Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ביום שישי החלפתי ברכב (מיצובישי כריזמה אאיר שנת 2004 שנסעה 113K) פלאגים, לאחר ההחלפה בעת נסיעה אני שם לב לתופעה שלא היתה לפני כן, בעת נסיעה הכל בסדר אבל כאשר אני

מגיע למהירות נמוכה בערך 5 קמ"ש (לפני עצירה ברמזור) הרכב כמעט ובא להכבות (אבל לא נכבה), במצב פארקינג כשהרכב מונע נראה שהכל בסדר.

יש לציין שהחלפתי לאותו סוג וחברה שהיה קיים לפני ההחלפה וזה גם הדגם שמצוין בספר רכב (NGK-BKR6E-11ׂ).

ממה זה יכול להיות? האם יכול להיות שצריך רק להגביר את הטורים? אולי לא הברגתי מספיק את הפלאג?! או שאולי הברגתי אותו יותר מדי?!

שאלה נוספת, האם כדאי לקנות ספרי ניקוי מצערת ולנקות? או שאולי זה חומר חזק מדי שיכול לגרום דווקא לנזק ( כמו לדוגמא התוספים שעושים "אינפוזיה" ואז זה חזק מדי וגורם לאכילה של הגומיות ואז מתחילים נזילות).

דבר נוסף , שתי פלאגים היו רטובים משמן (ברור שזה היה גם לפני כן אבל בכל אני מציין את זה פה).

תודה מראש.

אביב8)

פורסם

מישהו?

היום הייתי אצל מוסכניק ליד העבודה הוא הסתכל ואמר שהטורים קצת נמוכים והעלה אותם.

האם הגיוני שצריך להוריד או להעלות טורים לאחר החלפת פלאגים?

אביב8)

פורסם (נערך)

תופעה מוכרת לי ממספר גאלאנטים שיש בבעלותי.

מצרף קישור תעבור על זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?446033-נגמר-המצבר-כמה-יעלה-חדש-מיצובישי-גאלאנט-שנת-2000&highlight=%D7%92%D7%90%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%98+%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8

אופן כללי תוך יום יומיים המצב יחזור לקדמותו.

אלה אם אתה עושה איפוס למצערת הגז, וזה הולך כך:

כאשר הרכב חם בטמפרטורת עבודה רגילה .

הוצא מפתח ממתג ההנעה , נתק את המצבר ל 5 דקות , ( נתק כבל (-) )

חבר את המצבר , פתח מתג הנעה ,למצב שני ידלקו אורות לוח שעונים , אחרי כ 10 שניות הנע את המנוע ב P .

לא ללחוץ על דוושת הגז בשום מצב , גם בשלבים הבאים .

ב P - תן למנוע ליצב לבד סיבובי סרק כ 30 שניות .

העבר ל N - רגל על הבלם , ותן למצערת לייצב סיבובים שוב כ 20 שניות .

העבר ל R , רגל על הבלם , שוב ל כ 20 שניות .

העבר ל D , רגל על הבלם , ל 20 שניות , ובדוק אם סיבובי הסרק עומדים על כ 750-800 סל"ד .

בצע נסיעה קצרה ובדוק אם ה סל"ד יציב .

אין מה לדאוג ואין שום סיבה געת בטורים.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם (נערך)

יש לי גם כריזמה , על תנקה את המצערת רק ע"י ספריי זה רק יסתום שם הכל ויתקע לך את הרכב . קרה לי . אם כבר יש לך זמן פרק את המצערת פרק את המנוע צעדים מהמצערת ואת כל המכלול שיש שם ונקה עם ספריי למערכות הזרקה (כמו ספריי קרבורטור רק שכתוב שזה להזרקה ) כולל הלוע והפרפר (אם יש). זה עושה נהדר לטורים בסרק ולתגובת מנוע הצעדים ולתגובת המצערת . שנית באיפוס מצערת זה שטויות במיץ אני גם עשיתי את כל השלבים לפני שביצעתי את הניקוי היסודי , ואחרי שניקיתי יסודי את המצערת והמנוע פשוט הרכבתי הכל חיברתי את המצבר התנעתי נתתי לו רק להתאפס לסרק הנכון ונסעתי כל שאר השלבים לא נחוצים לגמרי לפחות בכריזמה.

