Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

בן 26 וחצי, דיי בלבטים בזמן האחרון בנוגע לקורס שלקחתי של שנתיים, לפני כחצי שנה פתחתי שרשור בנוגע למכללת סלע ללימודי תוכנה.

בעקרון הקורס מקנה תעודת מפתח תוכנה וQA

אני לפני סיום קורס ה QA כבר כחצי שנה בקורס, דיי קשה, לא קל לשלב את זה עם עבודה במשרה מלאה כבר כשנתיים, מרוויח לא רע אבל צריך לשלם רכב דירה חשבונות ולימודים.

 

כרגע המחשבה שלי היא, האם להמשיך עוד שנה וחצי ולסיים את הפיתוח תוכנה, או לסיים את קורס ה QA בחצי שנה הקרובה (מתפצלים אוטוטו כל אחד לקורס שלו).

 

אשמח לחוו"ד, האם כדאי, האם טוב להשאר כמפתח (אני מתכוון ללמוד זאת לבד בשביל הידע האישי שלי ולפיתוח אפליקציות)

 

נ.ב - הסיבות למחשבה למעבר בגלל שלפעמים, כשלומדים בכיתה לא מבינים, ו 6-9 שעות שבועיות לא תמיד עוזרות, אז מפנים אותך לגוגל.

בסופו של דבר - אני משלם על התעודה, גם מפה מגיעה השאלה האם היא שווה משהו.

 

תודה רבה

Opel Adam S 2017

פורסם

תעודה מקצועית כלשהי בקורס "פיתוח תוכנה" לא תביא אותך לשום מקום, אני בטוחה ששמעת את זה כבר בשרשור שלך בעבר. קורס QA אולי יכול עדיין להביא אותך לעבודת QA פשוטה וכנראה לא מאוד מורכבת ולא מתגמלת כמו שנדמה לך, אבל עדיין אפשרי.

לדעתי- לצמצם הפסדים ולנטוש אחרי הQA אם יש לך את האפשרות הזו ללא תשלום קנס- זה אידאלי.

במה אתה עובד היום? ולאן אתה שואף להגיע?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

תודה על המענה

היום אני שכיר בחברה גדולה האמת, ואולי מקווה להתקדם שם, היא עוסקת בתחום לא קשור כלל לתכנות, שכר נחמד ועם אופציה קידום כלשהי.

התכנות זה משהו שרציתי תמיד ללמוד ואולי לפתח בעצמי כמה שטויות לאנדרויד אבל בעיקר לדעת ולהכיר את עולם התוכנה.

רוב הקורס שלי הוא על תשתית ה C#

שאיפה? תמיד גבוהה, אבל תואר לא בא בחשבון כרגע כיוון שזה מחייב אותי להתפטר, לא אפשרי כלכלית. ועבודה פשוטה ללא מקום להתקדם ב QA כבר עדיף לי להשאר בחברה בה אני נמצא (על כל פנים עדיף כיוון שאני עובד שם שנתיים+ וממשיך).

 

ואכן שמעתי מה שאמרת בנוגע לקורסים, שמלבד ידע לא אקבל הרבה, שלא תחשבי, המרצים במכללת סלע מעולים והלימוד עצמו אחלה, יותר מהחוויות שהיו לי במקומות אחרים כשהלכתי לנסיון, אולי פשוט הכוונה שלי להרשם לקורס שכזה היתה מעט מבולבלת ועכשיו אני קצת לא מוצא את עצמי.

 

אגב, מדוע תעודה ב QA לא שווה הרבה אם לומדים לשלוט בחומר היטב?

Opel Adam S 2017

פורסם

כי מעטים המקומות שמגייסים QA ובאמת אכפת להם מהתעודה הזו או שמתחשבים בה במשהו בתהליך הגיוס.

נייר נחמד , שלא עוזר יותר מדי לא בפועל בעבודה היומיומית בהרבה מקומות ולא לסינון קורות החיים.

 

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בעולם התוכנה של ימינו אתה לא תתקדם לשום מקום ללא תואר רלוונטי. אם אתה חושב שהתעודה הזו מסלע היא מה שתקדם אותך גם אם תתחיל מQA- טעות מרה בידך. מי שמחפש מתכנתים לא מחפש מישהו שמכיר שפה X או Y, אלא מישהו שמכיר את היסודות- מבני נתונים, אלגוריתמים וכדומה, שכבר יש לו יכולות למידה עצמית מוכחות (תואר) ויכול להיכנס לתחומים שהוא לא מכיר במהירות ובקלות.

גם ב-QA היום רוב המקומות דורשים תואר ראשון במדעי המחשב. יש המון בוגרי תואר שרק מחפשים את ההזדמנות להתחיל ממשהו ולהתקדם ויכולים לתת ערך הרבה יותר גדול ממה שאתה מביא. המשרות שאני רואה היום לבוגרי קורס QA הן בעיקר משרות בדיקה מאוד מאוד פשוטות, בשכר נמוך מאוד (ולא נמוך יחסית להייטק, אלא נמוך יחסית למלצר), וכמעט לחלוטין ללא אפשרות לקידום כלשהו. תתחיל מזה ובכל מקרה תמצא את עצמך תקוע באיזשהו שלב וצריך לימודי תואר כדי להתקדם, אז זה רק לדחות את המאוחר.

 

אבל את כל זה, שוב, בוודאי כבר שמעת כשהתלבטת לגבי לימודים, ובכל זאת נרשמת. ואני עדיין לא מבינה למה. #C לא יעזור לך לפתח אפליקציות, כמו שאמרת שאתה רוצה, אז על מה ההתעקשות? תפתח ספר/אינטרנט ותלמד #C לבד, זה לא יהיה שונה מהותית ממה שתלמד בקורס. רוצה לפתח אפליקציות? יש המון אתרים ופורומים, גם בעברית, שמלמדים את הבסיס של תכנות לאנדרואיד בחינם. כל סביבת העבודה היא חינמית גם כן, רק צריך משמעת ובעיקר רצון.

זה לא יעזור לך להתקבל למשרות תכנות, אבל מצד שני- גם התעודה מסלע לא, ועליה תשלם הרבה יותר כסף.

אם אתה כבר עובד היום במשרה טובה, במשכורת טובה, עם אופציה לקידום, ושלא קשורה לתכנות- למה שלא תשקיע בלימודים שיקדמו אותך בעבודה הנוכחית במקום לחפש הרפתקאות בחוץ?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

ואוו, לא ציפיתי לקבל תגובה כזו מפורטת , תודה!

כמו שאמרתי אני לומד את המקצוע כדי שיהיה לי גם משהו ביד למקרה של, וכתחביב כי אני אוהב את עולם המחשבים, אבל מחשבה שאולי מזה אפשר להתפתח לאנשהו כי היכן שאני עובד, יש גם תקרה שאוכל להתקדם בה לדעתי.

שוב פעם תודה על ההארה

Opel Adam S 2017

×
×
  • תוכן חדש...