Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עניין צריכת הדלק זאת גלולה שאני באמת בולע ככה באופן רגיל יחסית, שכן רוב הנסיעות יהיו מחוץ לעיר ובודדות מהן פה ושם בעיר אני מניח לכן... זה עוד איכשהו לא נורא. אחריי הכל גם הניסאן אלמרה שיש לנו מ 2004 עושה בעיר וממוצע של 9-10 ומחוץ לעיר בערך כ 13-14 במקרה הטוב ככה שמבחינת הרכב שמקבלים, זה בהחלט לא כזה נורא יחסית. אולי בעתיד כשתהיה לי משפחה אשקול רכב חסכוני מאוד עם כל מה שיגיע בעוד 5-7 שנים.

לגבי המזגן, זאת בהחלט נקודה חשובה גם כן, אני אדם שאוהב מזגן אבל מודע לעניין שהרכב גדול מאוד ( מאוד ) למרות פתחי האוורור מאחור שתורמים גם כן והפתחים הגדולים הומפוח הגדול, אני מבין שלוקח זמן מה לקרר.

באופן אישי, בדגם של 2008 המזגן היה בהחלט לטעמי ולא הראה סימני בעיות או מצוקה לטעמנו ( כולל גם נסיעות לים המלח/אילת וכו' ).

היו מספר בעיות וקראתי ושמעתי על בעיות מזגן בדגמים קודמים כגון 2008 וכו' ( למרות שאצלנו לא זיהיתי בעיה כלשהי אז ב 08 ) האם ל 2011 ישנה בעיה כלשהי או דומה? אני מניח שלאחר יותר מ 3 שנים ותלונות ממדינות חמות עשו את שלהן לגבי המזגן, לא?

אבל את זה כמובן שארצה לבדוק למשל באמצע היום כשאגיע לראות רכבים, אתניע או אצא לנסיעת מבחן במדיה וזה פרטי או ליסינג. ( אבקש מהפרטיים לא להניע ולא לקרר מראש ).

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה בטוח שיש כ"כ הרבה טיטניום?! על הכביש זה לא נראה ככה.

בכל מקרה כמו שאתה יודע (ככה הבנתי) ההבדל בין הטרנד לטיטניום הוא גם במנוע וגם באיבזור, לדעתי הרשימת איבזור באתר של פורד תענה לך על זה כי אני לא חושב שמשהו השתנה בהרבה מאז 2011.

בכל מקרה יש לי רכב עם המנוע הזה (240) והתיבה הזו (שד"א שונה מהתיבה בפוקוס והיא לא סובלת מהבעיות שמופיעות בפוקוס) ואני מאוד מרוצה ממנו.

אצלי רוב הנסיעות בין עירוניות אז הצריכת דלק יחסית סבירה (מה גם שהרכב שלי יותר כבד מהמונדי) ואפילו מאוד מפתיעה לפעמים לטובה.

פורסם (נערך)

היי ותודה על התגובה.

לגבי הטיטניום, בשנת 2011 כידוע לי הובאו לארץ רק דגמי טיטיום עם המנוע הבכיר של ה 240 כ"ס ובאבזור המקסימלי. לא יודע מתי בדיוק בשנת 2011 התחילו להביא את הגרסאות הרגילות גם כן אבל רוב שנת 2011 הייתה של מכירות טיטניום. כמה קנו בדיוק? אין לי את הסטטיסטיקה אבל ניתן לשער שכמה אלפים בלבד שכן מחיר הרכב אז שהיה בין 180-184 אלף שקלים לא יועד בדיוק לקהל הרחב וגם סוג הרכב הוא לא בדיוק משפחתית ממוצעת.

ככה שסביר להניח שיש כמה מאות לפחות עד אלפים בודדים אם בכלל.

ברור וכמובן שלקראת סוף 2011 או מתי שהחלו להביא את הדגמים הרגילים, רובם גם הגיעו לליסינג וכו', שהרי הרוב קיבלו את הדגמים הרגילים במחירים של 161,000 ללקוח הרגיל או לליסינג שמשם עברו ל "מנהלים" וכו'.

לכן זה אולי נראה ככה באופן טבעי.

מדוע אני מעוניין בטיטניום? פשוט... ההבדל במחיר ביד 2 יחסית זניח. למה לא לקבל רכב עם אבזור שופע מאוד ( אבל מאוד ) יחסית לדגם המקביל הזול יותר. לאחר 3-4 שנים המחיר צונח קרוב ל 60% מהמחיר המקורי לכן אם ביד 2 ההבדל יהיה 10,000 שקלים או פחות, שווה עבורי כל שקל שכן אותו אדם שילם על כך כמעט 25,000 באותה תקופה על האבזור הנוסף והניהול מנוע.

