Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נוהג כיום על סקודה אוקטביה שנתי 2013 (הצורה הישנה) אמבינט 1.2 TSI DSG)

אנחנו זוג + תינוק ופעם בשבוע אנחנו נוסעים באוטו 4 מבוגרים + תינוק זגורם לצפיפות נוראית במושב האחורי.

אני אהבתי מאוד את הצורה החדשה של האוקטביה וחוץ מזה שמעתי שהיא עוד יותר מרוווחת מהאוקטביה הקודמת.

השאלה שלי היא האם שווה להחליף את האוקטביה שלי שעולה כיום 110000 ש"ח לאוקטביה חדשה שתעלה 130000, או ב-125000 ש"ח לקחת סופרב שנתיים על הכביש?

תודה,

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם (נערך)

אתה כל כך מרוצה מהאוקטביה שלך שאתה לא שוקל רכבים אחרים באותו מחיר?

(ואם אכן אתה מאוד מרוצה מסקודה אתה יכול להסביר למה? אני פשוט באותה התלבטות האם ללכת על מאזדה 3 חדשה או על סופרב כמוך)

עריכה אחרונה על ידי בוני03
פורסם

מזדה 3 מול סופרב זו כמובן שאלה לא ברורה.

לגבי האוקטביה - הבטיחו לך טרייד במחיר הזה? כי לא בטוח שתצליח למכרה במחיר כזה בשוק החופשי...

הסופרב מאוד מרווחת וזריזה. אבל DSG7... לא יודע.

מה עם רנו פלואנס? קורולה? (או במשומשות: טויוטה אוונסיס?)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מזדה 3 מול סופרב זו כמובן שאלה לא ברורה.

לגבי האוקטביה - הבטיחו לך טרייד במחיר הזה? כי לא בטוח שתצליח למכרה במחיר כזה בשוק החופשי...

הסופרב מאוד מרווחת וזריזה. אבל DSG7... לא יודע.

מה עם רנו פלואנס? קורולה? (או במשומשות: טויוטה אוונסיס?)

 

מה לא ברור מאזדה 3 חדשה 2.0 ב142 K או סופרב ששנתיים על הכביש באותו מחיר או קצת פחות (זה בדיוק אותו שאלה של אוטביה חדשה מול סופרב ישנה)

פורסם

המאזדה 3 והסקודה אוקטביה הם רכבים משפחתיים ,הסופרב הוא רכב סאלון וללא ספק רמה מעל

כמובן שהשאלה הזו פתוחה גם לרכבים אחרים בני שנתיים מאותו סיגמנט של הסופרב

והתשובה היא בגוף השאלה ,בעלויות אחזקה אתה תשלם יותר על רכב כמו הסופרב

וגם לא תזכה להנות מאחריות יצרן ,בכל שאר הפרמטרים מדובר ברכב טוב יותר.

פורסם

הסופרב היא לא מכונית סאלון אלא משפחתית גדולה (גדולה למדי).

אני הייתי הולך על משומש רק אם מדובר בסופרב שלא מצויידת ב-DSG7 כלומר דיזל, 2 ליטר טורבו או דגמי ה-1.8 מ-2012 שהגיעו עם גיר אוטומטי רגיל.

אני מניח שבתור בעלים של סקודה אתה מכיר את המעלות והמגרעות של ה-DSG ולדעתי עדיף להימנע מרכישת רכב שכבר לא נמצא באחריות ומותקן בו גיר כזה.

החסרונות של הסופרב הם בידוד רעשים לא מספק לטעמי, עיצוב חיצוני שהוא לא לטעם כולם, גיר DS7 שמתרחק מתקופת האחריות ומנוע 1.8 עם פוטנציאל לבעיית צריכת שמן.

 

לגבי האוקטביה החדשה, היא מרווחת יותר מהקודמת אבל לא בהפרש משמעותי ובטח לא כמו הסופרב.

כרכב היא הרבה יותר שקטה ומבודדת, תא הנוסעים הרגיש לי אישית מעט פחות איכותי אבל הוא עדיין מצויין ורק עם העיצוב החיצוני עדיין קצת קשה לי (למרות שהתחלתי להתרגל). נסה לשדרג לאלגנס שמגיעה עם מגנזיום ופנסי ערפל ונראית קצת יותר מעניין מבחוץ.

