Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין למה עשו את זה, מסכן הולכי רגל ומטעה נהגים, אני רואה ירוק, אני בא לפניה בביטחון, ופתאום אנשים חוצים במעבר חצייה, כי גם להם יש ירוק.

אשמח להסבר מה חוכמת הרעיון.

תודה.

פורסם

הולכי רגל צריכים לעבור מתישהו, כנראה בצומת הספציפית הזאת כל כיוון שתבחר יהיו מכוניות שיגיעו לאותו הכיוון.

כמו בצומת געתון בנהריה, הפנייה ימינה מלווה ברמזור ירוק של הולכי הרגל, בכל מצב נתון של רמזורים יש רכבים שמגיעים אל הכיוון הזה ואילו מי שפונה ימינה פונה במהירות הנמוכה ביותר ויכול לבלום גם להולכי רגל.

אני חושב שזה ההגיון שעומד מאוחרי זה למרות שזה לא כ"כ בטוח - אין פתרון אחר.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

בשום מקום אין ירוק להולכי רגל במקביל לירוק לפונים שמאלה.

יש בחלק מהמקומות ירוק להולכי רגל במקביל לירוק לפונים ימינה, אמור להיות משולב עם רמזור מיוחד כתום מהבהב עם דמות של הולך רגל.

מדוע?

אם ירצו לתת זמן חציה נפרד להולכי רכל, יצטרכו לקצר את מופע האור הירוק לאלו שנוסעים ישר ופונים ימינה, מה שיגדיל את העומסים לפני הצומת.

ואז יצאים מתוך נקודת שפבניה ימימה נסעים במהירות נמוכה מאוד ויש אפשרות לעצור ולתת זכות קדימה להולכי רגל כשצריך.

פורסם (נערך)

דווקא יש בוקי.

אחד שאני מכיר - זה בנסיעה ברחוב פרישמן בת"א לכוון מערב, בפניה שמאלה (דרומה) לרחוב שלמה המלך - יש ירוק לרכבים וגם להולכי רגל שחוצים את שלמה המלך, עם צהוב מהבהב.

נכון שזה קצת נדיר אבל קיים ואולי גם בעוד מקומות.

אני מניח שזה לא שכיח כי בכ"ז פנייה ימינה עבור רכב, היא "יותר בטוחה" מאשר פנייה שמאלה (שדורשת בחלק מהמקרים חציית נתיב נגדי, או פניה יותר רחבה).

עריכה אחרונה על ידי חולגי
איות

alfa 156 2.5.

פורסם
לא מבין למה עשו את זה, מסכן הולכי רגל ומטעה נהגים, אני רואה ירוק, אני בא לפניה בביטחון...

תודה.

מי לימד אותך "לבוא לפנייה בביטחון"?!

שיעורי נהיגה עשית?

תיאוריה עברת?

גם טסט?

אז מאיפה הגישה הזאת לפנייה ימינה?

המצאת אותה?

לפנייה ימינה באים בזהירות, כי יש גם אפשרות שיחצו הולכי רגל, להם אתה חייב זכות קדימה (עם או בלי רמזור).

הנה, נפתרה לך הבעיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חוגלי, אתה כנראה צודק, גם לי זכור משהו כזה במקום שציינת.

זה סידור לא סטנדרטי וסופר נדיר, ואני מניח שפותח השירשור לא התכוון לזה, אלא בטעות רשם שמאלה במקום ימינה.

פורסם

למיטב זכרוני יש פניה כזאת גם מרחוב שלום עליכם לרחוב בן יהודה בת"א.

זה סידור תל אביבי בלבד? משום מה אני מתקשה להיזכר בצומת כזו בעיר אחרת.

פורסם

בפרסה שמאלה הצהוב המהבהב זה לפונים ימינה משמאלך (אם אתה מפרסס).

עכשיו ממש עברתי בקינג ג'ורג בת"א לכוון מערב בפניה שמאלה לשנקין גם יש צהוב מהבהב להולכי רגל (שלהם יש אור ירוק לחצייה).

alfa 156 2.5.

פורסם

רוטשילד פינת מזא"ה תל אביב.

ירוק להולכי הרגל וירוק לפונים שמאלה ממזא"ה לרוטשילד.

במדינות רבות בעולם נהוג גם בכביש:

בירוק בפניה שמאלה בצומת, יש ירוק גם לנהגים הנוסעים ישר מולך. למרות שלך יש ירוק בפניה שמאלה זכות הקדימה של הרכבים הבאים ממול וממשיכים ישר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא בהכרח. במשה דיין בראשל''צ יש ירוק לממשיכים ישר ושמאלה, באותו זמן יש ירוק להולכי רגל - ואם רכב שפונה שמאלה מחליט לעשות פרסה הוא צריך לחכות באמצע הפרסה עד שהירוק שלהם יתכבה(או שלא יהיה אף אחד..)

פורסם

במדינות רבות בעולם נהוג גם בכביש:

בירוק בפניה שמאלה בצומת, יש ירוק גם לנהגים הנוסעים ישר מולך. למרות שלך יש ירוק בפניה שמאלה זכות הקדימה של הרכבים הבאים ממול וממשיכים ישר.

בדיוק רץ שירשור שדן בנושא בפורום: קישור

פורסם

בחדרה יש המון מקומות גם ימינה וגם שמאלה, שירוק גם לרכב, וירוק גם להולכי רגל במעבר חצייה, היו מקרים אפילו, שאני בא לפנות, ויש אנשים עוברים במעבר חצייה ואני עוצר, ובזמן הזה הרמזור התחלף כבר לאדום(ואני ומכוניות מאחורי תקועים באמצע הצומת), ומאחורי מכוניות צופרות, אם יש מצלמה היא יכולה לצלם במקרה כזה?

יכול להיות כמו שבוקי אומר, הרוב זה בפניות ימינה, אך יש גם שמאלה.

פורסם

אם כבר - אז תשאל שאלה של טעם (במקום "המון ימינה והמון שמאלה" וכל מיני תיאורים מבולבלים).

למשל - אם נתתי זכות קדימה להולך רגל עם צהוב מהבהב (לי יש ירוק בתור נהג הרכב ולהולך רגל גם), והתחלף הרמזור לאדום - האם אני ממשיך בנסיעה או לא ?

alfa 156 2.5.

פורסם

אם אני נכום משיעורי תאוריה שעברתי לפני המון שנים - יש הגדרה ברורה:

נכנסת לצומת - תפנה אותו גם אם התחלף הרמזור.

אם עוד לא נכנסת - תמתין לירוק הבא.

• תוכן חדש...