Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

בבדיקה שגרתית התברר ששמן מנוע מתחיל להיעלם ופתאום חסר משהו כמו חצי קילו עד קילו של שמן מנוע לפי המדיד.

בבדיקה מתחת לרכב יש שלולית של שמן, וגם בחניה פרטית שחניתי אתמול בעל הבית שאל אותי מה זה השמן לאחר שזזתי משם.

ניסיתי לצלם כמה שאפשר, לא רציתי להעלות את הרכב על הג'ק ולזחול מתחת מחשש שיפול עליי. זה נראה כמו נזילה מאזור אגן שמן, אני טועה? אולי מהבורג מילוי? קשה לראות. מצד שני אני לא רואה את הפילטר.

מאוד לא אופייני להיעלמות של שמן מנוע ברכב הזה, ליתר דיוק מעולם לא הוספתי טיפה. הרכב 6 שנים על הכביש ונסע 73K, מאז הטיפול האחרון הרכב עשה 14,200 ק"מ. ולא עליתי על מדרכות והרכב לא חטף שום מכה.

בקיצור מאיפה זה נוזל? לא נדלקה הנורה הצהובה עדיין ואין לי שמן מנוע, הבנתי שאני צריך 5W40? זה מסוכן להמשיך לנסוע ככה? כלומר זה יימשך בנזילה איטית או שעלול להתפרץ במכה (אם הבורג מילוי ישתחרר פתאום)?

מצ"ב תמונות, תודה.

תמונה1 001.jpg

תמונה1 002.jpg

תמונה1 005.jpg

פורסם

תבדוק את הדברים הבאים (אין ברירה צריך לזחול מתחת לרכב). אתה יכול לעלות על מדרכה עם גלגל אחד ואז לנסות לבדוק אם הנזילה מבורג ריקון שמן מנוע.

1. פתח מילוי שמן מנוע סגור.

2. אולי הגומייה של מדיד השמן קרועה או נעלמה וכתוצאה מכך שמן השפריץ דרך המדיד.

3. בדוק האם קיימת רטיבות מסביב למסנן השמן.

4. בדוק האם קיימת נזילה סביב מכסה שרשרת הטיימניג.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

כן, אני מטפל אצל רון ויש לי טיפול עוד 700 ק"מ (לפי הלוח שעונים) או חודש וחצי (המוקדם מבניהם), אבל איך אני אסע ככה עד ת"א? מה אם הבורג יעוף החוצה בבור הראשון על כביש החוף?

בטיפול שעבר עשו שם הברגה חדשה ואפילו הבורג עצמו חדש, מאוד לא סביר שהבורג ישתחרר מעצמו ועוד אחרי 14,200 ק"מ (מילא אחרי 1000 ק"מ).

איזה מפתח אני צריך בשביל לחזק אותו אם אני נכנס מתחת לרכב?

מרק,

פתח שמן מנוע סגור כמובן ואין סימנים לקפיצת שמן דרך המדיד, זה הדבר הראשון שבדקתי. ליתר דיוק אין סימנים לשמן מתחת למכסה המנוע אלא רק מתחת לרכב.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

אם הבורג סטנדרטי אז אתה צריך מפתח רינג או בוקסה במידה של 19 מילימטר. אין לך בוקסה או רינג נסה עם מפתח שוודי.

אם עשו לך הברגה חדשה במידה גדולה יותר אז ייתכן שהרכיבו בורג חדש במידה מתאימה.

למה עשו לך הברזה חדשה ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

כי בשנת 2012 שהרכב היה בטיפול שגרתי במוסך מורשה של צ'מפיון בחיפה הם לכאורה דפקו שם את ההברגה, וכדי שהבורג לא ייפול הם שמו שייבה עבה בראש הבורג והכניסו אותו בכוח, ובקיצור עשו קומבינה.

בטיפול בספטמבר 2013 החליפו את הבורג וסידרו את ההברגה. ראיתי בעיניים את הבורג הגמור הקודם לאחר שפורק מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

אני מסכים עם מרק. קומבינה כזאת בבורג הריקון אכן יכולה להוביל לנזילה המתוארת. ליתר בטחון, תעלה עם צד אחד של הרכב על מדרכה, אבטח אותו היטב (בלם יד+הילוך חניה) וזחל מתחתיו כדי לאמת את מקור הנזילה. אם זה אכן הבורג, נסה בזהירות לסגור אותו, הוסף את כמות השמן החסרה וסע ללא דיחוי נוסף למוסך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה לכולם על התשובות וגם בפרטי, אטפל בזה מחר אחרי העבודה ובכל מקרה דבר ראשון אקנה שמן מנוע ואשלים במקום זה שנזל.

פורסם

התשובה לדעתי פשוטה , כל עוד לא מצאת את המקור לנזילה ותיקנת אותו, אל תיסע עם הרכב בכלל, באותה מידה שאיבדת ליטר תוכל לאבד גם את כל שאר השמן ואכלת אותה.

מה גם שאני לא יודע כמה יש לך סה"כ במנוע אבל לנסוע עם 2 ליטר שמן במנוע שצריך 3 למשל זה רעיון רע לדעתי, אפילו אם זה 25 דקות נסיעה לקנות שמן וחזרה. אבל שוב אל תתעלם ממה שאמרתי קודם.

פורסם

תנצל את הביטוח גרירות.

המנוע צעיר, חבל לסכן אותו.

במידה ומוסך עושה נזק שכזה בבורג ריקון, אפשר לדרוש ממנו שיחליף קרטר קומפלט?

• תוכן חדש...