Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מקווה שתוכלו לעזור, יש לי 4 גושי עץ (קצוות של אדני רכבת) שאני רוצה לבנות מהם שולחן, הבעיה היא שהם ספוגים באיזשהו שמן (במקור היו באזור מפלג ומגרזים אותו כל יום), יש ריח נלווה לא נעים במיוחד, הגוון פחות מפריע לי.

ככה זה נראה:

uploadfromtaptalk1420540414653.jpg

יש רעיונות?

פורסם

אם אני לא טועה אדני רכבת ספוגים בחומרים רעילים על מנת למנוע ריקבון בתנאי חוץ קשים ועל כן לא מומלץ להשתמש בהם לרהיטי פנים ,

אני חושב שיש כאלה שלא ספוגים בחומרים רעילים וניתן להשתמש בהם .

פורסם

ברור שהעץ מעובד כנגד מזיקים (לכל הפחות) וגם די הגיוני שזה יהיה רעיל אם לאכול את זה, השאלה איך אפשר לנקות את העץ "ניקוי עמוק"?

פורסם

להוציא את השמן קשה מאוד, לא מאמין ששטיפה תעזור משמעותית.

אתה יכול לכסות את העץ בלכה מאט ואז לפחות לא יהיה ריח.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תשכח מעץ חשוף. יש לך פה ערימת רעלים,

ואני אחרון ההיסטריים.

קרצוף יסודי עם טינר/טרפנטין/אלכוהול

ולאחר מכן מספר רב של שכבות לכה לגימור, כפי שהציעו מעליי.

לכלוא באפוקסי זה יקר למדי ודורש התמודדות עם בועות.

לא בלתי אפשרי אבל בהחלט מסבך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לכלוא באפוקסי - זה ברדק לא קטן, צריך תבניות, יציקה בשלבים בשביל שהעץ יצוף, חימום וריטוט נגד בועות ובטח עוד המון בעיות שאני אתקל בהן בדרך.

הצלחתי לנסח חיפוש בגוגל היום והוא הפנה אותי (לשם שינוי) לפורום משקמי נשקים (לעומת ספנים חובבים) ולהם יש בעיות של עץ ספוג בשמן הרבה פעמים,

מציגים כמה שיטות, רובן טובות לאלמנטים בגודל של קת או מתפסים, אבל מדברים על שימוש ב Fuller's earth שזה סוג של חימר והוא בסיס כימי,

בגדול מדובר בבנטונייט אבל מבוסס סידן ולא נתרן (מה שמשתמשים בכלונסאות/סלארי) מישהו מכיר? יכול להשיג?

מדברים גם על מתיל-אתיל-קטון (שמה הסיכויים לקנות כזה בארץ?! עוד מולקולה אחת וזה חומר נפץ),

ואצטון.

הכיוונים לא נשמעים לי טוב.

פורסם

משתמשים בו בתעופה.

תשתמש במדלל רגיל (טרפנטין או ניטרו), ונקוט בכל אמצעי הזהירות הנדרשים (מקום מאוורר, רחוק ממקורות אש וניצוצות חשמליים, השתמש בכפפות ומסכה).

הבעיה שלך תהיה להוציא את החומר שנספג בסיבי העץ. להערכתי לא ניתן יהיה להוציא את כל החומר. אם יש לך גישה לתנור תעשייתי, אולי כדאי לחמם את בולי העץ בחום נמוך (לא יותר מ-100 מעלות) כדי להמיס את השמנים. אינני יודע באיזה חומר הוספג העץ ומה סכנת הרעילות שלו.

אל תעשה ניסויים בבית אם אינך מכיר את כללי העבודה ואין לך ציוד מתאים.

ראה את המצ"ב https://www.osh.org.il/uploadfiles/t_154_glue.pdf

הכלל הנהוג צריך להיות: אם יש ספק [לגבי בטיחות] - אין ספק.

פורסם

כנראה רק שבוע הבא אוכל לגלות איזה חומר הושם ע"ג העץ.

מתישהו גם אקבל את הפן התעשייתי שהזמנתי, אז זה כנראה יעזור לתהליך.

• תוכן חדש...