Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

השבוע אני רוצה לעשות פוליש למכסה מנוע של הרכב שלי ולשים אופטיסיל להגנה זמנית.

בסופ"ש הבא אני רוצה לשים על הכול (כולל המכסה מנוע) וקס קולונייט 845 (אחרי שטיפה עם סבון מרוכז והכול, בלי פלסטלינה- אולי רק בפגוש הקדמי)

הוקס עצמו מחזיק לי באזור ה-5 חודשים, אבל אני לא בטוח שבעוד 5 חדושים יהייה לי זמן לעשות את כל הפרוצדורה מחדש אז אני מתכנן לשים אחרי כל שטיפה (בערך פעם בחודש) את האופטיסיל על תקן QD להברקה. עוד כמה חודשים אני מקווה שתהיה לי הזדמנות לקפוץ לאוטוסטור ולקחת את הQD של סונקס

לעניין:

האופטיסיל יחזיק מעמד מעל לקולונייט בלי לפגוע בו? אני מכיר שיש בחומרים האלה כל מיני ממיסים ואני לא רוצה להוריד את הקולנייט.

אני משתמש בשמפו Citrus wash and gloss שמכיל חומר הברקה. כמה לפי דעתכם זה יפריע לאופטיסיל?

מזכיר שמבחינתי הוא לא צריך לעמוד בשטיפות- רק באחת.

בין לבין אני מעביר על הגג והמכסה מנוע מטלית עם ONR (פעם בשבוע בערך, תלוי במצב של המשטחים- אם יותר מידי מלוכלך אז עוזב כמו שזה עד השטיפה)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

בזמן שחיכיתי לתשובה נברתי בפורומים הלועזיים והגעתי לציטוט של נציג אופטימום שאומר שבגלל שבחומר יש הרבה ממיסים הוא ממיס את הוקס, מדפז מתחתיו לצבע ואז הוקס שוקע בחזרה. נראה לי קצת לא הגיוני בגלל שמורחים את האופטיסיל די באגרסיביות (צריך למרוח עם פד ספוג). אולי אני אנסה את זה בכול זאת מתישהו

פורסם

שלום רב,תשובות באדום ואחר"כ הערות.

שלום לכולם.

השבוע אני רוצה לעשות פוליש למכסה מנוע של הרכב שלי ולשים אופטיסיל להגנה זמנית.אופטי סיל להגנה של עד 5 חודשים,זמנית זה נתון יחסי.

בסופ"ש הבא אני רוצה לשים על הכול (כולל המכסה מנוע) וקס קולונייט 845 (אחרי שטיפה עם סבון מרוכז והכול, בלי פלסטלינה- אולי רק בפגוש הקדמי)הכל זה כל הרכב,פשוטו כמשמעו. כאשר תבצע שטיפה עם סבון מרוכז יש חשש לפגיעה באוטם צבע.

הוקס עצמו מחזיק לי באזור ה-5 חודשים, אבל אני לא בטוח שבעוד 5 חדושים יהייה לי זמן לעשות את כל הפרוצדורה מחדש אז אני מתכנן לשים אחרי כל שטיפה (בערך פעם בחודש) את האופטיסיל על תקן QD להברקה. עוד כמה חודשים אני מקווה שתהיה לי הזדמנות לקפוץ לאוטוסטור ולקחת את הQD של סונקס אופטי סיל הוא אוטם צבע,לא QD.

לעניין:

האופטיסיל יחזיק מעמד מעל לקולונייט בלי לפגוע בו? אני מכיר שיש בחומרים האלה כל מיני ממיסים ואני לא רוצה להוריד את הקולנייט.

אני משתמש בשמפו Citrus wash and gloss שמכיל חומר הברקה. כמה לפי דעתכם זה יפריע לאופטיסיל?

מזכיר שמבחינתי הוא לא צריך לעמוד בשטיפות- רק באחת.שמפו מעט חזק,הוא יפגע מעט בהגנות על הרכב.

בין לבין אני מעביר על הגג והמכסה מנוע מטלית עם ONR (פעם בשבוע בערך, תלוי במצב של המשטחים- אם יותר מידי מלוכלך אז עוזב כמו שזה עד השטיפה)

מקווה שהבנת את ההערות שלי. או שאתה רוצה להכין את השטח לאוטם שזה האופטי סיל, או שאתה רוצה להשתמש בתכשיר של סונקס ואת העמידות שלו על האופטי סיל אני לא יודע.

