Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מוסר מחר את הטלפון לתיקון שיכול לקחת כמה ימים

אני לא רוצה להשאיר שם שום פרט, סיסמאות או גישה לאפליקציות.

איך אני עושה את זה ?

יש דרך לשחזר את זה כשהטלפון חוזר?

פורסם

בהנחה שהכל מגובה כלומר אנשי קשר ב gmail אפליקציות בחנות הכל נשמר למעט תמונות ומוזיקה שנמצאים על היזכרון של המכשיר ולא על ה SD.

או שתוריד תכנה יעודית שיוצרת אימג' של המכשיר אבל תצטרך לפתוח הרשאות ROOT.

פורסם

אין לי ROOT

וכן, אנשי קשר מגובים ב GMAIL

תמונות על ה SD

אפליקציות הורדתי רק מהחנות, זה אומר שהן מגובות?

אז מה בעצם נותר לי לעשות כדי שאני אוכל לתת את המכשיר בלי לפחד שיחטטו לי ?

פורסם

נתונים של אפליקציות אפשר לשמור רק עם הרשאות רוט( לעניות דעתי) בעזרת טיטניום באקאפ ודומיו.

את רשימת באפליקציות שהייתה מותקנת על המכשיר שלך אפשר לראות דרך החנות - > האפליקציות שלי - > הכל.

בגירסאות האחרונות במהלך ההתקנה הראשונה יש אופציה שבעת התחברות לחשבון הגוגל יש לך אפשרות לשחזר את האפליקציות שהיו מותקנות( רק את האפליקציה ולא את הנתונים שלה).

אם התמונות, מסמכים ושאר הירקות שמורים לך בזיכרון החיצוני והלוח שנה/אנשי קשר/פתקים מגובים עם הגוגל אין לך מה לפחד לעשות שיחזור הגדרות יצרן שמוחק את הנתונים הללו, אם אתה רוצה ממש להסיר כל עקבות ממליץ גם למחוק הכל מהזיכרון הפנימי.

פורסם

אין דרך טובה באנדרואידים לנקות את המידע באופן שלא יאפשר שיחזור ע"י כלים מקצועיים.

מצד שני היבואן של סמסונג הוא לא לקוח של החברה שאני עובד בה, אז Factory Reset (מוחק Databases של המכשיר) עם Wipe Data (מוחק מידע מה-SD הפנימי - תמונות וכו') אמור לעשות את העבודה.

מה שלא גיבית - אחרי זה לא תוכל לשחזר!!! תחשוב פעמיים אם כדאי לך לעשות את זה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אין דרך טובה באנדרואידים לנקות את המידע באופן שלא יאפשר שיחזור ע"י כלים מקצועיים.

למה אתה מסייג את האמירה שלך דווקא לאנדרואיד?

פורסם

הגדרות > גיבוי ושחזור > איפוס (יש גם מקום לסמן v למחיקת זיכרון המכשיר, אני חושב.

המכשיר יופעל מחדש, ובמסך ההגדרה הראשונית לחץ "דלג" בכל מקום שבו המכשיר מבקש פרטי חשבון כלשהו.

כנס למנהל קבצים, ותוודא שהכל נמחק. אם לא, תמחק ידנית.

לגבי שחזור - אפשר לשחזר כל דבר, נכון.

אבל אני בספק שטכנאי סאני יתעסקו בניסיונות שחזור מידע, אלא אם פות"ש מפתח נשק חדש ברפא"ל עבור המוסד, והטלפון הושבת בכוונה תחילה, כדי לגרום לבעליו למסור אותו לסוכן של מדינה עויינת, שמתחזה לטכנאי סאני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה שלא גיבית - אחרי זה לא תוכל לשחזר!!! תחשוב פעמיים אם כדאי לך לעשות את זה

בעזרת כלים מקצועים אפשר לשחזר. אתה כתבת.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
ברור שעם כלים מקצועיים אפשר לעשות שיחזורים... אבל הבן אדם רוצה "כולה" להסתיר מידע מהעובד התורן של החברה

לכן אני אומר, לעובדים שם גם ככה אין זמן לחטט לו במכשיר, לדעתי כל ההסתרה בכלל מיותרת, אבל אם כבר רוצה להסתיר אז נתתי את הדרך הכי טובה.

