Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כתבתי בטכני שאני צריך להחליף תושבת מנוע עליונה. היא מלאה בשמן והגומי העליון נקרע והשמן נוזל. תושבת חדשה מקורית עולה 1500, התחליפיות נחשבות זבל ובחו"ל תושבת איכותית פיבי-בילשטיין עולה 550 כולל המשלוח.

האוטו היה במוסך, שאני מטפל בו כבר שנים מדי-פעם בדברים מסוימים, לאיזה תיקון. אמרו שיסכימו להחליף שאני מביא החלק. ביקשתי גם שיבדקו את שתי התושבות האחרות - גיר.

בעל המוסך בעצמו הסתכל עם פנס על התושבות, הבדיקה הייתה מהירה מאוד (נורה אדומה ראשונה). אמר שגם השתיים הנוספות קרועות. ביקשתי לראות בעצמי, אמר שאי אפשר (נורה אדומה שנייה) כי זה להיכנס מתחת לרכב על ליפט ובדיוק הייתה תאונה באותו שבוע על אחד מהליפטים והוא עדיין בטראומה מזה (זה באמת קרה, נגרם רק נזק קל לרכב) .

קבענו שאני אביא החלקים, הם יחייבו רק על עבודה ובמקביל גם יבררו מחירי החלקים כדי להקל עליי.

בבית היה נראה לי מוזר ששלוש התושבות קרועות.

אחרי שבוע עשיתי הצלבת צמיגים ומהצד של הליפט ראיתי שתושבת הגיר דווקא נראית שלמה. (נורה אדומה שלישית).

דרך חברים השגתי תושבת עליונה מקורית מפירוקים במצב מעולה, במחיר מצוין. קיבלתי גם המלצה על מוסך אחר.

במוסך האחר ישר אמרו - יכול להיות, אבל לא סביר שכל שלוש התושבות קרועות. העליונה הוחלפה ממש במהירות ואז נבדקו האחרות - שתיהן היו שלמות ("אמרתי לך").

אני אמנם דוגל בתחזוקה מונעת ולא שבר. כמעט כל גומיה קרועה שאני רואה אומר להחליף אותה מייד או משיג החלקים לבד מהאינטרנט ומוצא מי יחליף את זה אבל הפעם המוסך כנראה החליט להוציא ממני כמה מאות-שקלים אקסטרא על העבודה בהיותי קפדן - עלות החלפת שלוש תושבות היא 0.5+0.5+1 שעות עבודה.

הכי מבאס אותי הוא שזה היה מוסך מאוד מקצועי, קטן ואישי ששנים טיפלתי בו מדי-פעם ואני ממש לא יודע אם אהיה מסוגל ללכת לשם שוב - סביר שלא - או אם כדאי להתעמת עם בעל-הבית. מצד שני המוסך האחר אולי יהיה הבית החדש.

אגב, המוסך העוקץ לא חזר אליי כלל עם הצעת מחיר למרות שהזכרתי להם. אולי בדיעבד קלט שזה לא בסדר מה שעשה. אולי.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

שמוסך מוכיח את עצמו כלא אמין, אין כל סיבה שתחזור אליו , כנראה ניסה למזער נזקים כתוצאה מהבאת חלקי החילוף באופן עצמאי (אחרי הכל הוא לא קונה אותם במחיר שהוא מוכר לך אותם) וניסה להלביש נזקים.

אני לא הייתי חוזר לשם,

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

לדעתי כל הסידור הזה של לקנות חלקים לבד הוא מתכון לצרות במוסך, כי הרווח של המוסך נפגע מזה ובעקבותיו השירות.

אני קורא לזה "לקנות בזוקר".

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לדעתי כל הסידור הזה של לקנות חלקים לבד הוא מתכון לצרות במוסך, כי הרווח של המוסך נפגע מזה ובעקבותיו השירות.

אני קורא לזה "לקנות בזוקר".

יש ויש

אם המוסך מסוגל להביא את הציוד המדובר בסכום דומה לזה של הלקוח , אז מסכים איתך , אבל אם הוא תוקע לך סכום מרובע מעל הסכום שאתה רוכש לאותו פריט בדיוק , זו כבר גניבה.