לפי דעתי אתה צריך קצת סדר בין הדברים: (נדלג רגע על התרסיס QD של סונקס)

תכין את הרכב לאוטם,כולל:שטיפה יסודית,פלסטלינה וכ'ו.

בצע אוטם צבע בצורה יסודית, טיפ שלי בצע שתי יישומים בהפרש של שעה-שעה וחצי.

אחרי שבוע שטוף את הרכב עם ONR ויישם ווקס.

חשוב לשטוף את הרכב בחומרים עדינים כדי לא לפגוע באטימה אשר עמלנו עליה רבות.

אם יש משהו לא ברור,תרגיש חופשי לשאול.

בהצלחה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

לא פעם שהוא החזיק אצלי עד 5 חודשים.

הקסם הוא הכנה טובה לפני היישום.

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

מזה דברים עדינים? השמפו הרגיל (גולד קלס) לא טוב, או שהוא נקרא עדין?

פורסם

גולד קלאס בדילול כמו שהיצרן כותב. שלא יהיה מרוכז מידי.

פורסם

לא להכנס ללחץ. ממליץ על שימוש בONR כשמפו לרכב,יתרונות רבים וכמובן חומר שלא תוקף את האוטם צבע או הווקס. ממליץ על הONR הירוק המכיל ווקס.

פורסם

כן,להשתמש בONR כשמפו לרכב.

אתה יכול פעם ב.. להשתמש בשמפו גולד קלאס.

אני משתמש בONR על בסיס שבועי,ופעם בחודש שוטף עם שמפו מסורתי.

פורסם
שלום רב,תשובות באדום ואחר"כ הערות.

מקווה שהבנת את ההערות שלי. או שאתה רוצה להכין את השטח לאוטם שזה האופטי סיל, או שאתה רוצה להשתמש בתכשיר של סונקס ואת העמידות שלו על האופטי סיל אני לא יודע.

לפי דעתי אתה צריך קצת סדר בין הדברים: (נדלג רגע על התרסיס QD של סונקס)

תכין את הרכב לאוטם,כולל:שטיפה יסודית,פלסטלינה וכ'ו.

בצע אוטם צבע בצורה יסודית, טיפ שלי בצע שתי יישומים בהפרש של שעה-שעה וחצי.

אחרי שבוע שטוף את הרכב עם ONR ויישם ווקס.

אם יש משהו לא ברור,תרגיש חופשי לשאול.

בהצלחה.

וואו כל כך לא הבנת את ההודעה שלי... ההסבר:

זמנית - אני מתכוון לשטוף בסופ"ש את הכול ולשים הגנה חדשה. לא מעניין אותי 3 חודשים או 5

בשטיפה אני רוצה לפגוע באוטם וגם בשאריות הוקס וגם בכל דבר אחר שהוא לא צבע.

יודע שOS זה אוטם ולא QD. נותן תוצאה דומה (ברק) ויש לי הרבה ממנו אז אני חושב להשתמש בו כמו בQD אחרי שטיפה.

עד כאן לא היו לי שאלות.

אני יודע שהCITRUS זה שמפו חזק (בגלל זה קניתי אותו), בגלל זה בד"כ אני משתמש בו לפי הגדרות היצרן. השאלה שלי היא לגבי חומר ההברקה שהוא מכיל - האים החומר הזה מפריע לחיבור של האופטיסיל לצבע או לא?

כדי להמנע מהשאלה הזו עוברים על הכול עם IPA לפני יישום ההגנה. פה אני לא רוצה לעבור עם IPA כדי לא לפגוע בשכבת ההגנה שקיימת אלא רק לחזק אותה עם שכבה נוספת של OS. (למרות שIPA לא מזיז לקולונייט 845 לא רוצה את הסיכון)

לגבי השמפואים - אני שוטף בערך פעם בחודש את הרכב ויש הרבה לכלוך. ONR לא מתאים כשמפו "ראשי" ולא מתקרב ליכולת פירוק הלכלוך של הCitrus wash and gloss. לפעמים אם יש לי חשק והרכב צבר קצת אבק אני עובר עליו עם תרסיס של ONR @ QD ומטלית, אבל זה לא מוריד לי חיות מתות או ח^א של ציפורים כמו הW&G

פורסם

הבנתי,טעות.

לא היה ברור לי ממש מה שכתבת.

• תוכן חדש...