ככל הידוע לי המנוע בסה"כ שונה מבחינת ניהול המנוע, משהו שבמידה ואקנה נגיד ואתפשר על 203 כ"ס ( הדגם הרגיל ) ניתן לשנות את זה אבל זה לא הקטע, הקטע זה האבזור, מושבי העור וכו', זה מה שמושך אותי מאוד.

ניתן לזהות דגמי טיטניום יחסית בזכות הסגסוגת הקלה ( ג'אנטים ) של מידות 18-19 אינצ שאמורה להיות על הרכב + סאן רוף ובהצצה לבפנים, מושבים העור וההתנעה בלחיצת כפתור.

לגבי צריכת הדלק, כתבת יפה אבל אפשר לקבל מספרים? אפשר לדעת כמה אתה נוסע מחוץ לעיר? כאשר אתה מתדלק, כמה אתה צורך מחוץ לעיר? או משולב או בכלל עקבת מספר חודשים אחר צריכת הדלק או שיש לך נתונים? זה מה שחשוב לי. אני יודע שהיא תאורטית יכולה מן הסתם לעשות גם 14-15 ק"מ מחוץ לעיר בכיף בשיוט מאוד רגוע אבל אני זקוק למספרים, את הנתונים הטכניים אני יודע.

ברור שאני יכול למצוא נתונים מחו"ל אבל תמיד לדעת ולשמוע מהאנשים זה טוב.

לגבי המזגן, תוכל לציין למשל האם לדעתך הוא מספיק לארץ שלנו? לאחר עמידה ממושכת בשמש? מאיזה שנה הרכב שלך?

לגבי תקלות? טיפולים? מחירים? זה מה שחשוב לדעת גם כן האם נתקלת במשהו. זה מה שחשוב לי בשרשור הזה.

אשמח אם תפרט קצת יותר מעבר לתאוריה שאותה אני יודע אבל שמחתי לקבל את תגובתך כמובן ואשמח להיות מופתע במספרים ולא בתאוריה מבחינת צריכת הדלק ;)

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם (נערך)

אני יודע לזהות טיטניום (להקל עלייך, הגריל הקדמי עם מסגרת כרום, וDRL שלא קיימים בטרנד), אגב, הג'אנטים 18.

אני עדיין חושב שיש גם לא מעט טרנד (הדגם הפחות מאובזר עם מנוע ה203 כ"ס וכן אני יודע שההבדל הוא בניהול מנוע), דחפו המון מהם לליסינג.

לא זוכר נתונים מדוייקים כרגע, צריך לבדוק עם הרישומים באוטו.

(בנסיעה אחת הצלחתי להשיג בערך 14 ק"מ לליטר בחישוב גס מאוד במהירות חוקית+ )

המזגן מספק אותי, למרות שהרכב יותר גדול, החלונות יותר גדולים (אבל רובם גם כהים), אני באחד האיזורים היותר חמים בארץ ואני מרוצה ממנו, למרות שיש כאלה שמתלוננים עליו.

אבל אצלי המדחס שונה אאל"ט.

(הרכב חדש, 2014)

עריכה אחרונה על ידי shahaf shoshany
פורסם (נערך)

מידת הצמיג 215/50/17 להבדיל מהדגם שקדם לו שהיה עם מידות 235/45/17.

המזגן לדעתי בסדר ואני אוהב קור....

אני לא מאמין שנמכרו כמה אלפים כאלו,כמה מאות יותר הגיוני.

בכל מקרה אם נסעת בדגם לפני מתיחת הפנים אז אתה מכיר את החיסרון העיקרי של המונדאו:רכב גדול ומסורבל לחנייה.

ההפרש במחירון בין הגרסה הרגילה לטיטניום במחיר אינו גדול כמו במציאות,במציאות חברות הליסינג מנסות להיפטר מהדגם הרגיל במחירי סוף עונה.

גם הגירסה הרגילה עם 203 כ"ס זריזה מאוד אבל לדעתי שווה להוסיף קצת בשביל כיסאות עור ועוד פינוקים.

עריכה אחרונה על ידי ניצן א
פורסם

מסכים שגרסת הטיטניום שווה מאמץ. התחושה הכללית גם שלא לוחצים פשוט שווה את זה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ללא ספק התחושה מדהימה במיוחד שתוספת המחיר ביד 2 ( הכוונה במכירת הרכב ) היא זניחה לגמריי , באופן יחסי.