למה אתה מסייג את האמירה שלך דווקא לאנדרואיד?

באופן כללי איך עובדת מערכת הקבצים? כל קובץ מתחלק לחלקים ונרשם בתאים שונים באמצעי האחסון, כך שכל חלק מצביע היכן נמצא החלק הבא של אותו קובץ (כלומר צמוד לחלק 1 כתוב באיזה תא נמצא חלק 2 של אותו קובץ וכך הלאה עד סוף הקובץ), מערכת הקבצים מחזיקה טבלה של קבצים ובה רשום היכן נמצא החלק הראשון של כל קובץ.

כשאתה מוחק קובץ באופן רגיל המידע של הקובץ (חלק 1 עד הסוף) אינם נמחקים, אלא הרישום בטבלה הראשית נמחק והמקומות שנתפסו ע"י אותו קובץ נרשמים כפנויים, מתישהו כשתשים קובץ חדש המערכת תקצה לך מיקומים של אותו קובץ.

ובאופן כללי איך עובדים שיחזורים של קבצים? סורקים את כל התאים שבמערכת ההפעלה ומחפשים מבנה מוכר (למשל קובץ Word, יש לו תחילת קובץ טיפוסית, קובץ JPEG כנ"ל, לכל קובץ סטנדרטי יש את התחילית הטיפוסית שלו - שנקרא Header), ברגע שמצא מבנה מוכר כזה הוא מחפש (כזכור צמוד לחלק הראשון כתוב איפה החלק השני נמצא) האם כל החלקים של אותו קובץ עדיין לא נדרסו.

באייפון מערכת הקבצים "מוסתרת" בפניך ואין לך גישה ישירה למערכת הקבצים - Reset All Content and Settings ימחק ללא אפשרות שיחזור, צריבה של גירסה כנ"ל (לא שדרוג אלא צריבה דרך iTunes) - משמע אין לך את האפשרות לבצע ממש סריקה של התאים.

באנדרואיד מערכת הקבצים היא סטנדרטית ולא רק זה אלא שיש אופציות להעתיק את כל הזיכרון הפנימי של המכשיר (כולל מערכת ההפעלה בעצמה) באופן מלא ואז לסרוק אותו, משמע יש לך גם מידע שכמשתמש רגיל אין אליו גישה (אלא דורש גישת Root), משם הדרך לשחזור קלה.

כמובן שעבור אייפון יש דרכים אחרות (למשל כלי מקצועי שהסיר את הנעילה מהאייפון של עו"ד אחד בשם רונאל פישר).

אבל ספציפית העתקה מלאה של כל זיכרון המכשיר בלתי אפשרית באייפון.

הגדרות > גיבוי ושחזור > איפוס (יש גם מקום לסמן v למחיקת זיכרון המכשיר, אני חושב.

המכשיר יופעל מחדש, ובמסך ההגדרה הראשונית לחץ "דלג" בכל מקום שבו המכשיר מבקש פרטי חשבון כלשהו.

כנס למנהל קבצים, ותוודא שהכל נמחק. אם לא, תמחק ידנית.

לגבי שחזור - אפשר לשחזר כל דבר, נכון.

אבל אני בספק שטכנאי סאני יתעסקו בניסיונות שחזור מידע, אלא אם פות"ש מפתח נשק חדש ברפא"ל עבור המוסד, והטלפון הושבת בכוונה תחילה, כדי לגרום לבעליו למסור אותו לסוכן של מדינה עויינת, שמתחזה לטכנאי סאני.

