Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

צריך לחדש את הליסינג שלי לאחר ניסיון עבר מוצלח מאוד עם פורד פוקוס בגרסה הקודמת שלה (מודל 2010).

מתלבט בין פוקוס 1600 החדשה לבין קורולה החדשה.

חשיבות בעיקר (פרט כמובן לבטיחות ואמינות הרכב) לנושאי נוחות נסיעה, אחיזה בכביש, "תקשור" עם האוטו וכד'.

כמו כן מדובר ב- 2-3 נסיעות בממוצע בשבוע מאזור המרכז לירושלים כך שגם חשוב שלמכונית יהיה יכולת סחב סבירה בעליות לירושלים.

ההתלבטות נובעת מהדיווחים השונים ביחס לבעיות השונות לכאורה בפוקוס החדשה, בעיקר בעיית הגיר.

לא ברור לי עד כמה זה באמת משמעותי, האם אלו בעיות "כרוניות" או ניתנות לפתרון וכד'.

ואם באמת משמעותי - האם טויוטה החדשה היא תחליף מתאים?

אפשרויות נוספות בעדיפות נמוכה יותר הן אופל ברלינה ומזדה החדשה.

אשמח לחוות דעת ולדרוג האפשרויות הנ"ל על פי העדיפויות/צורך הנ"ל.

בתודה מראש

פורסם

אם אתה רוצה "ללכת על בטוח" לך על הטויוטה. בעיות הגיר של הפוקוס עדיין קיימות (וזאת לדעתי גם אחת הסיבות לירידה התלולה במכירות של הדגם)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הטויוטה לא ממש מתקשרת, כך שאם זה קריטי עבורך כנראה שאתה תתאכזב ממנה. דווקא המאזדה 3 החדשה תתאים יותר מהבחינה הזאת, השאלה היא אם יש לך חשק לנסוע במכונית איטית יחסית למתחרות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מחזיק בפוקוס (סטיישן) שנתיים בליסינג.

יתרונות :

1. נוח יותר מהיפניות.

2. לא היו תקלות בתקופה הנ"ל.

חסרונות :

1. צריכת דלק די גבוהה.

2. צפוף מאד. קשה להאמין עד כמה הרכב הזה שנראה גדול וארוך מבחוץ, צפוף מאד בפנים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

להורים יש קורולהGLI 2014 אני נסעתי עליה והיא ממש חזקה נוחה ומרווחת במושב אחורי המושבים גם נוחים מאוד , כנ"ל תא מטען גדול . מי שאומר שהקורולה החדשה לא אטרקטיבית טועה בגדול ומפספס רכב פשוט טוב נוח ויפה . אגב כבר בדגם SUN הוא בא מאובזר שלא כמו בעבר ולגבי המערכת מולטימדיה היא נוחה מאוד לשימוש אם כי נכון לעכשיו תומכת אך ורק בגלקסי 3 וnote 2!!

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

אם אתה מחפש אחיזה ותקשור, אז הקורולה לא מתאימה לך. היא אמנם אוחזת בסדר וגם בדור החדש השלדה קצת יותר עליזה וחיה מהדורות הקודמים (לא ממש חוכמה), אבל היא עדיין משעממת לנהיגה. ההגה קל מדי ומנותק מהסביבה לגמרי (אך מציע דיוק סביר), השלדה לא מתקשרת ומכויילת באופן ברור לתת היגוי והמתלים קצת רופסים. מה שכן היא די נוחה, אבל איכות הנסיעה לא גבוהה.

הפוקוס כבר יותר הכיוון, כך גם האסטרה ברלינה ובמיוחד המאזדה 3.

האסטרה קצת פחות מתקשרת, חדה ומהנה מהפוקוס וה-3, אבל היא נוחה, מרווחת, נעימה, חזקה יחסית (אך פחות זריזה מהמצופה), שמושית מאוד ובטיחותית.