אני יכול להגיד לך שלאחרונה היתה לי תקלה במאוורר רדיאטור , בבדיקה במוסך המורשה שאני מטפל בו , רצו על המנוע מאוורר לא פחות מ1600 שקל (רק על המנוע כן?) הלכתי קניתי את כל המכלול מפירוקיה ב160 שקל , תקין ועובד , אז יש מצבים ויש מצבים , אם המחיר מופקע ומוגזם , אני עם פותח שרשור.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

לאחרונה עשיתי טיפול רחב במוסך שהגעתי אליו דרך מכר, אחרי בעיה ברכב שנבדקה בחפיף אצל מכונאי אחר ולבסוף הדבר הדרדר (עקב הטעיה במקור הבעיה) לכדי צורך בגרירת הרכב למוסך האחרון שטיפלתי בו,בסוף הטיפול כל חלק ישן שהוחלף חיכה לי על המדף שאראה מה מצבו,החלפתי 2 תושבות מנוע והמכונאי הגדיל לעשות וצילם תושבת תחתונה ישנה מול חדשה כדי להראות לי את ההבדלים,ידעתי שהתושבות על הפנים,סה"כ הרכב בן 13 וזה היה צפוי.

בנוסף לכל המוסכניק התחשב במצב הכלכלי (סטודנט תפרן מצוי) וקיבלתי הוזלה במחיר העבודה.

פורסם

אני מסכים שהדיון הוא כמה פעמים מוסך יסכים שתביאו את החלקים ובאיזה כמויות לפני שהוא יתפתה לעקוץ אתכם במשהו. שלא לדבר על הצד הטכני שלקוח מביא חלק שטוען שמתאים וגם נראה ככה ובהרכבה מתגלות בעיות, גם פוטנציאל לסכסוך.

במוסך מורשה אחר ביקשתי להביא חלקים ואמרו לי בפירוש לא כי חלק מהרווח של המוסך הוא על החלקים. לבסוף הסכימו רק על חלק אחד או שניים שאין בארץ חדש או תחליפי וגם לא יהיה לרכב ישן שלי.

במוסך למעלה גם אמר שרווח על חלקים מגיע עד כדי 10% אבל מצד שני גם להגדיל מחזור עסקי זה חלק מהעניין בלנהל עסק. טוב, בלי ספק ניסה להגדיל הרווח שלו...

באמת חשבתי מה היה קורה אם כן הייתי נופל בפח וכמו תמיד שאני עושה מבקש לראות אחרי ההחלפה את החלקים המוחלפים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

מבין לליבך, הכי עצוב בסיפור זו אכזבה ממקום שחשבת שהוא אמין וטיפלת בו שנים, אין מה לעשות תצטרך ככל הנראה למצוא מקם חדש, גם לי זה קרה, מבאס. אגב תמיד בעבודה יקרה יחסית יש לבדוק מספר מקומות כי מקומות שאנו מטפלים שם שנים עם הזמן חושבים שאנו לקוחות שבעיניים עצומות מאמינים להם ועם הזמן מנצלים זאת, מוסך כזה צריך להחליף. אגב הייתי מתקשר לאותו מוסך ומוסר את מה שאני חושב ומציין את העובדות.

פורסם

לא ראיתי את התושבות, גם יתכן מאוד שפו"ש צודק לגמרי בטענות שלו - אבל ברצוני לעלות טיעון נוסף לדיון:

מנוע וגיר מותקנים ברכב כחטיבה מוצקה אחת, לרכיבים האלה משקל מצרפי לא מבוטל שמגיע למאות ק"ג.

המשקל הזה נתמך בידי שלוש תושבות שכשאחת מהן קורסת, העומס שהיא תמכה בו מועבר אל התושבות הנותרות.

מכיוון שגם התושבות התקינות כבר לא צעירות וגם הן עברו כבר כמה קילומטרים בחייהן - אז דווקא סביר בעיני מאוד שקריסת תושבת אחת שלא מטופלת מיד תגרום להריסת התושבות האחרות.

אנא ראו זאת כחומר למחשבה בלבד.

• ספונסר פורום
פורסם

לא ההיתי ממהר להסיק מסקנות לגבי "העוקץ" שכמעט וקרה כאן מכמה סיבות .

