Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל ה-SET UP של הקוקפיט שונה בטיפונת וגם ההתנהגות. אני אסביר בכמה נקודות:

1. כבר אמרתי ואני אחזור - הגיר הרציף. עבורי זו פגישה ראשונה עם אחד כזה. הוא חלק ויודע לדמות "קיק דאון" כלומר להתאמץ בתגובה לפגשית היכרות בין המצערת לרצפה, אבל זה קצת אחרת ואין שום דרך להעביר הילוכים באופן ידני כי הם בעצם לא קיימים.

אגב, כשלוחצים על המצערת בהילוך N או P הסל"ד של מנוע הבנזין לא עולה, הוא מנוטרל.

2. בלם היד נמצא בכלל ברגל (הבנתי שזה סידור אמריקאי, לא יודע עד כמה זה נכון, אבל נתקלתי בכזה רק בהונדה FR-V).

3. ידית ההילוכים מאוד שונה מהמקובל וממוקמת במיקום גבוה מהמקובל בפרייבטים. שילוב של זה והסעיף הקודם מכניסים אותי להלם כל פעם שאני נוהג במשפחתית רגילה ומתחיל לחפש את בלם היד עם רגל שמאל או את ידית ההילוכים במיקום שהיא לא נמצאת בו ואני נאלץ לשים לב לבורר ההילוכים ממש (בפריוס למשל רוורס זה שמאלה ולמטה עד הסוף ואין שום לחצן קפיצי כמו שקיימים ברוב הגירים האוטומטיים.

4. התגובה למצערת - אני נוהג לנסוע לרוב ב-ECO MODE החסכוני שגורם לתגובה מאוד רדומה למצערת. כשאני נכנס לרכב רגיל שמגיב מהר יותר הנסיעה לפעמים הופכת לקופצנית לפחות עד שאני מתרגל.

5. כל עניין ה-START STOP וההנעה עם כפתור משעשעים. לולא מערכות התראה מצויינות קרוב לוודאי שהייתי שוכח לפחות פעם אחת את הרכב מונע והולך לעיסוקיי. לשמחתי הרכב לא נוסע עם דלת פתוחה, מתריע כשמתרחקים ממנו והוא נשאר מונע, כשהדלת נפתחת והגיר לא משולב ל-P, כשמנסים לנעול את הדלתות מבחוץ כשהמפתח בפנים וכו' וכו'.

6. אין מד סל"ד ברכב, בכלל.

7. הדבר החשוב ביותר - הרכב, במיוחד ב-PWR MODE יודע לתת ביצועים קצת יותר טובים ממשפחתית ממוצעת. זינוק מהמקום, 0-100, וכו'. אבל כל האידאולוגיה של הרכב הזה כל כך שונה שאתה מוצא את עצמך נוהג כמו זקן ומתרכז יותר בצריכת הדלק ובנסיעה רגועה ובטוחה מאשר בביצועים. לדעתי לפחות 50% מהחיסכון בדלק נובעים בכלל מהאפקט הפסיכולוגי כיוון שבכל רגע נתון יש 4-5 אינדיקציות שונות לגבי צריכת הדלק מול העיניים שלך.

אז אני מבין שהקונספט של הרכב הזה שונה לגמרי מרכב "קונבנציונלי". אפשר לאמר אולי יש פה "פילוסופיה" שונה על איך נוהגים ברכב. אני מתלבט אם זה לא יהיה צעד מהפכני עבורי לעבור ממזדה 6 לפריוס, ומה זה יעשה לי. אשתי נוסעת במזדה 3 ספיריט, אולי היא תעבור. יש אפשרות לשכור פריוס לנסיון?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי בורר ההילוכים ובלם היד - אולי ל-slow זה הפריע, אבל לדעתי לא צריך להתרגש מזה בכלל.

אדרבה, לטעמי זה נחמד קצת לשבור שגרה וזה ממש לא נורא או פחות נוח מהאלטרנטיבות המוכרות.