בין הפוקוס ל-3 אני ממליץ על ה-3, ולא רק בגלל בעיות הגיר של הפוקוס (שאני אישית לא נתקלתי בהן). המאזדה לא פחות מרווחת, איכות ההרכבה והחומרים בתא הנוסעים מצוינת, הנדסת אנוש טובה מאוד, אבזור נדיב, בידוד רעשים כמעט זהה, גיר חלק יותר והרבה יותר זריז ומהיר בתגובות שלו, איכות נסיעה גבוהה מאוד, היגוי עדיף ומתקשר קצת יותר (אתה לא תמצא כבר היגוי מתקשר כמו בפוקוס שלך או כמו במאזדה 3 דור ראשון, בטח שלא בקטגוריה הזאת), שלדה הרבה יותר כיפית ומתקשרת. גם הפוקוס לא ממש מאכזבת במובן הזה, אבל המאזדה עדיין מציעה קצת יותר "פלפל". לרעה יש לציין שהיא (והפוקוס) לא הכי מרווחות בקטגוריה, תא המטען די קטן והמנוע בגרסת ה-1.5.

בקשר למנוע: לא מדובר במנוע חלש כמו שנוהגים לתאר אותו. הביצועים עדיין טובים יותר משל הפוקוס וגם ליונדאי I35 או קיה פורטה למשל אין יתרון על פני המאזדה. המאזדה 3 עד כ-100-120 מרגישה די זריזה ותיתן אחלה פייט להרבה משפחתיות אחרות. בנוסף לזה הגיר מעולה וזריז, והמצערת מדוייקת ותחושתית מאוד גורמים למאזדה להרגיש נעימה, טבעית לנהיגה וזריזה יחסית כמעט בכל מהירות חוקית. היא בכלל לא איטית ביחס למתחרות, היא ממוצעת לגמרי.

אני ממליץ לך לבדוק אותה ואת האופל ברלינה. לדעתי שתיהן הכי מתאימות לך.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת. עשיתי נסיעת מבחן בשתי המכוניות שהמלצת ואכן נראה שצריך לבחור אחת מהן. ביחס לאופל ראיתי שיש גם גרסת הצ'בק. האם יש הבדל כלשהו בינה לבין הברלינה פרט לתא המטען כמובן? (לדברי החברה לא) ביחס למזדה מה יתן לי אם אשקיע במנוע 2.0? האם יש לכך משמעות רק במהירות 100 ומעלה? או שבא לידי ביטוי גם במובנים נוספים ?

בתודה מראש

פורסם

לא ידוע לי על הבדלים בין האסטרה ברלינה לבין ההאצ'בק, פרט לתצורת המרכב. בהאצ'בק הגישה לתא המטען ולמושב האחורי נוחה יותר, הסדאן (לטעמי) נראית טוב יותר ותא המטען שלה גדול יותר. אני אישית אוהב את שתיהן, אבל אם הייתי צריך לבחור אחת מביניהן כנראה שהבחירה הייתה נופלת על הברלינה.

בקשר למאזדה, מנוע ה-2.0 הוא שיפור ענק לעומת ה-1.5. במנוע הבכיר יש לך 165 כ"ס לעומת 120 כ"ס במנוע הקטן. מנוע ה-2.0 גמיש יותר, נמרץ יותר בכל טווח הסל"ד והמהירות גם בתאוצה של 0-100 (8.9 שניות ל-100 לעומת 11.6 ב-1.5) וגם בתאוצות ביניים, ששם בעיקר זה מורגש. עקיפות, עליות וכדו' מתבצעים הרבה יותר בקלות עם מנוע ה-2L. גם השיוט במהירויות בין-עירוניות אגב, נינוח ושקט יותר. ההבדל בצריכת הדלק בין שני המנועים כמעט ואינו ושניהם מציעים צריכת דלק די טובה בסך הכל. אם יש באפשרותך לבחור בגרסה החזקה לדעתי לא צריכה להיות לך ממש התלבטות, כי בסך הכל תמורת הפרש די קטן במחיר אתה מקבל מנוע שתואם בהרבה את יכולת השלדה המצוינת של ה-3.

פורסם

כחוכר של טויוטה קורולה חדשה אני מאוד מרוצה מהרכב ביחס לקודם שהיה לי.

הרכב נוח וזריז ומרגיש בטוח על הכביש.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תוכן חדש...