Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחרות על מותג רכב ספיציפי ולא בין כל מותג ומותג, סוף כל סוף מגיעה לשוק הרכב הישראלי.

אלבר היבואנית המקבילה הנוספת לאיילון מוטורס, תמכור טויוטה קאמרי היברידית חדשה, במחיר של 180 אלף ש״ח בלבד.

יוניון מוטרוס מוכרת את אותו הדגם במחיר של 240 אלף ש״ח. חזירות לשמה.

כבר כתבתי לא אחת, שהתמחור של הקאמרי בישראל גבוה באופן מוגזם וזאת לאור כך שבישראל, בניגוד לשאר העולם, נמכרת גם הטויוטה אוונסיס.

למעשה הקאמרי ממוצבת באותה קטגוריה בדיוק כמו האוונסיס, רק שהקאמרי מיועדת לשוק האמריקאי והאוונסיס לשוק האירופאי.

היבואן יוניון מוטורס ניצל את המצב הייחודי שקיים בישראל ואת הבורות של הישראלי ההדיוט המצוי, על מנת ליצור היררכיה מלאכותית ביניהם ולגזור קופון שמן במיוחד על הקאמרי.

במחיר של 180 אלף ש״ח לגירסה ההיברידית מדובר בהחלט בגירסה אטרקטיבית, למעשה היא מתומחרת במחיר דומה ללקסוס ct200.

גם הרכבים האחרים שאלבר תייבא יימכרו במחירים אטרקטיביים.

כך למשל הלקסוס es300 היברידית, שהיא למיטב ידיעתי הגירסה המקבילה האמריקאית ללקסוס gs300 היברידית, תימכר בסך של 300 אלף ש״ח, בעוד שהלקסוס gs300 היברידית נמכרת בישראל במחיר של 340 אלף ש״ח.

תימכר גם טויוטה פריוס וטויוטה קורולה עם מנוע 2 ליטר ואני צופה שהתמחור שלהם גם יהיה אגרסיבי.

המחירים אינם סופיים אבל אני צופה שזה יהיה סדר הגודל שלהם בסופו של דבר, לאור הרצון של אלבר להיכנס לשוק מכירות רכב חדש.

מה שבטוח לא הייתי רוכש עכשיו טויוטה מהיבואן, אלא הייתי מחכה להתפתחויות.

אם אכן כך יהיה, אז כל הכבוד לאלבר, שכן נראה שמדובר ברכבים שלא נרכשים ישירות מידי היבואן אלא מסוכני משנה וכיוצ״ב על כל הקשיים והעלויות הנוספות עקב כך.

אם היו מחייבים יבוא של רכבים לישראל, ישירות מיצרני הרכבים, לפחות ע״י שני יבואנים לכל חברת רכב, עם הגבלות נגד תיאום מחירים ביניהם (הגבלות שגם כך קיימות), המחירים היו יכולים לרדת עוד יותר.

http://www.themarker.com/dynamo/1.2319330

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לסקפטים אומר רק, אלבר נכנסו לתחום הדו"ג עם יבוא דיאלים (כן כמו הטוסטוסים מפעם) ומציעים מחירים טובים יחד עם אפשרויות תשלום הזויות (לטובה).

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
אז מה שווה לקנות יותר לדעתך? קאמרי או לקסוס, באותו מחיר?

הטויוטה קאמרי הוא רכב מנהלים בישראל (ומשפחתית גדולה פשוטה בארה״ב) והלקסוס ct200 הוא רכב פרימיום האצ׳בק קומפקטי ועל הצד הקטן מבחינת הגודל (ובפועל אין בו ממש פרימיום לדעתי, אלא אם כן אתה משווה אותו לטויוטה אוריס).

כל אחד וצרכיו.

בחרתי להתייחס לההשוואה בין הרכבים הנ״ל, מאחר וכרגע היבואן יוניון מוטורוס, מוכר את הטויוטה קאמרי היברידית במחיר דומה וואף יקר יותר מהלקסוס is300 היברידית ואילו התמחור של אלבר מציב את הטויוטה קאמרי היברידת בדומה לתמחור של הלקסוס c200 שממוצבת כאמור מתחת.

ודרך אגב אני הייתי לוקח את הקאמרי היברידית בלי היסוס....

פורסם (נערך)

כך למשל הלקסוס es300 היברידית, שהיא למיטב ידיעתי הגירסה המקבילה האמריקאית ללקסוס gs300 היברידית, תימכר בסך של 300 אלף ש״ח, בעוד שהלקסוס gs300 היברידית נמכרת בישראל במחיר של 340 אלף ש״ח.