אגב, זה ככה גם בדגמים מודרניים רבים של מרצדס, וכמובן - גם ברכבים אמריקאיים רבים, כולל הטובים שבהם (קאדילק, לקסוס, ודגמי ה'יוקרה' של פורד).

פורסם

איזו מאזדה 6 זו? אם אנחנו מדברים על הדור הראשון או השני ברמת הגימור הפשוטה אזי אין בה שום דבר מיוחד שבפריוס אין. הייתה לי סקודה סופרב לפני הפריוס (ושלושה רכבי השכרה ביניהן) ולמשתמש SHMELOV שכתב סקירה נהדרת על הפריוס שרכש (וחימם אותי לקנות אחת) הייתה לפני זה GOLF GTI וזה מעבר חד וקיצוני אפילו יותר.

אני לא יודע אם יש כאלה להשכרה והיכן, אפשר להזמין נסיעת מבחן בסוכנות טויוטה..

תבין, הפריוס זו לא חוויה רעה כלל, היא פשוט קצת שונה וזה מה שרוב הבעלים שלה אוהבים בה. אני יכול להגיד לך באופן חד-משמעי שהפכתי לנהג חסכוני יותר (תוצאות צריכת הדלקת בהתחלה עגומות כי פשוט לא יודעים "להשתמש" בה נכון), בטיחותי יותר והכי מצחיק הוא שגם כשאני נוסע לאט אני מגיע באותו הזמן. המון פעמים עקבתי אחרי נהגים שהשתוללו ועקפו אותי בפראות בזמן שזחתי לי ב-30 וקצת קמ"ש על הינע חשמלי ונפגשנו שוב ברמזור שבדיוק התחלף לירוק כשהגעתי. התוצאה - אותו זמן, רק שצרכתי 0 דלק כיוון שנסעתי על הינע חשמלי וגם לא שחקתי את הבלמים. אפרופו בלמים - הרכב בולם תחילה בלימה גנרטורית לטעינת המצבר ורק אחר כך במידת הצורך עובר לבלימה עם הבלמים הרגילים, כך שלרפידות אורך חיים די גדול בזכות זה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

איך תא המטען של הפריוס ?

לא יצא לי לראות אותו, אך מבחוץ הוא נראה קטנטן........

הבעיה שלי היא גם שאנחנו עושים כ 25K בשנה ואני מעוניין לקנות פריוס עם ק"מ נמוך יחסית, מה שלא מצאתי ביד 2 כל כך.

בנוסף התקציב שלנו הוא 70K שיכול להימתח עוד קצת כלפי מעלה, אבל מתברר שגם זה לא מספיק אפילו לפריוס 1.5 מודל 2009........

באסה......

כך שאני מחפש ומחפש........

פורסם (נערך)
איזו מאזדה 6 זו? אם אנחנו מדברים על הדור הראשון או השני ברמת הגימור הפשוטה אזי אין בה שום דבר מיוחד שבפריוס אין. הייתה לי סקודה סופרב לפני הפריוס (ושלושה רכבי השכרה ביניהן) ולמשתמש SHMELOV שכתב סקירה נהדרת על הפריוס שרכש (וחימם אותי לקנות אחת) הייתה לפני זה GOLF GTI וזה מעבר חד וקיצוני אפילו יותר.

+1, גם אני קיבלתי פוש חזק לכיוון הפריוס לאחר הקריאה של הסקירה של SHEMLOV- עבר מ GTI לפריוס והוא שמח ומאושר WOW- לדעתי הוא חייב לקבל איזה צ'ופר מטויוטה.

איך תא המטען של הפריוס ?

לא יצא לי לראות אותו, אך מבחוץ הוא נראה קטנטן........

הבעיה שלי היא גם שאנחנו עושים כ 25K בשנה ואני מעוניין לקנות פריוס עם ק"מ נמוך יחסית, מה שלא מצאתי ביד 2 כל כך.

בנוסף התקציב שלנו הוא 70K שיכול להימתח עוד קצת כלפי מעלה, אבל מתברר שגם זה לא מספיק אפילו לפריוס 1.5 מודל 2009........

באסה......

כך שאני מחפש ומחפש........