הקובץ המצורף של המפרט לא עובד/לא תקין מה שהעלת זה המפרט האישי שלך או המפרט של פורד מהאתר שלהם? ( ראיתי שם את הקטלוגים ואת המפרטים הטכניים אני עוקב מזה כמה שנים ).

באמת שמתי לב ששינו את מידת הצמיג מהמידה המטורפת יחסית שהיית אז ( זכור לי אפילו 245 ) ל 215, הרי המטרה במידה גדולה יותר היא לפזר עומס וכו', לא? או שניסו להפחית ברעש הצמיגים מהכביש, ייתכן מאוד. בכל אופן זה יהיה לטובתנו קצת שכן הצמיגים אמורים להיות זולים ( גם ככה אני מתכנן להחליף את כל ארבעתם ).

ניצן, תוכל לספר לי אולי על נתונים של צריכת הדלק אצלך? אני אשמח לדעת.

כמו כן, האם אתה מזהה משהו חריג לאחר זמן מה, או משוה שהתקלקל/לא תקין שלמשל אני בתור קונה יכול לקבל טיפ לבדוק?

תודה לכל החבר'ה על התגובות זה עוזר מאוד. הרכישה תתבצע בקרוב מאוד כך שהשרשור הזה רלוונטי לגמריי.

( סימנתי את כל הרכבים הפוטנציאליים שמצאתי באינטרנט באתרים השונים, יש להתחיל ליצור קשר עם בעליהם + לאחר שזה לא יצליח אם ולא, יישארו המגרשים ).

פורסם

הדגם שהיה לי היה לפני מתיחת הפנים,אבל נסעתי קצת גם על 2012.

215/50/17 זו מידת הצמיגים מאז מתיחת הפנים,אפשר להחליף גם בדגם הקודם את המידה המופרזת 235/45/17 שהם אוברקיל לרכב,אני החלפתי.

מבחינת אמינות- מהתעניינות עם בעל מוסך מורשה שאני סומך עליו אין בעיות גם בדגם החדש.

פורסם

כרגע לפי הקטלוג ולפי האנשים שרכשו בפועל, המונדאו חזרה לנעול 215/50 אבל לא כל כך ברור איזה גאנט אפשר לקבל אם מבקשים שהרי המונדאו מגיע עם מקסימום מידה של עד 19 אינצ' ועד 235/245 בחו"ל. מה שאומר שככל הנראה ניתן להחליף ללא כל בעיה לרכב לגאנט 19 ( להזמין מחו"ל ) ולנעול מידה הרבה יותר רחבה למי שמעוניין שכן בחו"ל המצב שונה וזה אותו רכב.

פורסם

מה שיש בחו"ל זה לא משנה, משנה מה מאושר לדגם הזה בארץ.

לדעתי אתה מוגבל ל16,17,18.

יכול להיות שאפשר לאשר לו את ה235/45/18 של האס מקס טיטניום (הג'אנטים זהים באופסט ובמרווח ברגים).

גם שלי מגיע בחו"ל עם 19 ואפילו 20.

פורסם

למיטב ידיעתי, יצאו גרסאות טיטניום לליסינג, אבל עם צמיגי 17.

הטיטניום המקורי מגיע עם 235/18

פורסם (נערך)

המונדאו לא נמכרה בארץ עם גנט 18.

בדגם עם המנוע 2.3 הצמיג 235/45/17

בדגם עם האקובוסט 215/50/17

לאס מקס מידה שונה למרות שהרכב זהה מכנית: 235/45/18 או 225/50/17 בהתאם לגרסה.

המידע באדיבות המחלקה הטכנית של היבואן,ברכב שהיה לי החלפתי את הצמיגים המקוריים 235/45/17 למידה הצנוע יותר 215/50/17,קיבלתי אישור מהיבואן לצעד החריג הזה ובמכון הרישוי היו בהלם כי לא נתקלו עדיין במישהו שמחליף ממידה למידה קטנה יותר.....

עריכה אחרונה על ידי ניצן א
פורסם

עניין הצמיג הרחב יותר הוא בקטע של חלוקת עומס, עמידה בעומסים וכו', ממש לא לגבי אחיזה מה שהרוב נוטים לחשוב לפעמים.

במידה ורכשת צמיגים איכותיים של 215, האחיזה תהיה מעולה, ההבדלים זניחים סביר להניח.

האם יש מישהו שיכול לשפוך אור לגבי מה באמת המידה תתן לי בפועל, הן מבחינת חלוקת העומס או עמידת והן מבחינת שאר הדברים?

כמובן שמידה רחבה יותר תגרום לעליה בצריכת הדלק ורעש צמיגים מוגבר ( למרות שזאת מונדאו ורצפת הרכב מבודדת היטב ) .

• תוכן חדש...