטם קרטר תקול. גבו ממנו בערך אלף ש"ח על ההחלפה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הנה סיד ב-105,690.

אני גם הייתי בשיקול דומה עם הספורטאז' שקניתי החודש.

הכי טוב מליסינג קיבלתי 121,500, דרך המועדון לקוחות 127,850.

בליסינג זה לא כלל מולטימדיה מצלמה עלוקה כספת וחיישני רוורס, להוסיף את כל אלו היה מוסיף לפחות 2500 שח והייתי מגיע ל-124K. כלומר הפרש של בערך 3850 שח בין היבואן לבין הליסינג, כאשר ביבואן אתה יד 00.

כמו כן בליסינג אי אפשר לדעת באמת מה עבר על הרכב, אם הוא היה בתצוגה או בחוץ או במחסן.

מכיוון שכנראה לא אחזיק את הרכב יותר מ3-4 שנים החלטתי שעדיף ללכת על היבואן.

אל תשכח עוד דבר, אתה אומנם מקבל הנחה כרגע מהיבואן על הסיד בגלל הסוף שנה, אבל עוד חודשיים היא מאבדת מערכה שנתון ואם אתה יכול לחכות זה בהחלט מומלץ.

פורסם

באופן כללי אני מאמין איתן בכל הקשור לאחריות ארוכה - כמות הפעמים שזה הציל לאנשים את התחת היא עצומה. כמו שכתבו לך מקודם, אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב לפרק זמן של נגיד 4-5 שנים, אז ברור ששווה לך לקחת מהיבואן ולשלם עוד קצת כסף - זה יקל עליך מאד כשתנסה למכור את הרכב בהמשך. בכל אופן תראה כיצד הדברים מפתחים, אולי אפילו תוכל להוריד את המחיר עוד קצת לקראת סוף שנה.. שיהיה בהצלחה!

פורסם
"

האממ האממ, גיר רובוטי טויוטה, האאאמ...

איזה תקלות יש בגיר הרובוטי של טויוטה?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...