Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי סיטרואן ברלינגו 1.9HDI שנתון 2007, לפני כמה ימים הרכב הפסיק לסחוב אחרי סל"ד 2500.

הוחלף שסתום EGR וותקן חלק משומש, הסחיבה חזרה והרכב נוסע מצויין.

הבעיה שנתגלתה בעיה חדשה מיד אחרי התיקון, הרכב מתחמם ! זה קורה בנסיעות בנעירוניות ולא בנסיעות בתוך העיר, כשהרכב מתחיל להתחמם ואני עוצר בצד לחצי דקה המנוע מתקרר במהירות.

יש לציין ששמתי לב שהמאוור לא עבד על מהירות נמוכה, החלפתי נגד מהירות נמוכה ועכשיו זה עובד ב-2 מהירויות, עזר קצת אבל לא הרבה.

השאלה שלי היא האם EGR יכול לגרום לבעיה כזאת ? ואם כן וה EGR דפוק וגורם לבעיה איך הסחיבה של הרכב חזרה ?

תודה נראש

פורסם

בזמן ששסתום EGR לא עובד למעשה הטורבו של הרכב לא מתפקד.

כניראה שיש ברכב שלך מעבר של צנרת קירור דרך חלק החם של הטורביה לצורך קירורה ובמדינות קרות לצורך חימומה.

בדוק מ' קירור. תפקודה התקין של משאבת המים.

בהצלחה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
בזמן ששסתום EGR לא עובד למעשה הטורבו של הרכב לא מתפקד.

שסתום EGR פתוח אמנם מוריד מעט מלחץ גזי הפליטה שמגיעים לטורבינה אבל לא מספיק בשביל שהטורבו לא יעבוד כלל.

לא רואה את הקשר

בטוח שאתה לא מתבלבל עם שסתום וויסטגייט?

יום טוב גם לך

פורסם

לפני החלפת ה- EGR לא הייתה שום בעיית התחממות באוטו, רגע אחרי ההחלפה בנסיעה הביתה זה התחיל.

לפי מה שקראתי השסתום הזה מעביר גזי פליטה לבעירה של המנוע, מה שאמור להקטין את חום הבעירה, וכשזה סתום אז החום עולה.

פורסם

זה נכון שהחזרת גזי פליטה לצלינדר (שסתום EGR פתוח) מורידה את הטמפרטורה בצלינדר אך מערכת הקירור אמורה להתמודד בקלות גם עם מצב שבו הEGR מבוטל קליל..

יום טוב גם לך

פורסם

בוקר טוב

לא אמור להיות קשר ישיר בין השניים.

יש לא מעט כלי רכב שהשסתום מבוטל בהם לחלוטין.

כמה האוטו התחמם? יכול להיות שבמהלך העבודה נתקו אתצאחד המחברים של הוונטה ושכחו לחבר חזרה?

תציץ תחת מכסה המנוע ותבדוק אם יש משהו מנותק. לאחר מכן בדוק אם מאווררים נכנסים לעבודה בזמן וגובה נוזל קירור.

• ספונסר פורום
פורסם

במנוע HDI ברגע שהמחשב מזהה תקלה כמו של ה EGR הוא מגביל את הלחץ מהמשאבה(סוג של מצב חרום) ומורגשת חוסר סחיבה של המנוע.אין קשר להתחממות. צריך לבדוק תרמוסטט? רדיאטור סתום-סיבות רגילות

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

פורסם (נערך)

קודם כל תודה לכולם !

אכן הורגש חוסר סחיבה, אחרי ששעון הטורים עבר את ה-20-25 הרכב הפסיק לסחוב, אחרי שהבעיה התחילה הצלחתי להגיע הביתה(נסיעה של חצי שעה) מבלי לעבור 2000 סל"ד, בבוקר כשהנעתי לנסוע למוסך הרגשתי שכבר אין סחיבה בכלל והאוטו לא נוסע, הגעתי למוסך עם גרר.

ה- EGR הוחלף באחר משומש והאוטו חזר לנסוע עם סחיבה כמו בהתחלה, אבל אז התחילו בעיות ההתחממות.

לפני החלפת ה-EGR האוטו אף פעם לא סבל מבעיית התחממות.

בנסיעה עירונית הרכב לא מתחמם, רק בנסיעה בינערונית, כשעוברים מנסיעה בינעירונית לנסיעה עירונית החום של המנוע מתחיל לרדת בהדרגה ומתייצב.

בהתחלה מד החום אף פעם לא עבר את ה-3/4, גם בעליות של ירושליים בשיא החום עם מזגן, כרגע בנסיעה בינעירונית קצרה בלי עליות הרכב מתחמם ומד החום מתקרב לקצא האדום התחתון, ואז אני עוצר בצד עד שזה מתקרר, אם אני אמשיך לנסוע מבלי לעצור בטוח שזה יכנס לאדום.

אני פשוט מיד קישרתי את זה ל-EGR, כי הבעיה התחילה מיד עם החלפתו, וגם אחרי קריאה בפורומים שה-EGR עוזר בהורדת חום המנוע.

אז לרדת מעניין ה-EGR סופית ?

עריכה אחרונה על ידי sky55
  • תוכן חדש...