Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לא יאומן שכבר חודש יולי, איך הזמן עובר מהר כאשר עצובים........חלפו כבר כמעט חודשיים וחצי מאז נפרדתי בסוף חודש אפריל מגברוש אהוב ליבי, וכל בוקר מקומו הריק בחנייה מזכיר לי כיצד טעיתי ונפרדתי ממנו על לא עוול בכפו. איזו טעות נוראית. מאז לכתו הפסקתי לחייך בכל פעם שאני יורד לחניה, והפסקתי לסנן מתחת לשפם "אהלן גבר, מה קורה?".

גברוש הפך לחלק ממני בארבע השנים האחרונות, הפשטות שלו, החיוך שהוא העלה בי בכל פעם שהנעתי אותו, המבטים הלא מאמינים של העוברים ושבים, נפנופי הידיים בדרכים, כל אלה חלפו ואינם עוד.

נכון, אני משחק בפנטיק שלי, וגם הדרבי מחייך אלי בסלון ומנסה לשפר את מצב הרוח, ועוד דרבי אחד מתחנן שאתחיל לשפץ אותו, אבל אני נותר בשלי, עצוב עד עמקי נשמתי וכל פעם חובט לעצמי בראש בתסכול כיצד נכנעתי לנשמה ומכרתי את הקיבוצניק המדהים שלי.

וכך, חלפו להם חודשיים וחצי בלי בלאגן, בלי לקנות אף "ברזל חלוד" כדבריה של הנשמה, שקט ושעמום נוראי. הימים המתארכים עד אין קץ מוציאים ממני את החשק לעשות משהו וכל שנותר לי הוא לקטר על מר גורלי.

אז זהו זה. לא עוד. החל מתחילת החודש - 1/7/2015 - נוסף גבר חדש למשפחה. תאריך עגול, תחילת חודש , התחלה חדשה לשנינו. תתפלאו, לשם שינוי לא מדובר בדו-גלגלי אלא בתלת-גלגלי אמיתי..... קטן, אבל עושה רושם של ערס גדול.

למי שטרם הבין, התיישנתי בהונדה ג'יירו, שנת יצור 1999, 50 סמ"ק, עם 27,520 ק"מ אמיתיים, טסט בתוקף, והכי חשוב יד ראשונה!!!! אתם בוודאי מכירים את השריטה הלא מובנת שלי להעדפת יד נמוכה ככל האפשר, ואם זה יד ראשונה אז בכלל חגיגה. כמו באגדות על הזכייה המובטחת שאראלה ממפעל הפייס מספרת לנו, או סיפורי הגז הטבעי שראש הממשלה וחבורתו מוכרים לנו, גם כאן כרגיל יש סיפור מעניין שהיה חייב להתרחש דווקא אצלי כדרכם של כל הסיפורים מהסוג הזה.

לפני מספר שנים, התגלגלה שיחה ביני לבין חבר לעבודה על רשימת הקניות האולטימטיבית שחייבת לעמוד אצלנו בסלון. בין שאר הכלים ששמותיהם נזרקו לחלל האוויר ציינתי גם את הג'יירו (לצד r750 כמובן, בלי להסמיק בכלל). החבר אמר לי שזה מצחיק כי הוא קנה לאשתו אחד כזה חדש והיא בקושי נוסעת עליו ושומרת אותו מכוסה בחניה. מיד ביקשתי שימכור לי והוא ענה שאין סיכוי כי אשתו לעולם לא תמכור את הכלי.

כך חלפו השנים ומדי פעם אנחנו נפגשים ומדברים על אופנועים, ובכל פעם אני שואל על הג'יירו והוא עונה שאני הראשון שידע ברגע שזה יהיה רלוונטי.

ביום שלישי שעבר בשעות הצהריים אני מקבל שיחה לנייד ובקצה השני החבר ששואל לשלומי ומיד מוסיף שתי מילים – הג'יירו רלוונטי. בלי להתבלבל בכלל עניתי לו במילה אחת – קניתי.תאמינו לי שמעולם לא ראיתי את הכלי, לא היה לי מושג כמה הוא דורש עליו, אין לי מושג על פרטים אחרים וכדומה. אני רק הבנתי מיד בלב עמוק בפנים שאולי יש סיכוי שמישהו בשמיים ריחם עלי והחליט להחזיר לי את החיוך שאיבדתי לפני חודשיים וחצי.