אני רכשתי פריוס 2008 יד ראשונה ב 43,500 ש"ח, התפשרתי על ק"מ גבוה 180,000, לדעתי מודל 2009 בק"מ סביר תמצא בקלות ב 60,000 ש"ח.

במיוחד בפריוס, אני מציע לתת משקל למצב המכני והחיצוני של האוטו ופחות לקילומטראז'.

טענה היא שזה רכב שבחלק מהזמן נוסע על חשמל ולכן המנוע בנזין עבד אולי רק על חצי מהנסועה. אולי זה נכון ואולי לא, אבל מה שבטוח זה שהפריוס מחנכת אותך ליסוע בצורה מתונה מאוד, מה ששומר על חיי המנוע ומעניק לו חיים ארוכים מאוד ולכן פחות צריך להתרגש מק"מ גבוה.

אני לדוגמא, מאז שקניתי את הפריוס אני שוקל לשנות את הניק שלי ל 'slow sprinter 2'. :-D:-D:-D

תא המטען: בינוני, אולם פתח כניסה רחב מאוד הופך אותו למאוד פרקטי ונוח במיוחד, הכסאות המתקפלים מאפשרים להוביל מכונת כביסה בקלות במידת הצורך. בהשוואה למזדה 3, הוא מעט קטן יותר אולם הרבה יותר פרקטי ונוח. אני בהחלט מעדיף אותו על תא המטען של המזדה.

בשורה התחתונה, תבדוק את השוק טוב, תתפשר על ק"מ גבוה תמורת מצב מצויין ומחיר אטרקטיבי, באילוצי התקציב שלך תבחר בשנתון מתקדם יותר ומצב טוב יותר ותתפשר על ק"מ. בתקציב 70,000 עד 75,000 ההמלצה היא חד משמעית, תתמקד במודל 2009 דור 3 עם ק"מ גבוה.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם
אפרופו בלמים - הרכב בולם תחילה בלימה גנרטורית לטעינת המצבר ורק אחר כך במידת הצורך עובר לבלימה עם הבלמים הרגילים, כך שלרפידות אורך חיים די גדול בזכות זה.

מסקירת הסטוריית הרכב שלי נמצא שלאורך 190,000 ק"מ החליפו לו רפידות בלמים רק פעמיים !!!

נוסע בפריוס 2008

פורסם
נשמע מאוד מעודד. יש מושג מה מחיר הביטוח המקיף לשנה? (אנחנו 2 נהגים מעל גיל 40, 0 תאונות)

לא זוכר את המחיר המדויק אבל הוא היה נמוך במיוחד, לאחר שעברתי מהונדה סיוויק שנת 2000 לפריוס מודל 2008 למעשה קיבלתי החזר מהביטוח!!!

הסיבה לדעתי היא כפי ש SLOW תאר צורת הנהיגה ברכב גורמת למעט תאונות.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

אהלן roneni82 היקר,

ברשותך אני אענה לך פה על ההודעה הפרטית כדי שכולם יוכלו לראות ואולי העצה שלי תעזור לעוד מישהו במקרה..

הנה הקישור לפוסט שלי על הפריוס, חלק מהתמונות כנראה נמחקו עם הזמן מהשרתים אז אני מתנצל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?496044-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%97%D7%9C%D7%9C%D7%99%D7%AA-%E2%80%93-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A7%D7%A6%D7%A8-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%A1&highlight=%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94+%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%A1+%D7%97%D7%9C%D7%9C%D7%99%D7%AA

אל תתעצל ותעבור על כל העמודים שלא תפספס מידע חשוב.

אתה מתלבט בין פריוס דור 2 לקורולה 2010.

מבחינת טיפולים גם אם ישנם הבדלים הם ממש זניחים, הפריוס רכב זול מאוד לאחזקה.

תעשה טלפון למורשה יבואן והם יגידו לך כמה זה בקורולה וכמה בפריוס, לדעתי אין לך מה להתמקד בזה.

