Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

החלפתי היום טלויזיה, היתה לי LCD של פיליפס והחלפתי לסוני, מאותו רגע שתחילה בעיה מוזרה:

כאשר אני צופה בטלויזיה בתכנים שמשודרים מהמחשב הרסיבר שלי מקבל ניתוקים של הסאונד, זה קורה בתדירות של כל 15-20 שניות למשך כ-1-2 שניות.

חשוב לציין שהתמונה עצמה יציבה לחלוטין, זה רק הסאונד שנעלם כולל התצוגה ברסיבר שמשתנה במהלך הניתוקים המדוברים כאילו יש מעין איבוד אות שחוזר על עצמו.

ניסיתי לבדוק אם אותו דבר חוזר על עצמו אם אני מקרין סרט דרך נגן הבלו ריי- זה לא קורה, אך ורק כאשר אני מנסה לצפות בתכנים דרך המחשב.

גם הנגן בלו ריי וגם המחשב מחוברים שניהם לרסיבר עם כבלים HDMI והרסיבר בתורו מחובר לטלויזיה גם ביציאת HDMI.

אשמח אם מישהו יכול לכוון אותי למקור הבעיה כי זה מעצבן בטירוף, בניתי על לחנוך את הטלויזיה "החדשה" (משומשת בת שנתיים וחצי) עם איזה סרט טוב אבל בלתי אפשרי לראות ככה סרט.

תודה!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

1. עם מה אתה מנגן את התוכן?

2. ניסית לנגן, נניח, סרטון ארוך מיו-טיוב או שיר (דרך iTunes)?

3. אם אתה מריץ Mavericks, תנסה להרוג את התהליך של Core Audio.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

נסה לעבור לכניסת hd אחרת או להחליף כבל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)
1. עם מה אתה מנגן את התוכן?

2. ניסית לנגן, נניח, סרטון ארוך מיו-טיוב או שיר (דרך iTunes)?

3. אם אתה מריץ Mavericks, תנסה להרוג את התהליך של Core Audio.

כאמור המחשב מחובר דרך יציאת DVI עם מתאם HDMI וכבל תואם לרסיבר שבתורו מחובר לטלויזיה עם כבל HDMI.

ניסיתי לנגן בווריאציות שונות החל מהקרנת סרטים עם XBMC שמותקן על המחשב, השמעת שירים באייטיונס וכדומה- התוצאה זהה, חיתוך הסאונד בכל כמה שניות.

אין לי מושג מזה מווריקס (המווריק היחיד שאני מכיר הטיס F14 באהבה בשחקים וגם הוא קרוי על שם טיל אויר אויר).

נסה לעבור לכניסת hd אחרת או להחליף כבל

ביצעתי את 2 הפעולות שציינת, אין שינוי.

נקודה חשובה- ברסיבר ביטלתי את שידור הסאונד לכבל ה-HDMI היוצא אל הטלויזיה ויחד עם זאת ביצעתי ניסוי וניתקתי מהרסיבר את הכבל שיוצא אל הטלויזיה וכמו שחשדתי- הסאונד מהמחשב נוגן כמו שצריך במערכת, כלומר להבנתי הטלויזיה כנראה מנסה למשוך מהרסיבר את הסאונד, מה שיוצר את הניתוקים המדוברים.

ניסיתי לשחק בהגדרות הקול השונות בטלויזיה אך ללא הצלחה.

מה שמוזר לי במיוחד זה שכאשר אני מנגן סרט דרך נגן ה-DVD הכל עובד בסדר.

אשמח להצעות נוספות איך לפתור את זה, תודה רבה!

נ.ב

הטלויזיה עצמה בכל אופן- מדהימה!

שדרוג ענק ביחס לפיליפס המזדקנת שלי, פשוט חוויה אחרת לגמרי, והבונוס- זה היה שדרוג חינם :lol:

עריכה אחרונה על ידי edan82

פורסם

לא יזיק לבדוק הגדרות גם בטלוויזיה עצמה לביטול כניסת הסאונד דרך הHDMI או משהו בסגנון.

אם תחפש ברשת Audio drop outs hdmi, יש מלא בעיות כאלו על פני מגוון שלם של מוצרים. אתה לא מיוחד :wink:. אבל עוד לא מצאתי פתרון חד משמעי.

אגב, מווריק הינו טיל אוויר-קרקע במקור בעל הנחייה אלקטרו-אופטית.

פורסם

תודה על העזרה,

אכן בהכוונתך חיפשתי ברשת וגיליתי שאני לא לבד, יש הצעות לפתרון הבעיה בדרכים שונות, ניסיתי חלק ללא הועיל.

אפילו הלכתי ורכשתי כבל אופטי, חיברתי את המחשב וה-BR באמצעות HDMI ישירות לטלויזיה ואז הורדתי את הסאונד מהטלויזיה לרסיבר דרך האופטי, זה אומנם פתר את בעיית נפילת הסאונד אבל מצד שני הסאונד פחות טוב עם האופטי ובנוסף הרסיבר לא משנה את פורמט הסאונד אוטומטית בהתאם למקור (נניח והייתי מקרין סרט ב-XBMC שהסאונד בפורמט DTS- הרסיבר מיד היה עובר למצב DTS, עכשיו פורמט הסאונד לא משתנה).

