Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למי שעושה נסיעות קצרות בעיר בעיקר עדיף הבנזין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 1.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היה לי את הדיזל הנ"ל בדסטר הקודם (עכשיו יש לי את הגירסא עם ה109 כ"ס).

אני מכור לדיזל.

חזק וחסכוני מאוד.

אם לפחות 30% מהנסיעות שלך מחוץ לעיר- לא הייתי מהסס ולוקח את הדיזל.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אגב דיזל-בנזין

מבחינת שוק המשומשות, אני מניח שרכב דיזל שמור עם קילומטראז' לא גבוה (מה שאמור להיות אצל לא מעט אנשים עם הרכב הנל) ייחטף ביד2 לעומת הבנזין שיהיה יותר זמין.

השאלה איך התמחור יהיה, מבחינת איבוד ערך, מה מאבד יותר מהערך שלו (מחירוני לוי יצחק לדוג' ומה שקורה בפועל עם רכבי דיזל פרטיים - לא רכבי שטח)?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יחטף, אבל טוענים שזה מגביר משמעותית את הבלאי של איזו מערכת PDF משהו שיקר לתקן.

פורסם

אתה מתכוון לDPF מסנן חלקיקים ברכבים עם מנוע דיזל.

איזה סיבה יש לו לבלאי אם לא מתכוונים לטחון אותו כמו רכב שטח או מונית?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין לי מושג. הטענה היא שנסיעות עירוניות קצרות מקצרות את החיים שלו באופן משמעותי, ונדמה לי שכתבו על זה פה באתר פעם.

לי אישית אין ידע וניסיון בנושא, רק אומר שטוענים כך.

פורסם

מאחר ומדובר ברכבים ידניים, אז גם לעיר הדיזל יגלה עדיפות מכרעת בזכות גמישות המנוע, תקע את הידית בהילוך שלישי וסע מזחילה ועד למהירות שיוט מבלי להעביר הילוך.

טוענים שזה מגביר משמעותית את הבלאי של איזו מערכת PDF משהו שיקר לתקן.

אין לי מושג. הטענה היא שנסיעות עירוניות קצרות מקצרות את החיים שלו באופן משמעותי, ונדמה לי שכתבו על זה פה באתר פעם.

לי אישית אין ידע וניסיון בנושא, רק אומר שטוענים כך.

טוענים גם שאמא של פרס ערביה.

להבא, נא לכתוב דברים שיודעים ולא לקבוע עובדות על בסיס משהוא ש"אין לך ידע ו/או נסיון אבל נדמה לך שיש שטוענים ש..."

מה שאתה כתבת זה רב סרן שמועתי במלוא הדרו!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מצאתי את http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=565602השרשור בו טוענים את כל השמועות. אתה מוזמן לשתף אותנו בידע המקצועי שלך שמפריך את הטענות הללו. אכן שמועות זה לא דבר טוב וצריך להגיע לאמת. לכן העלתי את הטענה הזאת כאן כדי לברר כמה היא נכונה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

אמרו הרבה אבל תכלס לא,האם שווה להוסיף הפרש בכסף ואם הפרש בכסף הוא בסדר בין רכב 0.9 טורבו בנזין( 71,916ש"ח )לבין 1.5 טורבו דיזל ( 77,416ש"ח) - רוב הנסיעות בתוך העיר (היחס 90%/10% ).

והאם יהיה קל למכור את הרכב(דיזל) לאחר 3 שנים ?

עריכה אחרונה על ידי alechko01
פורסם

רכב דיזל יותר קל למכור כי ההיצע שלו בשוק קטן הרבה יותר ממתחריו לוגמי הבנזין.

שילוב של מנוע חזק וחסכוני במחיר שטופל ע"י השמאי הלאומי מר לוי יצחק שליט"א הוא מתכון לסחירו מצויינת.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תכלס, מאז שהטורבו הפך כ"כ פופולארי ברכבים "רגילים" (פעם זה היה רק ברכבים ספורטיביים), אין שום הבדל בין אחזקת רכב טורבו דיזל לטורבו בנזין.

יותר מכך, בנקודת זמן שאנו נמצאים בה היום, טורבו דיזל כבר רץ בשוק ההמוני והעממי כ 15 שנה, טורבו בנזין רק כמה שנים.

מה שאומר שיש הרבה יותר ניסיון עם טורבו דיזלים, לדוגמא יודעים לשפץ משאבות ומזרקים, יש הרבה יותר חלקי חילוף תחליפיים, יש ניסיון במוסכים.

כלומר בשנים הקרובות אחזקה של טורבו דיזל כנראה תהיה זולה יותר לאורך זמן לעומת טורבו בנזין, עד שהענף ידביק את הפער.

וזה בלי לדבר על צריכת דלק טובה יותר ב 25-30%.

פורסם

מצד שני, למי שלא נוסע הרבה ו\או בעיקר נסיעות קצרות - לדיזל יש רכיבים (כמו הDPF שהוזכר מקודם) שעלולים להתבלות מוקדם מהצפוי.

אגב בדיזל יש רצועת תזמון לעומת שרשרת תזמון בבנזין, לא?

מה מבחינת ביטוחים\רישוי? אותו הדבר בדיוק?

בנוגע לשוק המשומשות של מר לוי יצחק, אם אני לא טועה דווקא שמעתי בזמנו מדבריו ששוק הדיזל מאבד יותר ערך מאשר הבנזין (לפחות אצלו), אף על פי שלרוב אלה מכוניות שטחנו להם את הצורה ו\או מוניות ועל זה הוא מתבסס.

באירופה, הידועה כ'אימפריית הדיזל' (סתם הקצנתי, אבל זה לא רחוק מזה) מתחילים בשנים האחרונות לחשוש לקנות רכבי דיזל, התחילו שמועות מכיוון האיחוד האירופי על צמצום רכבי הדיזל על הכביש, לא זוכר בדיוק על מה כי לא התעמקתי, אבל קראתי כמה תגובות של אנשים מהאיחוד שדי חוששים מהנושא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בפלואנס דיזל זו רצועת טיימינג ולא שרשרת, כלומר גם בדאצ'יות.

דיזל עם ק"מ נמוך באמת יחטף כי אנשים מתחילים להבין מה המעלות של הדיזל לעומת בנזין.

הסימן שאלה היחיד הוא בנוגע לDPF, כמה משמעותית הבלייה שלו ב90% נסיעות עירוניות.

פורסם
בפלואנס דיזל זו רצועת טיימינג ולא שרשרת, כלומר גם בדאצ'יות.

דיזל עם ק"מ נמוך באמת יחטף כי אנשים מתחילים להבין מה המעלות של הדיזל לעומת בנזין.

הסימן שאלה היחיד הוא בנוגע לDPF, כמה משמעותית הבלייה שלו ב90% נסיעות עירוניות.

האם דאציה באה עם DPF ?

לאחר כמה זמן הוא נסתם וכמה יעלה להחליף אותו ?

האם ניתן לפרק אותו ולא להרכיב בכלל ?

פורסם

זה לא דאצ'יה, זה כל רכב עם מנוע דיזל\טורבו דיזל

בעיקרון הוא לא אמור להיסתם, אבל עד כמה שאני מבין נסיעות קצרות וקילומטרז' נמוך לא כל כך מטיבות איתו.

אפשר לפרק, אבל אז הרכב יזהם מאוד את הסביבה וגם אי אפשר לעבור טסט בלעדיו.

• תוכן חדש...