Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר - לאנטיס 99 עם 115,000 ק"מ. סל"ד הסרק, רק כאשר הילוך משולב, נמוך, סביב ה500 סל"ד, ולעיתים לא יציב. יש לציין שעד לפני זמן קצר בניוטרל הסל"ד היה יציב וגבוה כנדרש, 900 בערך, אבל עכשיו גם הוא ירד, לאזור ה700-800 והפך לא יציב. הירידה בסל"ד מלווה ברעידות חזקות, בעיקר כשהתיבה משולבת. בנוסף לכך, דוושת הגז קשה וקשה למנן את הלחיצה. חיפוש בפורום מצא כאשמים את חיישן החמצן ובית המצערת, זה נכון או שיש עוד אפשרויות?

ולסיום, כאשר מתבצעת עצירה אחרי נסיעה ובתנאי שהתיבה לא בהילוך ראשון, מרגישים דפיקה קלה וקפיצה של הסל"ד כאשר התיבה משלבת לראשון. גם כנוסעים במהירות נמוכה, 10-20 קמ"ש, ולוחצים בנדיבות על הגז, יש השהייה ארוכה ומרגישים מכה מכיוון התיבה לפני שהרכב מתחיל להאיץ, יכול להיות שזה קשור לבעיית הסל"ד שיורד לכיוון ה500 גם במהירויות נמוכות או שזה חלק מתהליך ההזדקנות של התיבה?

פורסם

תבת ההילוכים שלך מוסרת ד"ש מהעולם שכלו טוב.

יתכן ועוד ניתן לנצל אותה לפני שכורים לה קבר, גש למוסך להח' שמן גיר ומסנן גיר(אם יש, אולי רק לנקות).

קח בחשבון שיתכן והתבה תעשה לך יותר צרות לאחר ההחלפה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית, אני לא הייתי מגזים עד כדי כך.

אני סומך על הידע והנסיון שלך בעיניים עצומות, אבל לפי הנסיון הפצפון שלי, אני יכול להגיד כמה דברים:

מנסיון משפחתי עם הלאנטיס, מודל 1996, 1800, שעברה כ145Kק"מ, גם לנו הייתה בעיית רעידות קשה ביותר והבעיה הייתה תושבות המנוע.

בנוסף, יכול להיות שסה"כ צריך לכוון את סל"ד הסרק מבית המצערת, אם הסל"ד בניוטרל עומד על 700, הגיוני שהוא ייפול ב200 סל"ד בעת השילוב להילוך.

בנוסף, גם בעניין הנסיעה במהירות נמוכה, השהיית התיבה והעברה במכה לראשון זהו גם דבר שגרתי.

בנוגע למכה והרעידות בשילוב לראשון בעצירה, אין לי מושג וכנראה עמית צודק.

מה שכן, כדאי מאוד לבדוק את שמן הגיר, אצלנו זה חולל פלאים, למרות שהאוטו שמור מאוד והוחלף בדיוק בזמן.

בנוגע לדוושת הגז הקשה, זה הדבר הכי מעצבן בלאנטיס! גם אצלנו זה ככה ולא נראה לי שיש ממש פתרון.

עוד השערה שלי: יכול להיות גם שאתה צריך ניקוי בית מצערת או אפילו כיוון הצתה.

שוב, כל דבריי לעיל מבוססים על נסיון של 8 שנים עם הלאנטיס, אבל מנק' מבט של מתבגר ללא נסיון.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

לגבי הגיר אני נאלץ להסכים עם עמית.

לגבי אופן פעולת המנוע - החשודים המידיים הם חיישן החמצן ואולי הקויילים (COIL).

נסה לנתק חוט הצתה אחד בכל פעם בסרק ותראה אם הנפילה באופן פעולת המנוע שווה פחות או יותר.

אם אחד החוטים לא גורם לנפילה הנ"ל הצילינדר לא מקבל ניצוץ (אם שיש בעייה פנימית במנוע - סיכוי קלוש לאור הקילומטראז').

פורסם
תבת ההילוכים שלך מוסרת ד"ש מהעולם שכלו טוב.

