Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב משפחתי בתקציב עד 40K, החיפוש התנקז לשני הרכבים שבכותרת.

הדרישות הן:

1. אמינות - כמי שמחזיק כרגע באלמרה 99, אולי אחד הרכבים האמינים ביותר בכבישי ישראל, אז הסטנדרטים שלי לאמינות מאוד גבוהים וארצה עד כמה שניתן לשמור על הסטנדרט.

2. צריכת דלק - אני יודע שלא להיט במשפחתיות, אבל בכל זאת, עד כמה שניתן יחסית לאופציות.

3. נוחות בנסיעה והרגשה כללית בתור נהג וכל הנגזרות של זה, באלמרה הנוכחית שלי אתה ממש מרגיש שיושב על הריצפה והיא גם צפופה מבפנים, העיצוב הדי מכוער של הטידה לא מפריע לי.

מחיפוש קצר ביד 2 שמתי לב שניתן למצוא את הניסאן באותו תקציב בשנתונים יותר מתקדמים(2009 לעומת 2007-08 של המאזדות) וגם שמורות יותר מהמאזדות השחוטות ברובן(צעירים/ליסינג וכו'), לכן אני קצת יותר נוטה לכיוון הטידה.

שבת שלום ותודה רבה.

פורסם

לגביי נוחות וכו' - כדאי שתבצע נהיגת מבחן על שתיהן.

לגביי צריכת דלק - אתר KML. שתיהן לא להיט כמו שאמרת בעצמך.

לגביי אמינות - שתיהן נחשבות אמינות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמו שכבר אמרו, מבחינת נוחות עדיף שתעשה נסיעת מבחן על שתיהן. נוחות זה דבר אינדיבידואלי לרוב. רוב האנשים אומרים שהטידה נוחה יותר בגלל מתלים רכים יותר ומושבים רחבים יחסית, אך אני אישית מעדיף את המאזדה. המושבים תומכים יותר בגוף והיא לא רוכנת ומתנדנדת בפניות ובגלים כמו הטידה. היציבות בטידה סבירה מאוד, אבל בגלל מרכב צר וגבוה היא קצת רגישה לרוחות צד והדף משאיות במהירויות בין-עירוניות, המאזדה מעבירה הרבה מידע מטיב הסלילה לישבן והיא לא תמיד מרגישה רגועה, אך היא יציבה הרבה יותר ונחשבה לאחת המשפחתיות בעלות התנהגות הכביש הכי טובה ומהנה באותן שנים. בידוד הרעשים בשתיהן לא מצטיין. המנוע נוכח כמעט תמיד במאזדה ובטידה יש הרבה רעש מבתי הגלגלים ורעשי רוח.

צריכת הדלק עדיפה במעט בטידה, אך עדיין לא מדובר בהבדלים גדולים ושתיהן צורכות בערך כמו כל משפחתומטית 1.6 4 הילוכים.

האמינות טובה בשתיהן. אני כרגע עם ה-3 שלי כבר כארבע שנים והיא לא נכנסה למוסך פעם אחת מלבד טיפולים (שגם זה לא תמיד בזמן). הניסאן אמינה מאוד גם היא ועלויות האחזקה שלה (ביטוחים, טיפולים) נמוכות במעט ביחס למאזדה.

מבין שתיהן אני הייתי מעדיף את המאזדה. היא מרגישה רכב קצת "בשל" יותר, גם אם חסר בו מעט עידון. הטידה מבוססת על סופר מיני והיא תחלופה זולה (ומוצלחת) למשפחתית בגודל מלא. ה-3, היא כבר משפחתית בגודל מלא.

פורסם

יצא לי לנסוע בשני הרכבים, ולפני שאתה מתביית על שני הרכבים ממליץ לך בחום לגשת למגרש רכב ולעשות נסיעת מבחן על שני הרכבים, כי מבחינת נוחות והרגשה אישית שום פורום לא יעזור לך.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

נסעתי על שני הרכבים, טידה 2009 הייתה לי למשך חודש. בגדול הטידה מאוד מרווחת, בעיקר המושב האחורי. תא המטען בגרסאת 5 הדלתות מאוד גדול ובקיפול מושבים יש לך תא מטען ענק. מבחינת נהיגה אוטו משעמם מאוד ויש חור גדול בין הילוך 3 ל-4, שמורגש בעיקר בעליות בהן היא מרגישה חלשה יותר מהמאזדה. לדעתי יהיה לך קל למצוא טידה שמורה. הייתי הולך על מי מהן שיותר שמורה כתלות במה שתמצא ולא ננעל רק על אחת מהן מראש, צריכת הדלק של הטידה מעט יותר טובה מהמאזדה, בחיפה (ההררית) היא עושה בערך 9 קמ''ל.

פורסם

מבחינת נוחות של כניסה ויציאה לרכב הטידה לוקחת בגדול גם במרווח רגליים הכי גדול בקטגוריה לישובים מאחור.

לגבי אמינות מניסיון הטידה רכב אמין לחלוטין גם אחרי 140000 קמ.

• תוכן חדש...