ה-ES ממוצבת מתחת ל-GS וזולה ממנה משמעותית, למעשה זהה במחירה ל-IS. היא בעלת הנעה קדמית (בניגוד לאחורית ב-GS), מרווחת יותר מה-GS ועד היום, לא הבנתי מדוע בלקסוס ישראל החליטו שלא לשווק את הדגם הזה כאן (למעט האפשרות של פיגעה במכירות ה-IS וה-GS). במחיר של 250 אלף שקל זו אלטרנטיבה לא רעה כמכונית סאלון זולה.

השאלה הגדולה היא מה תהיה התגובה של יוניון מוטורס, בתקווה שתהיה - אנחנו רק נרוויח מזה.

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם

אלבר מוכרים את דיאלים במחיר הפסד, רק להכנס לשוק.

כנראה זה מה שהם עושים עם המכוניות.

לקנות רכב היברידי מיבואן שאין לו רשת מוסכים בפריסה ארצית שהצוות לא עבר הדרכה על עבודה עם רכבים היברידים - שיהיה לכם בהצלחה.

אבל כמו קופיקס וגולן טלקום זה עושה לנו טוב ששוברים את השוק אפילו שנותנים לנו מוצר גרוע

אייל

פורסם

אני שמח שהיבוא המקביל מתרחב, בסופו של דבר זה יכול ליצור תחרותיות בשוק ולעזור לנו הרוכשים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
אלבר מוכרים את דיאלים במחיר הפסד, רק להכנס לשוק.

כנראה זה מה שהם עושים עם המכוניות.

לקנות רכב היברידי מיבואן שאין לו רשת מוסכים בפריסה ארצית שהצוות לא עבר הדרכה על עבודה עם רכבים היברידים - שיהיה לכם בהצלחה.

אבל כמו קופיקס וגולן טלקום זה עושה לנו טוב ששוברים את השוק אפילו שנותנים לנו מוצר גרוע

לגבי המחיר-

לא יהיה מדובר במחיר הפסד, קאמרי בנזין אמורה להימכר בארץ כמו האוונסיס, מאזדה 6 וכיוצ״ב, דהיינו סביב מחיר של 165 אלף ש״ח (לפני הנחות והטבות).

קאמרי היברידית צריכה לעלות אפילו פחות לאור המיסוי הנמוך בהרבה ולמרות עלויות ייצור גבוהות יותר וראה הפרשי המחיר הנוכחיים בין דגמים היברידיים ללא היברידיים, המיובאים לישראל, הפרשים זניחים.

לגבי השירות-

מכייון שהקאמרי היברידית מיובאת גם ע״י היבואן יוניון מוטורס, אני חושב שגם הוא יחוייב לתת שירות.

אבל ב- 60 אלף ש״ח הפרש, ניתן להעסיק מכונאי צמוד :) וחוץ מזה טויוטות לא מתקלקלות :wink:

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם

הקאמרי יותר מרווחת מהאוונסיס ומאזדה 6 וגם יותר מפוארת ויותר חזקה. קצת קשה לי לעשות השוואה ביניהן....

אבל בהחלט התימכור של הקאמרי לא טוב במיוחד שאפשר כבר לקנות לקסוס. בעצם הייתי אומר שקאמרי יותר קרובה ללקסוס על סטרואידים (גודל) אבל הרבה יותר פשוטה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

יבוא מארהב בטוח יותר זול מיבוא מאירופה. עד היום לא הייתה אופציה כזאת ליבואנים, עכשיו שאישרו את זה יהיה יותר מבחר של דגמים.

עדיין לא נראה לי שיבואנים רישמיים יביאו דגמים אמריקאים זולים בגלל שהיצרנים לא יאשרו להם

לא הבנתי איך רכב היברידי אמור להיות במחיר של רכב רגיל. במדינות אחרות יש הטבות שלנו אין

אייל

פורסם

תן לי לנחש, אתה עובד אצל רוני רהב ואתה אחראי על מחלקת שימור נכסי טייקונים?:wink:

1. קופיקס וגולן טלקום בפרוש אינם מוצר גרוע!

2. כל מי שקונה טויוטה קאמרי היברידית באלבר או בטורקיה, או על הירח, זכאי להנות מהאחריות הבין לאומית של טויוטה במוסכי היבואן הרשמי כך שבעניין האחריות, לא ממש משנה איפה קנית.

