Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כוח לא חסר לי בATS (תוכנה למנוע ולגיר - בסביבות 270 כ"ס בגלגל)

ת'אמת שהשלדה גם היא טובה מאוד והרכב מתנהג באופן צפוי ומשרה ביטחון - לסטנדרטים שלי לפחות..

אבל בא לי עוד - יותר אחיזה ויותר שליטה במרכב במהירויות גבוהות יותר.

נתקלתי בקיט הזה:

http://www.autoaccessoriesgarage.com/Suspension/Eibach-Pro-Plus-Kit/_Item/_323100194

ושאלותיי להלן:

1. האם מבחינת Cost/Effective זהו השדרוג הכי כדאי לביצוע בתקציב של 5,000 ש"ח - כולל משלוח, מיסים והרכבה בארץ. (יש מצב שניתן להשיג קוילאוברים במחיר הזה בארץ - האם יותר משתלם?)

2. האם צפויה פרוצדורה מסובכת להכניס הרכיבים לארץ ? (מתכנן על שילוח ימי דרך BUY2USA)

3. על איזה שינוי בהתנהגות מדובר ? משהו קיצוני סטייל קרטינג או שמדובר באותה הגברת רק מחודדת יותר..

אשמח ללמוד מניסיונכם.. תודה רבה רבה לעוזרים.

חגי.

עריכה אחרונה על ידי nimikipod

...CASKA for life

פורסם

עם כל הכבוד לפורום, ויש הרבה כבוד, אתה מחפש מידע על שיפור ATS במקום הלא נכון.

כמה כאלה נמכרו בארץ?

כמה בעלי רכבים כאלה יש בפורום?

כמה מהם שיפרו את הרכב?

הבנת את הרעיון.

במקומך הייתי מחפש מידע בפורומים של קאדילק בחו“ל שם בטוח שיש נסיון רב יותר מאשר פה.

יחד עם זאת, תיהיה בטוח שהרכב לא יהפך לקארטינג מבחינת התנהגות כי אחרי הכל לא מדובר ברכב קטן ולמימדיו יש בהחלט השפעה על ההתנהגות.

מעבר לזה, לא בטוח שהייתי ממהר להתחיל לשפר רכב כזה מבחינת התנהגות, בטח ובטח כאשר אתה אומר שכרגע הוא מאוד מספק אותך בפן הזה (או שאני טועה ולא הבנתי אותך).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תאמין לי שחפרתי את הפורומים האמריקאיים. כולם ממליצים ולא ציפיתי אחרת אבל אני מחפש פידבק קצת שונה:

1. הקיט של Eibach שמגיע יחד עם האנטי-רולים, נקרא PRO PLUS ויש כזה קיט כמעט לכל רכב עם אוריינטציה ספורטיבית - השאלה שלי היא אם למישהו בארץ יש ניסיון עם משהו דומה - החלפה של קפיצים בלבד (להבדיל מבולמים או קוילאוברים) ואנטי רולים - מה ההשפעה או רמת השיפור שאני יכול לצפות לה ?

2. שאלת הייבוא - האם ניתן לייבא חלקים שכאלו לארץ, באיזו רמת מיסוי והאם נדרש אישור משרד התחבורה וכאלה. כמה התהליך פשוט ?

3. בהנחה והייבוא אכן אפשרי, האם סט של קוילאוברים (זהו שהוא מתכוונן לא בהכרח שימושי לי, אני לא אשחק עם הכוונונים מעבר לפעם אחת) יהיה כדאי יותר מבחינת ביצועים לעומת האנטי-רולים וההנמכה.

דבר אחרון - לא מדובר ב CTS, אלא באחות הקטנה - בסך הכל הרכב לא גדול ולא כבד - אני אכן מרוצה ממנו ומההתנהגות אבל בעת משחקי הגה והעברות משקל קיצוניות, מורגשת רכות מסוימת ותנועה חופשית מדי של המתלים שהייתי מעוניין לפתור.

...CASKA for life

פורסם

הקיט מעניין מאוד אך אני הייתי נמנע מקפיצי ההנמכה המצורפים, מניסיון של אחרים שהרכיבו - האוטו הופך קשה מאוד ולא נוח.

לדעתי תתחיל עם האנטי רולים וצמיגים טובים (אם אין), האנטי רולים יעזרו לך לצמצם את זוויות הגלגול של הרכב ויקשיחו אותו באופן כללי, כמעט מבלי לפגוע בנוחות.

אנטי רולים יעלו לך כ- 3000 בארץ.