רעיונות נוספים, מישהו?

תקלה פשוט מעצבנת ברמות.

פורסם

לא בטוח שהטלוויזיה מוציאה סאונד בפורמט כזה, אפילו דרך האופטי. ברמה התאורטית חיבור נתוני הוידאו/אודיו אמור להיות מיחידת הראש דרך הרסיבר ואז לטלוויזיה, אחרת יש סיכוי שיהיה גם דיליי בסאונד (או במילים אחרות, כפי שעושה רושם שחיברת בהתחלה).

מעבר לכך, אולי יש כאן בעייתיות משום שיציאת DVI אינה מעבירה אות אודיו. כיצד התבצע חיבור הסאונד מהמחשב לרסיבר (אם יש יציאה אופטית במחשב, נסה אותה)?

תוכל בבקשה לציין את הדגמים המדוייקים של הטלוויזיה והרסיבר (ואילו יציאות וידאו/אודיו קיימות במחשב)?

אולי נצליח לחשוב על אפשרויות נוספות.

פורסם

קבל תיקון,

בדקתי לעומק והיציאה שיש לי ב-IMac הינה יציאת Mini Display Port שמוציאה אות וידאו ואודיו עד 8 ערוצים, אליה מחובר מתאם HDMI (מקורי) ואליו מחובר כבל HDMI.

הרסיבר שלי הינו Onkyo TX-NR609.

הטלויזיה הינה Sony KDL-60NX720.

במקור אכן המחשב היה מחובר ישירות לרסיבר שבתורו היה מחובר עם HDMI לטלויזיה (ה-HDMI היה משדר לטלויזיה רק וידאו).

פורסם

באופן ראשוני, בוא נדבוק בפחות או יותר מה שעשית עד כה וחיבור כמו בתחילת הדרך (מחשב->רסיבר->TV).

ברסיבר:

HDMI Control RIHD -> OFF

HDMI Through -> Auto (או לחילופין אם יש לך כוח לבחור עצמאית מקור).

Audio Tv Out -> OFF

Audio Return Channel -> OFF

בטלויזיה - חיבור הHDMI לחיבור שאינו מסומן כARC.

פורסם (נערך)

צר לי...

בכל אופן, היציאה האופטית מהטלוויזיה אמורה לתמוך עד 5.1 (PCM/DD). אבל בחוברת רשום ש"הסטנדרט" הוא שימוש בפונקציית הARC (שגם הטלוויזיה וגם הרסיבר תומכים בה), כך שניתן לנסות לחבר ישירות בין המחשב לטלוויזיה, ומשם עם כבל HDMI בין הטלוויזיה ליציאה (ולא לכניסה) של הרסיבר.

כמובן שצריך להגדיר את הדברים בהתאם.

ניסיתי לחפש עוד פתרונות, בהקשר גם של הרסיבר הספציפי, ויש שפע של הצעות כמו החלפת כבלים (אולי שימוש ביציאות/כניסות קומפוננט שיצריכו מתאם), פנייה לתמיכה של ONKYO, החלפת לוח ברסיבר, החלפת רסיבר...ועוד כהנה וכהנה. אבל כאמור, אין פתרון חד משמעי, בטח לא כזה שלא מצריך הפיכת עולמות.

עריכה: אגב, עוד לונגשוט, אבל תנסה להפוך את הכבל HDMI.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

היי טום,

תודה ענקית על הרצון והעצות, עדיין לא יצא לי להנסות את מה שכתבת בפוסט האחרון, בכל אופן כ"פתרון" לבעיה החלטתי פשוט ......להחליף טלויזיה.

זה הפתרון הזול מבחינתי (שידרגתי בחינם, אני מוכר אותה בכפול ובמקרה הכי גרוע יוסיף משהו קטן וארכוש חדשה\גדולה יותר).

המון תודה!

פורסם

שמע,

אם זה לא יעזור לא תיהיה ברירה אלא להחליף גם רסיבר ואם גם זה לא יעזור נראה לי שנעבור דירה...... :lol:

בינתיים דיברתי היום עם השירות של ONKYO, הסברתי להם את מהות התקלה, יכולתי לשמוע בטלפון כמה הם מגרדים את הראש בנסיון להבין מה קורה, לבסוף הציעו לי לשלוח את הרסיבר לבדיקה כוללת של המכשיר.

אני אלך על האופציה הזאת כיוון שאין לי מה להפסיד, מקסימום ימצאו מה לתקן\לשדרג כדי למנוע הישנות התקלה או שאחזור למסלול של החלפת הטלויזיה.

פורסם

שכחת בדרך לזנוח את הIMAC ולעבור ל-PC נורמלי :wink:

בחיפושים שלי נתקלתי בט'רד הזה - http://www.avsforum.com/forum/90-receivers-amps-processors/1322401-onkyo-tx-nr609-tx-nr509-tx-sr309-thread-129.html

בהודעה הראשונה בעמוד יש שם מייל, כנראה של מישהו בתמיכה (בארה"ב אומנם), שאם אני זוכר נכון פנו אליו בנושא דומה והוא סייע קצת.

שווה לנסות.

• תוכן חדש...