באלפי השקלים שתחסוך על דלק מנסיעה של 25K בשנה אתה תוכל להחזיק גם מרצדס בלי בעיה, אל תדאג :lol:

הפריוס נותן חוויה שונה מכל משפחתומטית רגילה ואני מעדיף אותה בלי לחשוב פעמיים.

ההיסטוריה מלמדת שהפריוס תשמור על הערך שלה טוב יותר ובמיוחד שתקנה שנתון נמוך יותר מהקורולה

כי את ירידת הערך המשמעותית היא כבר ספגה מזמן.

אתה שואל איזה דור עדיף? ברור שדור 3. אבל בתקציב שלך זאת בעיה.

האם שווה להוסיף את ההפרש? זה אינדיבידואלי, בינתיים ממה שראיתי כל מי שהוסיף מבסוט מהבחירה.

אתה שואל אם אפשר להוריד אנשים במחיר? תראה, אני הבנתי מזמן שאין מתנות חינם.

גם כשאני חיפשתי וגם ממה שחברים שקנו פריוס משומשת סיפרו לי:

פריוס עם ק"מ ממוצע (שאין בגינו הפחתה או תוספת במחירון), פרטית, בלי תאונות עם היסטוריה

מלאה ונקיה נמכרת צ'יק צ'ק סביב המחירון.

אם יש עוד שאלות אשמח לענות :-D

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

Shmelov, אני מבין שעשית עבודת תחקיר יסודית ויש כאלה שגם הלכו בעקבותיך (עוד לא קראתי את השרשור המדובר, בהמשך). אני כיום נוסע במזדה 6 לקשורי דור שני במשך כשנה לאחר 5 שנים עם הדור הראשון שלאחר המתיחת פנים. בשתי המכוניות יש גיר טיפטרוניק 5 הילוכים משודך למנוע סדר גודל 150 כ"ס. בדור השני 155 כ"ס, וצריכת הדלק של האוטו בממוצע 11.5 קמ"ל אם אני נוסע רגוע משולב. אני מבין שאתה בוגר של Golf GTI? השאלה המרכזית שלי, בתור נהג רגוע יחסית, אבל שלעיתים אוהב להאיץ (ויש גם מנופים לגיר מאחורי ההגה), אני יכול להתרגל לקונספט של הפריוס? אני מאוד בעד חסכון וקידמה, והמזדה מבחינת קדמה כבר די מיושנת. חשבתי לרכוש את הדור ה 3 שהוא מתקדם יותר טכנולוגית מהשני (SkyActiv) וצפוי להציג צריכת דלק משופרת בהרבה, אבל הרכב הזה מתחיל להיות לי גדול מדי פיזית - בסיס גלגלים 2.87 לעומת 2.74 שיש לי היום וגם זה יותר מדי ואורך כמעט 5 מטר. אני גם רואה לנכון לציין שמבחינה דינמית, הדור הראשון היה הרבה יותר מהנה לנהיגה מאשר הדור השני שהוא מעט רכרוכי. אני מחפש להתקדם טכנולוגית, לחסוך, לסוע בנינוחות יחסית, אבל לא לוותר על הביצועים כשצריך לעיתים. מה דעתך/דעתכם?

פורסם

roneni82 ו bassdriver אם אתם במרחק סביר מאזור אשדוד אתם מוזמנים לנסיעת ניסיון על הפריוס שלי כולל הסברים ומענה לשאלות.

ו shemlov הפוסט שכתבת הסיר לי סופית את החשש מרכישת הפריוס לאחר הקריאה שלו עשיתי שיפט ממזדה 3 והלכתי על הפריוס.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
roneni82 ו bassdriver אם אתם במרחק סביר מאזור אשדוד אתם מוזמנים לנסיעת ניסיון על הפריוס שלי כולל הסברים ומענה לשאלות.

ו shemlov הפוסט שכתבת הסיר לי סופית את החשש מרכישת הפריוס לאחר הקריאה שלו עשיתי שיפט ממזדה 3 והלכתי על הפריוס.

spring תודה על ההצעה - יפה מצידך. אפנה אליך בפרטי - אני מגיע מאזור דרום תל אביב, אני מאוד סקרן.