היתרון הגדול של קוילאוברים (מלבד האפשרות לכוון ולשלוט בהם) הוא הנוחות. האוטו לא יהפוך להיות "מעצבן" אבל כן קשיח יותר.

לדעתי קוילאוברים יעלו לך די הרבה בארץ, בעיקר משום שזה לא רכב שממש משפרים בארץ, תתכונן להוציא לפחות 8 אלפים שקלים.

בנוגע למשלוח איני יכול לעזור לך יותר מידי אבל יש לי הרגשה שזה לא מוצר שישחררו בקלות משום שזהו חלק בטיחותי (מתלים).

פורסם
תאמין לי שחפרתי את הפורומים האמריקאיים. כולם ממליצים ולא ציפיתי אחרת אבל אני מחפש פידבק קצת שונה:

1. הקיט של Eibach שמגיע יחד עם האנטי-רולים, נקרא PRO PLUS ויש כזה קיט כמעט לכל רכב עם אוריינטציה ספורטיבית - השאלה שלי היא אם למישהו בארץ יש ניסיון עם משהו דומה - החלפה של קפיצים בלבד (להבדיל מבולמים או קוילאוברים) ואנטי רולים - מה ההשפעה או רמת השיפור שאני יכול לצפות לה

קפיצי הנמכה על בולמים רגילים יגרמו לכך שהבולמים המקוריים יישחקו מהר יותר (בהנחה והם בכלל מתאימים לקפיצי הנמכה).

ככלל הנמכה בשילוב עם אנטירולים עבים יותר יגרמו לכך שמעטפת האחיזה של הרכב תגדל אך היא לא פעם פוגעת בפרוגרסיביות של איבוד האחיזה, כלומר האחיזה לא תרד בהדרגתיות אלא עשויה לרדת פשוט בבת אחת.

יחד עם זאת, ראוי לסייג ולציין שכל רכב מגיב אחרת לשיפורי התנהגות, יש רכבים בהם שיפור X יניב שיפור דרמטי בהתנהגות ואותו שיפור X על רכב אחר יהיה פחות מוחשי. (זו הסיבה ששלחתי אותך לבדוק בפורומים מתמחים ברכב שלך).

3. בהנחה והייבוא אכן אפשרי, האם סט של קוילאוברים (זהו שהוא מתכוונן לא בהכרח שימושי לי, אני לא אשחק עם הכוונונים מעבר לפעם אחת) יהיה כדאי יותר מבחינת ביצועים לעומת האנטי-רולים וההנמכה.

שוב, זו שאלה שאין לה באמת תשובה מוחלטת, לשיפורי התנהגות יש כמה גישות\אסכולות, יש את אלה שאצלהם הכל מתחיל בראש ובראשונה מהנמכה, אצל אחרים שיפור ההתנהגות דווקא לא יכלול הנמכה וכן הלאה.

אני אישית לא מחובבי ההנמכות ואני חושב שצריך להתחיל דווקא מאנטירולים שיתאימו לתוצאה שאתה רוצה להשיג בשילוב עם בולמים\קפיצים או קויילאוברים תואמים.

דבר אחרון - לא מדובר ב CTS, אלא באחות הקטנה - בסך הכל הרכב לא גדול ולא כבד - אני אכן מרוצה ממנו ומההתנהגות אבל בעת משחקי הגה והעברות משקל קיצוניות, מורגשת רכות מסוימת ותנועה חופשית מדי של המתלים שהייתי מעוניין לפתור.

הבנתי מההתחלה באיזה רכב מדובר ולא רק שהתשובה נותרת בעינה, אם כבר נגעת ב-CTS אז יכול לומר לך שאני נוהג ב"מתחרה" שלה מגרמניה על מתלי אויר וקשה למכוניות הרבה יותר ספורטיביות משלי לברוח ממני בכבישים מאוד טכניים, רוצה לומר שברכבים בגדלים האלה, כן גם ATS, הרבה פעמים צריך פשוט ללמוד איך לשחק ברכב ובמשקל העודף שלו.

הרכב שלך, כמו המתחרות הגרמניות שלו (M3 ו-C63), אינו קל משקל ואל תצפה לקארטינג מה גם שאני לא בטוח שאתה רוצה קארטינג (לא מכיר הרבה אנשים שקונים קאדילק בשביל שיפרק להם את העצמות).

והנה טיפ נוסף- לרכב שלך יש גרסה ספורטיבית, ATS V, למה שלא תשקול את האופציה של כיול הרכב שלך בדומה לגרסת ה-V?