3. מאחר והרכב מיובא לארץ ע"י היבואן, יש במחסני היבואן את חלקים ואת הידע הטכני בכדי לטפל ברכב כך שלאחר תום תקופת האחריות, יש מי שיטפל ברכב.

אז איפה פה המוצר הגרוע?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא הבנתי איך רכב היברידי אמור להיות במחיר של רכב רגיל. במדינות אחרות יש הטבות שלנו אין

ענו לך למעלה, שדווקא יש.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)
הקאמרי יותר מרווחת מהאוונסיס ומאזדה 6 וגם יותר מפוארת ויותר חזקה. קצת קשה לי לעשות השוואה ביניהן....

אבל בהחלט התימכור של הקאמרי לא טוב במיוחד שאפשר כבר לקנות לקסוס. בעצם הייתי אומר שקאמרי יותר קרובה ללקסוס על סטרואידים (גודל) אבל הרבה יותר פשוטה.

הקאמרי והמאזדה 6 נמצאות בדיוק, אבל בדיוק באותה קטגוריה.

אם כבר המאזדה 6 יותר איכותית, יותר מפוארת ויותר מאובזרת. הקאמרי יותר מרווחת, פשוט בגלל שהמאזדה 6 לא מצטיינת בפרמטר זה. אבל זה פרמטר שיכול להיות בו שינוי כזה או אחר בין רכבים מאותו הסגמנט וזה לא מצביע כי מדובר בסגמנט אחר.

גם האוונסיס שייכת בדיוק לסגמנט זה, רק שמדובר בדגם מיושן ועקב כך בעל מידות קטנות יותר. אני צופה כי הדגם החדש של האוונסיס יישר קו מבחינת המידות עם הקאמרי ומהתחרות האחרות מהסגמנט.

ראה למשל בארה״ב, כי הטויוטה קאמרי והמאזדה 6 מתומחרות בדיוק באותם המחירים.

מחיר קאמרי בארה״ב בין 23 עד 27 אלף דולר.

http://www.toyota.com/configurator/

מחיר מאזדה 6 בארה״ב בין 22 אלף דולר עד 28 אלף דולר.

דרך אגב המחירים של המאזדה שציינתי בארה״ב הם רק לגירסת ה- 2.5 ליטר (כנראה שמנוע ה- 2 ליטר לא נמכר שם).

http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/Mazda_Mazda6/

http://www.mazdausa.com/MusaWeb/QuoteRequestWizard.action?vehicleCode=M6G&trim=&modelYear=2015&zip=13468&lastStep=model&useProximity=true&radius=100&dealerSkip=true&fromTool=DealerLocate&dealerId=

מחיר מאזדה 6 בישראל בין 167,500 (לגירסת מנוע 2 ליטר, גירסת מנוע ה- 2.5 נמכרת החל מסך של 176,500) עד 196,500 ש״ח (לדגם 2.5 פרימיום).

http://pricelist.yad2.co.il/search.php?ExceptionValue=35&Exception=CarManufactur

מחיר טויוטה קאמרי בישראל בין 220 אלף ש״ח, לדגם 2.5 בנזין, ל- 240 אלף ש״ח לדגם הייבריד.

כאמור הדגם היברייד המפואר של הקאמרי בארה״ב עולה 27 אלף דולר ועם תוספת אבזור נוסף מגיע ל- 29 אלף דולר.

http://www.toyota.com/configurator/#!/series/camry/grade/Hybrid%20XLEניתן להשוותו לדגם 2.5 פרימיום, הדגם המפואר של מאזדה 6 (למרות שלא בדקתי אם הקאמרי מאובזרת כמו המאזדה) הנמכר כאמור במחיר של 196,500 ש״ח.

כלומר בעוד הדגמים המפוארים והיקרים ביותר של המאזדה 6 והטויוטה קאמרי בארה״ב זהים (28, 29 אלף דולר), הרי שבישראל הקאמרי המקבילה מתומחרת ב- 45 אלף ש״ח יותר מהמאזדה 6.

ועוד בישראל הטבות המס על רכבים היברידיים אפילו גבוהות יותר משמעותית מבארה״ב, לפי ידיעתי.

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם

אני נסעתי בכל הדגמים שציינת אך מהדור אחד קודם, והדגמים הבסיסיים.

פשוט לא ניתן לתאר את ההבדל.... אני מצטער זאת לפחות דעתי.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...