1 .תושבות מנוע זה חלק מתבלה ,ואם הרכב עבר 100K אז הם בלויות ברמה כזאת או אחרת

אני לדוגמא בעל מקצוע שמאד מקפיד על איכות ספיגת האנרגיה של התושבות ,עבורי תושבת שקועה זו תושבת גמורה

בעל מקצוע אחר יכול לומר שעד שהתושבת לא קרועה לגמרי היא עדיין תקינה .

2.בעל מקצוע מנוסה לא צריך יותר ממבט חטוף בתושבת כדי לדעת שהיא בלויה .

3.הגיוני שבעל המוסך לא ירצה שתסתובב מתחת לליפט, כמו שבמסעדה אתה לא מסתובב במטבח .

4.אתה לקוח מוכר במוסך ואתה מעוניין להביא את החלפים ובמחיר אטרקטיבי אז בעל המוסך

כבר מציע שאתה תביא סט תושבות והתוצאה תהיה מושלמת ,נראה לי הגיוני לגמרי .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם (נערך)

לגבי התושבות, קשה לדעת עד שלא רואים אותן בפועל.

לגבי להביא חלפים למוסך, כמו שכבר ציינו, מוסכים לא אוהבים שמביאים להם חלפים,

כמו שלא תביאו את הסטייק למסעדה. יש תמיד דברים שהם בגבול הסביר. חלק שעולה

באיביי או בפירוקיה כמה מאות שקלים, ובמוסך כמה אלפים, הגיוני שתביאו. הרבה פעמים

מוסך שמכיר אתכם טוב והרבה שנים, גם יציע לכם לבדוק לבד, כי המחיר נראה לו מוגזם.

אבל אם על כל מאה שקל תרוצו להביא חלפים, המוסך יחפש את הרווח במקום אחר, או

שאפילו יוותר עליכם כלקוחות.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

רק שתדע כמו שאמרו לך כאן שאם אתה מחליף חלק מהתושבות ולא את כולן אתה תצפה או לרעידות נוספות או לשקט מופתי אבל לאחר כמה זמן התושבת האחרונה תיהרס לך. כל המשקל נופל אחת על השנייה.

זה מזכיר לי שהחלפתי את כל התושבות בטויוטה שלי , החלפתי 3 ואז היו רעידות ממש חזקות ובעיטות, הוחלפה האחרונה והמצב השתפר בהרבה אם כי עדיין משהו שם רועד.

פורסם

תושבות מנוע זה חלק מתבלה ,ואם הרכב עבר 100K אז הם בלויות ברמה כזאת או אחרת

אני לדוגמא בעל מקצוע שמאד מקפיד על איכות ספיגת האנרגיה של התושבות ,עבורי תושבת שקועה זו תושבת גמורה

בעל מקצוע אחר יכול לומר שעד שהתושבת לא קרועה לגמרי היא עדיין תקינה .

מסכים בהחלט, אבל לפי הכתוב:

בעל המוסך בעצמו הסתכל עם פנס על התושבות, הבדיקה הייתה מהירה מאוד (נורה אדומה ראשונה). אמר שגם השתיים הנוספות קרועות.

עכשיו מניסיונך, מה הסבירות שכל התושבות קרועות?

חוץ מזה,יכל לצלם לו אם ממש להתקטנן.

איזה שנתון הרכב וכמה ק"מ עבר?

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שאמרתי ,אם התושבות האחרות הם מקוריות והם ישנות ועייפות, ובעל הרכב מציע להביא

תושבות מחול במחיר אטרקטבי אז כמובן שכדאי כבר להביא את כל התושבות כי האחרות בלויות גם הם,

איפה ההשחלה כאן אני לא מבין .

החיוב עבור שעות העבודה לבד ללא מכירת החלפים לא משתלמת למוסך כך שיתכן שאותו צדיק מהמוסך

השני לא כל כך התלהב להחליף תושבות שהלקוח מספק ולכן אמר שהם עוד בסדר .

אני חושב ממקום של בעל מוסך וכל מה שאמר בעל המוסך ללקוח (הדברים שהדליקו את הנורות האדומות)

הם דברים הגיוניים וסבירים ,מדהים אותי שלקוח שרגיל לטפל במוסך מסויים גם כשנאמר לו הדבר הכי

הגיוני עדיין חושד שמנסים להשחיל אותו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...