אחרי שנשמתי ונרגעתי, ביררתי את כל הפרטים. כפי שכבר אמרתי מדובר בכלי יד ראשונה עם 27,520 ק"מ, חונה תמיד בחניה מקורה, מקבל טיפול איכותי רק במוסך היבואן, טסט בתוקף, ונראה כמו חדש. אשתו של החברה חצתה את גיל ה-60 והחליטה להפסיק לרכב, וכך הוא הפך לרלוונטי למכירה. ביקשתי תמונות והן נשלחו אלי.

למחרת בבוקר, התייצבתי אצל החבר, כסף החליף ידיים ולאחריו בעלות, ועכשיו יש לי ילד חדש ומצחיק, מיוחד עד אין קץ, ששוב גורם לי לחייך כאשר אני יורד בבוקר לחנייה.

שמו של הרכש הוא "ג'רי". למה? לא יודע, הוא פשוט נראה לי כזה, כמו שמיד ידעתי שלסובארון קוראים "גברוש" כך אני יודע שלקטנצ'יק הזה קוראים ג'רי.

ועכשיו תשאלו מה היתה תגובתה של הנשמה לרכש החדש? אז זהו, שעדיין לא סיפרתי לה.......למה להרוס לעצמי את החיוך עד שמצאתיו בחזרה?

אני יודע שהוא לא עדיין לא אספנות, אבל הוא כל כך מיוחד שהרגשתי צורך לשתף אתכם. מה אתם אומרים? אשמח לשמוע את דעתכם.

שלומי

20150630_142311.jpg

פורסם

תתחדש, שלומי !

ההונדה ג׳יירו כלי מיוחד וחמוד מאד, שהיה בשימוש בעלי עסקים רבים, בשל משטח ההטענה הגדול יחסית שלו והיציבות הטבעית הגבוהה שלו.

ברכיבה נמרצת, עד כמה שזה ניתן בהתחשב בהספק המנוע הצנוע, זוויות הגלגול משעשעות.

מקווה שהחיוך חזר לפניך, ובבניין ג׳רי תנוחם !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בוקר טוב ותודה לכולם.

ספרי הרכב בקישורים שצורפו אינם תואמים לדגם שלי. הג'יירו שלי נקרא honda nj או honda gyro x. יש גם הפרש של כ-15 שנים בין הדגם שבקישור לבין הדגם שלי.

אשמח מאוד אם במקרה תצליח לאתר ספר רכב תואם לדגם שלי. אני ניסיתי אתמול ללא הצלחה יתרה.

להשתמע.

שלומי

• אחראי פורום
פורסם

הוא לגמרי בגזרת המכוערים החינניים שאי אפשר להתעלם מהם.

תתחדש! מגניב.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מגניב, חמוד, משמח לקרוא, תתחדש !

הוא לגמרי בגזרת המכוערים החינניים שאי אפשר להתעלם מהם.

תתחדש! מגניב.

יש לו כוון עיצובי שמזכיר לי שילוב בין סיטרואן דה-שבו [כן, הרכב]

לבין נעלי ספורט לבנות חלקות של פועלות ניקיון מבוגרות

The first one to get angry loses

פורסם

אוי ואבוי, לומר על ג'רי שלי שהוא מכוער?????? (אני מסכים עם החינני......)

הוא לא מכוער בכלל, הוא מיוחד ויש לו יופי פנימי......

ככלל, אני מאוד אוהב דברים יוצאי דופן , ונדמה לי שאני דומה בכך להרבה מחברי הפורום הזה. כך גם היה עם גברוש הסובארון האמיץ שהצלתי דקות ספורות לפני שהפך לבאגי, וכך גם עם הדרבי שלי שיש כאלה המלעיזים עליו שהיה גרוע עוד כאשר היה חדש במפעל....יופי פנימי - זה הסוד!!!!