לדעתי זה יתן לך בדיוק את מה שאתה רוצה- הקשחה מידתית של השלדה כדי לצמצם את אותן זוויות גלגול שמציקות לך וכל זה מבלי לפגוע באיזון של הרכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

למיטב הבנתי, שיפורי אחיזה מתחילים בצמיגים, איזה צמיגים יש לך?

סיכוי סביר ששידרוג הצמיגים יעלה פחות ויהיה מורגש הרבה יותר.

פורסם

בנוסף לשתי התגובות לעיל, האם כשדיברת על התנהגות של קארט דיברת בכוונה שקולה?

אם מנמיכים ומקשיחים רכב יותר מדי (וכמה זה "יותר מדי" תלוי ברכב) אז המתלים לא מסוגלים לספוג את העברות המשקל ואת המהמורות בדרך, כך שהשלדה והצמיגים סופגים חלק מהם.

שלדה/צמיג=קפיץ ללא בולם=התנהגות כביש סוררת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הקיט מעניין מאוד אך אני הייתי נמנע מקפיצי ההנמכה המצורפים, מניסיון של אחרים שהרכיבו - האוטו הופך קשה מאוד ולא נוח.

לדעתי תתחיל עם האנטי רולים וצמיגים טובים (אם אין), האנטי רולים יעזרו לך לצמצם את זוויות הגלגול של הרכב ויקשיחו אותו באופן כללי, כמעט מבלי לפגוע בנוחות.

אנטי רולים יעלו לך כ- 3000 בארץ.

היתרון הגדול של קוילאוברים (מלבד האפשרות לכוון ולשלוט בהם) הוא הנוחות. האוטו לא יהפוך להיות "מעצבן" אבל כן קשיח יותר.

לדעתי קוילאוברים יעלו לך די הרבה בארץ, בעיקר משום שזה לא רכב שממש משפרים בארץ, תתכונן להוציא לפחות 8 אלפים שקלים.

בנוגע למשלוח איני יכול לעזור לך יותר מידי אבל יש לי הרגשה שזה לא מוצר שישחררו בקלות משום שזהו חלק בטיחותי (מתלים).

כל הקוילאוברים שציינת במחיר הנ"ל,יהיו בהכרח ללא כיוון של ריבאונד,קוילאוברים עם כיוון של ריבאונד עולים הרבה יותר,תכפיל את הסכום שציינת.

בנוסף ריבאונד לא שולט על הנוחות,מה שקובע את הנוחות של הרכב זה הspring rate.

ככל השהspring rate קרוב יותר למקור,ככה הרכב יהיה פחות נוקשה,בקוילאוברים הוא גבוה בהרבה מהמקורים ולכן תמיד הם יהיו קשים יותר.

בנוגע לקפיצי הנמכה עם בולם מקורי, זה דבר אדיוטי ומטומטם לעשות,הבולם תמיד תמיד יהיה מכווץ,וזה גורם לו להיות גם יותר קשיח וגם זה מקור לצרות.

זה שאייבך עושים קפיצים שמיועדים לבולמים מקוריים זה נחמד ויפה אבל תמיד זה יהיה פחות טוב משילוב של בולם וקפיץ גם במבחינת נוחות וגם מבחינת ביצועים.

ואין בכלל בעיה לייבא בולמים וקפיצים או קוילאוברים,כל עוד הם עומדים בתקנים הנדרשים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

גם אני בעד להתחיל עם מוטות מייצבים.

זו הוצאה שלא תלך לתימיון אם תחלי להמשיך לשדרג את המתלים.

הבאתי פעמים מחול ולא שאלו אותי שאלות. כמובן שלקחו מיסים.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

למה לעלות במידה של הצמיגים?

האם אתה מתכנן שדרוג מערכת בלימה בקרוב? (דיסקים יותר גדולים?).

עלייה בקוטר צמיג עלולה לגרום לעליית משקל לא נתמך, פגיעה בזריזות והאחיזה של הרכב.

פורסם

הרכב במתכונת 2015 מגיע עם מידה 18. לא נראה לי שמגיע שעם רוחב שונה בקדמי ובאחורי אבל בהחלט מעניין..

בינתיים הקוילאוברים היחידים שמצאתי ברשת במחיר סביר, אלו ה BC RACING. מיוצרים בטיוואן.

חיפוש ראשוני בפורומים מלמד על ביקורות טובות בסה"כ.

שווה ?

...CASKA for life

פורסם

צירפתי לך בהודעה שלי את הוראת הרישום של משרד התחבורה לשנתון שלך, כך שהמידות השונות אכן מאושרות.

בכל אופן, פירטתי את זה מאחר וטיב הצמיגים עלה בשרשור ולא בהכרח כהמלצה לעשות כן.

• תוכן חדש...