היתרון העצום של רכב חדש הוא האחריות, במיוחד בצ'מפיון.

 

רכבים נוספים שכדאי שתיקח בחשבון הם מאזדה 6 החדשה (מאוד מאוד מרווחת) ופורד מונדאו שבתקציב שלך רלוונטית רק בדגמי הטורבו.

 

בנוגע לשווי הרכב שלך, אני עם bar72, קשה לי להאמין שתצליח למכור במחיר הזה, בטח שלא בטרייד אין כלשהו.

פורסם

לי לא היו שום תלונות לגבי בידוד הרעשים בסופרב.

נדמה לי שהייתי הולך עליה, אך עליך לקחת בחשבון שהישיבה במרכז הספסל האחורי מאוד לא נוחה ולמבוגר יהיה קשה להעביר שם נסיעה ארוכה.

לגבי בידוד רעשים לא היו לי תלונות. גם לא לגבי גיר ה-DSG7 (בכל מקרה יש לא מעט אוטומטיות פלנטריות עם 6 הילוכים). שמן היא דווקא כן אכלה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
מה לא ברור מאזדה 3 חדשה 2.0 ב142 K או סופרב ששנתיים על הכביש באותו מחיר או קצת פחות (זה בדיוק אותו שאלה של אוטביה חדשה מול סופרב ישנה)

 

כי מדובר על שני רכבים כל כך שונים... מנוע פלנטרי מול טורבו; גיר שונה; אבזור שונה בתכלית; מרווח פנים שונה עוד יותר; יבואן שונה (לטוב (?) ולרע); קטגוריה שונה לגמרי; ביצועים שונים; וכו'. בעצם, הדבר היחיד שדומה זה המחיר. זה קצת כמו להשוות BMW 320 בת 8 לפיקנטו. שתיהן אותו מחיר... (נניח, לא בדקתי)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
כי מדובר על שני רכבים כל כך שונים... מנוע פלנטרי מול טורבו; גיר שונה; אבזור שונה בתכלית; מרווח פנים שונה עוד יותר; יבואן שונה (לטוב (?) ולרע); קטגוריה שונה לגמרי; ביצועים שונים; וכו'. בעצם, הדבר היחיד שדומה זה המחיר. זה קצת כמו להשוות BMW 320 בת 8 לפיקנטו. שתיהן אותו מחיר... (נניח, לא בדקתי)

 

מסכים שזה שונה מאוד וזה מה שהופך את השאלה למסובכת מאוד... כי כשאני עושה מאזדה 3 חדשה מול אוקטביה חדשה התשובה שלי היא מאזדה 3 ואז אני לוקח את האופציה של הסופרב ומסתבך, ההצמדות שלי לסופרב זה מכיוון שיש לי קרוב משפחה שמוכר סופרב במצב נדיר ואני אפילו לא צריך להעביר יד, ועדיין יש התלבטות אדירה האם המרווח והגודל עולים על הקטע של רכב חדש ואחריות מלאה של 3 שנים ולא אחריות כמו בסקודה רק על גיר למשך 5 שנים (נשארו אצל המדוברת קצת יותר מ3) כשהגיר אומרים שהוא בעייתי בפני עצמו, וגם צריכת הדלק שבסקודה תיהיה גבוהה לדעתי בהרבה, בקיצור אוכל את הראש...

פורסם

אני מבין את הפיתוי לרכוש מקרוב משפחה, אבל עם ה- 3 עדיפה בעיניך על האוקטביה, מבחינת סדר העדיפויות שלך, אזי היא צריכה להיות עדיפה גם על הסופרב. שלא לדבר על השאלה כיצד תמכור את הסופרב, ואני לא אומר שיהיה קל למכור את ה- 3 (שתהיה נפוצה בליסינג).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

קח טיפ חינם - אל תקנה שום דבר ממשפחה (גם לא קרובי משפחה) - מתכון בטוח לצרות בעתיד.

 

הייתי מגזים ומוסיף גם חברים\מכרים אבל זה כבר נתון לויכוח.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

×
×
  • תוכן חדש...