לגבי פלאגים נשמע מוזר אבל מצד שני יש יתרון גדול שזה עדיין מנוע עם בורג כיוון . ועדיין הטורים צריכים להיות בסרק סביב ה 700 אם המוסכניק העלה לך אותם פשוט תחליף מוסכניק . התופעה שלך מזכירה לי את מה שהיה לי לפני ניקוי המנוע צעדים .

עריכה אחרונה על ידי dani12
פורסם

מישהו7 יכול להסביר לי, הסבר שיניח את דעתי, מדוע יש לנקות מצערת, ברכב זה לאחר החלפת פלגים או בכל רכב אחר??!!

השאלה מופנית בעיקר לפלג!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם הבעיה לא היתה לך ליפני החלפת הפלגים כניראה משהוא בהחלפה לא בסדר.פרק חזרה את הפלגים ותיראה שלא ניגרם נזק לפלג מעודף חיזוק או שמרווח בין האלקטרודות של הפלג לא נכון.יכול להיות גם שהבעיה ניגרמת מחדירת שמן לאזור ראש המצת מה שגורם לבידוד

פורסם
מישהו7 יכול להסביר לי, הסבר שיניח את דעתי, מדוע יש לנקות מצערת, ברכב זה לאחר החלפת פלגים או בכל רכב אחר??!!

השאלה מופנית בעיקר לפלג!

בברכה

צביקה

איפה כתבתי שיש לנקות מצערת?

מעולם לא ניקיתי את המצערת, כל מה שכתבתי זה שכאשר היתי מפרק מצבר בגאלאנט (והיו לי שלושה כאלו, כרגע רק שתיים) הרכב היה מגמגם יום יומיים כאשר הוא בעמידה, לאחר זמן הזה הרכב היה חוזר לעצמו.

וזה לא על סמך פעם אחת, אלה מספר פעמים ברכבים שונים.

זאת הסיבה שלפי התאור של פותח השרשור ישר הנחתי כי הוא ניתק את המצבר כחלק מתהליך העבודה.

בפעם האחרונה בצעתי את התהליך שכתוב בהודעה, שנלקחה מאותו קישור שמצויין בקישור המצורף.

זה הכל!!!

פורסם
אם הבעיה לא היתה לך ליפני החלפת הפלגים כניראה משהוא בהחלפה לא בסדר.פרק חזרה את הפלגים ותיראה שלא ניגרם נזק לפלג מעודף חיזוק או שמרווח בין האלקטרודות של הפלג לא נכון.יכול להיות גם שהבעיה ניגרמת מחדירת שמן לאזור ראש המצת מה שגורם לבידוד

זאת תגובה ותשובה כלבבי !

דני 12 הניכבד !

פעולה מבורכת, לא יכולה

לתקן פעולה , אחרת שגרמה לקרטועים, כפי שפירט מוטי 29.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

המצב אמור להשתפר תוך יומיים ונסועה מסויימת כפי שכבר רשמו לפני. מנוע הצעדים במצב לא טוב. לעניין ניקוי מצערת זה מומלץ. אם זה לא יערך באופן מקצועי ולאור התופעה שקרתה לאחר ניתוק המצבר המצב יכול להחמיר עוד יותר.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מקרה דומה אני חווה כרגע הוחלפו פלגים ובזמן התחלת נסיעה ישנו קרטוע בהתחלה ואחרכך זה מפסיק מה הסיבה לכך רכב רכב מסוג פורד אדג

• תוכן חדש...