אגב, גם לנשמה שחיה איתי יש גם ייחוד יוצא דופן שמיד משך אותי אליה - היא ענוגה ושברירית, בלונדינית עם חיוך קטן.....עד שהיא מתהפכת עלי והופכת ללוחמת דעאש תקנית. בדרך כלל זה קורה כאשר אני מנקה חלקים עם נפט בסלון או שאני גורר גוש חלודה חדש למרפסת.....עד היום לא הבנתי מה הטריגר הזה שככה מצליח להקפיץ אותה......מיוחדת כבר אמרתי????

וחוץ מזה, כל דבר שגורם לי לחייך שנית יקבל אצלי פינה חמה בלב ואם אפשר, רחוק מעיניה של הנשמה שעדיין אינה מודעת לפיגוע הכלכלי החדש שגרמתי. אני עדיין מושך את הזמן בתקווה קלושה שאולי היא לא תשים לב, או שאראלה הארורה ממפעל הפייס תיזכר שגם אני מנוי אצלה והיא יכולה להתקשר מדי פעם לשאול מה שלומי.....

• אחראי פורום
פורסם

צ'מע, זה אמנם נכתב בחיבה אבל ברצינות. יש את הסתם מכוערים. לא אתן דוגמאות כי יבואו אליי הביתה כל מיני.

ויש את אלה שהם מכוערים אבל תופסים אותך והם מלאים חן ו"קטע". מולטיפלה, רליאנט רובין, ape ו...ג'יירו :-P

אני זוכר איך הייתי רואה את הרוכבים כמעט על הרצפה בסיבובים אבל חלק אחורי ממוסמר לכביש, ענק.

אני מת על הייחודיים האלה, שיהיו מכוערים עד מחר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בוקר טוב חברים,

זהו זה, הנשר נחת.......(טוב, לא בדיוק נשר, לא בדיוק נחת, יותר מדוייק לומר החילזון זחל).

ביום שני בשש בבוקר הנשמה והאוצר הקטן המריאו לטיול בארצות הים, ועבדכם הנאמן רץ שמח ועולץ וללא חשש לפוגרום קליל, להביא את ג'רי אל ביתו החדש.

מה אגיד לכם? זו רכיבה מסוג שונה.....בהתחלה לא הבנתי למה הכלי נוסע לאט. ככל שהתקדמתי חילחלה לראשי התובנה שזו המהירות המירבית, בערך 50 קמ"ש. מה שמצחיק זה שבמהירות הזו נדלקת נורית אזהרה אדומה עם כיתוב יפה בנוצרית - speed.....כאילו מה? זו התראה לפני המראה?

כאשר הגענו הביתה עייפי ומיוזעים ורצוצי כליות ועמוד שדרה (אין לכלי הזה מתלים של ממש), התחילה מלאכת הניקיון וההברקה כמיטב המסורת.

כאשר סיימתי, רצתי לעשות טסט אבל אז אמרו לי שאני צריך אישור בלמים. כאן אני שואל לעצתכם. האומנם צריך? ברישיון הרכב רשום שנת ייצור 1999. האם כלים מעל גיל 15 צריכים אישור כזה? (אני חשבתי שרק מגיל 20 ומעלה).

שאלה נוספת בה אשמח לעצתכם ועזרתכם. אני מעוניין לרכוש זוג צמיגים אחוריים. המידות הן 130/90-6 (או 4.5-6). האם ניתן להשיג בארץ ואם כן היכן? במידה ולא, ראיתי שניתן לרכוש בחו"ל ואז השאלה היא האם יש פרוצדורה מסויימת ליבוא שלהם (אישור משרד התחבורה וכו')?

תודה מראש לעוזרים בשתי השאלות שהעליתי.

שלומי

פורסם

כל כלי רכב בן 15 שנה ומעלה חייב באישור בלמים לטסט.

לא בדיקה כוללת, שמחויבת רק מגיל 20 ומעלה.

יותר מנשמח לראות תמונות של ג׳רי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלומי

ראיתי לאחרונה את את ג'רי במציאות.

הוא לא הפסיק לחייך אלי לרגע. ממש יודע את מלאכת הדוגמנות.

אני מבין את האהבה הגדולה , ונזהר לא להכנס למבחן ה"יופי".

סע בדרכים טובות ובטוחות.

יופי של ג'רי יש לך.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• תוכן חדש...