פורסם

מחזק בנוגע לתא המטען והמדיח שהעברתי בו בקלות. תא המטען לא קטן, הוא פשוט שטוח וגבוה מה שמאפשר הטענה נוחה מאוד בלי הצורך להרים חפצים מעל לסף כלשהו. בנוסף יש אורגנזייר מתחת לדיפון בעל נפח משמעותי.

בעניין הזריזות, כמו שאמרתי, הדור השלישי יכול להיות ראשון ברמזור בלי שום בעיה (0-100 סביב ה-10 שניות שזה תוצאה מכובדת למשפחטומית) והיא ממשיכה להיות יציבה מספיק גם במהירות של 150 קמ"ש. גם אני חוטא וסוחט את כל מה שיש למנוע לתת מידי פעם אבל בהזדמנויות נדירות לעומת מה שהייתי רגיל בעבר.

קצת קשה לי למצוא זמן פנוי בתקופה הזו אבל אני עובד באשדוד וגר בבת ים. אולי אפשר לארגן מפגש השוואה, יהיה מעניין. אני זוכר שהתלבטתי קשות בין דור 2 ל-3 ומתחתי תקציב של 70 ל-86 בסופו של דבר.

רכשתי דור 3 שעלה לכביש ב-12/2009 עם 64K ק"מ יד ראשונה פרטית מסוכנות טויוטה - מגיעה עם אחריות מלאה ולאחר בדיקות וישור קו. רק ידיים פרטיות ונקיות לחלוטין.

אם אני לא טועה המחירון היה 88 ולא הסכימו לרדת אגורה מ-86 אלף למרות שניסיתי לשחק על המכה הקטנה בדלת-כנף מאחור.

הראו לי את מחיר הקניה שלה שעמד על 84 ומשהו והבנתי שאין לי שום סיכוי לרדת כיוון שלא נשאר להם שום רווח והיו להם גם הוצאות על "החידוש" שלה במהלך ההכנות למכירה.

בכל אופן ממליץ בחום לקפוץ לסוכנות טויוטה ולנסות לבדוק רכבים שלהם מ-TRADE IN, הם קוראים לזה TOYOTA SELECT.

שלי הוחלפה כיוון שהבעלים הקודמים היה נכה ואלה כידוע מחליפים כל 5 שנים..

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם (נערך)

spring תודה רבה, כיף לשמוע :razz:

Shmelovאני מחפש להתקדם טכנולוגית, לחסוך, לסוע בנינוחות יחסית, אבל לא לוותר על הביצועים כשצריך לעיתים. מה דעתך/דעתכם?

אם זה מה שאתה מחפש אז לך על הפריוס, חד משמעית.

אני נוהג מידי פעם על אקורד 155 כ"ס והפריוס לא נחותה ממנה, להיפך, היא מרגישה יותר זמינה.

מדדתי בפריוס שלי עם Racelogic והיא עשתה 9.8 שניות ל-100 קמ"ש, זה בסדר גמור בשביל צריכת דלק של 22 ק"מ/ל'.

גם עם ה-GTI, אחרי כמה שפצורים עשתה 5.7 שניות ל-100 קמ"ש, ברוב הזמן נסעתי רגוע ולכן לא שינה לי המעבר לפריוס.

יותר מזה, חבר עם S3 משופרת (יורדת מ-4 שניות ל-100!), קנה החודש פריוס והתרגל כי רוב הזמן, הוא גם ככה נוסע רגוע.

כמו שאמרו פה, הפריוס מדרבנת אותך לנסוע חסכוני, כל פעם אתה מנסה לשבור שיאי חסכון בין התדלוקים.

כתוצאה מזה נוסעים רגוע רוב הזמן וכשצריך לעקוף או להספיק ירוק מהבהב ונותנים פול גז (די נדיר),

אתה מופתע לטובה מהכוח וכמה שהאוטו דוחף בנחישות. לדעתי יש לו מספיק כוח ומומנט.

האוטו מרגיע, אתה מבין שעדיין תגיע עם כולם באותו זמן גם בלי לזגזג כמו משוגע.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...