יתכן ועוד ניתן לנצל אותה לפני שכורים לה קבר, גש למוסך להח' שמן גיר ומסנן גיר(אם יש, אולי רק לנקות).

קח בחשבון שיתכן והתבה תעשה לך יותר צרות לאחר ההחלפה.

עמית

מסכים עם עמית גם אני.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם
נסה לנתק חוט הצתה אחד בכל פעם בסרק ותראה אם הנפילה באופן פעולת המנוע שווה פחות או יותר
הרעיון הזה היה מקובל פעם, בתקופת הפלטינות.

לא מכיר ספציפית את הלנטיס אבל בחלק ממערכות ההצתה האלקטרוניות ניתוק מעגל המתח הגבוה בזמן פעולת המנוע ישרוף את מערכת ההצתה. זהירות!

אם מדובר בקוילים שנמצאים ישירות מעל המצתים, ודובר כאן על ניתוק חוטי הפיקוד שלהם-מתח נמוך-אז יתכן שמה שכתבתי לא רלוונטי למקרה הזה.

פורסם
עמית, אני לא הייתי מגזים עד כדי כך.

מנסיון משפחתי עם הלאנטיס, מודל 1996, 1800, שעברה כ145Kק"מ, גם לנו הייתה בעיית רעידות קשה ביותר והבעיה הייתה תושבות המנוע.

תושבות המנוע והגיר נבדקו על ידי מוסך ונמצאו תקינות אחרי שהתחילו הבעיות הנ"ל.

לגבי הגיר - יוחלפו שמן ומסנן בהקדם האפשרי. למה קיים הסיכוי שהתיבה תעשה יותר צרות אחרי ההחלפה?

לגבי המנוע - קיבלתי את הרושם שישנם הרבה אשמים אפשריים ורק בדיקה במוסך תמצא את הבעיה. השאלה היא האם אפשר למשוך את התקלה לעוד 5000 ק"מ עד לטיפול הבא או שכדאי להכניס את הרכב למוסך עוד לפני הטיפול? קירקוע הרכב במוסך הוא בעייתי והתעסקות ברכב בעצמי לא באה בחשבון מפאת חוסר ידע.

פורסם
תושבות המנוע והגיר נבדקו על ידי מוסך ונמצאו תקינות אחרי שהתחילו הבעיות הנ"ל.
אוקיי, אז כנראה באמת יהיה ניתן לאבחן בוודאות רק בבדיקת דיאגנוסטיקה במוסך.

לגבי המתנה עד הטיפול, לדעתי העניין לא קריטי מכיוון שאתה טוען שהבעיה רק בסל"ד סרק.

בכל שאר קשת הסל"ד המנוע מתפקד טוב?

אם כן, אני מניח שאפשר למשוך עוד 5000 ק"מ, אך לנוחיותך, גם מבחינת התיבה (בתקווה שהחלפת השמן והמסנן יעזרו), עדיף לך לקחת את הרכב לטיפול בהקדם האפשרי!

זוהי עצתי, אך קח אותה בערבון מוגבל!

נחכה לבעלי הנסיון שיענו ביותר וודאות.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
הרכב המדובר - לאנטיס 99 עם 115,000 ק"מ. סל"ד הסרק, רק כאשר הילוך משולב, נמוך, סביב ה500 סל"ד, ולעיתים לא יציב. יש לציין שעד לפני זמן קצר בניוטרל הסל"ד היה יציב וגבוה כנדרש, 900 בערך, אבל עכשיו גם הוא ירד, לאזור ה700-800 והפך לא יציב. הירידה בסל"ד מלווה ברעידות חזקות, בעיקר כשהתיבה משולבת.
בקשר לרעידות של המנוע בסרק, אצלנו בלנטיס כאשר היה מקרה כזה בתקופת האחריות , (אני יודע על עוד מקרים של בעיה זהה בלנטיס אצל חברים), החליפו חיישן סיבובי סרק והבעיה נפתרה למשך שנה וחצי בערך, כיום היא לעיתים מופיעה, אבל לא בצורה ממש בולטת(יש רעידות בסל"ד) וכאשר מעבירים לניוטרל הרעידות כמעט ולא מורגשות.
  • תוכן חדש...