לטכנאי של סאני אין יכולות לשחזור מידע אחרי Internal SD Wipe.

והכלים שסוכנים של מדינות עוינות מחזיקים גם איטיים וגם חלשים מאוד בשחזור (ולרוב גם לא מעודכנים) ככה שעם Note4 הוא יכול להיות דיי בטוח מפני מודיעין של מדינות עוינות, לפחות בינתיים.

אם סוכן מוסד או CIA או MI6 למשל ירצה את מה שיש לו על הטלפון, לא יעזור לו גם מאה Wipeים.

בעזרת כלים מקצועים אפשר לשחזר. אתה כתבת.

כפי שרמזתי שורה למעלה, מי שמחזיקים כלים כאלה באישור מיוחד הם המוסד, השב"כ, מז"פ של המשטרה, 8200 וגופים דומים במדינות ידידותיות.

מה גם שזה יותר מתוכנה.

מצד שני כבר קרה בעבר שאנשים מכרו באינטרנט כלים כאלה גנובים בכמה אלפי שקלים (לא יעזור הרבה, הכלי יינעל מרחוק ברגע שזה יוודע, אבל אפשר להשתמש בו זמנית או עד סוף הרשיון אם לא יוודע על הגניבה שלו).

לפות"ש אין ולא יהיה זמין כלי כזה, לכן מה שהוא ימחק, לא יוכל לשחזר.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ואני בכלל אומר שאתה לא חייב למחוק את כל תוכן המכשיר, אתה גבר, זה מובן שאתה צופה בפורנו, גבר אמיתי אפילו חולק את הפורנו שלו עם גברים אחרים.

Just saying....

;)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בתגובה ל-m3x7r3m3

רק כדי לוודא שמדברים באותה השפה- כשאתה מדבר על אנדרואיד על איזה FS אתה מדבר?

זה קצת מחוץ לאיזור שלי, אני יותר בשטח של השחזור מידע (Bitwise) - הניתוח שלו ל-FileSystem ומשם לקבצים זה בצוות אחר ככה שאני לא מכיר.

מה שכן אני יכול לומר חד משמעית שבאנדרואיד זה אפשרי ועשיתי את זה.

מידע כללי עד כמה שזכור לי ה-FS של אנדרואיד מבוסס על זה של לינוקס.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סתם מתעניין,

במקרה ואני מבצע WIPE לזיכרון הפנימי (נניח יש לי 16GB), כל המידע כביכול נמחק

ואז אני מכניס קובץ בגודל המקס' שהזיכרון מסוגל, האם המידע הקודם נמחק?

(בהקשר למה שכתבת)

כשאתה מוחק קובץ באופן רגיל המידע של הקובץ (חלק 1 עד הסוף) אינם נמחקים, אלא הרישום בטבלה הראשית נמחק והמקומות שנתפסו ע"י אותו קובץ נרשמים כפנויים, מתישהו כשתשים קובץ חדש המערכת תקצה לך מיקומים של אותו קובץ.

ובאופן כללי איך עובדים שיחזורים של קבצים? סורקים את כל התאים שבמערכת ההפעלה ומחפשים מבנה מוכר (למשל קובץ Word, יש לו תחילת קובץ טיפוסית, קובץ JPEG כנ"ל, לכל קובץ סטנדרטי יש את התחילית הטיפוסית שלו - שנקרא Header), ברגע שמצא מבנה מוכר כזה הוא מחפש (כזכור צמוד לחלק הראשון כתוב איפה החלק השני נמצא) האם כל החלקים של אותו קובץ עדיין לא נדרסו.

פורסם

באופן עקרוני כן , אם אני לא טועה המימוש עצמו מבצע בכמה קבצים אבל כן זה העיקרון, שאתה לא סתם מוחק את ההפניה לקובץ אלא דורס את המידע שהיה קיים בו קודם - נניח באפסים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...